גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תלת-מימד בכל מקום

הצלחת טלוויזיות התלת-מימד הביתיות מעודדת את כניסת הטכנולוגיה למוצרי צריכה רבים

כשהוצגו טלוויזיות ה-LCD הביתיות הראשונות שתומכות בתלת-מימד (3D) באמצע השנה שעברה, המתינה להן קבלת-פנים צוננת. לא מעט ספקנים טענו כי מדובר בגימיק שיווקי שמקדים את זמנו, ופונה רק לקהל צר ומצומצם של מסגלי חידושים עשירים.

המבקרים קבעו כי ליצרניות התכנים המסחריים עדיין אין מה להציע בתחום הסרטים והמשחקים בתלת-מימד, והטכנולוגיה עדיין אינה רלוונטית לשוק הצלמים הביתיים, בהיעדר מצלמות ומסרטות וידיאו שתומכות בפורמט היקר. אפילו רשתות הטלוויזיה בכבלים ובלוויין עדיין היו רחוקות מאוד מאימוץ נרחב של סרטי 3D.

בחודשים שעברו מאז קרו הרבה דברים. מסכי ה-3D הראשונים שיצאו לשוק זכו לביקושים רציניים בארה"ב ובמזרח אסיה, למרות שרובם התמקדו בשלב הראשון בפלח השוק היקר. ההצלחה הפנומנלית של הסרט "אווטאר" הראתה את הדרך לאולפנים ולחברות ההפצה, וכיום מתבשלות שם עשרות גירסאות תלת-מימד של סרטים קיימים ועתידיים.

אבל ההתפתחויות המרתקות ביותר בתחום התלת-מימד מתרחשות בימים אלה במעבדות המחקר והפיתוח, ובקרוב גם על מדפי מוצרי הצריכה.

המהפכה הקטנה

שארפ היפנית המחישה החודש את הפוטנציאל הגלום בטכנולוגיית התלת-מימד, עם חשיפה של סדרת מסכי LCD קטנים, שתומכים בתצוגת תלת-מימד ללא צורך במשקפיים ייחודיים, ומיועדים למוצרי צריכה אלקטרוניים עתידיים.

המסכים של שארפ יוצעו בשלב הראשון בגדלים של 2.4 אינץ' ו-3.4 אינץ', עבור טלפוני, מצלמות, משחקים ניידים וכדומה, וכן בגודל של 10.6 אינץ' לספרים אלקטרוניים ודור חדש של מחשבי לוח (טאבלט), שאמור לגרום למוצר הדגל החדש של אפל, ה-iPad, להרגיש מיושן כבר בשלב הילדות.

המסכים החדשים של שארפ מבוססים על טכנולוגיית עיבוד סיליקון חדשה. הם שומרים על מימדים דומים לאלה של מודול LCD מקובל, אך מציעים בהירות כמעט כפולה, רזולוציה חדה מזו של מסכי 3D קיימים, ניגודיות בטריטוריה של 1 ל-100 אלף ועוד.

שארפ לא לבד במערכה - גם היטאצ'י קפצה על העגלה, והכריזה על כוונתה לשווק עוד ב-2010 מסכי LCD תומכי תלת-מימד ונטולי משקפיים בגדלים של 3.7 אינץ' ו-10.1 אינץ'. כל המסכים החדשים אמורים לעבור בצורה חלקה בין תצוגה רגילה לתצוגת תלת-מימד ולהפך, ורובם מתוכננים מראש לתמוך בקלט-מגע.

לא קשה לדמיין את המהפכה שמסכים אלה עתידים ליצור בשוק מוצרי הצריכה בשנתיים הקרובות. הם צפויים, למשל, להאיץ משמעותית את שוק התוכן לטלפונים חכמים. פרט לכך, מכיוון שתוכני תלת-מימד הם כבדים מהמקובל ודורשים פס רחב יותר - המסכים הללו ישתלבו היטב כמקדמי מכירות בתוכניות של מפעילות הסלולר בעולם לעבור לרשת דור רביעי.

ולא נצטרך לדמיין יותר מדי זמן. נינטנדו כבר הודיעה על כוונתה לשלב מסך LCD צבעוני תומך תלת-מימד בדור הבא של קונסולת המשחק הניידת נינטנדו DS. המכשיר, שיצא לשוק ככל הנראה בנובמבר 2010, לקראת חג המולד, תומך בכל המשחקים הקיימים, בתוספת מערך מסיבי של משחקי תלת-מימד חדשים.

עזרים תלת-מימדיים

גם שוק מוצרי העזר שתומכים בטכנולוגיית 3D מתקדם כיום בקפיצות גדולות. במארס השיקה חברת אופטומה משפחה חדשה של מקרנים מתקדמים, שתומכים בהקרנת תלת-מימד, ומצוידים בשבב חדש של טקסס אינסטרומנטס. משפחת המקרנים כוללת דגמים לשימוש עסקי, דגמים לקולנוע ביתי, ואפילו דגמים שתוכננו מראש עבור גיימרים רציניים.

במחיר של 500 עד 700 דולר (בארה"ב) אפשר לקבל הקרנת תלת-מימד על מסכים בגודל של עד 80 אינץ', וערכי בהירות וניגודיות ברמה גבוהה מאוד. עם זאת, במקרנים האלה אין קיצורי דרך, והצפייה בתלת-מימד עדיין מחייבת שימוש במשקפיים ייעודיים ובתכנים שנוצרו מראש ל-3D.

וגם יצרניות המצלמות סוגרות את הפער. פוג'י-פילם היפנית, למשל, השיקה בשנה שעברה מצלמה קומפקטית שתומכת בצילומי תלת-מימד. החודש, בעקבות התרחבות החדירה של טלוויזיות תלת-מימד לשוק הביתי, השיקה החברה מתאם נלווה, שמאפשר להקרין על הטלוויזיות החדשות תמונות וקטעי וידיאו בתלת-מימד, שצולמו עצמאית במצלמה הקומפקטית. על המשימה מופקד קורא כרטיסים שעולה כ-50 דולר, עם יציאת HDMI, המקרים את התוכן ישירות מכרטיס הזיכרון של המצלמה.

יצרניות הטלוויזיות מצידן מנצלות את הביקוש הגואה למסכים הביתיים תומכי ה-3D כדי להכניס בדלת האחורית טכנולוגיות חדשות ומתקדמות לסלון. סמסונג השיקה במארס בקוריאה את מסכי ה-3D הראשונים שלה בגודל 55 אינץ' ומעלה, הכוללים תמיכה מובנת בשירותי התקשורת של סקייפ. באמצעות חיבור לנקודת אינטרנט ומצלמה נלווית מאפשרת הטלוויזיה הביתית לבצע שיחה קולית או שיחת וידיאו בזמן אמת. השלט של הטלוויזיה מאפשר לנווט בין חשבונות סקייפ, או ליצור חשבון חדש.

סוני תשיק בקרוב סדרת טלוויזיות 3D בגדלים של 40 עד 60 אינץ', שכוללות תמיכה מובנית באינטרנט אלחוטי ודפדפן פנימי, שמאפשר להיכנס לאתר התוכן של סוני ולהוריד אפליקציות.

עכשיו, כל מה שנשאר זה להתגבר על משוכת המחיר.

עוד כתבות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?