גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יבואן מטורקיה: "הטורקים ואני שותים קפה טורקי כרגיל"

מבעלי רשת בגדי-ים: "בזמן המשט לא הרגשתי שום איום במלון או ברחוב. לא חושש מחרם על תוצרת טורקיה בארץ. בניגוד לנופשונים, בגדי-ים לא מזוהים עם טורקיה, ואנשים מסתכלים בעיקר על האיכות" ■ יצואן לטורקיה: "המתחרים שלנו בטורקיה מנצלים את המצב לטובתם"

ישפיע או לא ישפיע? שמונה ימים אחרי ההסתבכות בלב ים, יצואנים ויבואנים ישראלים בשוק הטורקי עדיין לא יודעים אם נאמרה המילה האחרונה בפיאסקו המשט ומהי השפעתו האמיתית, ומתחלקים לשני מחנות ברורים: למודאגים-פסימיים ולמודאגים-אופטימיים. הפסימיים מדווחים על עסקים באווירה מתוחה ועל דאגה מביטול עסקאות בעתיד, והאופטימיים על עסקים כרגיל באווירה של ימים יגידו.

כך או כך, עבור שני המחנות ההתבטאויות האחרונות של ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, לא מוסיפות נחת: "ישראל עשתה את אחת הטעויות הגדולות בהיסטוריה שלה והיא תאבד את הידידה הגדולה שלה באזור אם לא תשנה את המנטליות שלה"; "אל תטעו, המחיר ייגבה מישראל שביצעה רצח בים הפתוח ובחרה להיות מבודדת"; ו"לא נפנה את גבינו לפלסטין ולעם הפלסטיני, ולא נפסיק להרים את קולנו למען עזה" - הם רק חלק מהזמירות של ארדואן. למנגינה הזו הצטרף לפני מספר ימים גם סגנו, בולנט ארינץ', שהכריז כי טורקיה תצמצם את קשריה הביטחוניים והכלכליים אם ישראל לא תתנצל רשמית.

במכון היצוא (נציג היצואנים) ובאיגוד לשכות המסחר (נציג היבואנים) מנסים להרגיע את הרוחות, מתוך אמונה ותקווה שהפוליטיקה לא תפגע בסופו של דבר במסחר עם טורקיה.

אבי חפץ, מנכ"ל מכון היצוא: "אני מקווה שתישמר ההפרדה בין הפן הפוליטי לעסקי, ושיחסי הסחר בין המדינות לא ייפגעו. בסיכומו של דבר, עסקים מתנהלים על בסיס אינטרס הדדי של שני הצדדים".

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "אני ממליץ להשאיר את הפוליטיקה ואת ליבוי היצרים בצד. בין טורקיה לישראל יש קשרי מסחר ענפים והדוקים. יש לקחת אחריות, להשאיר את הפרובוקציה בצד, לא להיגרר להתלהמות ולהמשיך לעשות עסקים".

המסחר עם טורקיה, שותפת הסחר ה-10 של ישראל, הסתכם אשתקד ב-2.5 מיליארד דולר: היצוא ב-1.1 מיליארד דולר והיבוא ב-1.4 מיליארד דולר. ברבעון הראשון של 2010 חלה עלייה של 13% ביצוא הישראלי לטורקיה, שהסתכמה ב-297 מיליון דולר, ועלייה של 32% ביבוא מטורקיה, שהסתכמה ב-456 מיליון דולר.

אינפו: סחר מול טורקיה

יבואן מודאג-אופטימי:
"התמקדנו בדבר האמיתי: הפרנסה שלנו"

אירועי המשט תפסו את חזי גליק, יבואן מותג בגדי הים הטורקי Zeki, בהיקף של כמה מאות אלפי אירו בשנה, בביקור עסקים שגרתי בטורקיה. "נסעתי לשם כדי לבחור את קולקציית בגדי הים החדשה", הוא אומר. לדברי גליק, מבעלי רשת בגדי הים "גליק", המונה בארץ שמונה חנויות, הטיימינג של הביקור לא הרתיע או הבהיל אותו. "לא חשתי איום בבית המלון, ברחוב ובטח שלא ביחסי העבודה שלי עם הטורקים. נהפוך הוא, הם עשו מאמץ שלא לדבר על זה יותר מדי. דיברנו על זה קצת. כל אחד אמר מה הוא חושב, וזהו. התמקדנו בדבר האמיתי: הפרנסה שלנו".

*עד כמה העסקים עם הטורקים באמת מתנהלים כרגיל?

"כולם מבינים שכולם עלו בסיפור הזה על עץ גבוה. הטורקים איתם אני עובד, יודעים שיש להם בעיה עם ראש הממשלה שלהם. אצלם, כמו אצלנו, לא כולם מסכימים עם מה שיש לראש הממשלה להגיד. הסאגה הזאת לא הפריעה לנו כהוא זה לעשות עסקים".

*האם אתה חושש מיוזמה מקומית להחרים מוצרים תוצרת טורקיה תחת הסלוגן: "אם זה טורקי אני לא קונה"?

"אני לא חושש מחרם של תוצרת טורקיה בארץ. בניגוד לנופשונים, בגדי ים לא מזוהים עם טורקיה. אנחנו ב'גליק' מוכרים אופנה ולא את טורקיה. מה גם שאנשים בדרך-כלל לא מחפשים איפה המוצר יוצר אלא איכות ואופנה".

*איזה היקף מהווה המותג הטורקי מהמכירות שלכם?

"מהווה 15% ממכירות הרשת. מדובר במותג פרמיום המתומחר גבוה ונמכר בשלוש קולקציות מצומצמות בשנה".

*האם בכל זאת יש לכם כוונה לאתר ספקים חלופיים למקרה חירום?

"העולם גדול, תמיד אפשר למצוא ספק חלופי. אנחנו אומנם כל הזמן מגששים אחרי מקורות אספקה חדשים, אבל היחסים שלנו עם הספק הטורקי כל-כך טובים ונוחים שאין שום סיבה כרגע לחפש ספק חלופי. נשקול זאת רק אם המצב ידרדר מאוד. אנחנו עם היד על הדופק. ימים יגידו".

*האם הספק הטורקי שינה את תנאי הגבייה שלו?

"תנאי הגבייה והיחסים הטובים לא השתנו. הכל נשאר אותו דבר".

*סין היא אחת המדינות שגינו את ישראל בפרשת המשט. האם יש השפעה על היבוא שלכם מסין?

"שום דבר. לסינים יש רק אלוהים אחד - הכסף. מעבר לזה, לא מעניין אותם כלום".

*כיצד להערכתך הפרשה תסתיים?

"עדיין מוקדם מדי לדעת. בינתיים, אני ממשיך לעשות עסקים עם מי שאני אוהב לשתות איתו קפה טורקי".

יצואן מודאג-פסימי: "המתחרים מנצלים את המצב לטובתם"

כמי שאחראי על המכירות והשיווק של חברת "תעשיות לכיש" בטורקיה, לרפי עדס יש סיבה לדאגה. "לקוחות פוטנציאליים טורקים הודיעו לנו שהם מחכים שהפוליטיקאים יפסיקו לעשות אבק. אני לא בטוח שהם יחכו עד שהאבק ישקע, ויסגרו עסקאות עם המתחרים שלנו בטורקיה", אומר עדס.

"תעשיות לכיש", יצרנית מערבלי מזון לענף הרפת, מייצאת ל-20 מדינות, בעיקר באירופה. לטורקיה היא מייצאת בעשור האחרון בהיקף של כמה מאות אלפי אירו בשנה. לדבריו, טורקיה לא תופסת נתח גדול בסך היצוא של "תעשיות לכיש", אך בעלת פוטנציאל להיות בחמישייה הראשונה תוך שלוש שנים. "זה שוק מתפתח. בשנתיים וחצי האחרונות הצלחנו לעלות על הגל, שמאוים עכשיו על-ידי גלי המשט".

*האם לקוחות טורקים ביטלו עסקאות?

"יש לנו כמה עסקאות בצנרת שאני מקווה שלא ייפגעו. עדיין לא נרשמו ביטולים אבל אני מניח שעסקאות יבוטלו. קבוצת לקוחות פוטנציאליים מטורקיה, שאחריהם אנחנו מחזרים כמה שנים והייתה אמורה להגיע אלינו לביקור, דחתה את הגעתה עד שהאבק ישקע, כאמור.

"קבוצת אחרת של לקוחות קיימים, שהייתה אמורה להגיע ארצה כדי להרחיב את שיתוף הפעולה איתנו, לא מגיעה כי הדרכונים של חברי הקבוצה תקועים בקונסוליה הטורקית הסגורה. יש בעיה רצינית, כי גם המתחרים שלנו בטורקיה מנצלים את המצב שנוצר לטובתם. הרבה מאוד תלוי עד כמה מהר האבק הזה ישקע. אני מניח שנהיה חכמים יותר בשבועות הקרובים".

*מה אתם שומעים מהטורקים?

"חזרתי מטורקיה ביום שלישי שעבר. ביקרתי שם בתערוכה ואת הלקוחות. היה קצת מתח באוויר, למרות שרוב האנשים איתם נפגשתי לא ראו את עצמם קשורים למצב שנוצר. היו כאלה שהתבטאו ברמה של: 'בשביל מה אנחנו צריכים להתערב בזה? זאת בעיה של העולם הערבי ואנחנו לא העולם הערבי', או 'למה המנהיגים שלנו מסבכים אותנו בזה?'.

"את העולם העסקי הנאור יותר בטורקיה לא מעניינת פוליטיקה. אלה שלא הגיעו לכאן, לא הגיעו בגלל חוסר הוודאות. גם אני לא הייתי נוסע עכשיו לטורקיה. היו לקוחות ששלחו לנו אי-מיילים כמו: 'לכם היהודים יש שכל, אז איך שאתם עושים שטויות כאלה', ו'הכעס שלנו זה על הטעויות והשטויות, לא על העם היהודי'".

אינפו: סחר מול טורקיה

7 טיפים לעשיית עסקים עם הטורקים באווירה מתוחה

עפ"י עו"ד ארז מודעי, היועץ המשפטי של מכון היצוא, מומחה למסחר וניהול התקשרויות בינלאומיות

1. פתיחת חוזה

על רקע האווירה העכורה ניתן לבקש לפתוח חוזה. המשמעות של זה היא הפרת חוזה המחייבת את שני הצדדים להיכנס למשא-ומתן חדש. לחוזה החדש כדאי להכניס נושאים כמו ערבויות, מכתבי אשראי ושמירת כספים על-ידי נאמן.

2. אימוץ מדיניות של אפס סיכונים

לא להניח שאם עסקה משתלמת, הצד הטורקי יעמוד בה על אף השינויים המדיניים. לפיכך, מומלץ לנהל מדיניות של "אפס סיכונים". כלומר, לדאוג בחוזה לקבל את הכסף מהצד השני לפני מסירת הסחורה. ניתן לעשות זאת גם על-ידי קבלת מכתב אשראי מבנק שאינו טורקי, ערבות או כסף בנאמנות.

3. הפרת חוזה

ביטול התקשרות עסקית מהצד הטורקי היא למעשה הפרת הסכם. הבעיה היא, שכדי לאכוף את קיום ההסכם יש להגיע במוקדם או במאוחר לבית משפט טורקי, שהסיכוי באווירה הנוכחית לקבל בו "צדק" או אפילו "משפט" שאינו מוטה - הוא אפסי. "ידי קשורות", אמר השופט ב"אקספרס של חצות".

4. מודיעין עסקי

כמו בכל משא-ומתן מושכל כדאי להשיג מודיעין עסקי רב ככל האפשר לפני שמתיישבים לשולחן. הדברים נכונים פי כמה בניהול משא-ומתן באווירה מתוחה.

5. צד ג'

בימים מתוחים אלה, מומלץ לשקול ניהול משא-ומתן ו/או לבצע עסקאות באמצעות צד שלישי לא ישראלי, על מנת לנטרל את אלמנט החיכוך.

6. לצפות למשא-ומתן קשוח ו"לא הגיוני"

הטורקים לא רואים פחיתות כבוד בשימוש בטקטיקות לא מקובלות במשא-ומתן מערבי. כבר קרו מקרים בהם לקוח טורקי שקיבל את כל המגיע לו פתאום "התהפך" וסרב לשחרר בטוחות, אם לא יקבל "בקשיש" של אלפי דולרים.

7. ניהול משא-ומתן קשוח ותקיף

לא לתת דבר מבלי לקבל עבורו תמורה. לא לצפות להדדיות, ודאי שלא מבחינת הגינות. ויתור מצדכם אינו מצדיק ויתור נגדי מצדם. למה להסתפק ב-Win-Win, אם אפשר להשיג את שניהם. עם זאת, לשמור על כבודו של הצד השני ועל כבודה של האומה הטורקית. הטורקים נותנים משקל גבוה לערכי הפטריוטיות, הגאווה והכבוד האישיים, הלוקליים והלאומיים. לערכים אלה, התווסף בשנים האחרונות האסלאם.

ניקרגואה: היקף סחר זניח, שהסתכם אשתקד ב-4.1 מיליון דולר בלבד

בשבוע שעבר הייתה זו ניקרגואה שהזדרזה להודיע על החלטתה לנתק מידית את קשריה הדיפלומטיים עם ישראל עקב פרשת המשט. דובר הנשיא הדגיש כי הממשלה, המקורבת לשמאל הרדיקלי, סבורה שהשתלטות צה"ל על המשט היא מתקפה בלתי חוקית, המהווה הפרה של החוק הבינלאומי וזכויות האדם. הוא גם הבהיר כי ניקרגואה מחויבת ללא תנאים למאבק העם הפלסטיני ודרש להסיר את המצור על עזה.

היקף הסחר עם ניקרגואה זניח מאוד, והסתכם אשתקד ב-4.1 מיליון דולר בלבד (היצוא הסתכם ב-3.9 מיליון דולר, בעיקר של כימיקלים, מכונות ומכשירים מכנים; היבוא הסתכם ב-200 אלף דולר, בעיקר של מוצרי צמחים, מזון ומשקאות).

לניתוק הקשרים הדיפלומטיים אין עדיין השפעה על העסקים שלנו במדינה", אומר דותן פז, מנהל השיווק לדרום-אמריקה ב"עמיעד מערכות סינון". לדבריו, "העסקים כרגיל ועדיין מוקדם לדעת מה תהיה ההשפעה, אם בכלל".

עמיעד, שבבעלות קיבוץ עמיעד (53.8%) וקרן ויולה (23.1%), מייצאת מערכות סינון ל-70 מדינות בהן ניקרגואה, בהיקף קטן של 100 אלף דולר בשנה. "אנחנו מייצאים בהיקף דומה לכל מדינות מרכז אמריקה, הנחשבות למדינות עם חקלאות פורחת אך לא מתקדמת טכנולוגית". לדבריו, המערכות משווקות באמצעות חברות השקיה מקומיות "שמעריכות את הטכנולוגיה הישראלית, ושפוליטיקה לא מעניינת אותם". עוד לדבריו, "הקשיים בשוק הזה הם המתחרים, כי זה שוק מתפתח ויש בו עוד כמה שחקנים שמבינים את זה כמונו; והמנטליות, כי קשה לשכנע את החקלאי שיש טכנולוגיות חסכוניות וטובות יותר".

עוד כתבות

פיז'ו 408 / צילום: יח''צ

פיז'ו מציגה: קרוס-אובר גדול עם מנוע קטן ומפתיע

למרות הנדסת האנוש החריגה, פיז'ו 508 תעניק תמורה מכובדת למי שמחפש קרוס-אובר מרווח, איכותי, ייצוגי ולא שגרתי

תצוגה מקדימה למכירת תיקי בירקין בלונדון. המחיר מגיע למאות אלפי דולרים / צילום: Reuters, Yui Mok

ההשקעה המפתיעה שזינקה יותר מזהב בעשור האחרון

מי חשב שלקוחות נובורישים יסכימו להוכיח שהם ראויים לרכוש תיק, לחכות ברשימה המתנה אינסופית ולשלם עשרות אלפי דולרים? אלא שזה לא תיק, זה בירקין, והוא עשוי להתגלות כהשקעה הכי משתלמת בשוק

נמל קרטחנה, ספרד / צילום: Shutterstock, Aleksei Kazachok

ספרד מנעה מאונייה שהובילה חומר נפץ לישראל לעגון אצלה

ספינת המטען הכללי מריאן דניקה, ששטה עם דגל דנמרק, יצאה מהודו ב־8 באפריל, תוך שלפי עיתון "אל פאיס" הספרדי - היא נשאה 27 טונות חומר נפץ ● לפי שר התחבורה הספרדי, האוניה פנתה בבקשה לעגינה בקרטאחנה ב־21 במאי וסורבה

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הוועדה לבחירת שופטים בחרה 28 שופטים ורשמים חדשים

16 שופטים נבחרו לבתי המשפט לענייני משפחה, תעבורה ולבתי משפט השלום, ו־12 רשמים בכירים מונו במרכז, בדרום ובצפון ● בבימ"ש השלום ובביהמ"ש המחוזי בירושלים טרם מונו שופטים בשל מחלוקת על זהותם ובשל דרישתו של לוין שכל המינויים יהיו בהסכמת כל חברי הוועדה, על אף שהחוק לא מחייב זאת

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

תחנת כוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

דליה השיגה מימון לתחנת הכוח אשכול

חברת דליה חברות אנרגיה בע"מ, בשותפות עם חברות נוספות, חתמו על הסכם למימון רכישת תחנת הכוח אשכול בהיקף כולל של כ־9.15 מיליארד שקל לא כולל מע"מ ● רכישת האתר, שממוקם בחלקו הצפוני של אזור התעשייה באשדוד, כוללת את תחנת הכוח הקיימת וגם שטחי נדל"ן עבור מסחר ותעשייה באזור מבוקש בין נמלי אשדוד

נשיא מצרים א סיסי וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו / צילומים: AP, Shutterstock, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט)

קהיר מאיימת על ירושלים, בזמן שהיא זקוקה לגז הישראלי יותר מאי פעם

בעקבות תמרון צה"ל במרחב רפיח בוחנים המצרים מחדש את היחסים עם ישראל, אלא שנראה שבפן האנרגטי, האפשרויות של מצרים מוגבלות ● ישראל אמנם צריכה את צינורות ההולכה המצריים, אבל גם השכנה ממערב זקוקה לנו, נוכח צפי למחסור חמור בגז בקיץ

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: Shutterstock

האתר שהבטיח לעשות סדר ברגולציה לעסקים עלה לאוויר, אבל לא מקיים

רשות האסדרה פרסמה מאגר הכולל רגולציות לעסקים, בהתאם להחלטת הממשלה מ-2021 ● הבעיה: המאגר לא נגיש, וכלל חלק קטן בלבד מכלל הרגולציות על עסקים

אתר בנייה. ''יותר מ־90% מכוח האדם במקצועות 'הרטובים' היו בידי עובדים פלסטינים'' / צילום: Shutterstock

חומרים תוצרת הארץ ושימוש בטכנולוגיה: איך להוציא את ענף הבנייה לעצמאות

אירועי מלחמת "חרבות ברזל" הבהירו היטב עד כמה היה ענף הבנייה תלוי שנים בגורמים לא יציבים ● האתגר העצום שאיתו הוא מתמודד עשוי לסייע בשינוי החשיבה: "המדינה צריכה להיות עצמאית גם בבנייה"

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו • אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב אותה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, חשבון הנפש שנשאר איתו וגם התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול

צילומים: מרים אלסטר/פלאש90, חיים צח/לע''מ, AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החנינות פורחות בימי המלחמה: "ימים קשים מצדיקים את הפעלתן"

מתנדבי זק"א שפינו גופות, מילואימניקים שלחמו ברצועה ומי שאיבדו קרובים בנובה הם חלק משורה של אנשים שקיבלו חנינה מאז ה־7.10 ● מה זה אומר על הרעיון הבסיסי של שלטון חוק, ומה הסיכוי שהאנשים שחננו יחזרו לסורם?

יהודה בר און / צילום: כדיה לוי

יהודה בר און, המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל נת"ע, הסיר את מועמדותו

בר און, שכיהן כמנכ"ל נת"ע בעבר ונהנה מתמיכתו של ינקי קוינט, מ"מ מנהל רשות החברות הממשלתיות, הודיע על פרישתו מהמרוץ לתפקיד "מסיבות אישיות ● הליך האיתור למנכ"ל נת"ע מהווה את מוקד החיכוך העיקרי בין החברה ובין משרד התחבורה ורשות החברות סביב השאלה מי ינהל את נת"ע ובתוך כך גם את פרויקט המטרו

מטוס קרב F-15. ''עשרות אם לא יותר כלי חיל האוויר'' / צילום: דובר צה''ל

"התאמנו ליותר מזה": המתקפה האיראנית מעיניים של נווט קרב

כחלק מההכנות לאחד מרגעי השיא של חיל האוויר במלחמה, טייסי הקרב דימו תרחישים של מתקפה מאיראן באמצעות סימולטורים - כך מספר נווט הקרב רס"ן (מיל') א' שנטל חלק ביירוט ● "המאמן מאפשר לתרגל כמה גזרות, יום או לילה"

רס''ם רן יעבץ / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ם (מיל') רן יעבץ נפל בפיצוץ אמצעי לחימה בעוטף

יעבץ ז"ל, בן 39, שירת כלוחם בגדוד הסיור 6828 והניח אחריו הורים, אח ואחות, אישה ו-3 ילדים ● לוחם נפצע קשה מפגיעת כטב"ם של חיזבאללה שהתפוצץ במטולה • פיגוע בצומת יצהר: מחבל דקר איש קבע שהיה ברכבו ונמלט ● עדכונים שוטפים

כוחות איחוד והצלה בזירת תאונה. ''לרענן את מערך הבטיחות בתאגידים'' / צילום: חילוץ והצלה

כך תשפיע הרפורמה בתקנות הבנייה על האחריות לתאונות בענף

הרפורמה מבקשת לשנות את מדרג בעלי התפקידים באתרי הבנייה, כך שתוטל לראשונה אחריות ישירה בדין לבטיחות באתרים על שורת בעלי תפקידים נוספים

צומת גלילות / צילום: שלומי יוסף

המוסד רוצה תחנת רכבת, ומשרד התחבורה שוכח את השיקולים המקצועיים

אתמול נחשף בגלובס כי במשרד התחבורה בוחנים לשנות את תוכניות המטרו כך שיעמדו בבקשת המוסד לתחנת רכבת צמודה למטה הארגון ● מדובר בעוד הוכחה לבעיה הקשר ביותר בתכנון התחבורה בישראל: העדפת לחצים מגוונים ושיקולים פוליטיים על שיקולים מקצועיים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; וולמארט שברה את שיא כל הזמנים לאחר הדוחות

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● האיחוד האירופי פתח בחקירה נגד מטא ● ברק עילם, מנכ"ל נייס פורש מתפקידו • יפן: התוצר הגולמי ירד ב-0.5%, יותר מהצפי ● אוסטרליה: עלייה בשיעור האבטלה ● וגם, התעלומה שנפתרה: נחשפה המניה שוורן באפט רוכש בסתר כבר חצי שנה