גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מנהל שמתמקד ב'לעשות יותר כסף' - יעשה פחות"

טים קלי, שאימן את עובדי HP, אורקל, מיקרוסופט, ועכשיו גם את קבוצת אריסון, מאמין שהגישה הסמוראית של "להילחם עד כלות" לא עובדת בעסקים ■ שמנהלים טובים באמת יודעים לשחרר שליטה ■ ושניהול רוחני טוב לשורה התחתונה

"את לארי אליסון, מייסד אורקל, הכרתי מקרוב", מספר המאמן טים קלי בראיון בלעדי ל"גלובס". "הדרכתי באורקל את מערך המכירות, ואני יכול לומר שהוא בפירוש מנהל שנכנס לקטגוריה של Driven ego: אדם תחרותי מאוד, הישגי, שרוצה לנצח ולהביס את מתחריו.

"בארוחה עסקית על כוס משקה אמר לו פעם איש עסקים יפני: 'אתם האמריקנים מחשיבים מאוד את עצמכם לאוהבי תחרות, אבל למעשה ההיפך הוא הנכון. המינוחים שלכם בהקשר של תחרות הם רכים מאוד וההתבטאויות שלכם הם בנוסח My worthy competitors או 'יש מספיק נתח שוק לכולם'. לו הייתם תחרותיים באמת - הייתם מתבטאים באופנים חריפים הרבה יותר כמו 'אנחנו רוצים לחתוך את המתחרים שלנו' או 'אני רוצה את המתחרה שלי מדמם', ולא משתמשים בביטויים 'מתנחמדים'.

"כמובן שתפישת העולם הזו", ממשיך קלי, "לקוחה מהתרבות הסמוראית של 'להילחם עד כלות', אבל על לארי אליסון המפגש הזה עם היפני הותיר רושם בל יימחה. מיד הוא העביר את קמפניי המכירות הפנימיים (התקשורת הפנים ארגונית, ע"כ) של אורקל לאמירות כמו Cut off their oxygen או 'קחו להם את כל הקליינטים'. במילים אחרות, הכול עבר באורקל לכיוון של תחרות חדה, חריפה, מחוספסת וחסרת רחמים.

"אליסון הצליח להשיג את היעדים שהציב לעצמו, אבל לגישה הזאת היו תופעות לוואי מדאיגות. ראשית היא התחילה לייצר תחרות פנימית בתוך הארגון, אפילו סוג של קניבליזציה, בין יחידות ומחלקות שלמות: חטיבה אחת עשתה תחרות בין מוצריה לבין המוצרים של חטיבה אחרת, ולא פעם קרה שהחטיבה ה'מנוצחת' נמחקה וכל אנשיה פוטרו.

"תופעת הלוואי הלא רצויה השנייה הייתה שהעובדים נשחקו מהר מאוד בתוך התרבות המיליטנטית, ואחרי כמה שנים הם כבר לא יכלו להישאר. מה קרה להם? לרוב הם עברו אל המתחרים הכי קשים של אורקל, כי אצלם הייתה תרבות ארגונית נעימה יותר.

"שנים לאחר מכן, אליסון נפצע בעת גלישה בחוף מסוכן ואושפז בבית החולים. לצדו שכב משותק שנפגע ממש באותו חוף. האירוע הדרמטי הזה בחייו היה יכול להיות נקודת מפנה או 'קריאה להתעוררות', אבל אליסון נותר מחויב לאסטרטגיית ה-Ego driven שלו, ליצר התחרותיות העז ולגישת 'לנצח בכל מחיר', ונתקע איתה.

"למה אני מספר את הסיפור הזה? כיוון שה-Case study של אליסון מחדד תובנה חשובה - שכולנו, כאנשים, ומנהלים בפרט, עיוורים אליה - קשה לנו לשנות צורת חשיבה, גם אם היא לא עובדת בצורה מושלמת".

*למה הכוונה?

"אם יש לך פורמולה מנצחת שעובדת בשבילך, יהיה לך קשה מאוד לעשות שינוי, אפילו אם בעקבות החלתה בשטח מתעוררים סימנים מדאיגים. מהמקרה של אליסון למדתי עד כמה קשה לנו לעשות אדפטציות, להסתגל ולהתאים את עצמנו ואת תפישת עולמנו למציאות המשתנה, למרות שבניהול פירמה עסקית היכולת הזו הרת גורל".

"לעשות את המינימום כדי לקבל את התלוש"

*לעסקים יש מטרה קבועה אחת שלא משתנה: לעשות כסף.

"מנכ"ל שיש לו מטרה לעשות כמה שיותר כסף עבור בעלי המניות שלו - וזהו המניע הבלעדי שלו - ייכשל. קביעה זו הוכחה גם במחקר וגם באופן אמפירי. אני תמיד אומר למנהיגים שאני עובד איתם: 'אם המטרה שלך לעשות רווח כספי, אתה משול לאדם שרוצה לאכול ולנשום. לעשות רווח בעולם העסקי פירושו לשרוד', אבל החתירה למטרה הזו לא עונה על שאלת המשמעות, שהינה קריטית להצלחה עסקית.

"היא לא מתייחסת לשאלת ה-Why. נכון להיום יותר מדי ארגונים מציבים לעצמם מטרות בנוסח 'לגדול באיקס אחוזים, להגדיל נתחי שוק, להיכנס לתחומים אחרים כדי להגדיל רווחיות' וכיו"ב. אלו הן מטרות טיפוסיות שמנכ"לים משמיעים בכל מקום, גם פנימה בתוך הארגון, כשהם מנסים לרתום את העובדים אחריהן. זה בעייתי מאוד".

*מה בדיוק הבעיה?

"אלו הן מטרות שלא מעוררות השראה בעובדים. נכון להיום, כששואלים את העובד הטיפוסי: 'האם אכפת לך אם החברה שאתה עובד בה תגדל ב-150%', מרביתם ישיבו: 'לא, אלא אם כן זה ייטיב איתי באופן אישי'. זוהי תופעה אוניברסלית. אבל האם נוכל להאשים את העובדים בגישה האנוכית הזו? ממש לא.

"כשהפירמה העסקית שלך מתנהגת בצורה אנוכית, כשהפירמה משדרת 'לא אכפת לנו מהחברה האנושית, מהסביבה, מהלקוחות, מהספקים - ההנהלה מנחילה לעובדים ערך בלתי מודע של 'אני ואני ואני'. מה הפלא שלעובד יהיה אכפת רק מהעמלה שלו? מה הפלא שכך תיווצר תרבות ארגונית של 'לעשות את המינימום כדי לקבל את התלוש'?.

"סקר 'גאלופ' שנעשה באחרונה מראה שבבריטניה רק ל-20% מהעובדים באמת אכפת ממקום העבודה שלהם, ובארה"ב השיעור עומד על 26%. ללא ספק, אלו הם אחוזים נמוכים במיוחד, ובל נשכח שאלו הם העובדים שמחזיקים לך, המנכ"ל, את הפירמה".

מנהלים נמצאים במידה מסוימת במצב בלתי אפשרי. גם אם הם מבינים את הנושא של מיומנויות ניהול רכות, הם מרגישים מחויבים לרווחיות, הרי לשם כך הם נשכרו על-ידי בעלי המניות. איך מוצאים את האיזון?

"הכול מתגלגל לצורת התקשורת הפנים ארגונית. למעשה, הרבה מנהלים מעבירים לעובדים שלהם מסרים שמסרסים את המוטיבציה הפנימית שלהם. הם משתמשים בכלי של: 'אם תעשה משימה מקצועית - אתן לך כסף/הטבה/בונוס/העלאה' - בדומה למשפט שהורים אומרים לילדיהם: 'אם תאכל את הירקות תקבל גלידה'. מה משתמע מכך? ש'גלידה' זה הדבר הטוב והירקות זה הדבר הרע.

"במקרה הארגוני, כשהמשימה המקצועית היא הדבר השלילי והכסף/התגמול הוא הדבר החיובי, נוצרת גישה הרסנית לארגון, שחותרת תחת המניעים הפנימיים של העובדים".

*מה בשורה התחתונה אתה בעצם אומר למנהיג העסקי?

"אני אומר להם: אם אתם מתפקסים על המטרה הלא נכונה, קרי לעשות יותר כסף, בסופו של יום תעשו פחות כסף. אני אומר להם לבחור מטרה שמגיעה ממקום פנימי ועמוק יותר, מטרה שהיא בבחינת Noble Cause, כפי שכינה אותה תומס ג'פרסון. למשל, מטרה שתעשה את העולם מקום טוב יותר. ברגע שמנכ"ל מנחיל מטרה כזו כערך בארגון הוא גורם לעובדים, מרצונם הפנימי, להירתם, לעבוד ממקום של שמחה והתלהבות. התשלום מבחינתם הוא תוצר לוואי, מכשיר שמאפשר להם להשתתף ב'עשיית הטוב'".

"ביל גייטס המיר את הכסף למשמעות"

קלי מביא את ביל גייטס כדוגמה מובהקת למנהיג עסקי שהצליח לעשות שינוי ולהמיר את ערך הכסף בערכים אחרים שסיפקו לו משמעות.

"גם אצל גייטס יצר התחרות היה עז ומונחה אגו, ממש כמו אצל לארי אליסון", מסביר קלי, "אבל ההצלחה המטאורית של גייטס שמה אותו בפוזיציה מעניינת מאוד: התחרות מצד גורמים אחרים בשוק הלכה והתפוגגה, והמשמעות הקודמת של חייו (לנצח את התחרות) אבדה לו. למעשה, המטרות הקודמות הפסיקו פתאום לנצנץ עבורו, והוא מצא עצמו ממיר את הכסף שצבר למשמעות.

"גייטס עשה כאן מהלך לא פשוט. הרבה פעמים מנהלים עובדים מתוקף המומנטום, מכוח האינרציה או מסוג של אטצ'מנט שהם פיתחו ל'דברים שעובדים להם', ועל כן לא משנים כיוון. זה מוקש מסוכן מאוד, כיוון שאם אני נוהג ישר אבל הדרך משתנה באמצע, סביר להניח שאם לא אשבור כיוון אתנגש בעץ, בתמרור, בתעלה או באבן. בכל מקרה אמצא את עצמי מחוץ לדרך. מחקרים מראים, כי אנשים בריאים מבחינה פסיכולוגית יודעים לוותר, לעזוב, להרפות, לשחרר שליטה, לא במובן של להיות 'לוזרים' אלא דווקא מתוך מקום של עוצמה".

*מצד שני, מנכ"לים, יזמים ואנשי עסקים התחנכו על ערך ההתמדה. להמשיך, לא לעזוב, לא להרפות, לא להתייאש, כדי להגיע להישגים.

"התמדה היא ערך נפלא, אם המטרה שאתה נע לעברה היא מטרה נכונה. התמדה היא עניין גרוע ביותר אם בחרת מטרה לא טובה".

*שאלה טריוויאלית, איך אתה יודע אם המטרה שבחרת נכונה?

"לא שאלה טריוויאלית בכלל. מנהיג עסקי נבון יעצור וישאל את עצמו את השאלה הזו ללא הפסקה כדי לשלול מצב של 'טיפוס על הקיר הלא נכון'. פיתחנו סביב הנושא הזה מתודולוגיה שלמה, אבל בגדול בחירת מטרה ראויה - גם במרחב העסקי - כרוכה בלשאול את השאלות הנכונות על המטרות הפנימיות הבלתי מודעות שלנו. לשאול שאלה כמו 'מה אני אמור לספק לעולם' תוליד מטרה מדויקת יותר לעומת השאלה 'איך אני עושה יותר כסף'".

"המנהל משרת את העובדים, ולא להיפך"

"דמות ניהולית מפורסמת שהכרתי והלכה לפי תפישת עולם מתוחכמת יותר מאשר 'לעשות כמה שיותר כסף' היא הווארד באהר, הנשיא לשעבר של סטארבקס, אותו אדם שהזניק את הרשת למקומות חסרי תקדים.

"בפגישה שהייתה לי איתו הוא הרבה לומר שהפילוסופיה שלו גורסת שהמנהל הוא המשרת של העובדים, ולא להיפך. כלומר, אם לעובדים יש בעיה תפקידו של המנהל יהיה למלא את צרכיהם. זכור לי במיוחד משפט חזק שהוא אמר לי: 'ככל שאתה בעמדה ניהולית גבוהה יותר, כך תשמע את עצמך אומר 'כן' יותר פעמים ביום, כיוון שאתה המשרת של כולם'.

"מתוך הרוח הניהולית הזו הרשת שגשגה, העובדים התחילו לאהוב את מקום העבודה שלהם, והלקוחות צבאו על החנויות. ברגע שבאהר פרש, הלכה איתו גם התרבות הארגונית המיוחדת הזו והפירמה התחילה לאבד גובה".

*איך אתה מסביר את התופעה שמנהלים ישראלים מפורסמים כמו שרי אריסון, נוחי דנקנר ואילן בן-דב, נוהים היום אחרי גורואים רוחניים. מנין מגיעה הנהייה הזו אחרי דת, בודהיזם או כל דוקטרינה רוחנית אחרת?

"זוהי תופעה אוניברסלית. מנהלים מצליחים מאוד מרגישים אינטואיטיבית שבעסקים ובעשיית כסף גרידא אין משמעות. הם שואפים ליותר, והם צודקים. היום הם מנסים להתחבר למדיטציה, דת, רב או כנסייה, כדי לשים לעצמם מטרות משמעותיות מעבר לעשיית כסף.

"הבעיה היא שלא תמיד הם יודעים איך להאציל את התובנות הללו בעבודה, איך להנחיל אותן לעובדים. אגב, באחרונה התפרסם מחקר קנדי בהקשר של ניהול רוחני שגילה קורלציה חיובית בין עסקים מצליחים במיוחד לבין מנכ"ל שעושה עבודה פנימית - תפילה, טיפול פסיכולוגי, מדיטציה, סדנאות או קורא ספרי Self-help".

*יש מי שיאמר שכל הרוחניות הזו משקפת חולשה או פחד מהצלחה.

"מפחיד להיות במקום של הצלחה ואתה בהחלט עלול להרגיש מאוים שם למעלה בפסגה. אבל מתי אתה חווה סוג כזה של פחד? כשהפרדיגמה שלך, זו שמניעה ומנהלת את חייך, מאמינה בהבסת המתחרים העסקיים שלך בכל מחיר. זהו בהחלט אופן חשיבה שעלול לייצר חרדה. למה? כיוון שתחת הנחת יסוד כזו אתה סבור בטעות שאם אתה מצליח מאוד אתה הופך באחת להיות 'מטרה' נחשקת עבור המתחרים שלך".

טים קלי
תפקיד: הבעלים של חברת Transcendent Solutions לאימון וייעוץ אסטרטגי
גיל: 48
מצב משפחתי: נשוי + אחד
השכלה: תואר I במתמטיקה מ-MIT
גופים ומוסדות להם ייעץ: אורקל העולמית, HP, אמריקן איירליינס, מיקרוסופט, יחידות עלית בצבא ארה"ב, חברת צ'ארלס שוואב, חברת באייר, דלויט ועוד
עוד משהו: מייסד שיטת "ייעוד אמיתי" ומחבר רב-המכר True Purpose

עוד כתבות

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

אפריקה, תדהר ולוזון זכו בקרקע בהרצליה תמורת כ־142 מיליון שקל

שלוש החברות זכו בשטח של 3.8 דונם שהיה ברשות רמ"י, כחלק מהתוכנית להפיכת אולפני הרצליה למתחם מגורים ● הן היו המציעות היחידות במכרז, והצעתן גבוהה בכ־20 מיליון שקל ממחיר המינימום ● מדובר באותו מתחם שבו הן מקדמות בנייה ל־350 יח"ד

אודי מוקדי, מייסד ויו''ר סייברארק / צילום: דיויד שופר

תמורת 1.54 מיליארד דולר: סייברארק הישראלית רוכשת את חברת Venafi

סייברארק תשלם כ-1 מיליארד דולר במזומן וכ-540 מיליון דולר במניות עבור Venafi, חברה העוסקת בניהול זהויות מכונה ● העסקה צפויה להיסגר במחצית השנייה של 2024 בכפוף לאישורים רגולטוריים

המתקפה הישראלית ברפיח העירה את יצרני הפייקים בעולם

העולם דרוך לקראת פעולה צבאית רחבה ברפיח, והפייקים מופצים בהתאם ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: Shutterstock

איך הפכו מניות השירותים לתחום שמדליק את השוק האמריקאי

מניות שירותי התשתיות - חשמל, גז ומים, שנחשבות שנים להשקעה אפרורית אך מניבת תשואה בטוחה - לוהטות מתחילת השנה ● זאת בעיקר על רקע הצורך האינסופי של יישומי הבינה המלאכותית בחשמל ● אולם כמו כל מגזר שהופך רותח, גם כאן אפשר להיכוות

אילוסטרציה: shutterstock

רוב שוקי המניות בשיא כל הזמנים. זה מה שחושבים האנליסטים

שוקי המניות ב-14 מתוך 20 הכלכלות המובילות בעולם נמצאים כעת בשיא כל הזמנים או קרובים אליו ● רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות: הראלי התרחש לא רק בשוק המניות השנה, אלא כמעט בכל אפיקי ההשקעה

מבצעי האשראי שמציפים את שוק הדיור/ צילומים: דרור מרמור, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חברות יפשטו רגל ומה יקרה למחירי הדירות: התחזית של כלכלני S&P מעלות

איך משפיעים מבצעי ה־80/20 על התזרים של חברות הנדל"ן למגורים, ועד כמה ההתחדשות העירונית משמעותית ● רגע לפני עונת הדוחות, כלכלני S&P מעלות בחנו את הנושאים הבוערים בשוק

מיינה הודית בפארק הירקון בתל אביב / צילום: י.ש

פחות פרפרים, יותר מינים פולשים: המצב המדאיג של הטבע בישראל

מיני הטבע בישראל נמצאים תחת מתקפה רב חזיתית: פולשים, זיהום, צמצום שטח, אקלים ועוד. גם המלחמה כנראה לא עוזרת ● תמר דיין, יו"ר מוזיאון הטבע: "מספר קטן של ממצאים חיוביים מראה שכשמתאמצים אז יש תוצאות"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; פז נפט זינקה בכ-8.5%, דלתא מותגים ב-8%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% • מימושים בנקסט ויז'ן ● סלקום: ירידה של 87% ברווח הנקי ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע על השווקים, ובפרט על שוק הנפט ● אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית" ● מיטב: "בשוק האג"ח המקומי מתעלמים מהסיכונים של חברות הנדל"ן" • יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היורש, הכלכלה המקומית וההשלכות על הנפט: איראן נערכת ליום שאחרי ראיסי

התרסקות המסוק שהובילה למותו של נשיא איראן אברהים ראיסי הכניסה את המדינה לטלטלה ● מי שיתפוס את מקומו עד לקיום בחירות חדשות הוא סגנו, מוחמד מוחבר, שנהנה מקרבה למנהיג העליון חמינאי ● כיצד תושפע הפקת הנפט ומה הסיכויים של הנשיא הבא לחלץ את איראן מהמשבר הכלכלי הגדול שלה?

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

נשיא איראן איברהים ראיסי שנהרג בתאונת מסוק / צילום: Reuters

"תזמון רגיש במיוחד": כך סיקרו בעולם את מותו של נשיא איראן

הידיעה על התרסקות המסוק בה נהרגו איברהים ראיסי ושר החוץ האיראני תפסה את הכותרות הראשיות במרבית אתרי החדשות הזרים ● "איראן נותרה ללא שניים ממקבלי ההחלטות החשובים ביותר שלה, במהלך זמנים מטלטלים", נכתב בניו יורק טיימס ● וגם: כך הגיבו מנהיגי העולם למות הנשיא האיראני

מחשב העל Israel-1 של אנבידיה

העולם נכנס לעידן ה–ChatGPT, איך יכול להיות שלישראל אין מחשב על?

התוכנית להקמת מחשב־על לאומי עברה גלגולים רבים מאז שנכללה בהמלצות ועדת הבינה המלאכותית ב־2021, וטרם נבחר זכיין או מיקום ● זאת בזמן שהצרכים והדרישה לתשתיות מחשוב רק הולכים ומתעצמים בעידן ה־ChatGPT f בינתיים, לוואקום הממשלתי נכנסים יזמים פרטיים

זוהר לוי, בעלי סאמיט / צילום: באדיבות סאמיט

זוהר לוי בדרך להפוך לאיש החזק בדירקטוריון פז: רכש מניות ב-247 מיליון שקל

הרכישה נעשתה באמצעות חברת הנדל"ן המניב סאמיט שבשליטת לוי ● בעקבות העסקה היא תגיע להחזקה של 16% ממניות פז – צעד שיקנה ללוי את העמדה החזקה בדירקטוריון של רשת תחנות הדלק

האם עישון במרפסות ייאסר? / צילום: איל יצהר

עישון במרפסת ייאסר? בג"ץ שוקל להתערב בשאלה האם מדובר במפגע

בג"ץ דן היום בעתירה הדורשת לאסור עישון בדירות מגורים החודר לדירות הסמוכות ● השופטים הציגו את ההתלבטות שלהם אם להתערב בנושא, בשל הקושי להגדיר מתי קיים מפגע שיש לאכוף אותו

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המסר המסוכן של האג: אין הבדל בין מנהיג טרור למנהיג דמוקרטי

כרים חאן, התובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, התייצב בפני המצלמות והודיע לראשונה בראיון ל-CNN על כוונתו להעמיד לדין את ראשי חמאס מחד ואת נתניהו וגלנט מאידך ● הניסיון ליצור השוואה בין הצדדים הוא מסוכן למעמד הדמוקרטיה

נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

קיצוני אפילו במונחים של איראן וכזה ששלח אלפים למותם. הכירו את הנשיא שנהרג בהתרסקות מסוק

מסוקו של איברהים ראיסי התרסק אתמול בגבול עם אזרבייג'ן, ולאחר דיווחים סותרים, באיראן הודיעו הבוקר רשמית על מותו, יחד עם שר החוץ האיראני ● הוא נחשב מהקשים שבין השמרנים האיראנים, לאחד מגדולי שונאי ישראל ומי שזוהה כאחד מהמועמדים הבולטים לרשת את המנהיג העליון עלי חמינאי עם מותו

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

הפתיעה אפילו את עצמה: דוחות טובים לוויקס


מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • וויקס עקפה את הציפיות הן בהכנסות והן ברווח; מעדכנת את התחזיות כלפי מעלה • מדור חדש

חנן מור / צילום: אייל טואג

אחרי חצי שנה: ביהמ"ש אישר את הסדר החוב בחנן מור

עיקרי הצעת ההסדר הם השלמת פרויקטים של בנייה, מכירה ואכלוס של מאות יחידות דיור, מה שיאפשר פירעון חובות לחלק מהנושים ● כחלק מההליך ידוללו חנן מור ושותפו מאור לאחוזים בודדים בחברה הציבורית ● ביהמ"ש: "המרת החוב להון תאפשר לקבוצה לצאת לדרך חדשה תחת מינוף מוקטן"

רקפת רוסק עמינח / צילום: רון קדמי

התפקיד החדש של רקפת רוסק עמינח בחברת השבבים הישראלית

רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר, מונתה ליו"ר סטארט-אפ השבבים היילו לאחר פטירתו של היו"ר הקודם והמשקיע הראשון בחברה, זהר זיסאפל ● במרץ האחרון הרחיבה היילו את סבב הגיוס שלה שהחל ב-2021 לפי שווי של 1.13 מיליארד דולר

מנכ''ל חברת נייס ברק עילם / צילום: שלומי יוסף

המנכ"ל עזב והמניה נפלה: האם זה הזמן להשקיע בנייס?

בתוך יומיים לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל ברק עילם, איבדה מניית הטכנולוגיה הישראלית כ־15% ● האנליסטים הופתעו ובג'פריס הפחיתו את מחיר היעד למניה בכ־18% ● באופנהיימר מזהים הזדמנות השקעה "לאור מובילותה של נייס בענן ו־AI"