גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המל"ג פשוט לא שולט באוניברסיטאות"

בראיון ל"גלובסטודנט" מדבר פרופ' זאב נוימן על ניסיונותיו לשמור על מעמד המכללות הלא מתוקצבות אל מול "קרטל האוניברסיטאות", על עמיתו מהמרכז הבינתחומי - "רייכמן הוא איש שיווק יוצא מן הכלל", ועל כוונותיו לפנות לבג"ץ בעקבות הליך הפיכת מכללת אריאל לאוניברסיטה

למרות שהוא עומד בראש המכללה הגדולה בישראל, חלק לא קטן מהסטודנטים שלו במסלול האקדמי המכללה למינהל יתקשו לזהות אותו. פרופ' זאב נוימן, 71, הוא בין האנשים המשפיעים ביותר בנוף האקדמיה הישראלית אך עדיין דמותו נחבאת אל הכלים, ולאו דווקא בכוונה תחילה. לנוימן יש לא מעט מה להגיד על ההשכלה הגבוהה בישראל, על האוניברסיטאות ששולטות באקדמיה, על המכללות הציבוריות וגם על שכר הלימוד הגבוה שמשלמים הסטודנטים שלו - כמעט פי שלושה ממכללה מתוקצבת. אבל למרות שיש לו מה להגיד, קשה למצוא ראיון איתו בשלוש וחצי השנים שבהן הוא חולש על המכללה למינהל.

לא בטוח שזה כל כך חסר לו, אבל מצד שני קצת מוזר לראות איך דווקא הוא, עם כ-11 אלף סטודנטים, זוכה לדממה תקשורתית לעומת עמיתו, פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי בהרצליה, שאת שמו אפשר למצוא כמעט כל חודש בעיתון או באינטרנט.

"סטודנטים לא קוראים היום עיתונים"

"אוריאל הוא איש שיווק יוצא מן הכלל, הוא איש חזון לתפארת ואנחנו בקשר טוב", מפרגן נוימן לעמיתו. אבל כשמפנים אליו את השאלה מדוע סטודנטים בבינתחומי מזהים את הנשיא שלהם אבל אצלו במכללה למינהל מתקשים סטודנטים לנקוב בשמו של הנשיא, הוא מסביר זאת, בין היתר, בכמות הסטודנטים. "בבינתחומי יש 4,000-5,000 סטודנטים. אצלי יש כמעט 12 אלף, אז בטוח שיהיו סטודנטים שלא יידעו מי אני", הוא מנסה לבאר את הסוגיה. "אתה חושב שהסטודנטים בטכניון יודעים מי הנשיא שלהם? אולי בתל-אביב יודעים בגלל כל הפרשיות שהיו שם לאחרונה אבל גם לא בטוח. סטודנטים לא קוראים היום עיתונים". נוימן מזכיר גם את העובדה שהוא נמצא במכללה למינהל פרק זמן קצר מאוד יחסית לרייכמן. "אני פה בערך שלוש שנים. הוא נמצא שם מ-1995 ובנה את המוסד שבראשו הוא עומד במו ידיו".

אבל נשיא המכללה למינהל לא מנסה רק לדבוק בעובדות, אלא גם להניע למעשים שבכל זאת יאדירו את דמותו כלפי חוץ. "אנחנו חושבים על מהלך שיציב אותי בפרונט ושנשתמש יותר בדמות שלי ככזו שמייחצנת כל מיני נושאים שעל סדר היום בתחום ההשכלה הגבוהה", הוא אומר.

למרות שהוא נמצא בראש המכללה למינהל פחות מארבע שנים, נוימן מכיר היטב את השטח האקדמי ולא סתם הוא אחד הנשיאים הוותיקים ביותר באקדמיה. קודם לתפקידו במכללה למינהל, שימש תקופה ארוכה כדיקן הפקולטה למינהל עסקים באוניברסיטת תל-אביב, כראש המחלקה ללימודי מערכות מידע באוניברסיטת קלרמונט בקליפורניה ובנוסף, כיהן בדירקטוריונים של חברות שונות כמו דיסקונט השקעות, שדות נפט ולאחרונה אף חזר לכהן כדירקטור בחברת כנפיים, בעלת השליטה באל על - תפקיד שעשה כבר בעבר.

"קרטל האוניברסיטאות מפלה את המכללות"

התקופה הקצרה יחסית שבה הוא מכהן בראש מוסד אקדמי בישראל כבר הביאה אותו לייאוש מהליכי הרגולציה הישראליים. מזה שנים מנסה המכללה למינהל להתקדם אקדמית והשאיפות להפוך מתישהו לאוניברסיטה לא נעלמות גם מליבו של נוימן, שממחיש בדוגמה אחת את הפרדוקס הביורוקרטי. "מוסד יכול להיקרא אוניברסיטה רק אם הוא מציע תואר ראשון, שני ושלישי. אז במועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אומרים לנו שאנחנו לא יכולים להיקרא אוניברסיטה כי אנחנו לא מציעים תואר שלישי. כשאנחנו מבקשים לאשר תוכנית לתואר שלישי, אומרים לנו שאנחנו לא יכולים כי אנחנו לא אוניברסיטה".

כמו רבים מחבריו, נשיאי המכללות המתוקצבות והלא מתוקצבות, גם הוא אינו חוסך ביקורת על התנהלות האוניברסיטאות בנוף האקדמי הישראלי. "יש במל"ג קרטל אוניברסיטאות שמפלה את כל המכללות ולא רק אותנו. הרגולטור בודק אותנו ואת שאר המכללות, ובעיקר את הלא מתוקצבות, בשבע עיניים. אבל בעת ובעונה אחת, אין לו בעיה לאשר לאוניברסיטאות לפעול גם במגרש שלנו: מצד אחד, הן מציעות תארים רגילים בשכר לימוד רגיל ומצד שני, מציעות תוכניות למנהלים בשכר לימוד גבוה כמו אצלנו", אומר נוימן.

"כך הן מציעות תואר executive במדעי המחשב או במינהל עסקים. בלי בחינות, בלי עבודות ובמשך שנה אחת, כשאנחנו מלמדים את זה במשך שנתיים. וכמה עולה תואר כזה? 60 אלף שקל, כמו אצלנו". לדברי נוימן, "הבעיה היא שהרגולטור לא עוקב אחרי האוניברסיטאות ואחרי תוכניות ה-executive שלהן ואתה יכול לראות מודעות על תוכניות חדשות כאלה בעיתונים כל שבועיים. אף תוכנית כזאת לא אושרה על-ידי המל"ג. המל"ג פשוט לא שולט באוניברסיטאות. הוא קפדני מאוד ביחס לכל המכללות בארץ אבל הוא מאוד גמיש ורופף בקשר לאוניברסיטאות".

נוימן מוסיף כי "ענף ההשכלה הגבוהה הוא הענף האחרון בישראל שעומד מאחורי רגולציה מאוד קפדנית שאין לה אח ורע - לא בבנקים, לא בחברות התחבורה, לא בשוק ההון. כשאני מגיש תוכנית חדשה ממנים לי ועדה מקצועית במל"ג שכוללת נציגי אוניברסיטאות שהם מתחרים ישירים שלי - מה שמקשה על האישור ולוקח זמן רב. מצד שני, כל תוכנית שהאוניברסיטה רוצה, מאשרים לה מבלי למנות ועדה".

"מכללת אריאל היא ברמה מאוד נמוכה"

הוויכוח על מקומן של המכללות בנוף האקדמי לצד האוניברסיטאות לא חדש. אבל באחרונה הניב הנושא כעס נוסף בקרב המכללות, בעקבות המהלך השנוי במחלוקת שבמסגרתו אישר שר הביטחון, אהוד ברק, למכללת אריאל להפוך לאוניברסיטה ולזכות באופן חוקי לשם "המרכז האוניברסיטאי אריאל". "אני חושב שכל המהלך הזה לא תקין", אומר בנחרצות נוימן. "כל התוכניות האקדמיות שלהם זה תחת הבקרה של מל"ג יו"ש (גוף שהוקם כדי לפקח על מספר מועט של מוסדות שנמצאים מעבר לקו הירוק - ר.ג), שמורכב כולו מפרופסורים שהם אנשי ימין. במקביל, את התקצוב, מקבלת אריאל מות"ת. ככה הם נהנים ממל"ג יו"ש ובמקביל, מצפצפים על ות"ת ועל מל"ג ירושלים. אני חושב שזה מאוד חמור", הוא אומר.

"מעבר לזאת, ברמה האקדמית, זאת מכללה ברמה מאוד נמוכה. אריאל נופלת מ-15 מכללות שאני מכיר - ציבוריות ולא ציבוריות. זאת החלטה פוליטית. אם הם ראויים להיקרא מכללה אוניברסיטאית, אני חייב להגיד שהמכללה למינהל, הבינתחומי ומכללת עמק יזרעאל צריכים לשקול ללכת לבג"ץ ולהגיש תביעה ובה בקשה להיקרא אוניברסיטה כי יש כאן אפליה".

"באוניברסיטת ת"א יש יותר צפונבונים מאצלנו"

נוימן מרבה לנופף בדגל האפליה במהלך הראיון אבל גם נחוש להדגיש את האיכויות שיש, לטענתו, למכללה למינהל כמכללה לא מתוקצבת. "היום, בתואר ראשון, למעלה מ-60% מהסטודנטים לומדים במכללות ולא באוניברסיטאות - 40 אלף מתוכם נמצאים במכללות הלא מתוקצבות. למעשה, בצורה כלשהי המכללות הלא מתוקצבות הצילו את ההשכלה הגבוהה. גודל של מכללה ציבורית ממוצעת הוא כ-3,000 סטודנטים. אם לא היו המכללות הלא מתוקצבות, המל"ג הייתה צריכה להקים כ-13 מכללות חדשות בהשקעה של מיליארדים כדי לתת מענה ל-40 אלף סטודנטים. מעבר לזאת, את התקציב של הות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב) היה צריך לחלק על פני עוד 13 מכללות".

נוימן גם דואג להדגיש את היתרון, שלטענתו, יש לו על פני האוניברסיטאות. "המכללות הלא מתוקצבות הרבה יותר יעילות מהאוניברסיטאות - אנחנו נותנים שירות יותר טוב והשכלה יותר טובה. האוניברסיטאות לא יעילות, בזבזניות ואין שם משטר תקין של בקרה. מעבר לכך, כיוון שאנחנו משלמים משכורות טובות יותר, אנחנו יכולים להביא מרצים ואנשי סגל טובים יותר".

נוימן מנסה להציג גם את הפן החברתי שיש במכללה למינהל, שלפיו יש במוסד שלו מתן הזדמנויות לאוכלוסיות חלשות. "חלק גדול מהבוגרים שלנו הם האקדמאים הראשונים במשפחה שלהם", הוא אומר. אבל כשמציבים בפניו את העובדה ששכר הלימוד אצלו גבוה פי שלושה מאוניברסיטה או מכללה ציבורית וכנראה שאם הסטודנטים יכולים להרשות לעצמם לשלם 25-30 אלף שקל לשנה אקדמית, אז הם לא בדיוק נזקקים, הוא ממהר להדוף את הביקורת. "באוניברסיטת תל-אביב יש הרבה יותר צפונבונים מאשר במכללה למינהל. גם הילדים שלי למדו בתל-אביב וגם הנכדים שלי למדו שם. למה? כי הם צפונבונים".

ומה לגבי האוניברסיטה הפתוחה, שמעניקה שוויון הזדמנויות ללא כל סינון מוקדם של ציוני בגרות או פסיכומטרי? "האוניברסיטה הפתוחה היא קצת מיתוס", אומר נוימן. "רשומים בה כ-40 אלף סטודנטים אבל רק 10% מתוכם מסיימים את הלימודים כי צריך אמביציה גבוהה. אצלנו מסיימים את הלימודים כ-95% מאלה שהתחילו. מעבר לכך, יש שם מרצים שאין להם אפילו דוקטורט ובהתאם לכך רמת הלימודים. ככה אתה מקבל תלמידים גרועים בגלל שהלימודים שם באיכות נמוכה.

"אגב, גם במכללות הציבוריות יש בעיה דומה. בגלל שהן מתוקצבות, השכר לא הכי טוב בעולם ורמת המרצים נמוכה יחסית. גם אין להן מסלול קידום, משום שהמרצים לא יכולים להתקדם לדרגות גבוהות כי אין במכללות כמעט מחקר, שהוא קריטריון לקידום אקדמי. בנוסף, בחלק גדול מהמכללות האלה תנאי הקבלה נמוכים ואז אתה מקבל רמת תלמידים נמוכה".

"נמאס לנו לשלם שכר דירה בת"א"

אבל באחרונה נוימן פחות חושב על מוסדות אחרים ומנסה יותר להתרכז בזה שהוא עומד בראשו. בחודשים האחרונים הוא הוביל מהלך רציני של העברת בית הספר לתקשורת, ששכן בקריית המכללות בצפון תל-אביב, בצמוד לאוניברסיטה, אל קמפוס הבית שלו - בראשון לציון. בזמנו ישבה שם כל המכללה למינהל אבל במרוצת השנים כל בתי הספר של המכללה עברו לראשון. "הבניין של תקשורת שם היה די עלוב ולא מעודכן", מסביר נוימן את המעבר.

"האמת שגם נמאס לנו לשלם שכר דירה על השטח בתל-אביב". כך יכולים סוף סוף הסטודנטים לתקשורת ליהנות, לדבריו, מחיי קמפוס אמיתיים - דבר שלא היה להם כנראה בקמפוס המבודד בתל-אביב.

המעבר עשה רק טוב למכללה למינהל. קודם כל, הושקעו סכומי כסף לא מעטים בבנייה ובהקמה של אולפני טלוויזיה ורדיו מתקדמים אך בעיקר, נעשה איחוד של כל הקמפוסים באזור גיאוגרפי אחד, מה שמאפשר עכשיו למכללה למינהל להציע תוכניות משולבות גם עם לימודי תקשורת, כמו שנעשה היום במסלולים אחרים. דוגמה אחת לכך היא לימודי תקשורת ומשפטים. "זה תחום מתפתח", הוא מסביר. "יש נושא של דיני תקשורת, קניין רוחני, אינטרנט, הגנה על הפרטיות. חוץ מזה, גם אנשי משפטים כמו עורכי דין ופרקליטים צריכים דוברים ויח"צנים שיבינו במשפט אז זה משלב את שני העולמות".

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: הנאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות