גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יש לי חיבה לביזאר"

הרקדנית, הכוריאוגרפית והשחקנית רננה רז לא מפסיקה להפתיע. לא מזמן היא חברה ללהקת "אנרגיה חולנית" שהוציאו אלבום פופ סוער ופסיכדלי ופרצה בבלוג שבו היא מגלמת את דמותה של דרלה - בת טיפש עשרה, מעריצה של רן דנקר ועילי בוטנר. בראיון ל"גלובס" היא אומרת: "מעייף אותי שאנשים חושבים שאני חמודה"

הרקדנית המחוננת מסוזן דלל. הדמות האצילית מהטלנובלה. הפרצוף המתקלף מתשדיר החיסכון למים. אבל זו לא באמת רננה רז. אולי היא בכלל הזמרת ששרה באלבום הפופ הסוער, המפתה, הטראשי, הפסיכדלי, של להקת "אנרגיה חולנית". או שהיא דרלה, דמות וירטואלית מאנפפת, שפתחה לעצמה בלוג וידיאו מטורלל. או שהיא פשוט עייפה מהכל. מהעומס הזה. מהציפיות. מעצמה.

פעם ראשונה שאת מקליטה מוזיקה?

"לא. ב-2002 אוהד פישוף השתתף בתערוכה בת"א, וללהקה שהקים עבור התערוכה קראו 'לא'. אני הייתי הזמרת. חד פעמית. כשסיפר לי על הפרויקט אמרתי שאשמח לשיר, אבל הוא חיפש זמרים מקצועיים. רק אחרי שקיבל הקלטות של זמרות מחבר העמים עושות את השיר מה'טיטאניק', הוא חזר אליי. זו הייתה פעם ראשונה ששרתי באולפן וחוויתי תהליך חזרות עם הרכב. אבל רק עם 'אנרגיה חולנית' הקלטתי תקליט מהתחלה עד הסוף".

כמה זמן זה לקח?

"שבוע".

קצר.

"ייאמר לזכותם של אריה (פיין) ואורטויה (לאדנר) מהלהקה, שקיבלתי את השירים 3-4 חודשים מראש. הם היו באים לפה הביתה, מקליטים, ואני הייתי עובדת על סקיצות. הם שאלו אם ארצה לכתוב - אבל לא היה לי רצון לכתוב. נהניתי שהביאו לי שירים ואני הייתי צריכה רק להתמסר. הם כתבו שירים תוך כדי ההיכרות בינינו, לקול שלי ולמי שנתפסתי בעיניהם".

מתוך השירים, איך נראה לך שתפסו אותך?

"לצד שירים תמימים ומתוקים, שזה הרושם הראשוני שאנשים מקבלים ממני, הופיעו גם קטעים ששיקפו את הצד האדג'י שבי, שבא לדחוף את עצמו בקצוות, כמו 'סטיקי היירספריי' שנותן בראש, 'סרפינג גירלז' שהוא שיר גלישה, ו'סיקרט אייג'נט' שנשמע כמו שיר הנושא לסרט ג'יימס בונד - פלרטטני, סקסי כזה".

העבודה איתם שינתה בך משהו? השפיעה?

"ללא ספק. הייתי רגילה לחשוב שבמה היא המקום הטבעי שלי, וכשהופעתי איתם - ההתנסות הזו, לעמוד שם בתור זמרת סולנית, הייתה כמו להתחיל מחדש. הייתי נבוכה על הבמה, לא יודעת מה לעשות עם הגוף שלי, וזה אתגר אותי - להיות פרפורמרית.

"הם גם פתחו אותי בכל מה שקשור למוזיקה. הבנתי שאני לא רק רקדנית, כוריאוגרפית, שחקנית - מוזיקה היא חלק חשוב בחיים שלי, שגורם לי הנאה עצומה. בן הזוג שלי, אור מורן, כותב שירים - והכנסתי את עצמי למערך ההופעות שלו.

"אנחנו מופיעים בשאפה-בר בשוק הפשפשים. והייתה הופעה בלבונטין בהרכב מלא".

רננה רז, רקדנית כוריאוגרפית ושחקנית / צלם תמר מצפי
"אני בתקופה מוזרה בחיי". רז

"ציפיות הן הקולות שלך"

על החיבור שלה ללהקת "אנרגיה חולנית" אומרת רננה: "זו הייתה עסקת חבילה אידיאלית - יש לנו להקה, נכתוב לך שירים, ואת תשירי אותם.

אני מאד אוהבת את המוזיקה שלהם. מצד אחד, משהו בלחנים נורא קליט, ואם היו שרים אותם אמנים אחרים, זה היה יכול להיות להיט בגלגלצ. מצד שני, הם מתוחכמים.

"גם מעניין להסתכל עליהם. כשהם התקשרו אליי, הם נתנו לי כתובת של אתר, והדבר הראשון שראיתי שם הוא אריה בחליפת סבנטיז. זה מיד הדליק אותי. יש לי חיבה לביזאר".

מתסכל אותך שמעטים שמעו את הדיסק?

"יש בזה אלמנט של תסכול. אבל אני לא סתם עושה דברים שיש להם קהל מאד מצומצם, כמו מחול. אם הייתי רוצה להגיע להמוני אדם, הייתי בוחרת בתחום אחר. היה ברור לי ש'אנרגיה חולנית' היא לא להקת משינה. המפגש איתם אפשר לי להוציא את הדברים הפרועים שבי החוצה. קצת מעייף אותי שאנשים חושבים שאני חמודה. אני לא תופסת את עצמי ככה. ויש בי רצון שלא להיות במקומות שמצפים ממני להיות בהם".

מי מצפה?

"יש מצב שאני מעצמי. הרי ציפיות הן הקולות שלך בראש. אבל אני גם מרגישה שההסתכלות עליי מאד אינסטנט. בטלוויזיה אני רוצה לעשות דברים שמעניינים אותי - למשל, תפקיד קומי - ולא רק את הבחורה החמודה והמתוקה. אבל גם לא אגיד שאם אקבל משהו שיאפשר לי להתפרנס בכבוד, אדחה אותו. אני לא משה איבגי".

"מוזיקה גורמת לי אושר"

מה שנכון. רז היא הכל חוץ מהצפוי. ואם אתם מתקשים להאמין, זה יעבור לכם ברגע שתצפו בבלוג הוידיאו המחופף שבו היא מגלמת את דמותה של דרלה, בת טיפש עשרה, מעריצה מנוזלת של רן דנקר ועילי בוטנר, שהספר האהוב עליה הוא דפי זהב.

מאיפה הגיעה דרלה?

"אולי זה יישמע פסיכוטי, אבל זו דמות שיום אחד הגיחה. היא ההיפך המוחלט של כל הדברים הייצוגיים שבי. אולי היא האיד שלי. אחת שמרשה לעצמה. סוג של מופרעות".

למה דרלה נעלמה כל-כך מהר?

"יש לי תוכניות להמשך. לעשות את 'דרלה בתל-אביב'. הרפתקאותיה בעיר הגדולה. וחוץ מזה, היא לא נעלמת. היא כל הזמן פה. לא פעם אני רואה דברים דרך העיניים שלה".

רגע, מה עם מחול?

"בדצמבר חזרתי מ-3 חודשים בארה"ב - לימדתי ויצרתי עבודה בדאלאס, טקסס. מאז, אני בפסק זמן מהחיים שהיו לי. חזרתי אחרת, לא לעשייה מטורפת. יש הופעות, אני מלמדת, עשיתי פרויקט עם הקאמרית הקיבוצית, וביולי יש סיור בחו"ל עם העבודה 'אור'. ועכשיו אני מחכה לקלישאה הכי קלישאתית - שתיפול עלי המוזה".

ממתי את יוצרת מחול?

"מ-99'. עשר שנים של עבודה".

ואיך את מסכמת?

"מפחיד להגיד, זה משפטים של אנשים גדולים. עבר נורא מהר. ואני אסירת תודה על מה שיצרתי ועל זה שעבדתי במקצוע שלי. מצד שני, יש שחיקה מאד גדולה.

"בכל מקום בעולם קשה להיות אמן. על אחת כמה וכמה בישראל. ועל אחת כמה וכמה במחול. וזה שאני כבר בת 32, לא בשנות ה-20 לחיי, מעלה שאלות על העתיד שלי. ברור לי שלא אעשה הסבה. ויש לי תחושה שהפתרון הוא האחדה של כל הדברים - מוזיקה, מחול, משחק. אולי אני צריכה להבין שאני מישהי שיוצרת בכל מיני תחומים ושפרויקט שלי יכול להיות כל דבר".

את נשמעת עייפה.

"נכון. אני בתקופה מוזרה בחיים. הנסיעה לארה"ב פלטה אותי מהאינרציה לעבוד ולעבוד ונתנה לי את האפשרות להביט בחיים שלי - מה בא לי להמשיך לעשות ומה לא.

"כשהייתי יותר צעירה, שמעתי אמנים מבוגרים מדברים, והבהילו אותי התסכול והמרירות שלהם. אחרי שנים בתוך זה, אני מבינה כמה מהר אפשר להגיע למקום הזה, כל כך פשוט להגיע, ואני לא רוצה להיות שם.

"אני מחפשת סוג של תשוקה. ערנות. בא לי לעשות. ליצור. מאד הרגשתי את זה עם 'אנרגיה חולנית' - בא לי לעשות משהו, כמו שם, ב-%100".

כשדיברת על מוזיקה, היית מאד שמחה, וכשעברנו למחול, נשמעת מלנכולית.

"נכון. אני מחפשת הרבה הזדמנויות להופיע עם אור, כי מוזיקה גורמת לי אושר במובן הכי פשוט של המילה - לשיר וליהנות מזה. זה כיף בשבילי. אני מקווה שאחזור למחול מהמקום הזה, של הכיף".

עוד כתבות

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר