גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העומס בבתי המשפט גדל; "נט המשפט" מאטה את עבודת השופטים

מהדו"ח החצי-שנתי של מערכת בתי המשפט עולה כי ברוב המוחלט של בתי המשפט נפתחו ב-2009 יותר תיקים מאשר המערכת הצליחה לסגור ■ שופטי בית הדין לתעבורה הם המהירים ביותר במערכת

מערכת "נט המשפט" מעכבת את עבודת השופטים, המזכירוית ועורכי הדין, וגורמת להאטת העבודה, להתארכות התורים ולגידול בסחבת בבתי המשפט; ברוב מוחלט של בתי המשפט גדל במחצית השנייה של שנת 2009 מלאי התיקים. במהלך שנה זו נפתחו יותר תיקים מאשר הצליחה המערכת לסגור. אלה המסקנות העיקריות העולות מניתוח הדו"ח החצי-שנתי של מערכת בתי המשפט, שפורסם אתמול (ב').

במונחים מספריים, חל גידול של 4.2% במלאי התיקים במערכת - דהיינו, התיקים הפתוחים הנמצאים בשלבי בירור, דיון, הכרעה או כתיבת פסקי דין - בין סוף 2008 לסוף 2009. בהנהלת בתי המשפט מודים כי חלק מהאשם נעוץ בתהליך הטמעת מערכת המחשוב החדשה, ואולם לדבריהם יש שני גורמים נוספים להאטה בפעילות המערכת השיפוטית - שינוי פרוצדורלי בסיוג התיקים במערכת, וכן שביתת הקלדניות בבתי המשפט שגזלה זמן עבודה מהשופטים.

כיכר העיר השיפוטית

יש מספר סיבות לעלייה במלאי התיקים בבתי המשפט", מסביר בדו"ח מנהל בתי המשפט, משה גל. "הסיבה הראשונה והמשמעותית ביותר נעוצה בשינוי שיושם באופן סיווג התיקים לתיקים עיקריים ובקשות ביניים, כך שהנתונים בדו"ח הנוכחי מציגים כתיקים חדשים שנפתחו, תיקים שבעבר נרשמו כהליכי ביניים ולא כתיקים עיקריים; הסיבה השנייה היא כניסתה לשימוש של מערכת 'נט המשפט', היא מערכת המידע החדשה של בתי המשפט, במחוז תל-אביב בחודש יולי 2009, המאטה באופן זמני את קצב שמיעת הדיונים; והסיבה השלישית - האטה בקצב העבודה הקשורה לשביתת הקלדניות, שהתרחשה במהלך החודשים נובמבר ודצמבר 2009".

332 אלף תיקים נפתחו במחצית השנייה של 2009 בכל בתי המשפט (למעט בתי המשפט לעניינים מקומיים ובית המשפט העליון, שאינם כלולים בדו"ח), לעומת 312 אלף תיקים שנסגרו. המשמעות היא גידול של 20 אלף תיקים במלאי התיקים הפתוחים, שעמד בסוף 2009 על 468 אלף תיקים. רובם המוחלט (284 אלף) הם תיקי בית משפט השלום, שהופכים להיות כיכר העיר השיפוטית, תהליך שאף יואץ עם סיום הליכי החקיקה לפתיחת מחלקות מינהליות גם בשלום.

במלאי התיקים הפתוחים תופסים מקום נכבד גם תיקי התעבורה הפתוחים (כ-57 אלף), ותיקי בתי המשפט לענייני משפחה (48 אלף) - שניהם מקבילים במעמדם לבתי משפט השלום. כך שלצד המערכת המקבילה של בתי הדין לעבודה (43 אלף תיקים פתוחים), נמצאים בבתי המשפט המחוזיים רק 37 אלף תיקים פתוחים. סך-כל ערכאות השלום ומקבילותיהן תופסות 83% מנתח התיקים הפתוחים במערכת.

רוב הפעילות בבתי המשפט היא בתחום האזרחי, אם כי בשיעורים מתונים מכפי שנהוג לחשוב: 79% מהתיקים בבתי משפט השלום ו-84% מתיקי המחוזי הם אזרחיים, לעומת 21% ו-16% בהתאמה שהם תיקים פליליים. מאחר שרוב מוחלט של התיקים הפליליים אינם מגיעים להליך הוכחות, אלא מסתיימים בהסדרי טיעון מסוגים שונים - בין אם ההסדר נחתם לפני תחילת המשפט או במהלכו - ניתן היה להניח כי שיעור העיסוק בפלילים באולמות המשפט נמוך אף יותר.

את הנתונים אפשר לפיכך להסביר בשתי דרכים: האחת, גם תיק של הסדר טיעון נרשם כתיק שנכנס למערכת המשפט, אף אם הטיפול בו הוא טכני בעיקרו, או לפחות מקוצר. ההסבר השני נעוץ ב"מגה תיקים" הפליליים בעיקרם - בין אם מדובר בתיקים של ארגוני פשיעה, ובין אם מדובר בתיקים כלכליים סבוכים של צווארון לבן, התוצאה זהה: ריבוי נאשמים, ריבוי תיקים, ריבוי עדים, אין-ספור ישיבות הוכחות וטור ססטיסטי תקוע של השופט או הרכב השופטים.

נתוני מספר התיקים שנפתחו בכל ערכאת שיפוט מסייעים להבחין לא רק היכן מצויים הפקקים במערכת, אלא גם היכן מתקיימת עיקר העבודה השיפוטית. נתונים אלה מלמדים כי בתי המשפט לתעבורה מאכלסים כחמישית (20%) מסך התיקים שנפתחו ושנסגרו במערכת השיפוטית בתקופה הרלוונטית: 65 אלף תיקי תעבורה נפתחו ב-6 החודשים האחרונים של 2009, לעומת 61 אלף תיקים שנסגרו. בבתי המשפט המחוזיים, להבדיל, נפתחו ונסגרו רק 6% מסך התיקים באותה תקופה - 20 אלף תיקים נפתחו, לעומת פחות מ-19 אלף שנסגרו.

"שפיטה מופרזת" בבית הדין לתעבורה

להלכה, צריכים בתי המשפט לתת פסק דין בתיקים בתוך 6 חודשים מיום הדיון האחרון בתיק. למעשה, לא בכל המקרים ההנחיה הזו מתמלאת. אלא שלמעט בית המשפט העליון, בבתי המשפט האחרים מספר התיקים הנמשכים מעבר לזמן המותר הוא זניח; בעליון הבעיה חריפה יותר, אם כי מובנת בהתחשב באופי המורכב של התיקים ובעובדה שבחלקם טבועה בתוך ההתנהלות בתיק המתנה להתרחשותם של אירועים חיצוניים, כמו חקיקה או קבלת החלטות ברשויות המינהל.

בחינת כמויות התיקים שבהם חלפו יותר מ-6 חודשים מאז שמיעת הסיכומים וטרם ניתנו בהם פסקי דין, מעלה כי בכל בתי המשפט המחוזיים מדובר על 75 תיקים (48 במחוזי תל-אביב, 0 במחוזי מרכז ובנצרת); 88 תיקים מעוכבים בבתי הדין לעבודה (67 מהם בחיפה); ו-148 תיקים בכלל בתי משפט השלום, שבהם טרם ניתנו פסקי דין, למרות שחלפה יותר מחצי שנה מאז שמיעת הסיכומים (37 מהם במחוז צפון, רק 13 במחוז דרום ובמחוז תל-אביב). בסך-הכל - 311 תיקים הממתינים לפסק דין מעל הזמן הדרוש, בכל ערכאות השיפוט.

לעומת זאת, בבית המשפט העליון המצב בעייתי יותר. 192 תיקים תלויים ועומדים בעליון וממתינים למתן פסק דין יותר מכפי הזמן המותר. המספר הזה בעייתי, במיוחד בהתחשב במלאי התיקים הנמוך בעליון, לעומת מאות אלפי התיקים המסתובבים בערכאות השיפוט הנמוכות, שם מצליחים נשיאי בתי המשפט לפקח על קצב ההתקדמות של כל שופט, כדי למנוע תקיעת תיקים במערכת, כפי שקרה לא מעט בשנים עברו.

מתוך 192 התיקים הללו, 68 הם תיקי בג"ץ, שבהם ניתן איכשהו להבין את העיכוב, אך היתר - 74 ערעורים אזרחיים, 20 רשות ערעור אזרחי, והחמור מכל - 30 ערעורים פליליים - נותרים בלתי מוצדקים.

"כמות התיקים שבהם חלפו יותר מ-6 חודשים ממועד הסיכומים וטרם ניתן בהם פסק דין", מנסה הנהלת בתי המשפט לצבוע את המציאות בצבעים אופטימיים, "מהווה פחות ממחצית האחוז ממלאי התיקים בשנת 2008".

דרך אחרת להסתכל על התופעה היא באמצעות בחינת גילם של התיקים במערכת - דהיינו, כמה זמן שוהה כל תיק מרגע פתיחתו ועד סגירתו. המצב האופטימלי הוא כמובן שכל תיק ייסגר בעודו ב"שנת חייו" הראשונה במערכת; אלא שלא זה המצב. מתוך מלאי התיקים שהיו פתוחים במערכת בתי המשפט, למעט העליון, נכון לסוף 2009, 66.8%, כשני שלישים, היו מצויים בשנת חייהם הראשונה. עוד כ-19% מהתיקים נמצאו פתוחים בין שנה לשנתיים; וכ-8% מהתיקים פתוחים בין שנתיים לשלוש. אגב, 0.3% מהתיקים נמצאו פתוחים במערכת בתי המשפט יותר מ-8 שנים - מה שבוודאי יספק חומר לדו"ח אחר, זה של נציבות התלונות על שופטים.

השוואה בין סוגי הערכאות השונות מגלה כי הזריזים ביותר הם שופטי התעבורה - יותר מ-78% ממלאי התיקים שלהם נמצאים במערכת פחות משנה; אחריהם שופטי בתי הדין לעבודה (73.2%), לעומת שופטי המחוזי, שאצלם רק 52.8% מסך התיקים שהיו במלאי בסוף 2009 נפתחו במהלך אותה שנה. בבית המשפט העליון משתרכים הרחק מאחור לפי מדד זה: רק 32.4% מהתיקים הפתוחים בסוף 2009 נפתחו במהלכה; שיעור זהה של תיקים גילם היה בין שנה לשנתיים; ועוד כ-20% נפתחו בשנת 2007 ונותרו פתוחים בסוף 2009. כ-0.8% מהתיקים בעליון, אגב, נפתחו לפני שנת 2001 והם עדיין פתוחים וממתינים לגואל.

תקני השופטים התמלאו

שנת 2009 היתה שנה טובה בכל הקשור למינוי שופטים. לא בכדי לקחו על עצמם שני שרי המשפטים האחרונים - דניאל פרידמן ויעקב נאמן - כפרויקט לפתוח את כל הסתימות בנוגע למינוי שופטים, ולשנע את הוועדה לבחירת שופטים כדי למלא את כל התקנים הפנויים במערכת.

המבצע, כידוע, הסתיים בהצלחה: נכון לסוף שנת 2009, כל התקנים בכלל בתי המשפט התמלאו. 15 שופטים מכהנים בעליון (ועוד שני רשמים, שאחד מהם במעמד של שופט שלום); 152 שופטים במחוזי (נכון לסוף השנה כיהן במחוזי נצרת אפילו שופט אחד מיותר); 380 שופטי שלום - כוח-האדם השיפוטי מילא את כל התקנים. מלבד בתי הדין לעבודה, שבהם כיהנו 55 שופטים, שניים פחות מהתקן.

גם השופטים, חדשים כוותיקים, מלאים טרוניות על מערכת המחשוב החדשה של בתי המשפט, שבינתיים גורמת לסרבול והאטה של הדיונים במקום לייעול והאצה. דוגמה לכך היא הירידה הדרמטית שחלה ב-6 החודשים האחרונים של 2009 בהגשת "תובענות ממוכנות", דהיינו באמצעים ממוחשבים ולא בהגשת ניירת למזכירויות בתי המשפט. לעומת 21 אלף תובענות ממוכנות שהוגשו במחצית השנייה של 2008, הוגשו בתקופה המקבילה ב-2009 רק 3,000 תובענות כאלה.

מחיר ההאטה - עלייה במלאי התיקים הפתוחים, בעיקר אלה שאמורים לרוץ במערכת בסדר דין מהיר: קרוב ל-23 אלף תביעות קטנות הוגשו בבתי משפט השלום במחצית השנייה של 2009, לעומת 19 אלף תביעות כאלה שבאו על סיומן באותה תקופה. מספר התביעות הקטנות גדל אמנם, בשל שינוי החוק המאפשר הגשת תביעה קטנה עד לסכום של 30 אלף שקל, במקום 17,800 כפי שהיה עד ספטמבר 2008. ואולם כל תביעה שהפכה "קטנה" עקב שינוי החוק, ירדה מסך התביעות הרגילות המוגשות לשלום, כך שהדבר לא היה אמור ליצור עיכוב נוסף.

גם בתביעות בסדר דין מהיר הורגש הפקק: 24 אלף תיקים נפתחו במחצית השנייה של 2009, 20 אלף נסגרו. וגם - חמור מכל היתר - בתיקים הפליליים: 119 אלף כתבי אישום הוגשו לבתי המשפט בתקופה הרלוונטית, רק 115 אלף נסגרו. המלאי, או שמא יש להגדיר זאת - ערימת התיקים, הולכת ומגביהה.

העיסוק הבג"צי לא ממש צדדי

דווקא בית המשפט העליון, שבשנים האחרונות קירטע מבחינה סטטיסטית וצבר פיגור גדול בטיפול במלאי התיקים, הראה סימני שיפור בשנת 2009. מנתונים לגבי השנה כולה מתברר כי ככל שמדובר בכלל התיקים בעליון, הצליחו השופטים לסגור יותר תיקים מאשר נפתחו: 10,792 תיקים נסגרו לעומת 10,663 שנפתחו, ומלאי התיקים ירד ל-5,949 בסוף 2009, לעומת 6,129 בסוף 2008.

ככל שמדובר בתיקים עיקריים, ולא בעררים או הליכים משניים המתנהלים בפני שופט יחיד, עומד מלאי התיקים בעליון על 4,786 תיקים. אמנם גם בקטגוריה זו נסגרו מעט יותר תיקים מאשר נפתחו, ואולם בהשוואה רב-שנתית עולה כי קצב העבודה בעליון דווקא ירד - רק 3,605 תיקים נסגרו בשנה החולפת, לעומת יותר מ-4,000 בכל אחת מ-3 השנים הקודמות.

שר המשפטים הקודם, דניאל פרידמן, נהג לומר כי בעליון עסוקים יותר מדי בתיקי בג"ץ, וכך לא נותר זמן לשופטים לעסוק בערעורים אזרחיים ופליליים - שאמורים להיות עיקר עבודתם של שופטי הערכאה הבכירה. נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, נהגה להשיב לו בהזדמנויות שונות כי העיסוק הבג"צי הוא ממילא צדדי ואיננו תופס נתח מרכזי מזמנם של השופטים.

הסטטיסטיקה מלמדת כי הצדק עשוי להיות דווקא עם פרידמן. מתוך מלאי התיקים הפתוחים בעליון, מספרם של תיקי בג"ץ (1,645) משתווה כמעט לסך התיקים האזרחיים הפתוחים (1,935), ועובר בהרבה את הערעורים הפליליים (736) והערעורים האזרחיים בגלגול שני (588). היחסים הללו בין סוגי התיקים בעליון, מתברר, הם קשיחים ונכונים גם ביחס לשנים קודמות.

22

עוד כתבות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים