גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

'בשבע' בנה את המגזר והוא צומח יחד איתו

דודו סעדה, יו"ר השבועון "בשבע" שמופץ ב-120 אלף עותקים, בונה במשך שמונה שנים אסטרטגיה של בידול למגזר הדתי-לאומי, המאפשרת לו להפוך למוצר רווחי. ל"פירמה" הוא מספר על אסטרטגיית המפרסמים של העיתון (שתילת כיפות סרוגות במודעות של איקאה, למשל); על המינוף שעשו בהתנתקות כדי לחבר את מגזר הקוראים למוצר; וגם על סיורים בחברון עם עמוס שוקן. ראיון באמונה שלמה

בית הכנסת המרכזי בקדומים היה מלא עד אפס מקום, כמו בכל ערב יום עצמאות. כשכל הנוכחים לובשי הלבן נעו בשירת "שיר המעלות", יכול היה דודו סעדה, בן המקום, להישבע שאורחו מזיל דמעה. סעדה סימן לעצמו הישג. אחרי הכול, לא בכל יום עמוס שוקן חוצה את הקו הירוק ומגיע לתפילה בלבה של ההתיישבות הלאומית.

אותו ערב חג ב-2004 היה עבור סעדה, יו"ר העיתון הדתי לאומי "בשבע", יריית הפתיחה למסע לקירובו של מו"ל "הארץ" אל ציבור "ארץ ישראל השלמה". "בסוף הטיול אמר לי עמוס", מספר סעדה, "זה מלח הארץ, זה נפלא אבל למה פה דודו? למה פה?". לא עבר זמן רב, וסעדה גרר את שוקן לסיבוב נוסף, הפעם למכללה באריאל ולמכינה הקדם צבאית בעלי.

"כמה חודשים אחר כך אמרתי 'עמוס, נוסעים לחברון'", אומר סעדה בחיוך מרוצה, "הוא אמר לי 'השתגעת?' הגענו עם האוטו עד גילה, שם חיכה לנו ואן ממוגן. אמרתי לו, 'אני מביא לך את המדריך הטוב יותר לחברון - נועם ארנון'. ושוב הוא אמר, 'דודו, השתגעת?' אמרתי לו 'מה אכפת לך? תן את עצמך ליום אחד!' טיילנו במערת המכפלה הוא קיבל שם הסברים על בית הכנסת אברהם אבינו, על השכונה, פגש אנשים. בסוף הסיור הוא אמר לי, 'דודו, מדהים. באמת מדהים. מלח הארץ. אבל למה פה?'"

הקשר החם עם שוקן וחילונים כמותו חשוב מאוד לסעדה, העומד בראש כלי התקשורת המרכזי למה שנהוג לכנות חובשי הכיפות הסרוגות. אלה לא רק מסרוני "פרשת השבוע" שהוא שולח בתפוצה רחבה; או הקשר עם אחיו שהורידו את הכיפה. זו בעיקר היכולת לקרוץ למי שמחזיק את תקציבי הפרסום ומחליט איך לחלקם. סעדה מבקש לגלם באישיותו, את מה שהוא בעיניו הדתי הלאומי ב-2010: מבין את החילוני, אך בשונותו ממנו.

מיפוי מגזרי

הוא ילד שמיני במשפחה יוצאת לוב בת 11 נפשות, שגדל בבני ברק. ישיבה תיכונית, הסדר ושליחות חינוכית בת חמש שנים במעלות. בתפקידו החינוכי האחרון היה סעדה מנהל ישיבת ההסדר בהר ברכה, לאחריה עבר לעולם העסקים. סעדה היה חלק מהגרעין המייסד של תחנת הרדיו הפיראטית "ערוץ 7". שם הוחלט ב-2002 להקים גם עיתון. שמונה שנים אחרי, מופץ השבועון החינמי ב-120 אלף עותקים ובשש גרסאות מקומיות שונות. להערכתם, הוא מגיע לכיסוי של כ-85% מבתי האב במגזר. על פי סקר ה-TGI האחרון בו נמדד, זכה לחשיפה של 6.4% בסופי השבוע.

"האג'נדה הראשונית הייתה להקים עיתון מנויים חינם לציבור הזה", מספר סעדה, "התחלנו לרשום מנויים ללא תשלום ולהגיע לכל מקום". סעדה מונה ליו"ר העיתון והבין שעסקית, צריך להפוך את הציבור הדתי-לאומי ל"מגזר". כך, המטרה של "בשבע" הייתה להפסיק את התפישה הרווחת שחובשי הכיפות המאווררות שייכים קצת לחילונים וקצת לחרדים. "ידענו עד אז, גם ברדיו, שישנם ארבעה מגזרים בעולם השיווק. כללי, ערבי, רוסי וחרדי. אם יש למטרנה 100 שקל לפרסום הם ישימו 40-45 שקל בחילוני שבקושי יש להם תינוקות, 10%-15% בערבים כי יש להם קצת יותר ילדים, מעט ברוסים ומעט בחרדים. חלק מהחברות רואות את זה כך עד היום לצערי".

הצעד הראשון היה להציף את השוק בנוכחות של "בשבע". השלב הבא היה המיפוי. "בדקנו איפה הציבור הדתי-לאומי גר בהמוניו", מספר סעדה, "באילו שכונות, תנועות נוער, בתי ספר. עשינו מפה ממש 'צבאית' לראות איפה כל אחד נמצא. אחר כך עשינו המון סקרים, שווידאו מהם הצרכים של הציבור, מהן ההעדפות שלו. בהמשך בחרנו צוות מאוד הטרוגני. העורך שלנו, עמנואל שילה, היה רב בישיבת הסדר ארבע שנים. לקחנו אדם שמצד אחד יש לו המון תורה, המון ידע בעריכה, ושמתי לידו סגן עורך, בחור מפתח תקווה שעסק בהיי-טק.

"בחרנו אנשים שמכירים גם את העולם האחר, לא רק את המתנחל מקרני שומרון אלא פריפריה. לא רצינו שהעיתון יהיה שייך רק לאוכלוסייה אחת בתוך כל מגוון של הציבור הדתי-לאומי".

התהליכים לשיטתו של סעדה היו מקבילים - מצד אחד, לשכנע את המפרסמים שיש כאן מגזר חדש עם דרישות מאוד ברורות, ובד בבד גם לשכנע את המגזר עצמו, ב'מגזריותו'. "אפשר לראות שהכתבות מאוד מכבדות ומרוממות את האנשים המעניינים של הציבור שלנו. למשל, הייתה כתבה על יהודי בשם פרופ' אבולעפיה, שהיה עובד סוציאלי, ורופא שהחליט להקדיש את חייו לפצועים לאחר שנקלע לזירת פיגוע. הוא עובד בשיטה שמשלבת פסיכולוגיה לפי שיטות מקראיות ומדרשי חז"ל. אצלנו זה אדם שיקבל שלושה וחצי עמודי סיקור. עבור הציבור שלנו זאת גאווה, זה מה שמייצר את 'המגזר'. אתה בונה אותו בין היתר דרך גיבוריו".

ההזדמנות שבהתנתקות

סעדה מטפח במודע את הקו הפוליטי של המגזין. "כמו ש'הארץ' הוא שמאל פר-אקסלנס, 'בשבע' הוא ימין בלי להתבלבל. ברמה שאני מוכן להילחם על העקרונות שלי. לדוגמה, לפני הגירוש מגוש קטיף לשכת הפרסום הממשלתית רצתה לפרסם פה מודעה, 'יש פתרון לכל מתיישב'. אנחנו ידענו שאין פתרון לכל מתיישב וידענו שלא יהיה פתרון לכל מתיישב, שהכול שקר. לכן אמרתי אני לא מוכן לפרסם את המודעה הזאת".

ביצוע תוכנית ההתנתקות ב-2005, היה אחד האירועים המעצבים בתולדות הציבור הדתי-לאומי בישראל. האירוע נפל כפרי בשל לידי כלי תקשורת כ"בשבע". מאז, התחדדה תחושת המגזריות ולכך נוספו גם השינויים שעברו על תקשורת המיינסטרים. זו לא רק דיברה בקולות לא נוחים לכלל הציבור, אלא גם הפכה לנועזת מדי עבור רבים.

"להוריי בבית הייתה טלוויזיה. הבן של היהודי החרדי, שגר בקומה מתחתיי היה עולה אליי לראות משחקי כדורסל ביום חמישי בערב. אמא שלי ידעה את השמות של כל השחקנים. היום אתה לא יכול גם לראות משחק כדורסל", מספר סעדה, "מיד במחצית עולות מעודדות, בקושי לבושות. הבן שלי בן ה-19, בוגר מכינה, ובנותיי בנות ה-17 וה-13 לא יכולים לשבת יחד ולראות את זה. הם מתביישים. אני לא יכול להחזיק מוסף סוף שבוע של 'ידיעות' או 'מעריב', כי בעמוד האחורי יש פרסומת לחזיות תחרה של טריומף. זה לא יכול להיות אצלי בבית בשבת בשולחן בסלון.

"וזה עובר מהפרסומות לתכנים. קיבלתי תמונות מ'הישרדות', בנות בקושי לבושות. תוכניות שהן פשוט קטסטרופה. 'הרווק', 'האח הגדול', כל הריאליטי. נוצר מצב שהיום בציבור הדתי- לאומי מאוד קשה לחיות עם התקשורת הכללית הרחבה הזאת, ואנחנו האלטרנטיבה הכי טובה".

לאומיים רבים הפכו בשנים האחרונות למה שמכונה "חרד"לים" (חרדים לאומיים). כיפות סרוגות רבות הפכו שחורות ואפילו בבני עקיבא כבר מפרידים בין הבנים לבנות. רוב הציבור הזה, היה ניזון מתקשורת חילונית עד לפני מספר שנים. אך מה החלק של "בשבע" בתהליכי ההקצנה של הציבור הזה?

"יותר מזה", סעדה לא מתבלבל, "'בשבע' בנה את המגזר ואחרי שהוא בנה אותו, הוא צומח יחד איתו. זה מעשיר אחד את השני, מפרה אחד את השני בדעות. ברור לי שברגע ש'בשבע' יחזק, לדוגמה, את המכינות הקדם צבאיות או את ישיבות ההסדר או את האולפנות או את המדרשות התורניות לבנות או את לימוד התורה לנשים, יהיו לו עוד קוראים".

אתה מבטיח לעצמך את דור הקוראים הבא.

"ודאי. אני עושה עמוד לילדים. קיבלנו בפורים מייל מילד בן תשע, שרוצה להתחפש ל'בשבע' ששאל במה אנחנו יכולים לעזור לו. תשמע, בעיניי זה דבר שהוא מאוד חשוב, שילד יזדהה עם הציבור, עם העיתון שלי"

מה דעתך על אופי החדירה של "ישראל היום"?

"כשהקמנו את 'בשבע', היה לנו אורח שקוראים לו שלמה בן צבי שאמר לי ש'בשבע' באופן כללי מוזיל את ערך 'העיתון'. אחרי חצי שנה הוא הוציא את החינמון 'ישראלי'. אחר כך נפתח 'ישראל היום'. התפוצה שלו היא הכוח שלו וכך זה גם אצלי. את זה הבנו בהתחלה כשאחרי שנתיים הגענו ל-159 אלף גיליונות. הבנו שהכוח האמיתי בהשפעה הערכית והמסחרית, הוא על-ידי כמויות. לכן המחיר אצלי לא זול למפרסם" (להרחבה בנושא הפרסום ראו מסגרת).

מי הוא הקורא שלכם?

"יהודי חובש כיפה סרוגה בדרך כלל, 20% גם מגדירים עצמם חרדים. 70% מהקוראים שלנו נשואים. למעלה מ-50% עם 5 ילדים ומעלה. רמה סוציו-אקונומית בינונית ומעלה, רופאים, עורכי דין, רואי חשבון, עובדי היי-טק. זה קורא שעובד קשה כל יום, מרוויח יפה, צורך את כל המותגים ופוגש את הילדים בערב שבת. גם חילוני עושה שולחן בערב שבת, אבל אצלנו זה שונה כי הציבור הדתי-לאומי מתייחס - גם לכסף שלו - עם ערכים. אצלנו למשל בעיתון המון פעמים יש טורים שעוסקים בנושא של מעשרות כספים, בעזרה לזולת, לנזקקים, הכסף הוא אמצעי ולא מטרה".

באיזה שלב העיתון התחיל להיות רווחי?

"בשנה החמישית היינו מאוזנים. בשנים השישית והשביעית הרווחנו יפה. ב-2009, השנה הכי קשה, יצאנו מאוזנים. 2010 התחילה נפלא. אני החינמון היחידי שמרוויח כסף אמיתי, שלא קם על האג'נדה של לדפוק את האחר ולהילחם ולסגור את השני. אנחנו לא במשחק הזה. אנחנו במשחק נקי, של לתת את האג'נדה שלנו לציבור הדתי-לאומי".

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?