גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הזדמנות עסקית: "המהומות בתאילנד יניבו כמה עסקאות"

כיצד משפיע חוסר היציבות הפוליטי על העסקות הביטחוניות? עבור החברות הישראליות, 85 ההרוגים בתאילנד סימלו הזדמנות ■ "המהומות הנוכחיות אולי נגמרו, אבל זה יתחיל שוב" ■ אלביט, ורינט ונייס כבר במגעים ■ "למשלחת לתאילנד לא נלוו שרים - וזה דווקא עזר"

כבר כמה ימים שבנגקוק שקטה; מנהיגי המחאה נעצרו, המתרסים פונו והרחובות שסביב מוקדי המחאה שוב הומים בתערובת התאילנדית הטיפוסית של תנועה כבדה, דוכני אוכל והמוני אנשים. אבל אין שום שלווה בשגרה הזאת. להפך, השגרה היא ביטוי של ההלם, שתקף את הרשויות ואת המפגינים כאחד, מאירועי השבועות האחרונים. המתיחות הפוליטית במדינה כבר בת ארבע שנים, אבל 85 הגופות של המפגינים שנורו באש חיה על-ידי כוחות הביטחון הן עדות כואבת לעובדה שהמצב השתנה.

"הגישה שלהם הייתה: 'אין פה אלימות, אנחנו פותרים את כל הבעיות בדיבורים'", אומר צחי זלצר, הנספח המסחרי בתאילנד, בשיחת טלפון מבנגקוק. "הייתה קונספציה שאפשר לפתור כל דבר בדרכי שלום. עכשיו הם הבינו שדיבורים לא תמיד יכולים לעזור, וזה בדיוק המקום שבו אנחנו, הישראלים, נכנסים".

לדברי זלצר, אילו ישראל הייתה "נכנסת" מוקדם יותר אולי אפשר היה למנוע את ההרג. לפני כשנתיים, זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד, זלצר פנה לבכירי המשטרה בתאילנד בהצעה לרכוש מחברות ישראליות ציוד לפיזור מפגינים, וכן לעבור הדרכה בנושא מתושבי מדינה שיש לה, למרבה הצער, לא מעט ניסיון בנושא.

"התחלתי לדבר איתם על זה כי כל שני וחמישי יש הפגנות. אמרתי, 'בואו נעזור לכם להתמודד עם זה, בואו ננסה לשתף פעולה'. כל הרכבים האלה של התזות מים, כל השיטות של כדורי גומי, צבע. יש כל מיני שיטות, השאלה אם רוצים להפעיל אותן. עד היום התאילנדים לא רצו".

* האם משום שלא היו להם אמצעי פיזור הפגנות לא קטלניים, בסוף הם ירו במפגינים למוות?

"נכון, זו בדיוק הבעיה. זה בדיוק מה שניסינו להסביר להם קודם, אבל הם לא רצו לקבל את הגישה שלנו כי זה לא מתאים לאמונה שלהם. אם היית אומר לפני חודש שייהרג מישהו בהפגנות, הם היו אומרים לך, 'אין סיכוי'".

"לא רוצה לרקוד על הדם"

עכשיו, לאחר מרחץ הדמים, זלצר משוכנע שהגישה התאילנדית השתנתה באופן שיזמן ללא מעט חברות ישראליות הזדמנות עסקית משובחת. "אי-אפשר לסיים תסכול ברובים. המתנגדים עדיין מתוסכלים ורוצים לקחת חלק בשלטון, כך שאולי נגמר הסיבוב הנוכחי אבל בעוד חודש-חודשיים זה יתחיל שוב, במקום אחר או בצורה אחרת. ברור לכולם שחייבים להתארגן לקראת זה. צריך פה מנגנון אכיפה שלא יאפשר לאנשים לפגוע בכלכלה ובמדינה בצורה לא רציונלית".

* התחלת לדבר איתם שוב על רכישת ציוד?

"הם עדיין מלקקים את הפצעים. אני לא רוצה להיתפס כאדם שרוקד על הדם ויום אחרי כבר הולך ואומר, 'בואו נחזור לדבר על זה'. אבל אני מעריך שבתוך שבועיים-שלושה או שהם יפנו אלינו או שאנחנו ניזום את זה מחדש. התאילנדים מאוד מעריכים אותנו ואת היכולות שיש לנו בתחומים האלה".

היכולות הישראליות אינן מתמצות רק בתותחי מים לפיזור הפגנות או בשריוניות ממוגנות. הפרויקט המרכזי שעתיד לצאת שם בקרוב לדרך הוא פרויקט Safe city בבנגקוק, שגולת הכותרת שלו הוא רישות עיר הבירה ב-66 אלף מצלמות, ושהיקפו מוערך בכ-45 מיליון דולרים. הפרויקט בעל הניחוח האורווליאני יכול, כך מעריכים, לחזק משמעותית את יכולתם של מנגנוני הביטחון להתמודד עם מחאה מהסוג שנצפה ברחובות.

לישראלים, אומר זלצר, אין יתרון מיוחד בכל הנוגע להתקנת המצלמות - אולם חברות מהארץ יודעות להציע טכנולוגיות מתקדמות בכל הנוגע לניהול חדרי בקרה וניתוח של המידע שנשקף מהן.

ביום ראשון השבוע, כך נודע ל-G, נחתו בישראל נציגים בכירים של לוקסלי - אחת החברות החזקות בתאילנד, שמאבטחת בין השאר את שדה התעופה בבנגקוק יחד עם ICTS, חברת אבטחת שדות התעופה שייסד עזרא הראל ז"ל וכיום מצויה בשליטת מנחם עצמון, לשעבר גזבר הליכוד, שהורשע בפרשת החשבוניות הפיקטיביות.

אנשי לוקסלי מחפשים שותף שיחבור אליהם לקראת התמודדות במכרז לפרויקט Safe city, והחליטו להיפגש לצורך העניין עם שלוש חברות ישראליות: אלביט מערכות של משפחת פדרמן, ורינט שבשליטת קומברס ונייס מערכות.

"זה ביקור מאוד משמעותי", אומר גורם המקורב לנושא. "הם שומרים את העניין בינתיים ב'שו-שו', אבל סביר להניח שלוקסלי יבחרו באחת החברות הישראליות כשותפה להתמודדות במכרז. יש סיכויים מאוד גבוהים שלוקסלי תזכה".

בחברות הישראליות לא ששים לדבר על העניין. בנייס, שציוד שלה משמש כבר כמה שנים במערך האבטחה של שדה התעופה בבנגקוק, אפילו טענו שהחברה לא השתתפה במשלחת אנשי העסקים שביקרה בפברואר השנה בתאילנד - אף שנציג החברה היה גם היה שם. מדובר במשלחת בתחום "ביטחון המולדת" שאורגנה על-ידי זלצר ממשרד התמ"ת ועל-ידי מכון היצוא, ומלבד החברות הנ"ל נטלו בה חלק 15 חברות ישראליות נוספות, בהן התעשייה האווירית, מגל, אלול, מולטילוק ואחרות, שזכו למפגש בלתי אמצעי עם כמאה חברות מקומיות ("זה כמעט מאסט לאתר שותף מקומי", מסביר גיא צורי, מנהל מחלקת תעשיות ביטחוניות במכון היצוא), ולא פחות חשוב -עם בכירי המשטרה, הצבא והיחידה המיוחדת לאבטחת הארמון ומשפחת המלוכה. מפכ"ל המשטרה המקומית, שזמן קצר לאחר עזיבת הישראלים מצא עצמו בלב ההתמודדות הקטלנית עם אנשי קבוצת האופוזיציה "החולצות האדומות", פתח את הסמינר שבמסגרתו הציגו הוא ושאר הבכירים במנגנוני הביטחון את צורכיהם, האזינו לפתרונות שהציעו החברות מישראל, ואחרי הנאומים הרשמיים התיישבו לסגור עניינים.

"המפכ"ל נפגש עם כל אחת מהחברות", מספר זלצר. "אתה יכול לקלוט מפכ"ל בישראל שנפגש עם 18 חברות פרטיות שבאות למכור לו? אין מצב. גם פה זה לא יכול להיות, אבל בזכות הקשרים שהיו לנו הצלחנו להביא אותו". מהמפגשים נולדה בינתיים לפחות עסקה קטנה אחת, למכירת אפודי מיגון לשוטרים.

ליאו גלסר, מנכ"ל חברת האבטחה ISDS, טוען שהמדיניות של דחיפת התעשיות הישראליות בעולם, שהחלה בימי אהוד אולמרט במשרד התמ"ת, מניבה תוצאות: "אנחנו עובדים בהרבה מקומות שמדינת ישראל פתחה לנו בהם דלתות". העובדה שלמשלחת לתאילנד לא נלוו שרים, הוא אומר, דווקא עזרה לקידום העסקים: "זה הפך את העניין לסיפור של נטו הידברות עסקית".

גיא צורי מוסיף: "ההתמקדות במשלחת לא הייתה בשאלה איך לטפל בהפגנות ובחולצות האדומות. זה אחד הנושאים שדיברנו עליו, אבל לא העיקרי. ההתמקדות הייתה בפרויקטים גדולים שמצריכים טכנולוגיות מורכבות".

בין השאר, הכוונה למערכות אבטחת שדה התעופה הנוסף שהקימו במדינה בעקבות מהומות 2008, שבמהלכן שותק השדה בבנגקוק לתקופה ממושכת. לפני חודשים אחדים ביקרו בארץ אנשי הצי המלכותי התאילנדי, למדו את סידורי האבטחה בנתב"ג, ונפגשו עם חברות שמציעות פתרונות בתחום, ביניהן אורד, רבטק ולוטן.

"מי שרוצה להפוך לשדה תעופה בינלאומי או לנמל שיעביר סחורות מכל העולם חייב היום לעמוד בסטנדרטים גבוהים מאוד", מסביר צורי. "זה אומר להביא גם לא מעט טכנולוגיות מאוד מתקדמות. מוצרים טכנולוגיים טובים יש גם במדינות אחרות. לצערנו, אולי בעקבות המצב בארץ, הפתרונות שאנחנו מציעים בעולם מבוססים על ניסיון בהפעלתם, ולכן הם מאוד אמינים".

הדרג הפוליטי מפריע

הסמינר הוליד מגעים ומשאים ומתנים שונים, אולם העניינים נתקעו בעקבות המהומות ששיתקו את המדינה. אריק מורן, בעבר מפקד חטיבת גבעתי והיום מנכ"ל Kamet, המציעה יצירת הזדמנויות עסקיות ללקוחות בעזרת אחזקתה ב"גישה ישירה למאות מקבלי החלטות" ואנשי עסקים בכירים ברחבי העולם, מספר כי "החברה שאנחנו עובדים איתה בתאילנד לא תפקדה עשרה ימים".

* האם בטווח הארוך יגדל הביקוש למוצרי ביטחון?

"אני מאוד מקווה שיהיה לזה איזשהו אימפקט, אבל עוד מוקדם להגיד".

תת-אלוף אמי פלנט, לשעבר קצין שריון ראשי, עומד היום בראש EL-FAR, חברה המוכרת מערכות להגנת מתקנים. בתאילנד הם פעילים שנים אחדות, ומוכרים, לדבריו, בהיקף של מאות אלפי דולרים.

"בינתיים אני לא מרגיש השפעה של המצב הפוליטי", הוא אומר. "בדרך כלל אירועים כאלה משפיעים לטווח הרחוק, והשאלה היא כמה תקציב יש למדינה. אני יכול להגיד לך שתחום ביטחון הפנים הוא אחד הדברים היחידים בעולם שנמצא בגידול מתמיד בשנים האחרונות. העולם הולך ומתבצר, גם בשמירה אישית וגם בחומות".

חוסר היציבות הפוליטית מעלה את החשש שגורמים שמולם סגרת עסקה היום לא בהכרח יהיו שם מחר. "מהבחינה הזאת", אומר גורם המכיר היטב את הממשל התאילנדי, "מה שמחזיק את תאילנד זה שהפקידות, עד לדרגת סמנכ"לים בשירות הציבורי, מצוינת. הפוליטיקאים מושחתים, אבל בפקידות יש אנשים מעולים שדואגים לקדם את המדינה".

* אבל עסקות צריכות להיות מאושרות גם בדרג הפוליטי, לא?

"אני לא מדבר איתך על ציוד ביטחוני. אני מדבר על ציוד הגנתי שכולם מבינים שיום אחד אתה משתמש בו ויום אחד מישהו אחר, אבל זה לטובת המדינה".

זלצר מוסיף: "המהומות קצת עצרו את ההתפתחות, אבל לדעתי בקרוב צפויות להיחתם כמה עסקות, ויהיו התפתחויות משמעותיות. אני יודע כבר על כמה נציגים של חברות תאילנדיות וגורמי ממשל שאמורים להגיע בקרוב לארץ, ומובן שישראלים מגיעים כל הזמן בשביל לקדם את העסקים. הפידבק מהתאילנדים, אחרי ביקור המשלחת, היה מדהים. הם ביקשו שנדאוג שהמשאים ומתנים יתקדמו בצורה הכי מהירה. אתה יודע, בדרך כלל כשאתה בא למכור אתה צריך לשכנע, צריך מאוד להתאמץ. פה הם ממש נפלו על אוזניים קשובות: כמה שהישראלים רצו למכור התאילנדים רצו לקנות יותר. לצערנו אז פרצו המהומות, אבל זה לא ימנע מהם להמשיך. להפך - התאילנדים, לדעתי, ירצו להמשיך בצורה הרבה יותר מהירה".

תבור ונגב בין הדקלים

התרומה הישראלית לצבא תאילנד: רובים, מקלעים, וסיפורי גבורה מששת הימים. לצד תעשיית ביטחון הפנים, שמקווה להיבנות מהמתיחות הפוליטית בתאילנד, פעלו במדינה בשנים האחרונות גם התעשיות הביטחוניות הישראליות. בין השאר ביצעו אלביט והתעשייה האווירית פרויקטים גדולים עבור הצבא התאילנדי, ומערכות ישראליות שולבו במטוסיו. טייסים ישראלים נשלחים לתאילנד מדי שנה להעביר הדרכות לקולגות התאים (ואלה, אגב, זוכים במהלך שירותם ללמוד מור"קים - סיפורי מורשת קרב - ממלחמת ששת הימים ומפעולות אחרות של חיל האוויר הישראלי).

לפני כחצי שנה, כך נודע ל-G, הגיע משרד הביטחון התאילנדי להסכם עם תעש בנוגע לשיתוף פעולה בפיתוח תחמושת ארטילריה.

כיצד משפיע חוסר היציבות הפוליטי על העסקות הביטחוניות? דוגמה לעסקה שעמדה בסכנה היא עסקה למכירת רובי תבור ומקלעי נגב ב-35 מיליון דולרים לצבא התאילנדי. ראש הממשלה שפתח במגעים הודח, אך לדברי זלצר, "בסוף העסקה נסגרה. נכון שכשמגיע ראש ממשלה חדש זה מסוג הדברים הראשונים שהוא עוצר, אבל עובדה שבסוף הם קנו".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים ב-1%; ירידה חדה בצמיחה בארה"ב

מזרחי טפחות: "הנתון היום לא מביא לשינוי בציפיות מהפדרל ריזרב להורדת ריבית" ● השקל נחלש ביותר מ-1%, 3.79 שקלים לדולר ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות, המניה צוללת במסחר המוקדם ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות תופסת תאוצה: הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

חוששים מטורקיה? יוון שוקלת רכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם