גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תגמול מנהלים בכירים: שאלות ותשובות

רואי החשבון של קסלמן וקסלמן Israel PwC ענו לקוראי "גלובס" בנושאים הקשורים לתגמול מנהלים בכירים

מענק בלי מנגנון קבוע מראש

אני דירקטור בחברה גדולה. עד כה, נהוג היה בחברה לקבוע את גובה המענק השנתי של המנכ"ל ושל חברי ההנהלה בסוף השנה, על בסיס ביצועי השנה, ללא מנגנון קבוע מראש. האם לאור הביקורת הציבורית הרבה בנושא זה, רצוי לשנות את השיטה?

היתרון בשיטה שבה החברה שלך עושה שימוש, הוא העובדה שנותר בידכם שיקול דעת מלא לבחון את הנסיבות הספציפיות של השנה שעברה ולהחליט מה גובה התגמול שמגיע לחברי ההנהלה. החיסרון בשיטה זו הוא חוסר הוודאות עימו מתמודדים חברי ההנהלה בדבר האופן בו הם מתוגמלים. במקרים מסוימים, מומלץ לבחון תכנית תגמול שתשלב בין מנגנון תגמול קבוע לבין סכום נוסף שינתן לפי שיקול דעתו של הדירקטוריון. לדוגמה, יוגדר גובה המענק המקסימלי שינתן למנכ"ל, אשר מתוכו 70% יהיה על בסיס השגת יעדים מוגדרים מראש ו-30% על בסיס שיקול דעתו של הדירקטוריון.

על רקע המשבר - מענק נדחה

למה הכוונה במושג "מענק נדחה"?

אחת הטענות המרכזיות שהושמעו על ידי רבים על רקע המשבר הכלכלי שחווינו בשנתיים האחרונות, היא שמנהלים זכו למענקים גבוהים בגין רווחים שהציגו בשנה אחת, אך לא נדרשו להחזיר מענקים אלו, כאשר התברר שהרווחים הללו הושגו תוך לקיחת סיכונים גבוהים, שהובילו את החברה להפסדים בשנים שלאחר מכן. אחד הפתרונות לכך, הינו מנגנון המענק הנדחה. מנגנון זה קובע שלא כל המענק ישולם בשנה מסוימת, אלא חלקו יידחה וישולם בשנים העוקבות, רק במקרה שביצועי החברה בשנים אלו יעמדו בכמה יעדי מינימום, שיבטיחו שהרווחים שהוצגו בשנת המענק, הינם בני קיימא בטווח הארוך.

היבט המס: היות שהדיווח לצרכי מס של שכירים נעשה על בסיס מזומן, חבות המס שתחול על המענק הנדחה, בהתאם לשיעור המס השולי שלו, תהא רק עם קבלתו בפועל.

אופציות או מניות חסומות - מה עדיף?

מהן "מניות חסומות" (RS) ומה ההבדל בינן לבין אופציות ככלי לתגמול מנהלים ועובדים?

א. אופציות הניתנות לעובדים ככלי לתגמול, הן מנגנון המבטיח לעובדים את הזכות לקנות בעתיד את מניית החברה במחיר קבוע מראש, אשר לרוב נקבע כמחיר מניית החברה במועד ההענקה - מחיר המימוש.

אם במועד המימוש של האופציות שווי מניית החברה גבוה מתוספת המימוש, אזי העובד זוכה בהטבה בגובה ההפרש בין מחיר המניה במועד המימוש לבין תוספת המימוש, מוכפל במספר האופציות שהוענקו לו. בכך מעודדת החברה את העובדים לפעול להגדלת מחיר מניית החברה מעבר למחיר המימוש.

החסרונות: 1. במקרים שבהם מסיבות שונות יורד מחיר מניית החברה באופן משמעותי מתחת למחיר המימוש של האופציות ("מחוץ לכסף"), מנגנון האופציות מפסיק לשמש ככלי מתמרץ. במיוחד כאשר מחיר המניה של החברה ירד ללא קשר לביצועי החברה (כמו במקרה של משבר כלכלי), נדרשים לעתים להשתמש במנגנון של "תמחור מחדש" שיש לו הן השלכות חשבונאיות והן השלכות מס. 2. אופציות עלולות לעודד את העובדים לקחת סיכונים גבוהים כדי להעלות את מחיר המניה, משום שהתממשות הסיכון לא תגלם כל הפסד כספי עבור הניצעים.

ב. מניות חסומות הן למעשה אופציות אשר מחיר המימוש שלהן הוא אפס, אך בשונה מאופציות, ברגע שהחסימה הוסרה (המניות הבשילו), העובד הופך להיות בעל מניות בחברה, ופעולת המימוש אינה רלוונטית.

החסרונות (מנקודת המבט של החברה): 1. זהו מנגנון שמעניק לניצעים תגמול בכל מקרה, גם אם מחיר המניה יורד. עם זאת, זהו גם היתרון המרכזי שלו (בעיקר בעבור העובד).

היתרונות: 1. גם כאשר מחיר מניית החברה יורד ללא קשר לביצועים הספציפיים של החברה (לדוגמה במקרה של משבר כלכלי), ממשיך המנגנון להוות מכשיר לתמרוץ;

2. מנגנון המניות החסומות יוצר מתאם מלא בין האינטרסים של בעלי המניות לאלו של הניצעים. לפיכך, הניצעים לוקחים בחשבון גם את ההפסד שייגרם להם אם סיכונים גבוהים שייקחו יתממשו, ומחיר המניה ירד.

היבט המס: הוראות סעיף 102 יחולו הן על הקצאה של מניות חסומות ללא תמורה והן על הקצאת יחידות למניות חסומות (RSU) - כיום אף "במסלול הירוק". בהקצאה של מניות חסומות ללא תמורה בחברה ציבורית, קיים בהכרח מרכיב פירותי על שווי ההטבה המחושב בעת ההענקה של אותן מניות, שכן המניות מוקצות ללא תמורה, אם כי חבות המס הסופית מחושבת בעת המימוש.

היבט החשבונאות: בדומה לאופציות, ההטבה של הענקת מניות חסומות שהוענקה לעובד תימדד במועד ההענקה, ותוכר כהוצאות שכר בדו"חות הכספיים על פני תקופת ההבשלה שהוגדרה (התקופה במסגרתה העובד חייב להישאר כעובד בחברה על מנת שהחסימה תוסר ויהפוך לבעל מניות רגילות).

בשונה מאופציות, המדידה של שווי ההטבה הינה פשוטה ובדרך כלל מבוססת על מחיר מניית החברה במועד הענקה (במקרה של מניות חסומות שלא מזכות בהשתתפות בחלוקת דיבידנד, נדרש לבצע התאמה בגין דיבידנד צפוי בתקופת החסימה). בכל מקרה, לא יעלה הצורך בשימוש במודלים כלכליים שונים, כמו במקרה של אופציות.

מענק שאינו תלוי במדד אחד בלבד

היעד המרכזי של החברה שלי לשנה הקרובה הוא גידול של 30% בהכנסות. האם נכון יהיה לבנות תוכנית אשר לפיה המענק השנתי של חברי ההנהלה יהיה תלוי אך ורק בהשגת יעד זה?

הפרקטיקה המובילה כיום בעולם היא בנייה של תוכנית תגמול המבוססת על יותר ממדד אחד לתגמול, על רקע ההנחה שלכל חברה קיימים כמה יעדים שהיא מעוניינת להשיג במהלך השנה. בחירה ביעד אחד בלבד אשר על בסיסו מתוגמלים חברי ההנהלה, עלולה לגרום להעדפת השגת יעד זה באופן ניכר על פני השגת יעדים אחרים. במקרה שאתה מתאר, בחירה ביעד המתייחס להיקף ההכנסות, עלולה לעודד את המנהלים להגדיל את ההכנסות גם כאשר הדבר אינו משפר את שורת הרווח או אף יוצר הפסדים לחברה.

החברה נמכרת - מה יקרה לאופציות

נודע לי כי מתקיימים מגעים לרכישת החברה שבה אני עובד. מה יעלה בגורל האופציות שברשותי שעדיין לא הבשילו?

התשובה תלויה בתוכנית האופציות ובמבנה העסקה עם החברה הרוכשת. כעיקרון, הדרכים העיקריות והמקובלות לביצוע העסקה יכולות להיות כדלהלן:

א) עסקת החלפת מניות - בחלק מהתוכניות נקבע כי בתנאים מסוימים מתקיימת אקסלרציה של תקופת ההבשלה של האופציות ובתמורה העובד יקבל אופציות/מניות בחברה הרוכשת.

ב) עסקת מזומן - תתקיים האצה של תקופת ההבשלה של האופציות כאמור לעיל, אולם התמורה משולמת על ידי הרוכשת במזומן. במידה שטרם חלפה תקופת החסימה הקבועה בסעיף 102 (ככלל 24 חודשים ממועד ההקצאה), אזי התמורה תופקד אצל נאמן עד לתום תקופת החסימה, והמכירה לא תחשב להפרה של סעיף 102.

ג) האופציות יבוטלו - במידה שתוכנית האופציות קובעת כי במקרה כאמור האופציות פוקעות, לא יחול אירוע מס מבחינתך.

היבט המס: בכל מקרה נהוג בעסקאות מעין אלו לקבל החלטת מיסוי מרשות המסים על מנת למנוע מצב שבו המכירה תחשב להפרה של תקופת החסימה או למימוש, ולהסדיר את היבטי המס השונים בעסקה, לרבות לכל הקשור לאופציות העובדים.

אופציות בחברה פרטית

אני בעלים של חברה פרטית ומעוניין לתמרץ את חברי ההנהלה של החברה ולמקסם את שווי החברה. האם ניתן לתת להם אופציות, גם כאשר מדובר בחברה פרטית?

כן, אך יש להביא בחשבון כמה נושאים. 1. יש להגדיר מראש את האופן שבו ייקבע שווי החברה במועד הענקת האופציות ובמועד המימוש שלהן. 2. עליך לבחון האם ברצונך לחשוף בפני כל חברי ההנהלה את הדו"חות הכספיים של החברה כיוון שלא ניתן יהיה לקבוע את שווי החברה, בלי לבחון את ביצועיה הכספיים אחת לתקופה. 3. עליך לבחון האם אתה מעוניין שחברי ההנהלה, במקרה שיממשו את האופציות, יהפכו להיות מחזיקי מניות בחברה שלך.

היבט המס: במידה שהאופציות לחברי ההנהלה יוקצו בהתאם להוראות סעיף 102 לפקודת מס הכנסה במסלול ההוני ותחת נאמן, תוכל לאפשר להם ליהנות משיעור מס מופחת בעת מימוש ההטבה, אם כי ההטבה לא תוכר כהוצאה בידי החברה.

להגדיר מדרגות לתגמול

המענק השנתי של המנכ"ל בחברה שבה אני משמש כדירקטור נקבע כ-1% מהרווח לפני מס של החברה. מדובר בחברה ציבורית אשר מניותיה נסחרות בבורסה בת"א. האם זהו מנגנון תגמול מקובל?

כן, זהו מנגנון תגמול נפוץ שנמצא בשימוש בקרב חברות רבות בארץ ובעולם. עם זאת, יש לו כמה חסרונות. 1. המנגנון מתגמל את המנכ"ל גם על רווחים שאינם בהכרח נובעים מהתפעול השוטף של החברה. 2. המנגנון אינו מגדיר סכום מקסימלי שישולם כמענק בסוף השנה. כך, יכול להיות מצב בו בשנה טובה באופן יוצא דופן, המנכ"ל עלול להיות זכאי למענק בסכום החורג מהמקובל בחברות בסדר הגודל שלכם, דבר שיגרור ביקורת ציבורית. 3. מנגנון זה מתגמל את המנכ"ל על הרווח של החברה החל מהשקל הראשון, משמע, גם כאשר החברה לא עמדה ביעדי הרווחיות שלה.

