גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טל יגרמן: "ממרחק של 8-9 שנים הייתי משנה הרבה דברים"

בהמשך עדותו בבית המשפט אמר היום יגרמן כי נסיגת בנק הפועלים להסכמתו "היתה 'קו מז'ינו' של החברה" ■ "היה ברור לכולם שאם רפי פלד פורש, אין סיכוי שייושמו המהלכים בחזית של פויכטונגר תעשיות"

"אני טוויתי את המהלכים לטוב ולרע. היום יש הרבה דברים ממרחק של 8-9 שנים, שהייתי עושה בצורה שונה". כך אמר היום (ה') טל יגרמן, המואשם בפרשת פלד-גבעוני, בהמשך עדותו בתיק. יגרמן מואשם בתיק יחד עם רפי פלד, מפכ"ל המשטרה לשעבר, אריה גבעוני ודוד הבי, בעבירות מרמה וניירות ערך בפרשת פויכטונגר. מלבד פלד, כל שאר הנאשמים מואשמים גם בגניבה.

יגרמן התייחס למשא-ומתן שנערך מול בנק הפועלים, לאחר שבנק הפועלים חזר בו מהחלטתו להגדיל האשראי לקבוצת החברות. נסיגת בנק הפועלים להסכמתו, אמר יגרמן, "היתה 'קו מז'ינו' של החברה. מכאן ואילך התחילה הספירה לאחור". השופט תמה, איך למרות שמו של פלד, לא הצליחו לשכנע את הבנק לעמדו בהתחייבויותיו המקוריות.

יגרמן: "שבועיים לפני כן, מנכ"ל הבנק וראש החטיבה העסקית, ממליצים להגדיל האשראי ב-75 מיליון שקל. אחרי שבוע מאישור המהלך של הבנק , מודיעים לנו שלא רק שהחליטו להפוך את ההמלצה של ועדת האשראי של ההנהלה אלא שהחליטה גם לא לתת דחייה ולהעביר את זה למחלקה ללווים מסווגים".

לשאלת השופט האם הבנק טען שהציגו לו מצגים כוזבים, טען יגרמן: "הבנק ניסה לטעון שהפעולות שבוצעו לאחר שניתנו האשראים היו פעולות שלא היו מתואמות עם הבנק וגרמו להפרת התחייבויות שלקחו על עצמם. לא היתה טענה להסתרה של מצג כלשהו מהבנק שאם הבנק היה יודע אז לא היה מעמיד האשראי".

לדברי יגרמן, פלד הסכים לשמש יו"ר פויכטונגר וכן יו"ר משב וציפה לקבל על זה תמורה. לאחר שבנק הפועלים חזר בו מהסכמתו, "אני חושב שנפל לפלד האסימון והבין באיזה מים סוערים אנו נמצאים, וזה הצטרף לעוד גורם שכבר היה ברור שאי אפשר לאשר לו שכר בפרק זמן הנראה לעין, וברמת הסיכונים הזו, שאין לו אינטרס, הוא לא בעל מניות ואין לו חשיפה, הוא היה מעוניין לפרוש מפויכטונגר תעשיות וממשב". לדבריו, הישארותו של פלד היתה קריטית להבראת החברות.

יגרמן: "היה ברור לכולם שאם פלד פורש, אין סיכוי שיושמו המהלכים בחזית של פויכטונגר תעשיות, פשוט אין צ'אנס. מאחר שחשבתי שהשיקולים הם סבירים, לא ניסיתי להניע אותו לשנות את ההחלטה למרות שבסוף מתוך שיקולים של אי התמוטטות המערכת, פלד לא פרש בסופו של דבר, אך זה בהחלט עמד על הפרק באותם ימים".

"באותו זמן לא היו דברים שהסתרתי מהם, שניסיתי לצייר תמונה ורודה ,אך במקומות שהתחושה שלי היתה שאנו יכולים להצליח, גם את זה שידרתי. שיתפתי אותו גם בדברים האלה".

לדבריו, תוכניתו העסקית לא התבצעה מאחר שעו"ד שוקי חורש הזהיר את פלד ואת גבעוני, כי המהלך יביא אותם לחשיפה אישית גדולה ואינו עומד במסגרת חובותיהם כדירקטורים.

יגרמן: "היה ברור לכולם שאם פלד פורש, אין סיכוי שיושמו המהלכים בחזית של פויכטונגר תעשיות, פשוט אין צ'אנס. מאחר שחשבתי שהשיקולים הם סבירים, לא ניסיתי להניע אותו לשנות את ההחלטה למרות שבסוף מתוך שיקולים של אי התמוטטות המערכת, פלד לא פרש בסופו של דבר, אך זה בהחלט עמד על הפרק באותם ימים".

לדבריו, יש מחלוקת עם התביעה לגבי מעמדו, בקבוצת החברות עם זאת, "ברור שהיו לי אינטרסים רבים שהמהלך יצליח. העובדה שהאינטרס שלי היה שפלד יישאר זו עבודה ברורה שלא צריך להכביר מלים לגביה". לשאלת השופט מדוע לא נקט עמדה אקטיבית בעניין הישארותו של פלד, אמר יגרמן, "אני לא מתאבד שיעי. אם הייתי חושב שהמהלך חסר סחיכןוי לא הייתי מסכן עוד יותר את האנשים הקרובים לי. לא היה טעם. קשה להאשים אותי באי רציונליות או בזה שאני טיפש. למה לסכן את המצב עוד יותר מבחינה אישית של האנשים? מצד שני לא יכולתי לשים את היד על האש ולומר שהכל היה יכול להסתדר. אם היה מתקבל אשראי ארוך טווח הכל היה מסתדר.

"באותו זמן לא היו דברים שהסתרתי מהם, שניסיתי לצייר תמונה ורודה ,אך במקומות שהתחושה שלי היתה שאנו יכולים להצליח, גם את זה שידרתי. שיתפתי אותו גם בדברים האלה".

לדבריו, תוכניתו העסקית לא התבצעה מאחר שעו"ד שוקי חורש הזהיר את פלד ואת גבעוני, כי המהלך יביא אותם לחשיפה אישית גדולה ואינו עומד במסגרת חובותיהם כדירקטורים.

לדבריו, לא היתה כל מניעה להציבו כדירקטור בחברות, "אלא היו שיקולים שבגלל הרקע הבעייתי שלי ( הכוונה שבאתה עת הוגש נגדו כבר כתב אישום בגין התנהלות ציבורית בחברת אוגדן - ה.מ), החליטו שעדיף שלא להציב אותו כדירקטור."

עוד אמר, כי משרדי עו"ד שיעצו להם - משרד ש. הורוביץ ומשרד זליגמן, קיבלו שכר טרחה של מיליוני דולרים. עו"ד שוקי חורש במשרד ש. הורוביץ - מיליוני דולרים; עו"ד גבי הייק במשרד זליגמן - כ-1 מיליון דולר. התביעה מיוצגת בידי עו"ד חנה קורין מפרקליטות מיסוי וכלכלה; יגרמן מיוצג בידי עו"ד דוד פורר ולימור לוי; פלד מיוצג בידי עו"ד גיורא אדרת ויפעת מנור; גבעוני מיוצג בידי עו"ד משה ישראל; והבי מיוצג בידי עו"ד שרון קופ.

עוד כתבות

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון ביטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חוזר לפוליטיקה? הסדר טיעון ללא קלון למשה כחלון בפרשת יונט קרדיט

שר האוצר לשעבר צפוי לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון, שיאפשר את חזרתו לפוליטיקה ● באחרונה נערך לכחלון שימוע בחשד שפעל כיו"ר חברת האשראי הציבורית יונט קרדיט כדי למנוע דיווח ולהסתיר מידע מהדירקטוריון לגבי אי-סדרים בסניף החברה בנצרת

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; קרפור נופלת לאחר פרסום הדוחות

הפוטסי עולה בכ-1%, הדאקס מטפס בכ-0.8% ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● ההוראה האחרונה של באפט: צמצום החזקות בחברת אפל ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה ● עדכונים שוטפים

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה