גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגן הרמטכ"ל בני גנץ: "במלחמת לבנון השלישית ננצח; כשנוציא את הסוסים מהאורווה, יכאב מאוד ללבנון"

"דיפנס ניוז" חושף - האסטרטגיה של צה"ל במלחמה הבאה עם חיזבאללה, שתורגלה ב"עופרת יצוקה": מצור ימי טוטאלי, הפצצות כבישים, תפיסת אדמות מעבר לליטאני ומתקפה על מצבורי נשק ■ גנץ: "הלבנונים מחזיקים פיל בחנות החרסינה שלהם, אל תאשימו אותנו במה שהוא עושה"

"דיפנס ניוז" חושף את אסטרטגיית צה"ל למלחמה הבאה עם חיזבאללה, אסטרטגיה שלוטשה מאז המלחמה הקודמת ב-2006, ושתורגלה, עד לפרטיה הקטנים ביותר, במבצע "עופרת יצוקה". המלחמה העתידית עם האויב מצפון תכלול מתקפה כוללנית על מצבורי הנשק של חיזבאללה, מרכזי פיקוד, נכסים מסחריים ומאחזים בכל רחבי לבנון.

בידיעה בלעדית מדווחת הכתבת ברברה אופאל-רום כי במלחמה הזו תתקוף ישראל גם תשתיות לאומיות בלבנון, תטיל מצור ימי טוטלי על המדינה ותפציץ גשרים, כבישים ונתיבי הברחה אחרים לאורך הגבול עם סוריה. במקביל, יבצעו כוחות יבשה מסע ברוטלי לתפיסת אדמות הרחק מעבר לנהר הליטאני, המטרה המיוחלת שאליה לא הגיעו כוחות צה"ל במלחמה הקודמת.

נוסף לכך, תבחן ישראל ליישם נגד חיזבאללה את טקטיקת הסיכולים הממוקדים, שעד עתה ננקטת רק נגד חאמס ברצועת עזה. "במקביל לכל דבר אחר, אנו מדברים גם על אנשים, מנהיגים, פוליטיים או צבאיים; גם דבר זה יוסיף להרתעה", אמר לדיפנס ניוז קצין בכיר בצה"ל.

גורמים רשמיים בישראל אומרים, כי אינם רוצים ליזום סבב מלחמתי חדש בצפון, אך, לדבריהם, העובדה שחיזבאללה הוא שותף חשוב בממשלת לבנון נותנת לישראל יד חופשית יותר ליישום תכניות המלחמה שלה. לאחר הכל, הזרוע הפוליטית של הארגון מחזיקה בכשליש מהמושבים בפרלמנט.

בתשובה לשאלה האם ישראל מאמצת גרסה מעודכנת של טקטיקת "בעל הבית השתגע", שהשיק בראשונה הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ, אמר קצין במטכ"ל: "בשכונה הזו אתה צריך להתנהג באופן בלתי צפוי, אפילו באופן בומבסטי, אך גם באופן מבוקר שיאפשר לך להפסיק לרגע, לשפוט בעצמך אם אתה משיג את התוצאות הרצויות, ולשנות מהלך, אם נחוץ".

"לא היינו צריכים לכבוש את עזה, אך היינו צריכים להפגין תצוגת-על של העוצמה הצבאית שלנו, שהראתה (לפלסטינים) שיש לנו יכולת לכבוש, אם נרצה". לדבריו, זה יהיה המצב בזירה עתידית בלבנון.

מלחמת לבנון השלישית

לדברי מקורות צבאיים וביטחוניים ישראלים, שמצוטטים בדיפנס ניוז, במלחמה הבאה בלבנון יוזנקו לזירה הרבה יותר משלוש חטיבות, כפי שהכתיב התכנון הראשוני למלחמה הקודמת שם, ויופעלו הרבה יותר מ-10% מיכולותיו של חיל האוויר, כפי שקרה בסיבוב הקודם.

הכתבת מציינת שאפילו המפקדים הצנועים ביותר בצה"ל החלו להשתמש עתה במילים כמו שינוי חוקי המשחק, הכרעה, אפילו ניצחון, כדי לתאר את תוצאות מלחמת לבנון השלישית, וזאת בניגוד לביצועים הפגומים ולתוצאות המשתמעות לשתי פנים של המלחמה הקודמת.

"נעשה שימוש מלא בכל היתרונות המיוחדים שלנו, וצריך להבין שע"י סיגול היכולות שלנו לשימוש הבלתי סדיר שעושה האויב בכלי מלחמה קונבנציונליים... אנו יכולים לדחוף לניצחון", אמר האלוף בנימין גנץ, סגן הרמטכ"ל, בראיון לדיפנס ניוז.

בהדגישו שישראל רק מתכוננת למלחמה הבאה, לא מתכננת אותה, אמר גנץ: "כאשר נשיג מצב של הכרעה, שבו חיילינו יוסיפו לנצח והחיילים שלהם יוסיפו להפסיד, שום דבר (למעט הפסקת אש) לא יוכל לבלום אותנו".

גנץ מזהיר שייתכן שיידרשו סבבי מלחמה אינטנסיביים חוזרים ונשנים כדי לעקור את חיזבאללה מהצפון. לדבריו, המטרה היא להאריך את תקופות השקט היחסי בין כל סיבוב. "ישראל לא תוכל להתקיים עם תקופות מתמשכות של מלחמה", אמר האלוף. "לכן, אנו צריכים לצמצם את משך סבבי המלחמה לרמות סבירות, בדומה לדרך שבה הצלחנו להוריד את כמות הטרור בישראל בעקבות פעולת צה"ל בגדה המערבית ב-2002. באופן כזה, אנו מאפשרים לעם בישראל לחיות בצורה סבירה תחת מצב חירום מתמשך עד שאנו מתקנים את המצב, ואז אנו חוזרים למשבצת ההתחלה".

"אני מטיל ספק בכך שיהיה שלום לאחר מכן, אבל לפחות נוכל להאריך את הזמן בין המלחמות, באמצעות שחיקה אסטרטגית של האויב", הוסיף גנץ. "יהיה סבב מלחמה ואחריו עוד אחד וכל סבב כזה ימיט תצאות קשות יותר על האויב מקודמו. זה, בסופו של דבר, יוצר הרתעה אדירה".

באזהרה בוטה ללבנון אמר האלוף: "ישראל צריכה לשמור את כל הסוסים שלה באורווה זמן רב ככל האפשר, מפני שכאשר נוציא אותם, זה יכאב (ללבנונים). זה יהיה קשה, זה יהיה מכוער, ומדינת לבנון צריכה להבין זאת. הלבנונים מחזיקים פיל בחנות החרסינה שלהם, וכאשר החרסינה תתחיל להישבר, אל תבואו להאשים אותנו במה שהפיל הזה עושה".

"... כאשר המלחמה תגיע לשטח האויב, ואנו נגיע למה שאני מכנה מצב הכרעה, אי אפשר יהיה לעצור אותנו; ואדי פה, שלושה כפרים שם, עד שממשלתנו תסכים להפסקת אש ואנו ניסוג באופן מסודר ומתודי", אמר גנץ.

שאלה: ומה בדבר יותר מ-40 אלף הטילים והרקטות שמכוונים לשטחה של ישראל? אפילו אם צה"ל יגיע למצב של הכרעה, איך יהיה אפשר להכריז על ניצחון אם הצד האחר מוסיף לשגר טילים? גנץ: "האם נוכל ליירט כל קטיושה? לא. האם נוכל להפסיק את הנרטיב שייצור נסראללה? לא. אבל, במציאות, כאשר נפגע באופן רציני ביכולת השיגור של האויב, וכאשר ההישגים שלנו על הקרקע יהיו ברורים, והצד האחר יתחנן להפסקת אש, לא יהיה ספק מי המנצח ומי המנוצח".

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האם בת של בעלת נחלה במושב זכאית למגרש ללא מכרז?

בעלת נחלה במושב שביקשה מרמ"י להקצות לבתה מגרש מגורים ללא מכרז עוד ב-2007, גילתה כי בקשתה נדחתה ● העליון הורה על עיכוב ביצוע פסק דין ליהלומן בן 87 שחויב במס של כ־34 מיליון שקל, עקב חשש שיקרוס כלכלית לפני בירור הערעור ● ושכנות שבנו דק בחצר משותפת חויבו להשיב את המצב לקדמותו ● 3 פסקי דין בשבוע

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי היום במסחר, והאנליסטים מעריכים - מניות הטכנולוגיה שירוויחו בגדול

השבוע ייפתח בצל הערכות הולכות וגוברות שארה"ב תתקוף באיראן ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת למקטע קריטי, עם דיווחים של ארבע מתוך "שבע המופלאות" ● הפדרל ריזרב יפרסם את החלטת הריבית שלו, אך המשקיעים יתמקדו בחששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● וגם: במרקטוואץ' מסמנים חמש מניות טכנולוגיה שהאנליסטים צופים שירוויחו בגדול ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

שולמית מיכאלי גולדברג פרופ' מדענית מיקרובילוגיה / צילום: איל יצהר

החוקרת שנבחרת לכלת פרס ישראל בתחום מדעי החיים

פרופ' שולמית מיכאלי מאוניברסיטת בר אילן, חלוצת חוקרי ה-RNA, זכתה בפרס לשנת תשפ"ו ● בראיון שקיימה בגלובס בעבר היא הסבירה איך זה יכול להיות שלאדם ולאורז יש מספר גנים די דומה, אך הם פועלים בצורה אחרת לגמרי ● זה גם מה שעומד בבסיס מחקריה

שלומי שבת בקמפיין בני עי''ש. האוכלוסייה צפויה לגדול פי ארבעה / צילום: צילום מסך יוטיוב

המועצה שתצמח פי 3, והעיירה שתגדל מפנינת יוקרה לעיר קטנה: היישובים שבדרך להפוך למרחבים אורבניים

בית דגן הסמוך לנתב"ג ובני עי"ש שליד אשדוד הם שני יישובים כפריים קטנים למדי, אשר צפויים להתרחב בצורה משמעותית מאוד בשנים הקרובות ● הם לא היחידים: כחלק ממגמת הצמיחה המתוכננת בישראל עד שנת 2040, יישובים רבים צפויים לשנות את פניהם ● גלובס בודק איך שינוי שכזה צפוי להשפיע

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורה של עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, מיתוג והתוכניות להנפקה בבורסה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד, אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

מאיר שמיר / צילום: כדיה לוי

קבוצה הכוללת את מאיר שמיר מתמודדת על רכישת חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד

חברת האסתטיקה הרפואית, שייסד משה מזרחי עומדת למכירה תמורת כמיליארד דולר, איבדה 85% מהשווי בשיא ● מלבד שמיר, שחבר למנהלי אינמוד ומשקיעים נוספים בניסיון רכישה, מתמודדת על רכישת אינמוד גם קרן השקעות מדרום קוריאה

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

נותנת עודף מ-10 דולר: מדוע צללה מניית מובילאיי לשפל של כל הזמנים

חברת האוטוטק שמוביל אמנון שעשוע פרסמה תחזית מאכזבת, ונפלה לשווי של 8 מיליארד דולר - פחות ממחצית השווי בהנפקה ● אמנון שעשוע: "פותחים את שנת 2026 עם מומנטום חזק"

המיתוג החדש של אגד / צילום: קבוצת אגד

קבוצת אגד יוצאת במהלך מיתוג מחדש בהשקעה של מיליוני שקלים

אגד משיקה זהות מותגית חדשה תחת המסר "Flexibility in Motion", במטרה לשקף את השינוי מקואופרטיב תחבורה ישראלי לקבוצה גלובלית עם מספר זרועות ● המהלך, שכולל גם לוגו חדש, בוצע באמצעות Eureka, יחידת המיתוג העצמאית מקבוצת גיתם BBDO

מחיר הזהב בנסיקה / צילום: Shutterstock

חמש סיבות לרף מחיר של 5,000 דולר: מה דוחף את הזהב לשבור עוד ועוד שיאים

בין שזו ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, יוקר המניות או המכסים שמטיל הנשיא טראמפ — רכישת המתכת הזהובה הפכה לתרופת–נגד לכל התקף עצבנות בשוק ● מי מתדלקים את הרכישות, אילו אפיקים נפגעים מהמגמה, ומה יקבע אם המומנטום בזהב יימשך

המגזין האמריקאי שטוען: "זו הדרך היחידה לפרז את חמאס"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כתב העת האמריקאי הפורן אפיירס טוען שהדרך היחידה להצליח לפרק את חמאס מנשקו היא על ידי "קבלנים צבאיים פרטיים", הסבב הבא של ישראל מול איראן עלול להיות ארוך וקשה יותר, וההיסטוריון הבריטי היהודי שמפציר בעולם לבחון את האנטישמיות לפני שתהפוך ל"קטסטרופה" • כותרות העיתונים בעולם

פרופ' אסף מידני / צילום: עמית שטראוס

הרשות השנייה מינתה חמישה דירקטורים חדשים מטעם הציבור בערוצי הטלוויזיה

אילת אליאב ודניאל בוטוין מונו לדירקטורים בחדשות 13, פרופ' אסף מידני וד"ר מיכל שפירא מונו לדירקטורים בחדשות 12, ופרופ' אילן אבישר מונה לדירקטור בערוץ עכשיו 14

החשב הכללי יהלי רוטנברג / צילום: תדמית הפקות

מתחת לצפי אך עדיין גבוה: יחס החוב לתוצר עמד על 68.6% ב-2025

יחס החוב לתוצר של הממשלה עמד ב-2025 על 68.6% - עלייה של 0.9% משנת 2024 ● העלייה, מטבע הדברים, מיוחסת להוצאות הכבדות של המלחמה, אך נראה כי הדרך לירידה משמעותית, גם בזמן הפסקת האש, עוד ארוכה ● נגיד בנק ישראל: "אנחנו לא ארה"ב ולא יכולים להתנהל עם חוב כפי שהם מתמודדים איתה"

מי מגן על הקשישים? / צילום: Shutterstock

שבעה דברים שכדאי לוודא שעשינו - לקראת היום שבו נזדקק לטיפול סיעודי

תוחלת החיים מתארכת, ומספר המבוגרים הזקוקים למטפלים גבוה פי 20 מהערכות קודמות ● חברות הסיעוד, שנהנו מהבוננזה, נתקלות כעת בסטנדרטים חדשים של ביטוח לאומי, והזהירו מפני ירידה בהכנסות ● בינתיים, הקשישים נאבקים על זכויותיהם ונתונים לפגיעה וניצול ● כך תצליחו לנווט בסערה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

ישראל תחכיר 16 אלף דונם לארה''ב להקמת עיר טכנולוגית / אילוסטרציה: Shutterstock

מזכר הבנות חושף את התוכנית האמריקאית לנגב. על הפרק: הקמת כור גרעיני

ישראל וארה"ב הגיעו להבנות סביב הקמת מרכז לייצור שבבים ובינה מלאכותית בדרום הארץ, תחת ניהול אמריקאי ישיר ● על פי מסמך שהגיע לידי גלובס, ישראל תעניק לאמריקאים חוזה חכירה לקרקע ל־99 שנה, ועל השולחן עלתה גם אפשרות להקמת כור גרעיני באתר

חדשות הביומד / צילום: יח''צ דליברז אייאיי, שאטרסטוק

מ-45 דקות ל-13: ניסוי הרובוטים המעניין שהושק בבית החולים שיבא

נובו נורדיסק סגרה חודש של עליות חדות בעקבות השקת גלולת ווגובי ● חברת Converge Bio, המפתחת פלטפורמת AI להאצת גילוי ופיתוח תרופות, השלימה סבב גיוס בהיקף של 25 מיליון דולר ● בריינסוויי רושמת עליות שיא ומקבלת המלצת קנייה ● ואם תסתובבו בבית החולים שיבא בתקופה הקרובה תוכלו לראות שלושה רובוטים ● השבוע בביומד