כדי לתמרץ את המנכ"ל להגדיל את הרווחים מעל לסף מסוים, נכון יותר להגדיר מדרגות לתגמול, כלומר, להגדיר סף רווח נקי אשר רק כאשר החברה מגיעה אליו, המנכ"ל מתחיל להיות מתוגמל ומדרגות נוספות אשר בהגעה אליהן, גובה התגמול היחסי שלו עולה.

מנגנון אופציות שמקטין את הדילול

מהו מנגנון "Cash-less" או "מימוש נטו" או "SAR במניות"?

מדובר בשמות שונים המתייחסים לאותו מנגנון אופציות. מנגנון זה מאפשר לניצע (שאליו מופנית ההצעה), במועד המימוש, לקבל את ההטבה שלה הוא זכאי בגובה ההפרש בין מחיר מניית החברה במועד המימוש, לבין מחיר המימוש שנקבע עבור האופציות, בלי להידרש לשלם בפועל את מחיר המימוש.

למנגנון זה שני יתרונות ברורים על פני המנגנון הסטנדרטי. 1. הניצע אינו נדרש להשקיע כסף כדי לרכוש את המניות. 2. המנגנון מקטין את הדילול של בעלי המניות הקיימים, היות שהמניות המוקצות לניצע אינן בגובה מלוא הזכאות שלו למניות, אלא אך ורק בגובה ההטבה לה הוא זכאי.

כיום, רוב החברות בישראל בוחרות להשתמש במנגנון זה כחלופה למנגנון הסטנדרטי, לפיו הניצע נדרש לשלם במזומן את מחיר המימוש כדי לממש את האופציות.

היבט המס: הפעלת מנגנון ה-Cashless לצרכי מס מתאפשרת רק לאחר תום תקופת החסימה הקבועה בסעיף 102 ובלבד שאם מדובר במניות חברה ציבורית, יש למכור את המניות שיתקבלו תוך 10 ימים אחרת, שאם לא כן יחול שינוי בין המרכיב הפירותי למרכיב ההוני ביחס לגובה ההטבה שנקבעה בתחילת התוכנית. כמו כן יש להדגיש כי רק תוכנית SAR במניות תוכל להיכלל במסגרת סעיף 102 לפקודה ואילו SAR במזומן תחשב בעיני הרשויות לבונוס ותמוסה בשיעור המס השולי של העובד כהכנסת עבודה. מבחינה חשבונאית, מנגנונים אלו מטופלים בדומה לאופציות במובן של אופן המדידה וההכרה בהטבה שגלומה בהענקה בדוחות הכספיים (מדידת השווי ההוגן במועד הענקת התגמול והכרה בהטבה על פני תקופת ההבשלה). מבחינה תזרימית, כמובן, החברה לא "מגייסת" מזומנים מהעובד בשיטת תגמול זאת (בשונה מתגמול בדרך של אופציות שמיושב בברוטו - בדרך של הנפקת מניות וקבלת מחיר המימוש).

מומחי קסלמן וקסלמן PwC Israel שנטלו חלק בפרוייקט:

רו"ח אבי נוימן - שותף מסים

רו"ח הילי קרייזלר - ראש מחלקת תגמול וממשל תאגידי

רו"ח יעל ג'רסי - שותפה במחלקה המקצועית

עו"ד ורו"ח יעקב ברשטיין - מנהל במחלקת המסים

אין בתשובות המתפרסמות בכתבה זו משום תחליף לחוות דעת או לייעוץ פרטני בשאלות הנדונות.

עוד כתבות

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

יו''ר עוצמה יהודית והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר במליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה תקדם מחדש איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת צפויה להקים הבוקר (ב') מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים ויימנע התערבות בג"ץ במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק