גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך תשפרו את הסיכויים להתקבל ללימודי MBA בהרווארד או וורטון

בין ניסוח חיבורים אישיים ואותנטיים על ההישג המשמעותי ביותר לבין המלצות מהבוס המתפרסות על פני 7 עמודים - גילעם לוי, מנכ"ל חברת ארינגו וקידום אפליקיישן, מספק לכם טיפים איך לעבור את שלבי הקבלה ■ מיוחד לגלובסטודנט

תואר שני במינהל עסקים (MBA) הפך בשנים האחרונות לעניין שבשגרה עבור לא מעט מנהלים ואנשי עסקים. מבחינת רבים מהם מדובר בציון דרך בקורות החיים שהוא כמעט בגדר חובה. בלי MBA, הם מאמינים, יהיה להם קשה להתקדם מקצועית בחיים, למצוא מקום עבודה מתגמל ומאתגר יותר ולהיות הרבה יותר מרוצים מאיך שהקריירה שלהם נראית.

מגמה זו באה לידי ביטוי בכך שצעירים ומבוגרים כאחד פונים בשנים האחרונות במאסות גדולות ללימודי ה-MBA. רובם עושים זאת במוסדות הלימוד הישראליים אך השאיפה היא להגיע למוסדות אקדמיים בחו"ל, ואם אפשר אז לטובים שבהם, הדובדבן שבקצפת. אבל הדרך לשם ארוכה מאוד. כ-100 ישראלים בלבד מתקבלים מדי שנה לתוכניות הלימוד היוקרתיות ביותר ללימודי MBA. הם עובדים קשה כדי להגיע לשם, ובניגוד אולי ללימודים בישראל, הם לא יכולים להסתמך רק על מבחני ה-GMAT, כיוון שגם בעלי ציונים גבוהים במבחן לא תמיד מתקבלים.

בעוד שעבור מבחן ה-GMAT קיימים כבר זמן רב קורסי הכנה שונים, המזכירים במתכונתם את קורסי ההכנה לפסיכומטרי, הדרך, כאמור, אל התואר השני במינהל עסקים עדיין רחוקה גם לאחר שצולחים את המבחן. מלבד ה-GMAT, תהליך הקבלה למוסדות בחו"ל כולל הגשת חיבורים אישיים, ראיונות, הגשת קורות חיים ושליחת המלצות. על פניו נראה כי לא מדובר בסיפור גדול, אך בצד השני נמצאים חברי ועדות קבלה של מוסדות הלימוד המובילים בעולם, שלא מקלים ראש באף מועמד.

וכמו במקרה של מכוני ההכנה לפסיכומטרי ול-GMAT, גם לתחום האפליקיישן קמו בשנים האחרונות חברות שעוזרות ומסייעות לישראלים לצלוח את תהליך הקבלה. אחת החברות היא ארינגו של גילעם לוי, בוגר MBA של ביה"ס למינהל עסקים בוורטון, שמשמש גם כמנהל קידום אפליקיישן, המסייעת במתן סדנאות והרצאות בנושא הליכי הקבלה. לוי עצמו אמנם התקבל ללימודי ה-MBA ללא עזרה של חברה חיצונית, אך סטטיסטיקת ההצלחה של ארינגו מראה כי בהחלט יש שיפור בכניסת ישראלים ללימודי MBA בחו"ל. בשונה, אגב, ממכוני ההכנה ל-GMAT, כאן התשלום הוא פר שעת עבודה והמחיר לא זול - יותר מ-100 דולר.

חיבור אישי: להיזהר ממלכודת הבנאליות

נתחיל משלב החיבורים האישיים. בממוצע כל מוסד דורש 4-5 חיבורים, כשכל אחד מהם עומד על כ-500 מילה. נושאי החיבורים משתנים ממוסד למוסד אבל לא תמיד משתנים משנה לשנה, מה שעשוי להעלות הרהור קל על האפשרות להשתמש בחיבור שכתב חבר, שהתקבל בעבר ללימודים. "קשה להתקבל כשהחיבור שלך הוא לא אותנטי", מסביר לוי את המלכוד. "הוא הרי מגיע מלווה בקורות החיים שלך ובשאר החיבורים. למשל, אם מבקשים ממך לספר על ההישג הכי גדול שלך, אצל כל אחד זה מאוד אינדיבידואלי. לחיבור שאתה כותב, צריכה להיות הרגשה שמדובר במשהו אישי, שזה בא מהלב, שיתחבר לתדמית שאתה כמועמד מנסה להציג. לכן, אולי הנושאים של החיבורים לא תמיד משתנים, קשה לקחת חיבור של חבר שהתקבל לפני שנה".

החיבורים, כפי שאפשר להבין, הם בעיקר על אופי המועמד וכאן הוא לא המקום להוציא מהמגירה את השירים והסיפורים הקצרים שנשמרו מהילדות. מלבד נושא ההישגים הגדולים בחיים, נושאים נוספים לחיבורים יכולים להיות על תוכניות לעתיד או על הרצון לעשות תואר MBA. לוי אומר כי חשוב שלא ליפול למלכודות הבנאליות. "בחיבור שנושאו 'למה אני רוצה MBA', אם מועמד ירשום שהוא רוצה ללמוד את זה כדי להצליח ולהתקדם בעולם העסקים אז זה בדרך כלל לא יעבוד לו. אלה דברים גנריים וכל אחד יכול להגיד אותם. צריך לחבר את הרצון הזה ספציפית לשלב שבו אתה נמצא בו בחיים, לתוכנית של מה אתה רוצה לעשות אחרי ה-MBA. לכתוב על מה חסר לך עכשיו, כדי שבשבילו תצטרך MBA אחר כך".

בחירה מנומקת: לדעת למה בחרתם מוסד ספציפי

עוד נושא שלרוב מופיע בתהליכי הקבלה הוא להסביר מדוע בחר המועמד דווקא ללמוד במוסד מסוים. "אם עולה תחושה מהחיבור שלך שלא עשית מחקר למה רצית דווקא את וורטון, למשל, אז זאת טעות", אומר לוי. "צריך להכיר טוב טוב את תוכנית ה-MBA שאליה אתה רוצה להתקבל ולהסביר למה מה שיש בוורטון הוא ספציפית מתאים לדברים שחסרים לך בידע או בניסיון. וורטון, למשל, הוא בי"ס שחזק בתחום המימון אז למשל אם אתה צריך להשלים ידע בתחום המימון, אז יותר קל להבין למה וורטון הוא המקום שמתאים לך".

קורות חיים: להיות ממוקדי הישגים

אחרי שצולחים את שלב החיבורים האישיים, מגיע השלב של ניסוח קורות חיים. כאן המקום לשכוח את כל מה שנלמד על ניסוח קורות חיים מעניינים כדי לסקרן את המעסיק העתידי ולהפנים את העובדה שמדובר בצורת הגשה שונה. זה שקורות החיים מנוסחים באנגלית זה השינוי הזניח, אבל במקום להדגיש את הניסיון, קורות החיים שמגישים לבתי הספר ללימודי MBA צריכים להיות ממוקדי הישגים. "בישראל הרבה פעמים מדברים על תחומי אחריות ופחות על הישגים וזה השוני הגדול", אומר לוי ומדגים בכך שאם פיקדת בצבא על פלוגה אז זה חשוב, אבל יותר חשוב להדגיש לאילו הישגים הגעת בפיקוד או מה עשתה הפלוגה תחת פיקודך. חשוב גם להביא את ההישגים בצורה כמותית ומלווה בעובדות ולא בדעות בנוסח "הייתי מנהל משמרת מוצלח במיוחד".

לוי מסביר כי חשוב לכתוב על ידע בשפות אבל רקע במחשבים כמו "ידע שוטף בתוכנות אופיס" לא מעניין את ועדות הקבלה. "מה שמעניין את הוועדות זה לדעת על יכולות המנהיגות של המועמד, למשל. יכולת עבודה בצוות, יוזמה, יכולת מכירה ושכנוע, יכולת להציג בפני קהל ויכולת לנהל אנשים. בתי הספר האלה מאמינים שבקמפוסים שלהם צומח דור העתיד שינהיג את העולם ולכן חשובות להם התכונות הללו של הנהגה. אני חושב שבתי הספר מאמינים שאפשר להיות מנהיג חזק גם בלי ללמוד MBA אצלם, אבל מי שכן עושה זאת, יקבל כלים מאוד חזקים לטענתם".

