גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פוגל-אוגילבי ירכוש את המדיה באמצעות חברת מדיה קום

מקורבים לעסקה: בעתיד צפוי שיתוף-הפעולה להתרחב לרכישת מניות של פוגל-אוגילבי ע"י אדלר-חומסקי ■ ב-3 השנים האחרונות פוגל רכש את המדיה באמצעות יוניברסל מקאן

שיתוף-פעולה אסטרטגי חדש בענף הפרסום: ל"גלובס" נודע כי משרד הפרסום פוגל-אוגילבי חתם הסכם עם קבוצת אדלר-חומסקי, לפיה מינואר 2010 תירכש המדיה של פוגל-אוגילבי באמצעות חברת המדיה של אדלר-חומסקי, מדיה קום.

שלא לייחוס אומרים מקורבים לעסקה כי במסגרת ההבנות אליהן הגיעו הצדדים, הוחלט כי אם שיתוף-הפעולה יעלה יפה - תרכוש קבוצת אדלר-חומסקי בעתיד מניות בפוגל-אוגילבי, תוך שהיא ממשיכה להפעיל אותו כמשרד עצמאי.

כידוע, שני משרדי הפרסום, פוגל-אוגילבי ואדלר-חומסקי, נמנים על אותה קבוצת פרסום בינלאומית - WPP. אדלר-חומסקי מחוברים בהסכם ייצוג לסוכנות הפרסום גריי, ופוגל מייצגים את סוכנות הפרסום אוגילבי.

עד עתה נרכשה המדיה של פוגל-אוגילבי באמצעות יוניברסל מקאן מקבוצת מקאן-אריקסון. כפי שנחשף לראשונה ב"גלובס" - על רקע השינויים במעמדו של פוגל-אוגילבי, שהביאו לסוגיות חדשות לגבי התנאים המסחריים בהתקשרות בין הצדדים; וכן על רקע אובדן תקציב "מתאים לי", שהיה תקציב משמעותי שעבר מפוגל למקאן - החלו בפוגל לבחון אפשרויות חדשות ליצירת ברית אסטרטגית שתסייע בחילוץ המשרד מהמשבר אליו נקלע בשנה וחצי האחרונות.

בראיון למגזין "פירמה" של גלובס שיתפרסם בקרוב מתייחס דוד פוגל, בעלי המשרד, לסוגיית ההתקשרות עם קבוצת פרסום כלשהי, ומספר כי ברור לו כי לטווח ארוך יש הכרח בהתקשרות עם משרד גדול שיפעל עם פוגל-אוגילבי בשני ראשים. מצד שני, ברור לו כי לצורך כך יש בשלב ראשון הכרח להשביח את המשרד.

ניסיון דומה בעבר

בעבר, עוד טרום ההתקשרות עם קבוצת מקאן, כבר עמד המשרד על סף מהלך כזה עם קבוצת באומן-בר-ריבנאי. אז דובר על התקשרות ראשונית בתחום רכישת המדיה, שתוביל בהמשך לשיתוף-פעולה גדול יותר. העסקה התפוצצה כשהתברר כי באותה עת מצויה קבוצת באומן במשא-ומתן עם משרד הפרסום ראובני-פרידן על רכישת מניות בו.

פוגל-אוגילבי החל לרכוש את המדיה שלו באמצעות קבוצת יוניברסל מקאן ב-2006. עד תחילת 2005 רכש המשרד מדיה ביחד עם משרד הפרסום גליקמן-נטלר-סמסונוב במשך 3 שנים. ב-2005 חבר גליקמן ליוניברסל מקאן, ואילו פוגל אוגילבי המשיך לרכוש את המדיה שלו עצמאית. בהמשך הוחלט בפוגל ליצור התקשרות בתחום המדיה, ונבחנו כמעט כל חברות המדיה. בסופו של דבר, ההחלטה כאמור נפלה על מקאן. מאז פוגל איבד מספר תקציבים משמעותיים, כאשר המשמעותי שבהם הוא תקציב המשביר החדש לצרכן, שעבר אף הוא לקבוצת מקאן-אריקסון. בעקבות כך איבד פוגל את מקומו בטבלת 10 משרדי הפרסום הגדולים.

גם עבור אדלר-חומסקי מדובר בשיתוף-פעולה שאמור לקדם אותו קדימה. ענף המדיה מושתת כיום על ווליום וכוח, והקבוצה סימנה בשנה האחרונה תחום זה - אותו מובילה בשנים האחרונות קבוצת מקאן - כתחום אסטרטגי בו היא מנסה לייצר כוח, ולראיה: ניסיונות החיבור עם חברת המדיה יוניון. פוגל אמנם איננו כוח משמעותי מאוד במדיה, אבל בעידן קבוצות הפרסום מתכתשות גם על תקציבי פרסום קטנים - אין ספק כי מדובר בתוספת ראויה.

דוד פוגל, בעלי פוגל-אוגילבי, המשמש כיו"ר הקבוצה, אישר את הידיעה והוסיף: "אני מניח כי שיתוף-הפעולה עם קבוצת אדלר-חומסקי יכול בסופו של דבר להוביל אף לקניית מניות בפוגל-אוגילבי. מי שעוקב אחרי הנעשה בענף הפרסום בעולם, ודאי יודע כי קיימת פריחה מחודשת של משרדי פרסום איכותיים וייחודיים. ה'בוטיקים' האלה הם התשובה ללקוחות רבים המחפשים בוטיק גדול ואינם מוצאים את מקומם הראוי. במשבצת הזאת תמיד שיחקה פוגל-אוגילבי, ולשם פניה מועדות".

11

חיבור מתבקש / פרשנות

לדוד פוגל יש לא מעט זכויות בענף הפרסום. אבל בשנים האחרונות נראה כי הוא לקח לא מעט פניות מוטעות. למרות ההצעות שהגישו לו בעלי המשרדים הוא סירב בעקשנות למכור מניות, או דרש סכומים שבשוק נתפסו כלא ריאליים למצבו.

המכות הלא פשוטות שניחתו על המשרד הביאו בסופו של דבר להבנה כי משרד בינוני או קטן זקוק ל"מוריד גשם", וכי בטווח הארוך קשה לשרוד ללא קשר כלשהו למשרדי הפרסום הגדולים.

פוגל הוא אדם אמוציונלי שעושה עסקים ממקום של רגש. לכן ברור היה כי מרגע שהחליט להיפרד ממקאן, ישנן רק שתי אופציות אפשריות: יורם באומן או ראובן אדלר - שני אנשים שהוא מעריך ומוקיר.

כשמתבוננים על קבוצות הפרסום שיצרו כל אחד מהם, רואים הבדל ברור: באומן רכשו מניות במספר משרדי פרסום, ובכמעט אף אחד מהם לא הגיעו למניות שליטה, וברובם לא חל שינוי אמיתי כלשהו מאז ההתקשרות עם הקבוצה. אדלר-חומסקי לעומתם, רכשו מניות שליטה כמעט בכל משרד שנכנסו אליו - עובדה שמכתיבה סוג אחר של אינטרסים ומעורבות.

פוגל שואף להישאר משרד עצמאי בניהולו, אך בעל זיקה למשרד גדול - משהו מסוג הקשר שיש בין מקאן-אריקסון לראובני-פרידן. לכן, החיבור שכביכול מתבקש יותר בסיטואציה זו הוא לאדלר-חומסקי. אתמול חתם המשרד על הסכם שעשוי אולי להוביל בעתיד להוביל למקום אחר. עתה נותר רק לקוות כי לא מדובר בצעד שנעשה מאוחר מדי.

עוד כתבות

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"