גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסדר טיעון: סגן יו"ר אפריקה לא יורשע בשימוש במידע פנים

נדב גרינשפון, ששימש כסמנכ"ל ממורנד, מואשם במסירת מידע פנים בנוגע למו"מ לשיתוף-פעולה בין פוקס וממורנד ■ דובר אפריקה ישראל: "נדב גרינשפון ממשיך וימשיך לכהן בכל התפקידים בהם הוא מכהן היום"

נדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל, יודה במסגרת הסדר טיעון בעבירות של שימוש במידע פנים בפרשת "פוקס-ממורנד" - כך הודיעה הבוקר (ג') פרקליטות מיסוי וכלכלה לבית משפט השלום בתל-אביב, עם הגשת כתב האישום כנגדו. ההסדר יוצג בפני בית המשפט עם קביעת מועד ראשון לדיון. עם זאת, ההערכה היא כי גרינשפון לא יורשע בפרשה.

גרינשפון, איש סודו של לב לבייב, ששימש כסמנכ"ל ממורנד בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, מואשם במסירת מידע פנים בנוגע למשא-ומתן לשיתוף-פעולה בין החברות פוקס וממורנד. על-פי האישום, המידע נמסר לאלון וגנר, בעל תואר בראיית חשבון ומינהל עסקים, ששימש באותה תקופה כמנהל תיקים בעל רישיון. בכתב האישום צויין כי בתקופה הרלוונטית ניהל וגנר תיקי השקעות בניירות ערך עבור הנאשם ובני משפחתו.

כתב האישום מתייחס לאירועים שאירעו בקשר לחברת פוקס, המעצבת ומשווקת מוצרי הלבשה ואופנה, וחברת ההחזקות ממורנד, שבעל השליטה בה הוא לב לבייב.

על-פי כתב האישום, בתחילת חודש נובמבר 2004 החלה פוקס במשא-ומתן עם ממורנד, שמטרתו הקמת רשת חנויות ברוסיה ובמדינות חבר העמים. במהלך המשא-ומתן דובר גם על הקצאה לממורנד ממניות פוקס וכן על מתן אופציה לרכישה נוספת של מניות פוקס על-ידי ממורנד.

עוד צוין כי ביום 24.11.04 בשעה 14:17 דיווחה חברת פוקס, לראשונה, בדיווח מיידי לרשות ניירות ערך ולבורסה, כי היא מנהלת משא-ומתן עם חברת ממורנד לצורך הקמת רשת חנויות תחת המותג פוקס - ברוסיה ובמדינות חבר העמים.

הוסכם, כי אם המשא-ומתן יעלה יפה תוקם חברה אשר מניותיה יוחזקו על-ידי פוקס וממורנד בחלקים שווים, והיא תרכז את הפעילות ברוסיה ובמדינות חבר העמים. עוד הוסכם כי פוקס תקצה לממורנד 1,100,000 מניות רגילות של פוקס, המהוות כ-10% מהון המניות המונפק והנפרע של פוקס לאחר ההקצאה, כנגד תשלום במזומן לפי שער של 2,750 אגורות למניה.

בנוסף, הוסכם כי פוקס תעניק אופציה לתקופה של 12 חודשים לרכישת 1,400,000 מניות רגילות נוספות של פוקס, שיהוו כ-10% מהון המניות המונפק והנפרע של פוקס לאחר ההקצאה, לפי שער של 3,850 אגורות למניה.

עוד נאמר בדיווח המיידי הראשון כי ההסכמות בין הצדדים מותנות בחתימת הסכם מפורט, אשר ינוסח לאחר שיגיעו הצדדים להסכמה וכן יקבלו את האישורים הנחוצים, הן בחברת פוקס והן מצדדים שלישיים ו/או כל רשות מוסמכת.

לאחר הדיווח המיידי הראשון הנ"ל בוצעה הפסקת מסחר של 45 דקות. שער מניית פוקס עלה ביום 24.11.04 בשיעור של כ-5.8% ולמחרת ב-4.3% נוספים, ובסך-הכל כ-10% עלייה בשער המניה.

מכתב האישום עולה כי המידע אודות המשא-והמתן בין פוקס לממורנד להקמת רשת חנויות ברוסיה, וכן המידע לגבי הקצאת מניות פוקס לממורנד ומתן אופציה לרכישה נוספת של מניות פוקס על-ידי ממורנד, מהווים, כל אחד מהם, מידע פנים כמשמעותו בחוק ניירות ערך.

בהמשך כתב האישום צויין כי ביום 9.12.04 דווחה פוקס בדיווח מיידי לרשות ניירות ערך ולבורסה כי בהמשך לדו"ח המיידי הראשון מודיעה פוקס כי חתמה על מזכר הבנות עם ממורנד, המעלה על הכתב את העקרונות שהוסכמו עד כה. פרטי הדו"ח תואמים את מתווה העסקה כפי שדווח עליו בדיווח המיידי הראשון.

ביום 23.1.05 דווחה פוקס בדיווח מיידי כי בהמשך לדיווח מיום 9.12.04 חתמה, לאחר קבלת אישורו של דירקטוריון החברה, על הסכם להקצאה פרטית של כ-10% ממניות החברה לממורנד, וכן הוענקה לממורנד אופציה הניתנת למימוש תוך 18 חודשים מהמועד הקובע, לרכישה על דרך של הקצאה של 10% נוספים מההון המונפק והנפרע של החברה. מחירי הרכישה והאופציה שדווחו הינם זהים למחירים הנקובים בדיווח המיידי הראשון.

מעת הדיווח המיידי הראשון ועד לסוף חודש פברואר 2005 עלה שער מניות פוקס בבורסה בכ-50%.

על-פי האישום, במהלך חודש נובמבר 2004 ועד סמוך לדווח המיידי הראשון ב-24.11.04 מסרו אנשי פנים שונים בפוקס ובממורנד את מידע הפנים שהיה בידם למקורביהם, ואלה רכשו מנית פוקס במהלך המסחר בבורסה, וזאת בהחזיקם במידע הפנים שנמסר לידיהם.

באישום הראשון הואשם מנהל התיקים אלון וגנר ברכישת מניות פוקס על בסיס מידע פנים על פרטי המשא-ומתן שקבל מנדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל היום וסמנכ"ל בממורנד בתקופה הרלוונטית.

מכתב האישום עולה כי גרינשפון ניהל את המשא-והמתן עם חברת פוקס, מטעמה של חברת ממורנד. לפיכך הוא היה בהקשר למשא-ומתן זה איש פנים בחברות פוקס וממורנד. במסגרת השתתפותו במהלך המשא-ומתן עם פוקס נחשף גרינשפון לפרטי מידע הפנים. בימים הסמוכים לפרסום הדיווח המיידי הראשון התייעץ גרינשפון עם וגנר על מתווה העסקה נשוא המשא-והמתן דלעיל, ומסר לו על-פי האישום את פרטי מידע הפנים.

על-פי כתב האישום, וגנר, ביודעו את פרטי מידע הפנים, נתן בימים 21-24.11.04 הוראות לרכישה בבורסה של 28,321 ע.נ מניות פוקס בסכום של כ-772,000 שקל. מתוכן נרכשו בפועל 15,439 ע.נ מניות פוקס בסכום של 427,225 שקל.

בכך, נטען, עבר וגנר עבירה של שימוש במידע פנים. על-פי האישום, וגנר עשה שימוש במידע הפנים שקבל מגרינשפון (סעיף 52ד לחוק ניירות ערך) על-ידי עשיית עסקאות בנייר ערך של חברת פוקס, כאשר מידע הפנים מצוי בידו. כן עבר וגנר גם על הוראות שונות בחוק הסדרת העיסוק בניהול תיקי השקעות, שעל-פיהן מנוע יחיד בעל רישיון לרכוש ניירות ערך עבור עצמו ו/או בני משפחתו.

באישום השני הואשמה עוזרתו האישית של מנכ"ל פוקס הראל ויזל, רווית טל, במסירת מידע פנים על פרטי המשא-ומתן הנ"ל, לידיד העובד בחברת ניהול תיקים וכן לאביה. על-פי האישום, שניהם רכשו על בסיס המידע.

כתבי האישום הוגשו בידי ד"ר אילנה מודעי מפרקליטות מיסוי וכלכלה. חקירת הפרשה נערכה על-ידי מחלקת חקירות של רשות ניירות ערך.

עורכי דינו של גרינשפן, גיורא אדרת ונתי שמחוני, מסרוכי "כתב האישום מתייחס לכך שמידע הפנים עבר לוגנר במסגרת התייעצות בנוגע לעסקה. נדב התייעץ איתו על העסקה כחבר וכאיש שוק הון שניהל לו את התיקים, ובמסגרת ההתייעצות הזו בלבד נחשף וגנר למידע. השימוש במידע הפנים על-ידי וגנר לא נעשה בידיעתו של נדב.

"גם הפרקליטות הכירה בכך, כיוון שבכתב האישום הם לא מייחסים לנדב ידיעה שוגנר יעשה שימוש במידע, אלא כתב האישום משתמש בחלופה 'שהיה יסוד סביר להניח כי יעשה שימוש במידע הפנים'".

באשר להסדר הטיעון מסרו עורכי הדין כי בהתאם לסיכום עם הפרקליטות לא ניתן לחשוף את ההסדר עד להצגתו בפני בית המשפט. עם זאת הוסיפו: "אנו מקווים שעסקה זו תאפשר לנדב להמשיך ולכהן באותם תפקידים שהוא ממלא היום".

דובר אפריקה ישראל, רני רהב, אמר היום (ג') כי "נדב גרינשפון ממשיך וימשיך לכהן בכל התפקידים בהם הוא מכהן היום".

עוד כתבות

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

יצוא הנפט האיראני גדל, אבל השוק מנצל את מצוקת המשטר - והרווחים יורדים

על אף שיאי יצוא מאז 2018, איראן מרוויחה פחות מנפט ● סנקציות אמריקאיות, צי צללים יקר, מתווכים שגוזרים עמלות גבוהות וקונים סינים הדורשים הנחות עמוקות שוחקים את הכנסות המשטר ומעמיקים את המשבר הכלכלי בטהרן ● גם הסיכון לשוק האנרגיה העולמי עולה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; המניות הביטחוניות נפלו, מניות הביטוח והבנקים עלו

המניות הדואליות עלו ● הירידות במניות החברות הביטחוניות נמשכו ● השקל נחלש הבוקר, ושערו מול הדולר עומד על 3.09 שקלים ● ירידות בחוזים בניו יורק ● אפל וסנדיסק עקפו את הצפי בדוחות, האחרונה מזנקת ב-20% במסחר המוקדם ● מטא זינקה אתמול ב-8%, בג'פריס אומרים שזאת רק ההתחלה ונותנים לה מחיר יעד של 1,000 דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו"ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

האינפלציה שוחקת את הכסף שבעו''ש. אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

כך "מתאדה" הכסף שלכם בעו"ש: "הסיכון האמיתי הוא מזומן ולא מניות"

1.5 טריליון שקל מכספי הציבור מונחים בחשבונות עו"ש ובפיקדונות ● בשוק מסבירים כי "להשאיר את הכסף בבנק" היא החלטה על הפסד בטווח הארוך, ומייעצים כיצד לשמור על ערכו ואף להרוויח ● מתן שטרית, הפניקס: "הסיכון המרכזי למשקי הבית הוא לאבד כוח קנייה"

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

לפחות 3 מיליארד שקל רווח: מי דוחף לפינוי הספארי ברמת גן?

הסיכום לגבי הזזת הספארי ממקומו היה פזיז: ראש העיר רמת גן לא יידע את המועצה, מינהל התכנון כלל לא היה שותף, וברמ"י אין מי שיאשר את התוכנית ● עוד הוכחה שכשהקרקע לוהטת, שווה להפריח בלונים

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

קטאר נוקמת באיראן, כך זה נראה

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

רחוב רבי עקיבא בבני ברק / צילום: Shutterstock

גן ילדים בבני ברק שביהמ"ש הורה לפנותו ממשיך לפעול ונאבק נגד תשלום שכירות

כמה שופטים קבעו בשורה של החלטות כי על הגן שהוקם על חלק מגג שבבעלות פרטית להתפנות, ובינתיים לשלם דמי שכירות - אך החברות המפעילות את הגן סירבו להתפנות ● מפעילי הגן: "מדובר בהחלטות טכניות, אנחנו פועלים בהתאם לפסקי הדין"

ירון קסטנבאום, מנכ''ל  קרן תשתיות ישראל / צילום: איל לייבל

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אימפריית ה-X מתאחדת: האם זה המהלך שיזניק את SpaceX לשווי של 1.5 טריליון דולר?

מהלך תאגידי חריג עשוי לאחד בין חברת החלל הפרטית של אילון מאסק לבין טסלה או חברת הבינה המלאכותית xAI ● המהלך הוא חלק מחשיבה רחבה על ארגון מחדש של האימפריה העסקית של מאסק, כך לפי בלומברג

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

מדוע הודיע טראמפ שלא יגיע לסופרבול 2026?

כיצד הפך פופקורן לחטיף הרשמי של בתי הקולנוע, מתי ביטלה סין את מדיניות הילד היחיד, ומה פירוש שם המועצה המקומית דיר אל־אסד? ● הטריוויה השבועית

ג'יימס נסביט ב''הבריחה''. קשר חזק / צילום: Ben Blackall/Netflix

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן, הפעם עם סדרה על בנות, אבות ואשמה

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן והפעם עם סדרת המתח "הבריחה", שמגוללת את סיפורה של משפחת גרין שנראית מושלמת, עד שהבת הבכורה פייג’ נעלמת ● האב יוצא לחפש אותה בכל מחיר ובדרך חושף את הסיבה לבריחה

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מ־20 שנה לא הייתה פריצת דרך בטיפול בכאב כרוני. האם זה עומד להשתנות?

תרופה אחת שנמצאת בניסויים קליניים מתקדמים כבר הוכרזה כזן חדש לגמרי של משכך כאבים ● האם היא תעשה לשוק הכאב הכרוני מה שעשו תרופות ההרזיה לשוק הטיפול בהשמנה? ומה הסיכוי שהבשורה האמיתית תגיע דווקא מישראל? ● מומחים לכאב מספרים על המוצרים החדשים שבדרך וגם מה יכול לעזור בלי לקחת תרופות

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

מודי׳ס מעלה את תחזית הדירוג של ישראל

חברת הדירוג הבינלאומית הודיעה הלילה כי היא משנה את התחזית מ"שלילית" ל"יציבה" ● הטיעונים של מודי׳ס להחלטה הם בראש ובראשונה ירידת הסיכון הביטחוני

אילוסטרציה: shutterstock

פתיחת שנה חזקה במיוחד למסלולי המניות בשוק החיסכון; ב-S&P 500 נרשמה תשואה שלילית

ינואר צפוי להיות מוצלח במיוחד לחוסכים בגמל ובפנסיה במסלול הכללי והמנייתי ● אך אלה שהשקיעו במדד S&P 500 צפויות להציג תשואה שלילית בשל חולשת הדולר מול השקל

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

נכסי אנרגיה ונמל אסטרטגי: האזורים שבהם התחוללו הפיצוצים באיראן

הפיצוצים באהוואז ובבנדר עבאס אירעו באזורים אסטרטגיים במיוחד - משדות הנפט הגדולים של איראן ועד לנמל המרכזי במיצר הורמוז ● בטהרן מנסים להציג את האירועים כ"תקלות", אך הרגישות של המוקדים שנפגעו מעוררת תהיות בזירה הבינלאומית

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח מנורה שילמה שכר גבוה לבכירים - ולא תיהנה מקיזוז המס

בית המשפט דחה את ערעור מנורה ושומרה וקבע כי שכר בכירים מעבר לתקרה של 2.5 מיליון שקל אינו מוכר לצורכי מס ● נקבע כי בקיזוז הפסדים יש להביא בחשבון גם החזרי מס צפויים, ולא רק את המס ששולם בפועל