ואם כבר דנים בנושא קורות החיים, לוי מסביר כי גם לתאריך הלידה יש פקטור בסיכויי הקבלה. "לבני 30 ומעלה קשה יותר להתקבל", הוא אומר. "בתי הספר רוצים שיום אחד הבוגרים שלהם יהיו על השער של עיתונים כמו 'ביזנסוויק' או 'גלובס'. הם רוצים שהם יהיו מפורסמים ומצליחים. לכן, בתי הספר מעריכים שמי שיסיים בגיל צעיר יחסית את לימודי ה-MBA, יהיה לו יותר זמן כדי להגיע להצלחה כזו ויש לו יותר סיכוי".

הראיון: מטרות לעתיד

אחרי שצולחים את שלב החיבורים ואת קורות החיים, מגיע הזמן לראיון אישי של כ-45 דקות בפני חברי ועדת הקבלה. לרוב נערך הראיון על-ידי בוגר מקומי של אותו מוסד, משמע בוגר ישראלי יראיין מועמד ישראלי בארץ. עם זאת, יש מקומות, כמו הרווארד למשל, שהראיון נערך עם חבר ועדת הקבלה. כך יכול חבר הוועדה לשבת בבוסטון ולראיין את המועמד הישראלי דרך הטלפון או פנים מול פנים, מה שיצריך גיחה "קצרה" לחו"ל.

ומה ישאלו את המועמד בראיון? "בדרך כלל שואלים על מנהיגות או שאלות הבהרה על דברים שנכתבו בקורות החיים ולפעמים גם בחיבורים", אומר לוי. "בנוסף, חברי ועדות הקבלה בודקים את רמת האנגלית המדוברת ומדברים עם המועמד על המטרות לעתיד. למשל, לספר להם על מקרה שבו המועמד הנהיג אנשים או הוביל אותם להישג מסוים, או על התמודדות עם קושי מסוים בניהול אנשים ואיך המועמד התמודד איתו.

המלצות: להימנע מ"יותר מדי פרפקציוניסט"

שלב איסוף ההמלצות הוא עוד שלב מכריע בתהליך האפליקיישן ללימודי MBA בחו"ל. בשונה מההמלצות שמועמדים לעבודה מגישים למעסיקים הפוטנציאליים שלהם בישראל, כאן מאוד בהמלצות עמוקות הרבה יותר, שאורכן עומד על 3-7 עמודים. לדברי לוי, "בתחום הזה יש את הקונפליקט הנצחי של המועמד - מצד אחד, הוא רוצה שהממליץ שלו יהיה בכיר ככל האפשר אבל מצד שני, הוא רוצה לקבל המלצה נלהבת ועמוקה. מועמד יכול להגיד לעצמו שמצד אחד הוא יכול להגיע עד למנכ"ל של החברה שבה הוא עובד אבל אז ההמלצה תהיה פחות נלהבת ועם פחות פרטים או שהוא יילך לבוס הישיר שלו, שמכיר אותו יותר טוב, אבל אז הטייטל שלו פחות מרשים. בסופו של דבר, העמק השווה זה להגיע למצב שהממליץ שלך הוא בכיר ועם המלצה מאוד עמוקה".

לוי אומר כי החברה שלו אמנם מסייעת למועמדים בליקוט המלצות ובהסבר עליהן, אבל בד בבד גם מסייעת לממליצים עצמם בניסוח ההמלצות. "עזרנו לאהוד ברק ולאהוד אולמרט ולאנשים בכירים כאלה לכתוב המלצות, כשבדרך כלל השיחות שלנו הן דרך המועמד או דרך מי שכותב עבור אותו בכיר את ההמלצה". מסתבר, מספר לוי, שיש גם בכירים שכל-כך נלהבים, שהם מתקשים להעלות את המלצתם על כתב. "לא מזמן קיבלתי טלפון מלקוח שאמר שנשיא המדינה, שמעון פרס, מבקש להמליץ עליו ולהתקשר ישירות לוועדת הקבלה בטלפון ולהגיד להם את דעתו עליו. אמרתי לו להתקשר למרות שזה מקרה חריג כי הם בדרך כלל לא מקבלים שיחות טלפון. לפרס הם כמובן ענו והקשיבו".

אחד הקשיים העיקריים בניסוח ההמלצות נוגע לנושא החולשות של המועמד, אליו נדרש הממליץ להתייחס. "הרבה אנשים נופלים על הקטע הזה", מבהיר לוי.

"הבעיה היא שמצד אחד לא רוצים להפיל את המועמד ולכתוב על החולשות שלו, אבל גם לא לכתוב משהו בנאלי כמו 'הוא יותר מדי פרפקציוניסט'. הרבה פעמים נעזרים בחולשות של ידע במקום חולשות של אופי. למשל, החולשה שלו כאיש עסקים זה שהוא לא מספיק יודע חשבונאות. אבל זה די שקוף ולא מספיק מתוחכם. מה שאנחנו בדרך כלל בוחרים לעשות זה לקחת משהו מאוד ספציפי באופי של המועמד, כמו מחסור בחשיפה בינלאומית, ולא לפגוע בדברים כמו מנהיגות ועבודת צוות".

כדאי להישאר בחו"ל כשנתיים לאחר סיום הלימודים

לגבי הנחיצות של תואר MBA בחו"ל אומר לוי: "אני חושב שמילת המפתח היא דלתות. הדלתות שנפתחות לך כשאתה עושה MBA בחו"ל, זה לא הדלתות שייפתחו לך אם תעשה תואר בישראל. כשסיימתי לימודי משפטים וכלכלה בארץ, אז אף אחד לא פנה אליי. המוסדות בארץ לא מספיק חזקים ומוכרים בחו"ל.

"אבל אחרי חצי שנה בוורטון, כשחיפשתי התמחות בקיץ, אז פתאום היו לי מלא הצעות מג'יי.פי מורגן או מונסנטו (חברת ביו-טכנולוגיה ר.ג). חברות גדולות כמו מקינזי או גולדמן זאקס באות לגייס בקמפוסים בחו"ל וזה לא קורה בקמפוסים בישראל". לוי מוסיף ואומר כי לדעתו חשוב להישאר עוד שנתיים-שלוש בחו"ל כדי למנף את התואר. "איפשהו ה-MBA נהיה היום תעודה הכרחית למישהו שרוצה להתקדם. פעם זה היה אולי רק תואר ראשון, אבל היום זאת תעודה חשובה ולכן אנשים מנסים לבדל את עצמם בזה שיש להם תואר MBA מחו"ל", הוא אומר.

ובניגוד אולי לתייר הישראלי הממוצע, לוי מבהיר כי במוסדות הנחשבים בחו"ל דווקא אוהבים ישראלים. "בסה"כ ההתרשמות היא מאוד חזקה מהסטודנטים הישראלים. הם נחשבים בין המוכשרים והשאפתניים ביותר מהפונים. הם גם נחשבים לבין החזקים ביותר בנושא הטכנולוגי והביו-טכנולוגי. ועדות הקבלה מאוד רוצות אנשים מישראל, למרות שמצד שני, התחרות היא מאוד קשה כי יחסית לגודל של המדינה, יש הרבה פונים מהארץ". אבל לישראלים מחכה נקודת אור קטנה בקצה ועדת הקבלה. "בוועדות האלה יש לא מעט יהודים שמנסים לדחוף את הישראלים.

"הייתה בחורה בשם ג'ודית בוועדת הקבלה בוורטון והיא רצתה לקדם בעיקר נשים ישראליות. ובאמת, בתקופה הארוכה שהיא הייתה חברת ועדת הקבלה שם, ראינו עלייה פלאית בקבלת ישראליות. בכלל, לנשים יותר קל להתקבל. הביזנס סקול רוצים יותר נשים, כי אין מספיק פונות". בהצלחה.

עוד כתבות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק