גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פולאר תקשורת מוחקת 17.5 מיליון שקל משווי השקעתה ברשת

לאחר שנה בה נקלעה למצוקה תזרימית שבעקבותיה נאלצה לממש חלק מהחזקותיה, נאלצת פולאר למחוק את השקעתה ברשת ■ מקורב לחברה: "היום יש הנהלה חדשה ברשת, ואין סיבה שהחברה לא תחזור לרווחיות"

3 ימים לאחר שרכשה את מניות אביב גלעדי בזכיינית ערוץ 2 רשת, הודיעה היום (ד') פולאר תקשורת , מקבוצת לידר, כי היא צפויה לרשום הפסד של כ-17.5 מיליון שקל בגין הפחתת מלוא השקעתה ברשת. מחיקה זו מתבססת על שוויה של רשת כפי שהוא משתקף בעסקה.

פולאר תקשורת רכשה 20% ממניות רשת בהן החזיק גלעדי תמורת שקל אחד, וכן הודיעה כי תיקח על עצמה את חובותיו, הלוואותיו וערבויותיו של גלעדי, המסתכמים בכ-26 מיליון שקל.

בעלת השליטה ברשת היא חברת לין אור תקשורת, שמחזיקה ב-51% ממניות הזכיינית ונשלטת על-ידי אודי אנג'ל ואייל עופר. פולאר תקשורת מחזיקה לאחר העסקה 33% ממניות החברה.

אנג'ל, נזכיר, איים לטרפד את העסקה אם פולאר תקשורת לא תסכים להעביר כסף לזכיינית, בדומה לבעלי המניות האחרים. על בסיס זה ציינה פולאר תקשורת כי היא "מכירה את בקשתה של רשת מבעלי המניות להזרים הון, אך גלעדי בחר שלא להעביר את הסכום הנדרש, ועל כן ייתכן כי החזקותיו ברשת ידוללו". כמו כן הצהירה פולאר תקשורת כי תידרש להזרים לרשת את חלקה היחסי.

היום, כאמור, הודיעה פולאר תקשורת כי תמחוק את מלוא השקעתה ברשת. בדו"חות הכספיים לשנת 2009, שפורסמו רק לפני חודש, ציינה פולאר תקשורת כי מעריך שווי שהזמינה על מנת לבחון את שווי החזקתה ברשת קבע כי זו שווה 17.5 מיליון שקל (על 13% מהמניות). בשל כך רשמה החברה קיטון בקרן הערכה מחדש של נכסים פיננסים זמינים למכירה בסך של 11.1 מיליון שקל, וכן הפסד של 1.3 מיליון שקל.

הפסד של 22.6 מיליון שקל ב-2009

מקורב לפולאר תקשורת הסביר היום את המחיקה בכך ש"מאחר שההחזקות נרכשו במחיר אפס, היה על החברה להתאים את השווי של ההחזקות בדו"חות למחיר השוק. זה דבר טכני בלבד", אמר.

באשר לסוגיית המחיר הוא הוסיף עוד כי "אביב גלעדי היה חייב למכור את ההחזקה שלו ברשת, בעקבות בקשת הרגולטור שאוסר עליו החזקה צולבת הן ברשת והן בערוצי הספורט, ומכיוון שבעל המניות העיקרי לא יכול לגדול מעבר ל-51% פולאר - רכשה אותן ללא תמורה".

רכישת המניות ברשת וכוונת החברה להזרים אליה כספים באה לאחר שנה בה נקלעה פולאר תקשורת, המנוהלת על-ידי רימון בן-שאול, למצוקה תזרימית, בעקבותיה נאלצה לממש חלק מהחזקותיה. באוגוסט האחרון היא פנתה למחזיקי האג"ח שלה בבקשה לדחות את התשלום שהיא חייבת להם, ובהסדר אליו הגיעה עימם נדחה התשלום בשנה, תוך שהוכנסו להסכם תנאים לשינויו במידה שהחברה תממש את החזקותיה בחברת הלוויין yes.

בספטמבר האחרון הצליחה פולאר תקשורת למכור חלק מהחזקותיה ב-yes (בשיעור 2.54%) לאיש העסקים יואב חרל"פ. כן מכרה החברה 32% מכלל ההלוואות שהעמידה לחברת הלוויין תמורת 40 מיליון שקל. במארס מכרה את יתרת החזקותיה ב-yes לחברת יורוקום של שאול אלוביץ'. בעקבות מימוש ההחזקה פרעה החברה את התשלום לבעלי האג"ח בסוף ינואר השנה.

המצוקה התזרימית אינה בעייתה היחידה של פולאר תקשורת. החברה-האם, לידר מקבוצת שרם-פודים, נאלצה בשנה האחרונה לנהל משא-ומתן להסדר חובות מול נושיה, במסגרתו צפויה השליטה בחברה לעבור לידי קרן ATE של איש העסקים דן דוד.

במסגרת דו"חותיה הכספיים של לידר - ועל רקע התוצאות הגרועות שהציגה בשנת 2009 - צורפה גם הערת "עסק חי", המשקפת חשש ליכולת ההישרדות שלה. בעקבות מחיקת שווי ההשקעה ברשת תרשום גם לידר השקעות הפסד של 10 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה.

לפולאר תקשורת שורה של החזקות בחברות תקשורת וסטארט-אפ, שחלקן רווחיות אך עתיד רובן לוט בערפל. בין היתר מדובר בכ-4.6% ממדיוונד, כ-4.9% ב-Aposense. נכון לסוף 2009 הונה העצמי של פולאר תקשורת עמד בסוף השנה על 65.3 מיליון שקל, והיא הפסידה ב-2009 כ-22.6 מיליון שקל.

איחוד עם קשת - או קבלת רישיון

רכישת המניות ברשת - למרות המחיר אותו שילמה בעבורן - מעלה תהיות רבות: מהן הסיבות בגינן ביצעה פולאר תקשורת את המהלך בתקופה בה היא זקוקה לנזילות רבה, ולאחר שעברה הסדר חובות מול נושיה?

על-פי הערכות, בפולאר תקשורת רואים פוטנציאל רווח גדול ברשת עם המעבר לשיטת הרישיונות בטלוויזיה המסחרית, שעשוי להתבצע כבר בשנת 2012.

אם תתקבל הצעת החוק, צפויים שני תרחישים מהם עשויה להרוויח פולאר. הראשון - מיזוג עם הזכיינית קשת במהלך שעשוי להציף ערך לבעלי המניות. השני - קבלת רישיון להפעלת ערוץ מסחרי בו תשדר רשת במשך 7 ימים, שינוי שעשוי להגדיל את הכנסותיה מפרסום, בעקבות המעבר מ-3-4 ימי שידור כיום. הגידול בהחזקתה של פולאר ברשת משמעו כמובן שאם יגדל הרווח של רשת - גם פולאר תהנה מיותר ממנו.

"רשת היתה חייבת לפולאר סכום מסוים, והיום היא חייבת פי שלושה", אמר המקורב לחברה. באשר לפוטנציאל שרואה החברה ברשת, הוא הוסיף כי עד למחצית השנייה של 2008 רשת הרוויחה, ורק בשנתיים האחרונות נקלעה להפסדים. "יש שם היום הנהלה חדשה, ואין סיבה שהחברה לא תחזור לרווחיות", אמר.

באשר לסוגיית הזרמת הכספים לרשת, אמר אותו גורם כי נכון לעכשיו קשה לדעת אם פולאר תקשורת תזרים כסף לרשת, והוסיף כי "לא ניתן להכריח את בעלי המניות להזרים כסף".

22

עוד כתבות

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

דיווח: התקדמות בדרך להקמת כוח שמירת שלום ערבי בעזה?

גורם ישראלי בכיר ל"ניו יורק טיימס": "היינו קרובים לעסקה, חמאס הקשיח עמדות - בגלל נתניהו"; לשכת רה"מ בתגובה: "שקר מוחלט" • אחרי תקיפה בעומק לבנון: אזעקות בגולן ובגליל העליון • לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח • צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה • עדכונים בולטים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעקבות ההתחממות בדרום ובצפון, ירידות בבורסה; מדד הבנקים יורד ב-1%

ת"א 35 יורד ב-0.3% ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

שנגחאי עולה ב-1% ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת