גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מבחן דרכים: ב.מ.וו 535 מודל 2010 - מטרוסקסואל קסום

מה חדש בב.מ.וו 535 מודל 2010? על פניו כלום ■ אבל עם יותר כוח והרבה יותר אלקטרוניקה, היא מתמודדת בהצלחה יתרה עם כל מגרש שבו היא נדרשת לשחק ■ אין ספק שאת הקרב הנוכחי בסגמנט המנהלים-פאר היא לוקחת בקלות

מיתון, מצב רוח כלכלי מדוכא, האטה במכירות בארה"ב? לפחות בחזית אחת כלום לא השתנה: היצרנים הגרמניים ממשיכים את מרוץ החימוש של דגמי היוקרה שלהם במלוא הכוח, ובאותה הנוסחה - יותר כוח, יותר אלקטרוניקה יותר ביצועים. הפרק הנוכחי שייך לב.מ.וו עם סדרת 5 החדשה.

מה חדש? מהרבה בחינות כלום, ומהרבה בחינות המון; ב-5 החדשה אין טכנולוגיה שלא נראתה קודם, אבל ספק אם יש מכונית, בוודאי לא בסגמנט הזה, שמצוידת בחבילה כל-כך מקיפה ונרחבת שנוגעת בכל תחום אפשרי - מניהול הפרמטרים הדינמיים של המכונית ועד הסאונד, מבטיחות ועד תצוגת לוח המכשירים על החלון, מגלגלים אחוריים שמסתובבים יחד עם הקדמיים ועד חנייה ללא מעורבות הנהג.

בסדרה 5 החדשה טכנולוגיה המאפשרת להתמודד בהצלחה עם כל מגרש שבו היא נדרשת לשחק. לימוזינה שתרחף מעל שברי האספלט של מע"צ? הזיזו את הבורר למצב "קומפורט" וזה בדיוק מה שה-5 תהיה; מסלול פורמולה 1? מצב "ספורט פלוס" יהפוך את האוטו לכריש מסלולים עצבני; ואלה לא שתי האופציות היחידות של אותו בורר קסם. הרעיון, יש לציין, לא חדש אבל הביצוע מעורר השתאות. וכל זה עטוף למשעי בעור/עץ/פלסטיק איכותי להפליא, ומגיע עם הרבה כיף מהנהיגה.

גברי וכוחני, אבל פחות

חמשת הדורות הקודמים של ה-5 מכרו במצטבר לא פחות 5.5 מיליון מכוניות, והיו אחראים במשך השנים לנתח משמעותי מאוד מרווחי החברה. בדיוק בגלל זה, בכל הנוגע לעיצוב החיצוני ב.מ.וו לא לקחה שום סיכונים. להפך: העיצוב הזועם, הכוחני של הדורות הקודמים, שזכה ללא מעט ביקורת, התעגל והתעדן.

הוא עדיין "גברי וכוחני", כהגדרתו של ראש צוות העיצוב של המכונית, אנדרוס וורמינג, אבל פחות מבעבר. השינוי, אם תרצו, הוא כמו ההבדל בין דורמן עצבני במועדון בדרום ת"א למטרוסקסואל מנופח משרירי חדר כושר.

חוץ מזה, וורמינג מסביר שהגריל הנמוך והקפלים על מכסה המנוע מדגישים את הדינמיות, שה"גבות" מעל הפנסים הקדמיים נותנות את התחושה שהמכונית בתנועה, שנורות ה-LED מבהירות שמדובר בב.מ.וו, ושהצללית של המכונית "אלגנטית ומודרנית". כנראה שיש דברים שרק מעצבים רואים, ועדיין ה-5 החדשה באמת כוחנית, מעודכנת ונאה למדי.

העיצוב הפנימי מבוסס על כמויות נרחבות של עור, עץ ופלסטיק כולם מהאיכות הכי טובה שיש, ושומר על הקו הנקי של ב.מ.וו. מטבע הדברים, מרחב לא חסר - לא מלפנים ולא מאחור. הביקורת העיקרית נוגעת להנדסת האנוש: כבר שנים שב.מ.וו מתעקשת על כמות מוגזמת של כפתורים ותפעול מסורבל, שמקשים על הנהג וגוזלים תשומת לב יקרה, וגם זה לא השתנה.

תפעול ה"איידרייב" אומנם השתפר פלאים, אבל "כפתרת" היתר עדיין שם. כך למשל, על ההגה לבדו יש לא פחות מ-10(!) כפתורים ועוד שתי גלגלות. מתרגלים כנראה, אבל אפשר היה לעשות את זה טוב יותר. אפרופו תשומת לב: ה-5 החדשה מצוידת בתצוגה על החלון בסגנון מטוסי קרב. הנהג רואה על החלון, פחות או יותר בקו של קצה מכסה המנוע, את המהירות, את נתוני ה-GPS ואת תצוגת מערכת הבטיחות האקטיבית, המתריעה על קרבה מסוכנת למכוניות אחרות/הולכי רגל. לא מדובר בגאדג'ט חדש אבל הביצוע פשוט מצוין.

כמות נאה של סטרואידים

הכביש שמתפתל לאורך האטלנטי צפונית לליסבון מצליח להיות מגוון ככל שכביש יכול להיות. חלקים ממנו ישרים, אחרים מפותלים, סלולים באספלט משובח או באספלט שמזכיר את ישראל. זה המקום המושלם לבחון את המערכת האקטיבית שבה מצוידת המכונית. כפתור קטן ליד בורר ההילוכים מאפשר לנהג לבחור בין ארבעה מצבי נהיגה: נוחות, רגיל, ספורט וספורט-פלוס.

כל מצב כזה משנה את הכיול של המתלים, ההגה, דוושת התאוצה, ניהול המנוע ועוד. וזה עובד, ועוד איך עובד: מצב הנוחות הופך את המכונית לרכה ועדינה עם תגובות איטיות ויכולת בליעת מהמרות מרשימה. מצב הספורט מקשה את המתלים, מחדד את ההגה (המתוגבר חשמלית) ומזריק כמות נאה של סטרואידים לגיר שמצויד ב-8 הילוכים - ראשון מסוגו בסגמנט הפאר בגודל בינוני. ההבדלים בין המצבים השונים מורגשים בבירור, במיוחד במעבר למצב ספורט.

להשקה התייצבה ה-5 בגרסת I535 (שישה צילינדרים בשורה, מגדש טורבו, 306 כ"ס). אם המנוע הזה היה נכנס למזוודה, הייתי מנסה לקחת אותו הביתה: הוא חלק, עתיר כוח, טס במהירות במעלה סקאלת הסל"ד, ולמרבה ההפתעה - עם פליטה של 199 גרם CO לק"מ - הוא גם לא הרבה יותר מזהם ממאדה 3.

גם כשהוא מרוסן במצב "קומפורט" הוא לא מתרגש מ-2,000 הקילו שאליהם הוא רתום. לא נעים לומר, שכן בכל זאת מדובר בכבישים ציבוריים, אבל הקלילות שבה המכונית חולפת על פני קו 220 הקמ"ש בדרך ל-250 המוגבלים אלקטרונית, מעוררת תהיות של ממש ביחס לתקפות חוקי הפיזיקה.

כדי להשלים את התמונה ב.מ.וו פתחה בפנינו את מסלול המרוצים אסטוריל, בעברו מסלול פורמולה 1, כדי שניתן יהיה להתרשם מהמערכת החשמלית שמסובבת את הגלגלים האחוריים יחד עם ההגה. הבורר עובר למצב ספורט-פלוס, שמנטרל כל מיני פטנטים אלקטרוניים שיכולים להפריע כמו בקרת אחיזה, משחרר את כל הסוסים מהמנוע, ויורה אותנו קדימה.

כאן נכנס הקסם של הגלגלים האחוריים לפעולה: מבחינת התחושה בסיבובים המכונית פשוט "מתקצרת" והופכת מסדאן ארוכה לקומפקטית-פלוס, וזה נכון מכל הבחינות - מידת ההחלקה, חלוקת המשקל, תחושת ההגה ועוד. כמה הקפות והאיש עם הדגל כנראה קולט מה עובר לי בראש ומסמן עם הידיים בבהילות שזמני עבר. זה, אגב, ממש כואב.

די צפוף שם בסגמנט המנהלים-פאר: מרצדס עם E החדשה, אודי עם A6, יגואר עם XF, לקסוס, וכמובן יצרנים נוספים שמתדפקים על דלתות המועדון האקסקלוסיבי. כולן שם טובות ומרשימות, לכל אחת אופי וייחוד משלה, ועדיין נדמה שעד סבב השיפורים הבא, השילוב שמציעה ה-5 - בין אופי, יכולת, וכמובן הרבה טכנולוגיה - מנצח את הקרב הנוכחי. הסיבוב הבא במערכה, תהיו בטוחים, יגיע מאוד בקרוב.

הכותב היה אורח ב.מ.וו בפורטוגל

אינפו: ב.מ.וו 535 מודל 2010

מתחרות

כמה שחקנים שינסו לטפס לפלח ספורט-סאלון היוקרתי באירופה

אקורה RL

אקורה RL

אקורה, מותג היוקרה האמריקני של הונדה, אמור היה להגיע לאירופה בסוף השנה, בעקבות לקסוס ואינפינטי. לא ברור אם התוכניות עדיין בתוקף, אך ישראל עשויה לארח את המותג היוקרתי אם יתאפשר לייבא מארה"ב גם מותגים יפניים ביבוא סדיר. אחת המועמדות היא ספינת הדגל אקיורה RL, שתעבור בשנה הבאה שדרוג מקיף ועדכון יוקרתי, שיאפשר לה להתמודד טוב יותר עם השמנת של ב.מ.וו ומרצדס

יונדאי ג'נסיס

יונדאי ג'נסיס

ליונדאי שאיפות גדולות לטפס לפלח היוקרה, ותקציב גדול. התוצאה היא מכונית הספורט-סאלון ג'נסיס, שנמכרת בארה"ב ובקוריאה מזה כשנה. יש לה שלדת הנעה אחורית מתוחכמת עם מתלים בעלי שיכוך דינמי והיא מצוידת בתא נוסעים מפואר ושופע מערכות אלקטרוניות. להנעה אחראים שני מנועי V6 בנזין בהספקים של 270 ו-290 כ"ס, ומנוע V6 חדש בהספק 370 כ"ס, שמאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש ב-6 שניות. לקראת סוף השנה היא צפויה להגיע לאירופה

קדילק XTS

קדילק XTS

קדילאק לא ויתרה על החלום להציב רגל בשוק היוקרה האירופאי והניסיון הבא ייעשה ב-2011 עם מחליפת STS, שהוצגה באחרונה כרכב "קונספט" תחת השם "XTS פלטינום", ותצא לשוק לקראת השנה הבאה. זהו רכב גדול באורך 5.1 מ' ורוחב 2 מ', שניצב על בסיס גלגלים באורך 2.84 מ'. יש לו הנעה לכל הגלגלים ומתלים אלקטרוניים והוא יצויד, כנראה, גם בהנעה היברידית-נטענת מתקדמת בנוסח ה-VOLT אבל עם 350 כ"ס

עוד כתבות

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות