גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יזם נכה צה"ל: "החלטתי ששום דבר לא יפריע לי"

איך מתמודדים יזמים נכי צה"ל עם המגבלות הפיזיות שהפכו להיות מנת חלקם? ■ "החלטתי שהכול תלוי ברצון, רצון ועוד רצון", מסביר אחד מהם ■ "גלובס" מביא את סיפורם של 3 יזמים שהצליחו למנף את החיסרון הפיזי לעסקים

איך מתמודדים יזמים נכי צה"ל עם המגבלות הפיזיות שהפכו להיות מנת חלקם?

"החלטתי שהכול תלוי ברצון, רצון ועוד רצון", מסביר אחד מהם.

"גלובס" מביא את סיפורם של שלושה יזמים שהצליחו למנף את החיסרון הפיזי לעסקים

"המכוניות הפכו לתרפיה ולחלק מהשיקום שלי"

בעקבות עצה של חבר, החליט אסי ביטון להפוך את התחביב השיקומי לעסק, והקים חנות מקוונת לציוד למכוניות, לטיסנים ולסירות בשלט רחוק

אסי ביטון / צלם עינת לברון

אסי ביטון (36) הוא יזם מסוג אחר. כזה שמעדיף, מכורח הנסיבות, להיות מאחורי הקלעים. זאת, בתקווה שכשהעסק יהפוך רווחי והוא יוכל לעבור לפרונט. לפני 15 שנה רותק ביטון לכיסא גלגלים. "אני לא אוהב לדבר על הנסיבות", הוא אומר ומסביר, "אני קנאי לפרטיותי ומעדיף להסתכל על התמונה הוורודה ולא להיזכר בשחורה". כל שהיה מוכן לומר הוא שנפצע במהלך אימון שגרתי כחייל סדיר ב"מגלן", ושזה היה שילוב של חוסר מזל ותנאי מזג-אוויר קשים.

אחרי שלוש שנים בכיסא גלגלים, ביטון התוודע למכוניות בשלט רחוק ומצא בהן נחמה. "המכוניות הפכו לתרפיה אמיתית ולחלק מהשיקום הנפשי שלי", הוא אומר ומספר איך נסע מספר פעמים לארה"ב וליעדים נוספים בעולם כדי ללמוד מקרוב על מכוניות ומסלולים. "אני משוגע לדבר", הוא מעיד על עצמו.

*מתי זה הפך לעסק?

"חבר טוב שלי, תומר זלצר, ראה שאני מכור לנושא והציע לי להפוך את ההובי לעסק. להקים מסלול מרוצים אתגרי וחנות מקוונת למכירת ציוד ואביזרים למכוניות, טיסנים וסירות בשלט רחוק".

*למה את בוחר להישאר מאחורי הקלעים של העסק?

"אני לא רוצה להיות שותף רשמי בעסק, כי חלק משעות היום אני מקדיש לתחזוקת הגוף - פיזיותרפיה, שחייה בבריכה וטיפולים אלטרנטיביים - ולא תמיד נשאר לי כוח לעבוד אחר כך, וזה לא פייר כלפי תומר. לכן, אשתי ליאת, נכנסה כשותפה רשמית והיא מטפלת בניירת ובהנהלת חשבונות. אני יושב בבית ומתחזק את החנות המקוונת שלנו, www.rcspeed.co.il, מדבר עם ספקים ולקוחות; ובכל יום שישי, מבקר באחד משני המסלולים שלנו, במושבים רישפון וניר משה".

*אמרת שהעסק לא רווחי. קצבת הנכות מספיקה לפרנס אישה ו-3 ילדים?

"אנחנו אנשים בלי דרישות גבוהות. כמובן, שאנחנו עושים הכול כדי שהעסק ירוויח ושנוכל להתפרנס ממנו בכבוד".

*מה אתם עושים כדי שזה יקרה?

"מט"י נתניה מסייע לנו בייעוץ עסקי ושיווקי, וגם בכתיבת תוכנית עסקית להקמת מיני-פארק למכוניות שלט רחוק במרכז הארץ. פנינו בעניין הזה גם למשרד התיירות, בתקווה לקבל עזרה גם מהם".

אסי ביטון
גיל: 36
איפה ומתי נפצע: במהלך אימון שגרתי, 1995
העסק: RcSpeed, חברה לשיווק ציוד ואביזרים למכוניות בשלט רחוק
שנת הקמה: 2003
מס' עובדים: אין

"מהפציעה למדתי שחשיפת החיסרון הופכת אותו ליתרון"

במסגרת הרצון למנף את 15 דקות התהילה שלו מ"הישרדות", שוקד בימים אלה חנוך בודין על הקמת בית ספר לקואוצ'ינג אתגרי

חנוך בודין / צלם עינת לברון

יש להניח שאת חנוך בודין מ"הישרדות הפיליפינים", לא ישכחו כל-כך מהר. בטח לא בתום 15 דקות התהילה המוקצות לפליטי ריאליטי. בכל זאת, יד קטועה עושה את שלה. בודין (48) גרוש ואב לשניים, איבד את ידו הימנית בשבוע השלישי של מלחמת לבנון הראשונה. בגיל 20, בכביש ביירות-דמשק, הוא נכנס לסטטיסטיקה העגומה של חיילי צה"ל שנפגעו מירי כוחותינו. "זה היה יום קרב קשה. הגענו כדי לחלץ כוח מילואים שנתקע בכביש. נכנסנו ללחימה מול כוח סורי. חטפנו סאגרים ואש צלפים. באותו יום היו לנו שמונה פצועים ושני הרוגים. אני נפצעתי מפגז שלנו, כמו הרבה מהפציעות בלבנון. הייתי בהכרה וראיתי את היד הקטועה. היו לי כאבים איומים".

לפני כן, כשרק נכנס ללבנון, הרגיש לדבריו כמו שחקן בסרט. "יריתי, ירו עליי. עד שראיתי את ההרוג הראשון שנהרג לידי. אז זה הכה בי חזק. פתאום הבנתי שזה לא סרט. זה אמיתי, וזה יכול לקרות גם לי".

כמה שנים אחר כך, בודין, שחיין אולימפי שזכה ב-8 מדליות, פצח בקריירה כשכיר בשוק ההון. בשנה האחרונה הוא מכהן כמנהל מערך ערוצי הפצה בכלל פיננסים. "אני אחראי על שיווק קרנות נאמנות ותעודות סל בבנקים, על מכירות החברה באמצעות סוכני ביטוח ועל מוקד שירות ומכירות טלפוני".

את הקריירה שלו כשכיר, במהלכה כיהן גם כמנכ"ל "שילוב" קרן פנסיה, קטע מדי פעם לטובת קריירה כעצמאי. "לפני שמונה שנים נכנסתי כשותף ב'עבודי קריאייטיב'. אחרי שנה יצאתי מהעסק, כי דברים לא הסתדרו לי עם השותף". ב-2004 ניסה שוב את מזלו כעצמאי. הפעם הקים בהשקעה של כמה מאות אלפי שקלים את "פי.סי. קלאב", חברה למתן שירותי תמיכה ותיקוני מחשב עד הבית תמורת דמי מנוי חודשיים. "קראנו לזה 'שירות עד הבייט'. אלא שהחברה, שהעסיקה 15 עובדים, לא הרוויחה מספיק ואחרי שלוש שנים החלטתי להפוך שותף רדום ולמצוא פרנסה במקום אחר".

*בימים אלה אתה מקים עסק חדש.

"במסגרת הרצון למנף את הפרסום שלי מ'הישרדות', אני שוקד בימים אלה על הקמת בית ספר לקואוצ'ינג אתגרי לכל הגילאים. בגלל שאני עובד ב'כלל פיננסים' 12 שעות ביממה, יש לי שותף, עו"ד עומר יעבץ, נכה צה"ל בעצמו, פצוע מלחמת לבנון הראשונה ומרותק לכיסא גלגלים, שיפעיל וינהל את העסק. נגייס עוד כמה אנשים, פיגורות מוכרות, שידריכו ויהיו בפרונט. לא הכול סובב סביבי".

*אתה גם מרצה.

"בחמש השנים האחרונות אני מרצה בפני בני נוער, ועדי עובדים, ספורטאים ועוד; על איך להפוך חיסרון ליתרון. על סיפור חיים שהתובנה העיקרית שלו היא שלכולנו יש חסרונות, ובאמצעות חשיפתם אפשר להגיע למקומות אחרים. אנשים ששומעים את הסיפור שלי מקבלים פרופורציות בחיים".

*למה השתתפת ב"הישרדות"?

"פנו אלי מההפקה, ונגררתי לזה. הלכתי כי בדיוק סיימתי לעבוד במגדל שוקי הון. זה אולי נשמע פלצני אבל הלכתי כי רציתי להציג פן אחר של בעל מוגבלות עם מסוגלות. רציתי לנצח בדרך אחרת. לא הצלחתי, אבל בזכות 'הישרדות' אני מקבל היום יותר הזדמנויות להרצות ולגבות תעריף יקר יותר, בגלל הביקוש".

חנוך בודין
גיל: 48
איפה ומתי נפצע: מלחמת לבנון הראשונה, 1982
העסק: הרצאות ובקרוב גם בית ספר לקואוצ'ינג אתגרי

"חזרתי לעשות כמעט הכול"

אחרי שהחליט להמשיך הלאה, הסב יורם קנול את העסק המשפחתי לציוד רפואי, לחברה ליבוא ייצור ושיווק ציוד למכוני יופי

יורם קנול / צלם אבשלום ששוני

יולי 1970. יורם קנול, היום בן 68 ובאותו יום גורלי חייל מילואים בן 28, יצא לעוד סיור שגרתי בכפר קילה שבדרום לבנון. "יצאנו, כוח של גבעתי, בשבת ב-4 בבוקר", הוא משחזר. "יום קודם לכן הייתה לנו היתקלות באותו אזור. בעודי אומר לחבר'ה שישבו איתי בזח"ל שיש לי תחושה לא טובה, ספגנו פגיעה ישירה שהורידה לי את הברך. ראיתי מחבלים מתקרבים ולא הפסקתי לירות לעברם. ואז, חטפתי פגיעה שנייה בחלק העליון של אותה רגל. חייל אחר בזח"ל חטף רסיס בעין והתחיל לצעוק 'נפגעתי'".

הפינוי לביה"ח בצפת ארך, לדברי קנול, כשעה וחצי. "איבדתי הרבה דם, והייתי קרוב למוות. בדרך לביה"ח שאלתי את החובש: 'למה רטוב לי?', הוא ענה: 'כי נשפכו עליך מים מהג'ריקן'. כמובן שהוא שיקר לי. הדם שלי הוא שהרטיב אותי. בביה"ח איבדתי את ההכרה. אחר-כך סיפרו לי שהרופא רץ החוצה, שם לי חוסם עורקים והציל את חיי".

קנול (שפסל בדמותו קטועת הרגל, שפיסלה רעייתו, מוצג כיום בשדרות ממילא בירושלים) שכב שנה בביה"ח ועבר כ-50 ניתוחים. "בסופו של דבר נאלצו לקטוע לי את הרגל", הוא אומר. אחרי הקטיעה נשלח לחצי שנת שיקום בתל-השומר. "הייתי נשוי ואב לשתי ילדות קטנות שראיתי רק בסופי-שבוע. זו הייתה תקופה קשה שלא אשכח לעולם". את הרגל שנקטעה מחליפה היום תותבת עד מעל הברך.

*כמה זמן אחרי הפציעה חזרת לעבוד?

"לקח לי שלוש שנים לאסוף את עצמי. לפני הפציעה עבדתי בעסק של אבי לציוד רפואי. אחרי הפציעה ידעתי שלא אוכל לחזור לעסק, כי הוא מצריך הליכה מרובה. בעקבות כך אחי ואני הסבנו את העסק, ליבוא ייצור ושיווק ציוד למכוני יופי".

*עד כמה קשה לנכה צה"ל לנהל עסק?

"לא קל, אבל הכול תלוי בגישה. החלטתי שאני רוצה לחיות. ואכן, חזרתי לעשות כמעט כל מה שעשיתי לפני הפציעה. אומנם, הרבה דברים אני מסיים עם לשון בחוץ וכאבים, אבל מסיים".

*הנכות הפיזית מקשה.

"יש ימים שאני חי על משככי כאבים. בימים כאלה אני לא מתפקד 100%, ואף אחד לא משלם לי אם אני נשאר בבית. בתערוכות בחו"ל, למשל, קשה לי מאוד כי הולכים הרבה. אני תמיד חוזר עם פצעים. גם ישיבה בטיסה ממושכת היא עינוי סיני. אבל אם רוצים לראות דברים חדשים ולהצליח, צריך לעשות את זה. לאחת התערוכות הלכתי עם פצע כואב. במקום להיכנע, הורדתי את התותבת, עליתי על קביים ויצאתי לתערוכה. אני לא מתבייש מאף אחד. אני חזק נפשית".

*המלצה לנכה צה"ל שרוצה להקים עסק?

"להצטייד בהרבה כוח רצון. את שלי שאבתי ממשפחתי. בתי, שהייתה אז בת 3, באחד הביקורים שלה בביה"ח אספה כסף מחברים וקרובי משפחה שהגיעו לבקר, רצה לרופא ואמרה לו: 'קח את הכסף ותן לי את אבא שלי'. כל פעם שאני מספר את זה אני מתרגש. אז החלטתי ששום דבר לא יפריע לי, שהכול תלוי ברצון, רצון ועוד רצון".

יורם קנול
גיל: 68
איפה ומתי נפצע: דרום לבנון, 1970
העסק: "אלקטרו קנול", חברה ליבוא, ייצור ושיווק ציוד למכוני יופי
שנת הקמה: 1939 (במתכונתו הנוכחית ב-1973)
מס' עובדים: 3

8 טיפים להתגברות על קשיי נכות

עפ"י חיים בר, נכה צה"ל ויו"ר ארגון נכי צה"ל

חיים בר, יו

1. הכר את נקודות החוזק והחולשה שלך

למרות המגבלות הפיזיות עמן אתה מתמודד מדי יום, עליך להכיר את נקודות החוזק ואת היכולות האישיות שלך, ולמנף אותן לטובת הקמת עסק או מציאת מקום עבודה כשכיר. בנוסף, אם תהיה מודע לחולשותיך תוכל להתמודד באופן טוב יותר מול קשיים עתידיים.

2. ספר לחבריך שאתה מקים עסק או מחפש עבודה

שתף את בני המשפחה שלך ואת חבריך ברצון שלך למצוא מקום עבודה ההולם את כישוריך ומתחשב במגבלותיך הפיזיות. קשרים אישיים תורמים. אם אתה מעוניין להקים עסק, קישור לאדם שעוסק בתחום דומה והתייעצות עמו לא יזיקו.

3. מלגות

אם אתה מעוניין לעסוק בתחומי הספרות, השירה, הצילום, הפיסול או הציור - ארגון נכי צה"ל מעמיד לרשותך מלגות לקידום יצירותיך ופועלך בסכום של עד 12 אלף שקל.

4. ייעוץ מקצועי-עסקי

פנה לאנשי מקצוע שיסייעו לך בהקמת העסק ובניהולו השוטף. הכר היטב את המוצר או השירות שאתה רוצה לספק, את קהל היעד ואת המתחרים. נכי צה"ל זכאים ממשרד הביטחון להלוואות כספיות להקמת עסק בהיקף של עשרות אלפי שקלים, בהתאם לגובה הנכות.

5. יוזמה ויצירתיות

ככל שתגלה יותר יוזמה ויצירתיות בפעולותיך להשגת מטרותיך העסקיות, כך תיצור לעצמך הזדמנויות עסקיות רבות יותר.

6. נצל את הנטוורקינג של ארגון נכי צה"ל

50 אלף חברי ארגון נכי צה"ל הם קהל לקוחות פוטנציאלי. נצל את רשת הקשרים החברתית העומדת לרשותך כחבר בארגון נכי צה"ל לקידום ולפרסום העסק שלך. בעת המפגשים החברתיים של הארגון, תפגוש קהל לקוחות פוטנציאלי וחברים שישמחו להירתם לעזרתך ולהצלחת העסק שלך.

7. אל תתייחס למגבלה פיזית כגורם מעכב

על אף הקשיים היומיומיים, עליך לגלות נחישות וכוח רצון כדי למלא את שאיפותיך המקצועיות והאישיות. כשם שהתגברת וצלחת לגבור על קשיים רבים כנכה צה"ל, כך עליך להתייצב מול האתגרים החדשים העומדים בפתח.

8. הקדש זמן לפעילויות פנאי

למרות שעסק גוזל זמן רב, דאג לשעות פנאי ולבני המשפחה. שימת מרב תשומת הלב על העסק, עלולה לגרום לשחיקה.

עוד כתבות

מצב השווקים השבוע

המניות שנותרו מחוץ לחגיגה בבורסה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן / צילום: ap, Vahid Salemi

על רקע המו"מ - נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין את ראשנו"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה