גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי אשם ברייטינג המידרדר של הכדורסל: "המוצר" או ערוץ 10?

מה עושה ערוץ 10 כדי שהרייטינג לא יתרסק? במינהלת הליגה חושבים שלא יותר מדי ■ תגובת ערוץ 10: "אין לנו כוונה להתנצח עם המינהלת; לצערנו, התוצאות מדברות בעד עצמן"

לפני כחודשיים בחר ערוץ 10 להתחיל ולשדר את משחקי ליגת ווינר, בשידור שבועי קבוע עד תום העונה. ההתחלה היתה מבטיחה: אחרי נתוני צפייה מרשימים של 9.1% לגמר גביע ווינר לפני פתיחת העונה, גם משחק הבכורה לעונה זו בין מכבי תל-אביב להפועל ירושלים (מחזור 10) זכה לרייטינג יפה של 6.7% בממוצע. שבוע לאחר מכן נרשם 'פיק' צפייה של 11.1% במהלך ההארכה במשחק בין ברק נתניה למכבי תל-אביב.

מאז הרייטינג בירידה, ובערוץ 10 משדרים פאניקה. לשיאם הגיעו כשבחרו לא לשדר משחק השבוע. האם זו ההתנהלות הנכונה בזמן משבר? לא בטוח.

***

ערוץ 10 אולי לא מתהדר בנתונים להתפאר בהם, אבל הוא לא היחיד שמשדר את המשחק המרכזי בליגה. את אותו משחק משדרים גם שני אתרי אינטרנט בשידור חי ומלא - נענע10 ואתר ספורט 5. השינויים בהרגלי הצריכה מביאים יותר ויותר אנשים מצפייה בטלוויזיה לאינטרנט - למשל, באתר ערוץ הספורט רואים את המשחק המרכזי כ-15 אלף גולשים למשחק בממוצע (שווה לנקודת רייטינג). עוד משתנה שלא כולם יודעים להתמודד איתו - ה-HD. נתוני הצפייה ב-HD עדיין לא נספרים, אבל ניתן להעריך כי השידור בספורט 5 HD מביא איתו 1%-1.5% רייטינג שנגרע מנתוני ערוץ 10.

בנוסף, ההסכם בין המינהלת לערוץ 10 קובע כי הוא אינו משדר את כל המשחקים המרכזיים, ועושה זאת ברוטציה עם ערוץ הספורט. כך יוצא שלעיתים הוא נאלץ לשדר את המשחק השני בחשיבותו באותו מחזור - נתון שידע מראש ככזה שיביא לו רייטינג נמוך יחסית.

***

האם משתלם לשדר כדורסל? האמריקנים למדו את זה טוב מכולם והיו ראשונים. בניגוד לכדורגל בו אין הפסקות פרט למחצית, הכדורסל משופע בפסקי זמן והפסקות בין הרבעים, מה שמגדיל את האופציות לשדר פרסומות ולייצר הכנסות נוספות.

המינהלת הלכה לקראת ערוץ 10 ולבקשתו הוסיפה פסק זמן טלוויזיה גם ברבע הראשון, דבר שאינו מקובל באף ליגה באירופה כיום, וכך זכה הערוץ לעוד אפשרות לייצר לעצמו הכנסות.

***

מסתבר כי לא רק הכדורסל נפל ברייטינג בשידורי ערוץ 10. בזמן שהערוץ החזיק בזכויות של המשחק המרכזי בליגת העל בכדורגל, חלה הידרדרות גם בנתוני הצפייה שם. ב-12.5.2009 פרסם "גלובס" כתבה תחת הכותרת: "עוד שפל צפייה בכדורגל הישראלי: רק 7.6 רייטינג להפועל תל-אביב - בני סכנין". בגוף הכתבה נכתב בין השאר: "בערוץ 10 לא עושים מאמצים גדולים לקדם את השידורים שלהם מליגת העל בכדורגל. בערוץ אמרו כי 'רמת הכדורגל בליגת העל הידרדרה לשפל חסר תקדים'". גם עכשיו הם טוענים כי המוצר אשם ומספרים שהם מאוכזבים.

אנחנו עדים לירידה ברייטינג של שידורי ספורט ולא רק בארץ. הימים בהם סגרו אולמות קולנוע בערבי חמישי, כשערוץ 1 שידר את משחקי מכבי תל-אביב באירופה, נעלמו מהעולם. היום יש לציבור אינספור אפשרויות, והתחרות גדולה עם 6 ערוצי ספורט על הממיר.

גם משחקי הכדורגל של ליגת העל נמצאים במקום נמוך העונה, והרייטינג עומד על נתון חד-ספרתי בערוץ 1. גמר גביע המדינה בכדורסל ששוחק לפני כחודש זכה לרייטינג של 6.3% בממוצע, וזאת למרות שמדובר במשחק אחד על תואר, בהשתתפות מכבי תל-אביב.

***

מה חלקו של ערוץ 10? "הסיבה שלקחנו את שידורי הכדורסל לפני כחודשיים היתה כי באותה נקודת זמן זה עזר לנו לסגור יום שידורים, בסכום נוח יחסית", אמר בשבוע שעבר בכיר בערוץ 10 ל"גלובס". והיחס בהתאם. הערוץ התייחס לשידורים כפלסטר שבא לסגור חור ולא כשידור מרכזי, למרות שהוא משודר בפריים-טיים.

שיווק ופרסום מניעים את גלגלי הרייטינג. בלי שיווק נכון אין צופים. כמות הפרומואים בערוץ נמוכה, והוא מעולם לא שלח את אנשיו לשטח כדי להכין כתבה שתקדם משחק מרכזי. בשבועות האחרונים קיבל הערוץ פניות רבות מאנשי מינהלת הליגה לנסות לקדם את המשחקים בשידורי הערוץ האחרים. בפועל לא קרה כלום.

"רפי רשף לא מקדם כדורסל", נאמר מהערוץ לגבי האפשרות שהתוכנית המרכזית בשעת אחר-הצהריים תיתן גם היא כתף בת 30 שניות לטובת שיפור הנתונים.

ההצעה שכתב הערוץ לפרוץ ל-10 שניות מאחד האולמות במהלך התוכנית של לונדון וקירשנבאום מעולם לא זכתה לתשובה. הערוץ לא יזם אפילו פעולה אחת משמעותית לקידום המשחקים. אפילו הבאתן של בנות "הרווק" למשחק בין מכבי תל-אביב לגלבוע/גליל היתה יוזמה של המינהלת.

***

מסקנות מהשיתוף-הפעולה עם ערוץ 10? דווקא יש. פיצול השידור בין 4 גופי שידור אינו נכון. בעתיד, אם וכאשר ערוץ ברודקאסט ישדר את ליגת ווינר - לא יתאפשר שידור בערוץ טלוויזיה נוסף (HD) ובעוד שני אתרים בעלי כמות כניסות גדולה.

הערוץ המשדר יחוייב בכמות קדימונים גדולה ויצטרך להקצות איש קשר למינהלת, כדי ליצור דרכים נוספות לקידום המשחקים. אם השידורים יהיו בערוץ ברודקאסט, הוא ישדר רק את המשחק המרכזי ולא משחקים משניים.

וחוץ מזה, אין שום סיבה להיכנס לפאניקה. אבל צריך להפשיל שרוולים ולעבוד. אם מישהו בערוץ 10 בונה על 13.1% רייטינג בפיינל-פור, כפי שהיה בעונה שעברה, במתכונת העבודה הנוכחית שלו זה לא יעבוד.

* הכותב הוא סמנכ"ל התקשורת של מינהלת הליגה בכדורסל

תגובת ערוץ 10: לצערנו, התוצאות מדברות בעד עצמן

נתי דינר, סמנכ"ל הפרוגרמינג והשיווק של ערוץ 10 והאחראי על שידורי הספורט, מסר בתגובה: "אין לנו כוונה להתנצח עם המינהלת, איתה אנו עובדים זו השנה הרביעית ביחסים מצוינים. רק נציין כי כבר בשלב המשא-ומתן ההערכה היתה כי נתוני הצפייה של משחקי ליגת ווינר ינוע סביב ה-3%-4% למשחק, אבל התוצאות עד כה, לצערנו, מדברות בעד עצמן. מטרתנו כרגע היא להמשיך לשדר את משחקי ליגת העל בכדורסל שנכנסים לישורת האחרונה, ורנו בטוחים כי נתוני הצפייה הפיינל-פור השנה לא יפלו מאלה של השנה שעברה".

עוד כתבות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

אזעקות בגליל המערבי, צה"ל בגל תקיפות נרחב בלבנון

צה"ל ערך תקיפות נרחבות בלבנון • במטולה דווח על פגיעה ישירה, לא הופעלה התרעה • ישראל פתחה מחדש את מעבר כרם שלום, לאחר שנסגר בתחילת השבוע אחרי המטח הקטלני לאזור שגרם למותם של 4 לוחמי צה"ל • עדכונים בולטים

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מגמה חיובית בחוזים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.5% ● הניקיי צלל ב-1.6% ● החוזים בארה"ב נסחרים בירידות קלות ● אנבידיה נסחרה בירידות לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

אבטחה פרטית / אילוסטרציה: Shutterstock

מאות אלפי דולרים בשנה: המנכ"לים שזוכים לאבטחה על חשבון החברה

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018"

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בתל אביב; אופקו הלת' צוללת בכ-11%

מדד ת"א 35 נסחר סביב רמות הבסיס ות"א 90 משיל מערכו 0.8% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק שגם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על-מנת לפעול