גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילו שירותים עד הבית מציעות קופות-החולים - וכמה זה עולה?

מעבדות שינה במיטה הביתית ובדיקת דם שגרתית על הבוקר במשרד הן רק חלק מהשירותים שמציעות היום קופות-החולים עד הבית, למי שמוכן לשלם קצת יותר ולחסוך את הזמן והטרחה

בשנים האחרונות מתפתחת מגמה של העתקת שירותים רפואיים עד הבית: שירותים וטיפולים שניתנו במסגרת בית-החולים או המרפאה מועתקים לבית המטופל - בסביבתו הטבעית, במועדים הנוחים לו ובלי להיות תלוי בגמישות ובזמינות של המערכת הרפואית.

קופות-החולים מציעות שירותים שונים בתחום - מביקור רופא סטנדרטי או בדיקות דם, ועד טיפול ממושך במקרה של חולים קשים - אולם התנאים, השעות והעלויות משתנים מקופה לקופה, ולא תמיד השירותים זמינים לכל המבוטחים ובכל תנאי.

שירותים יצירתיים יותר ניתן למצוא בקופת-חולים לאומית, המביאה טיפולים אלטרנטיביים עד הבית, ובשירותי בריאות כללית, שחנכה לאחרונה שירות מעבדות שינה עד הבית ומספקת קורסי הכנה ללידה של אחת על אחת בגירסה הביתית. אלה הן גם שתי הקופות שמציעות רכישה של ציוד רפואי או תרופות בהזמנה מרחוק.

ביקור רופא

אם בעבר הרחוק מאוד היה ביקור בית של רופא ברירת מחדל, היום הוא בגדר פריבילגיה - ומוצע לרוב רק בשעות סגירת הסניפים ותחת קריטריונים שונים.

כללית

מעל גיל 18, ביקור בית מבוצע בין חצות ל-7:00, באמצעות חברות חיצוניות להן הסכם עם הכללית.

השתתפות עצמית: 71 שקל. ללקוחות 'כללית מושלם' עד גיל 18 העלות היא 55 שקל. את הרופא ניתן להזמין הביתה החל מהשעה 20:00 ועד 7:00 בבוקר למחרת. בימי שישי וערבי חג החל מהשעה 14:00.

ביקור רופא בשעות בהן המרפאות פתוחות מתאפשר במקרים דחופים, בתיאום עם המנהל הרפואי של המרפאה אליה שייך הלקוח - וללא תשלום. ניתן להזמין באמצעות ספקי שירות ביקור רופא בכל שעה, אך ללא סבסוד של הקופה.

מכבי

שירות ביקורי הבית של קופת-חולים מכבי ניתן לכלל מבוטחי מכבי, ללא קשר לסוג הביטוח, בשעות בהן הסניפים אינם פעילים - מ-19:00 ועד 7:00 בבוקר למחרת. בסופי השבוע השירות ניתן מיום חמישי ב-7 בערב עד יום ראשון ב-7 בבוקר. במקרים חריגים ביותר יאושר על-פי שיקול-דעת רפואי ביקור בית גם בשעות בהן הסניפים פעילים (ולבני 80 ומעלה - מאושר אוטומטית).

השתתפות עצמית: לאחר שעות הפעילות של הסניפים - 71 שקל.

בשעות פעילות הסניפים (מותנה באישור) - 16 שקל.

מאוחדת

שני ספקים חיצוניים, מלר"מ וביקורופא, מעניקים למבוטחי קופת-חולים מאוחדת ביקור רופא עד הבית - לא כולל ישובים מכבר לקו הירוק.

השתתפות עצמית: בשעות בהן הסניפים סגורים (מ-19:00 ועד 7:00 בבוקר למחרת, ומשעה 14:00 ביום שישי ועד 7:00 בבוקר יום א') - 75 שקל.

למבוטח "שיא" - 27 שקל. בשעות בהן מרפאות הקופה פתוחות - 85 שקל.

לאומית

ביקור רופא מוצע החל מ-19:00 ועד 7:00 בבוקר למחרת, כולל סופי שבוע וחגים. ביקור בית של רופא בשעות בהן המרפאה פתוחה ניתן למטופלי היחידה לטיפולי בית ללא תשלום; לשאר הלקוחות בהתאם למצב המטופל ורק לאחר אישור של רופא מנהל.

השתתפות עצמית: מבוטחי סל בריאות - 66 שקל. מבוטחי לאומית זהב - 46 שקל.

בדיקות מעבדה

רבים אינם מבצעים בדיקות תקופתיות או אחרות, בשל מחסור בזמן או קושי בתיאום מועד להגעה למרפאה לצורך ביצוע בדיקות. הזמנת בדיקות עד הבית, או עד מקום העבודה, עשויה בהחלט לזרז את העניינים.

כללית

שירות "מעבדה עד אלייך" מציע ללקוחות כללית מושלם מגיל 5 ומעלה לבחור את מיקום הבדיקה - לקיחת דם, שתן, בדיקת סוכר ואחרות. השתתפות עצמית: 45 שקל.

מכבי

לשירות לקיחת דם בבית המבוטח זכאים רק חולים השייכים ליחידה לטיפולי בית, מבוטח המרותק לביתו לזמן לא ממושך עקב מחלה או פציעה (באישור רופא מטפל) או כל מבוטח מעל גיל 78. השירות חינם.

מאוחדת

כל מבוטח "מאוחדת שיא" זכאי לאיסוף דגימות דם בביתו, באמצעות ספק הקשור עם הקופה בהסכם. השתתפות עצמית: 50 שקל.

לאומית

הקופה מאפשרת ביצוע בדיקות דם בבית לבעלי ביטוח משלים לאומית זהב. השתתפות עצמית: 70 שקל.

מכשור רפואי

ביצוע בדיקות רפואיות שונות שחייבו בעבר התייצבות במרפאה מתאפשר כיום בבית, באמצעות מכשור רפואי שניתן לשכור או לרכוש בקופה.

כללית

ציוד ניתן ללקוחות כללית מושלם באמצעות 'כללית הנדסה' וצוות טכני שתומך בהתקנה, הדרכה ותיקונים בהתאם לצורך ודרישה. כך למשל: מכשיר סיטורציה לסובלים מחוסר חמצן (מתריע על-ידי צפצוף על רמת חמצן נמוכה או על קצב לב חריג), מחוללי חמצן, מוניטור קרדיאלי לתינוקות או פגים הנמצאים בסיכון גבוה להפסקת נשימה ביום ובלילה, אמבט פארפין לחולי אוסטאוארטריטיס (במקום במכוני פיזיותרפיה), מכשיר CPM המיועד לאנשים אחרי ניתוח באזור הברך וגם השכרת מוניטור לניטור צירים.

העלות נעה, בהתאם להיקף המכשור ולזמן ההשאלה, בין 9 שקל לחודש ל-100 שקל בחודש.

מכבי

הקופה מציעה מגוון שירותים ומכשירים לשימוש בבית המבוטח: משקל, מד דופק ומד לחץ דם דיגיטליים לחולים באי-ספיקת לב ושידור הנתונים למרכז דרך סקייפ, מכשירים תומכי נשימה, מוניטור קרדיאלי, מד סטורציה ומשאבת הזנה, מיכלי חמצן, מחוללי חמצן או חמצן נוזלי, מכשיר CPM למבוטחים לאחר ניתוח אורתופדי, מכשיר לאיחוי שברים באולטרה-סאונד, מד קרישה ביתי ועוד.

השתתפות העצמית לא נדרשת תמיד, ואם קיימת נעה בין 10% ל-20% מערך המכשיר (בהתאם לסוגו, לתקופת ההשאלה ולהפניה הרפואית). לחברי "מגן זהב" תעריפים מוזלים ברכישת מכשירים שונים לשימוש ביתי.

מאוחדת

לאחר אירוע לב, מבוטחי עדיף ושיא זכאים למנוי על משדר קרדיולוגי למשך 3 חודשים ללא השתתפות עצמית, ולהשתתפות הקופה למשך 9 חודשים נוספים.

גובה השתתפות הקופה: 75% מדמי המנוי ועד תקרה של 25 דולר לחודש. ניתן להאריך המנוי לשנה נוספת בהמלצת קרדיולוג מטעם הקופה.

יחידה לטיפולי בית

במקרים קשים של חולה המרותק למיטתו, מממנות קופות-החולים המשך טיפול בבית.

כללית

מרותקי בית: שירות של צוות הכולל רופא, אחות, פיזיותרפיסטית, מרפאה בעיסוק ועובדת סוציאלית, המטפלים בלקוח על-פי סוג מחלתו ומסייעים למשפחה, ללא עלות נוספת.

הוספיס בית: מיועד לחולים סופניים המבקשים לסיים את חייהם בחיק משפחתם ובביתם. הצוות כולל רופא, אחות ועובדת סוציאלית, המטפלים בלקוח ובמשפחתו בביתם, ללא עלות נוספת.

מכבי

מבוטחים המשויכים ליחידה לטיפול בית זכאים חינם לשירותים שונים: ביקור רופא, ביקור אחות, שירותי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, שירותי עובדת סוציאלית, תזונאית וקלינאות תקשורת.

חולים המרותקים לביתם לזמן לא ממושך עקב מחלה קשה או פציעה זכאים לקבל בביתם, באישור מראש של רופא מטפל, ביקור רופא, ביקור אחות ושירותי פיזיותרפיה - ללא תשלום נוסף.

מאוחדת

היחידה לטיפולי בית מציעה שירותים רפואיים לחולה בביתו על-פי קריטריונים רפואיים וסיווג מתאים של החולה - חולים כרוניים, חולים מרותקים זמנית או חולים אונקולוגיים. צוות המעקב כולל רופא, אחות, דיאטנית, פיזיותרפיסט ועובד סוציאלי במקרה הצורך. הטיפולים פטורים מהשתתפות החולה ובמימון מלא של הקופה.

לאומית

יחידת המשך טיפול מטפלת בחולים מרותקים לביתם אשר אינם יכולים להגיע למרפאה עקב מצבם הרפואי. המכלול רחב: חולים כרוניים מרותקים תמידית, חולים שיקומיים, אורתופדיים, נוירולוגיים ולאחר ניתוחים או מצבים שונים אשר מחייבים המשך טיפול בית - וגם חולים סופנים.

כל הטיפולים הנדרשים - רופא, אחות, פיזיותרפיה, ריפוי בדיבור, ריפוי בעיסוק, תמיכה נשימתית, כימותרפיה בבית - ללא תשלום נוסף.

אספקת תרופות/ציוד

כללית

אספקת סטיקים לגלוקומטר (לחולי סכרת) - לילדים ולמבוגרים עם הצגת מרשם רפואי, תוך יומיים ללא דמי משלוח.

רכישת אביזרים ומכשור רפואי ביתי כמו מכשיר אינהלציה, מד לחץ דם, שעוני דופק, משאבת אינפוזיה - בתוספת 15 שקל דמי טיפול ומשלוח.

לאומית

ללאומית שירותי בריאות קיים הסכם עם חברת שור טבצ'ניק, במסגרתו יכולים לקוחות הקופה להזמין תרופות באינטרנט או בטלפון בכל הארץ, תמורת דמי משלוח בנוסף לעלות הרגילה. עלות: נעה בין משלוח חינם ל-29.90 שקל, בהתאם לאופן המשלוח וסכום ההזמנה.

שירותים נוספים

כללית

מעבדת שינה: שירות חדש של בדיקת מעבדת שינה בבית, במיטת הלקוח, מוצע כיום ללקוחות הכללית באזור חיפה והגליל המערבי, ובהמשך בשאר חלקי הארץ - ללא תשלום.

קורס הכנה ללידה: על-ידי מיילדות פרטיות בבית הלקוחה - לקוחות 'כללית מושלם', בהשתתפות עצמית של 200 שקל ל-4 עד 6 מפגשים.

יועצת הנקה: יועצת אישית בבית ללקוחות 'כללית מושלם' - 150 לפגישה ראשונה ו-50 שקל לפגישה שנייה.

לאומית

הקופה מציעה רשימת טיפולי רפואה משלימה עד הבית - הומיאופתיה, רפלקסולוגיה, שיאצו, פרחי באך, עיסוי בשמנים, נטורופתיה ורפואה סינית - בעלות גבוהה מעט מזו הנדרשת לטיפול דומה בקופה. טווח המחירים: 159-181 שקל למבוטחי לאומית כסף, 136-170 שקל למבוטחי לאומית זהב.

הפערים משתנים, וכך, לצורך השוואה - למבוטח זהב, יעלה שיאצו ביתי 136 שקל בבית ו-62 שקל בקופה, וביקור הומיאופתי ראשון - 170 שקל בבית לעומת 142 בסניף הקופה.

עוד כתבות

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

תופי המלחמה באיראן: דיווח - משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר