גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אבנר גורן: הסלולרי של מחר יופעל בתנועת ידיים ויצלם בתלת-מימד

"אדם יוכל לענות לשיחות או לנתק אותן בקלות מבלי להוריד את העיניים מהכביש" ■ "הטכנולוגיה תתמוך בשני מסכים, כך שאפשר להציג על מסך אחד מצגת של פאוור-פוינט, והמשתמש יכול לראות על המסך השני את המצגת בעמוד מתקדם יותר"

הטלפונים הסלולריים עמוסים בשנים האחרונות בטכנולוגיה משוכללת, ומכילים חלק גדול מהגאדג'טים שאנו נוהגים לקחת איתנו בדרכים. היכולות של המכשירים הסלולריים מתקדמות כל הזמן, והקושי לעקוב אחר החידושים רק הולך וגובר. יצרניות המכשירים מנסות להיות עם היד על הדופק באופן קבוע, ולדאוג שהדגמים שלהן לא יפגרו אחר אלה של המתחרות.

אנשים מעטים בתעשייה יודעים על איזה מוצר עתידני עובדות יצרניות הטלפונים הסלולריים הגדולות, כמו נוקיה, סמסונג או סוני אריקסון. אחד מהם הוא אבנר גורן, מנהל האסטרטגיה העולמי של קבוצת OMAP | בחברת טקסס אינסטרומנטס (TI). גורן אחראי על מעבד האפליקציות של המכשירים הסלולריים הנוכחיים והבאים, והוא יודע כבר עכשיו איך ייראו ומה יכללו הטלפונים שיוצעו למכירה בשנת 2011.

גורן הוא נוסע מתמיד בקו ישראל-טקסס, שם יושב המטה של TI, והוא מרבה גם לבקר במדינות שבהן יושבות יצרניות הסלולריים הגדולות כמו נוקיה בפינלנד וסמסונג בקוריאה, כדי לתכנן איתן את המוצרים שחובבי הטכנולוגיה ירצו להחזיק בידם.

ממסך הסלולר ישירות אל הקיר

גורן עוסק רבות בהפיכת הטלפון הסלולרי למרכז המדיה בבית, וביכולות התצוגה הגבוהות של הטלפונים בשנים האחרונות, שמאפשרות להם להתחבר למסכים אחרים ולהציג תמונה איכותית על-גבי צגים גדולים. בפברואר הציגה TI בכנס הסלולר בברצלונה את שבב DLP Pico החדש שלה, nHD, שמאפשר לשלב בתוך הטלפון הסלולרי מקרן זעיר, המסוגל להציג סרטוני וידיאו בתצוגה גדולה על-גבי קירות. השבב החדש מאפשר הטמעה של המקרן במכשירים בגודל סטנדרטי, בניגוד לשבבים קודמים שדרשו טלפונים בגדלים לא ידידותיים למשתמש.

"ברור שיש מקום לסלולריים עם מקרנים בשוק", אומר גורן. "ברגע שחברות הציגו את היכולת של המקרן בטלפונים שלהן, זה רק עניין של זמן עד שזה יהפוך לנפוץ". סמסונג היו הראשונים להציג, כבר לפני שנתיים, מכשירים סלולריים גדולים עם מקרן, שלא הצליחו לחדור בצורה משמעותית לשוק. אך, לדברי גורן, יצרניות נוספות מתכננות להשיק טלפונים עם מקרן. השיפורים המשמעותיים בין הדורות של הסלולריים הכוללים מקרן הם רזולוציה גבוהה יותר וצריכת חשמל נמוכה יותר, שלא תחסל במהירות את הסוללה של המכשיר הנייד.

מסכים מקבילים וצילום מתקדם

היכולת להקרין את התמונה שמופיעה בסלולרי בגדול על קירות ולא להסתמך על חיבורים באמצעות כבלים לטלוויזיה, תחייב את הטלפונים להציע יכולות אחרות, שלא קיימות עד כה. אחת הפונקציות עליהן מדבר גורן היא הצגה של שני מסכים במקביל, באמצעות התמיכה של גרסה 4 למעבד OMAP של TI, שישולב במכשירים כבר בסוף השנה הנוכחית או בתחילת 2011.

טקסס אינסטרומנטס

לדברי גורן, "גרסה 4 תומכת בשני מסכים, כך שאפשר להציג על מסך אחד מצגת של פאוור-פוינט, והמשתמש יכול לראות על המסך השני בסלולרי שלו את העמוד הבא במצגת. האדם יכול לראות אפילו שלושה מסכים במקביל, אם מדובר בשני מסכים על הטלפון ובמסך אחד חיצוני". גורן חושף שבמכשירים של 2011, חלק מהיצרניות ישלבו שני מסכים במקביל, רעיון דומה לזה שקיים כבר היום בקונסולה הניידת של נינטנדו - DS.

אחת הקפיצות המשמעותיות שנראו במכשירים הסלולריים בשנים האחרונות היא המצלמה, שקפצה בקלות ממגה-פיקסל בודד ל-12 מגה-פיקסל היום. לדברי גורן, בין הדגמים שיושקו בשנה הבאה יהיו מכשירים שיתמכו כבר ב-20 מגה-פיקסל. הקפיצה תתאפשר באמצעות תמיכה של המעבד OMAP 4, מכיוון שה-OMAP 3 בגרסתו הנוכחית מאפשר תמיכה בעד 12 מגה-פיקסל בלבד. בישראל נמכר רק טלפון אחד - Satio של סוני אריקסון - עם יכולת צילום כזו.

"אנחנו מפצים באמצעות המגה-פיקסלים על איכות העדשה שקיימת במצלמות רגילות. הפיצוי הזה מתבטא בזום יותר טוב ובאיכות תמונה טובה יותר", אומר גורן אך מוסיף כי "אני לא רואה פתרון לעדשות עם זום אופטי בעתיד הקרוב".

מלבד מגה-פיקסלים גבוהים יותר, המצלמות הסלולריות יידעו לזהות שלושים פרצופים בתמונה, כך שהאנשים המצולמים ייראו טוב יותר. היום הטלפונים יודעים לזהות מספר מצומצם של אנשים בתמונה, וכן יודעים לזהות חיוך ומצמוץ.

אבל יכולות הצילום העתידיות לא מסתכמות רק בשכלולים בגזרת תמונות הסטילס. הטלפונים של 2011 כבר יוכלו לצלם וידיאו באיכות Full HD שהיא 1920 x 1080 פיקסלים, כשחלק מהדגמים יצלמו וידיאו תלת-ממד באיכות HD נמוכה יותר - 1080 x 720 פיקסלים. היכולת הזו, תאפשר לנו לצלם וידיאו באיכות גבוהה, ולהציג אותה בטלוויזיה בסלון.

חוויה תלת-ממדית

בשנה הבאה, ככל הנראה, נוכל לראות את סרט התלת-ממד הפופולרי אוואטר גם בסלולרי. לדברי גורן, "אנחנו מנסים לשנות את חוויית המשתמש בטלפון מקצה לקצה באמצעות התלת-ממד. הטכנולוגיה שלנו תאפשר להציג ולצלם תמונות וסרטוני וידיאו על-גבי מסכי הטלפון שיתמכו בשלושה ממדים". לפי גורן, מכשירי הסלולר העתידיים יגיעו עם שתי מצלמות, כדי לאפשר יצירה של תמונות בטכנולוגיה זו. "ה-OMAP 4 מאפשר לשלוח תמונות שונות לעין ימין ולעין שמאל, כך שמתקבלת תמונה בתלת-ממד", הוא מסביר.

"יצרניות הטלפונים אוהבות מאוד את הרעיון של תלת-ממד, מכיוון שהן מבינות שזה הכיוון הנוכחי", אומר גורן, ומוסיף כי המכשירים הסלולריים שכוללים את הטכנולוגיה יהיו אטרקטיביים גם בגלל שהם אינם דורשים שימוש במשקפיים המסורבלים מבתי הקולנוע.

הפעלה בתנועה

טרנד נוסף, מלבד התלת-ממד, שאמור להיכנס באופן מובנה לתוך הסלולריים הוא טכנולוגיית התנועה. "טכנולוגיית המגע שינתה את תעשיית הסלולר, ועכשיו אנחנו רוצים לשנות אותה שוב עם טכנולוגיה להפעלה באמצעות תנועה", אומר גורן. לדבריו, הטכנולוגיה המשולבת ב-OMAP שייכת לשתי חברות ישראליות: XTR ו-EyeSight, כשהרעיון כאן הוא לקחת את מצלמת הווידיאו הקדמית ולהשתמש בה להפעלה של משחקים או להפעלה של פקודות מסוימות בזמן נהיגה. "באופן כזה, אדם יכול לענות לשיחות או לנתק אותן בקלות מבלי להוריד את העיניים מהכביש", מסכם גורן.

OMAP

המיקרו-מעבד OMAP (Open Multimedia Application Platform) של טקסט אינסטרומנטס (TI) הוא המוח מאחורי הפעילות השוטפת של התקן התקשורת הנייד. ה-OMAP, כמו מעבדים מקבילים של חברות כגון קוואלקום, NVIDIA ואינטל, אחראי על הרצת יישומי מולטימדיה, תיאום וניהול הפעולות השונות שמתבצעות על הטלפון, ניהול צריכת חשמל, ולעיתים גם יישומים נוספים בתחום התקשורת כגון GPS ובלוטות'. הלקוחות הפוטנציאלים של TI הן יצרניות טלפונים כגון נוקיה וסמסונג וכן יצרניות התקני מחשוב ניידים קלים (MID) כמו הנטבוקים ומחשבי הלוח.

עוד כתבות

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור