גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסדר טיעון: סגן יו"ר אפריקה לא יורשע בשימוש במידע פנים

נדב גרינשפון, ששימש כסמנכ"ל ממורנד, מואשם במסירת מידע פנים בנוגע למו"מ לשיתוף-פעולה בין פוקס וממורנד ■ דובר אפריקה ישראל: "נדב גרינשפון ממשיך וימשיך לכהן בכל התפקידים בהם הוא מכהן היום"

נדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל, יודה במסגרת הסדר טיעון בעבירות של שימוש במידע פנים בפרשת "פוקס-ממורנד" - כך הודיעה הבוקר (ג') פרקליטות מיסוי וכלכלה לבית משפט השלום בתל-אביב, עם הגשת כתב האישום כנגדו. ההסדר יוצג בפני בית המשפט עם קביעת מועד ראשון לדיון. עם זאת, ההערכה היא כי גרינשפון לא יורשע בפרשה.

גרינשפון, איש סודו של לב לבייב, ששימש כסמנכ"ל ממורנד בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, מואשם במסירת מידע פנים בנוגע למשא-ומתן לשיתוף-פעולה בין החברות פוקס וממורנד. על-פי האישום, המידע נמסר לאלון וגנר, בעל תואר בראיית חשבון ומינהל עסקים, ששימש באותה תקופה כמנהל תיקים בעל רישיון. בכתב האישום צויין כי בתקופה הרלוונטית ניהל וגנר תיקי השקעות בניירות ערך עבור הנאשם ובני משפחתו.

כתב האישום מתייחס לאירועים שאירעו בקשר לחברת פוקס, המעצבת ומשווקת מוצרי הלבשה ואופנה, וחברת ההחזקות ממורנד, שבעל השליטה בה הוא לב לבייב.

על-פי כתב האישום, בתחילת חודש נובמבר 2004 החלה פוקס במשא-ומתן עם ממורנד, שמטרתו הקמת רשת חנויות ברוסיה ובמדינות חבר העמים. במהלך המשא-ומתן דובר גם על הקצאה לממורנד ממניות פוקס וכן על מתן אופציה לרכישה נוספת של מניות פוקס על-ידי ממורנד.

עוד צוין כי ביום 24.11.04 בשעה 14:17 דיווחה חברת פוקס, לראשונה, בדיווח מיידי לרשות ניירות ערך ולבורסה, כי היא מנהלת משא-ומתן עם חברת ממורנד לצורך הקמת רשת חנויות תחת המותג פוקס - ברוסיה ובמדינות חבר העמים.

הוסכם, כי אם המשא-ומתן יעלה יפה תוקם חברה אשר מניותיה יוחזקו על-ידי פוקס וממורנד בחלקים שווים, והיא תרכז את הפעילות ברוסיה ובמדינות חבר העמים. עוד הוסכם כי פוקס תקצה לממורנד 1,100,000 מניות רגילות של פוקס, המהוות כ-10% מהון המניות המונפק והנפרע של פוקס לאחר ההקצאה, כנגד תשלום במזומן לפי שער של 2,750 אגורות למניה.

בנוסף, הוסכם כי פוקס תעניק אופציה לתקופה של 12 חודשים לרכישת 1,400,000 מניות רגילות נוספות של פוקס, שיהוו כ-10% מהון המניות המונפק והנפרע של פוקס לאחר ההקצאה, לפי שער של 3,850 אגורות למניה.

עוד נאמר בדיווח המיידי הראשון כי ההסכמות בין הצדדים מותנות בחתימת הסכם מפורט, אשר ינוסח לאחר שיגיעו הצדדים להסכמה וכן יקבלו את האישורים הנחוצים, הן בחברת פוקס והן מצדדים שלישיים ו/או כל רשות מוסמכת.

לאחר הדיווח המיידי הראשון הנ"ל בוצעה הפסקת מסחר של 45 דקות. שער מניית פוקס עלה ביום 24.11.04 בשיעור של כ-5.8% ולמחרת ב-4.3% נוספים, ובסך-הכל כ-10% עלייה בשער המניה.

מכתב האישום עולה כי המידע אודות המשא-והמתן בין פוקס לממורנד להקמת רשת חנויות ברוסיה, וכן המידע לגבי הקצאת מניות פוקס לממורנד ומתן אופציה לרכישה נוספת של מניות פוקס על-ידי ממורנד, מהווים, כל אחד מהם, מידע פנים כמשמעותו בחוק ניירות ערך.

בהמשך כתב האישום צויין כי ביום 9.12.04 דווחה פוקס בדיווח מיידי לרשות ניירות ערך ולבורסה כי בהמשך לדו"ח המיידי הראשון מודיעה פוקס כי חתמה על מזכר הבנות עם ממורנד, המעלה על הכתב את העקרונות שהוסכמו עד כה. פרטי הדו"ח תואמים את מתווה העסקה כפי שדווח עליו בדיווח המיידי הראשון.

ביום 23.1.05 דווחה פוקס בדיווח מיידי כי בהמשך לדיווח מיום 9.12.04 חתמה, לאחר קבלת אישורו של דירקטוריון החברה, על הסכם להקצאה פרטית של כ-10% ממניות החברה לממורנד, וכן הוענקה לממורנד אופציה הניתנת למימוש תוך 18 חודשים מהמועד הקובע, לרכישה על דרך של הקצאה של 10% נוספים מההון המונפק והנפרע של החברה. מחירי הרכישה והאופציה שדווחו הינם זהים למחירים הנקובים בדיווח המיידי הראשון.

מעת הדיווח המיידי הראשון ועד לסוף חודש פברואר 2005 עלה שער מניות פוקס בבורסה בכ-50%.

על-פי האישום, במהלך חודש נובמבר 2004 ועד סמוך לדווח המיידי הראשון ב-24.11.04 מסרו אנשי פנים שונים בפוקס ובממורנד את מידע הפנים שהיה בידם למקורביהם, ואלה רכשו מנית פוקס במהלך המסחר בבורסה, וזאת בהחזיקם במידע הפנים שנמסר לידיהם.

באישום הראשון הואשם מנהל התיקים אלון וגנר ברכישת מניות פוקס על בסיס מידע פנים על פרטי המשא-ומתן שקבל מנדב גרינשפון, סגן יו"ר אפריקה ישראל היום וסמנכ"ל בממורנד בתקופה הרלוונטית.

מכתב האישום עולה כי גרינשפון ניהל את המשא-והמתן עם חברת פוקס, מטעמה של חברת ממורנד. לפיכך הוא היה בהקשר למשא-ומתן זה איש פנים בחברות פוקס וממורנד. במסגרת השתתפותו במהלך המשא-ומתן עם פוקס נחשף גרינשפון לפרטי מידע הפנים. בימים הסמוכים לפרסום הדיווח המיידי הראשון התייעץ גרינשפון עם וגנר על מתווה העסקה נשוא המשא-והמתן דלעיל, ומסר לו על-פי האישום את פרטי מידע הפנים.

על-פי כתב האישום, וגנר, ביודעו את פרטי מידע הפנים, נתן בימים 21-24.11.04 הוראות לרכישה בבורסה של 28,321 ע.נ מניות פוקס בסכום של כ-772,000 שקל. מתוכן נרכשו בפועל 15,439 ע.נ מניות פוקס בסכום של 427,225 שקל.

בכך, נטען, עבר וגנר עבירה של שימוש במידע פנים. על-פי האישום, וגנר עשה שימוש במידע הפנים שקבל מגרינשפון (סעיף 52ד לחוק ניירות ערך) על-ידי עשיית עסקאות בנייר ערך של חברת פוקס, כאשר מידע הפנים מצוי בידו. כן עבר וגנר גם על הוראות שונות בחוק הסדרת העיסוק בניהול תיקי השקעות, שעל-פיהן מנוע יחיד בעל רישיון לרכוש ניירות ערך עבור עצמו ו/או בני משפחתו.

באישום השני הואשמה עוזרתו האישית של מנכ"ל פוקס הראל ויזל, רווית טל, במסירת מידע פנים על פרטי המשא-ומתן הנ"ל, לידיד העובד בחברת ניהול תיקים וכן לאביה. על-פי האישום, שניהם רכשו על בסיס המידע.

כתבי האישום הוגשו בידי ד"ר אילנה מודעי מפרקליטות מיסוי וכלכלה. חקירת הפרשה נערכה על-ידי מחלקת חקירות של רשות ניירות ערך.

עורכי דינו של גרינשפן, גיורא אדרת ונתי שמחוני, מסרוכי "כתב האישום מתייחס לכך שמידע הפנים עבר לוגנר במסגרת התייעצות בנוגע לעסקה. נדב התייעץ איתו על העסקה כחבר וכאיש שוק הון שניהל לו את התיקים, ובמסגרת ההתייעצות הזו בלבד נחשף וגנר למידע. השימוש במידע הפנים על-ידי וגנר לא נעשה בידיעתו של נדב.

"גם הפרקליטות הכירה בכך, כיוון שבכתב האישום הם לא מייחסים לנדב ידיעה שוגנר יעשה שימוש במידע, אלא כתב האישום משתמש בחלופה 'שהיה יסוד סביר להניח כי יעשה שימוש במידע הפנים'".

באשר להסדר הטיעון מסרו עורכי הדין כי בהתאם לסיכום עם הפרקליטות לא ניתן לחשוף את ההסדר עד להצגתו בפני בית המשפט. עם זאת הוסיפו: "אנו מקווים שעסקה זו תאפשר לנדב להמשיך ולכהן באותם תפקידים שהוא ממלא היום".

דובר אפריקה ישראל, רני רהב, אמר היום (ג') כי "נדב גרינשפון ממשיך וימשיך לכהן בכל התפקידים בהם הוא מכהן היום".

עוד כתבות

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

קריטריון יוצא דופן: כך יקבע באילו קיבוצים ניתן להקים שדה סולארי

בדיון בערר על הקמת שדות סולאריים בקיבוצי עוטף עזה, הוצג קריטריון חריג לצמצום היישובים הזכאים: האם הייתה חדירת מחבלים בפועל ב־7 באוקטובר או "רק" לחימה על הגדר ● מסמך צה"לי שסיווג את היישובים לפי עצימות הלחימה הונח בפני הוועדה, שטרם הכריעה

ביטולי עסקאות לרכישת דירות / איור: גיל ג'יבלי

נתוני הכלכלן הראשי מגלים: כמה עסקאות רכישת דירות מקבלן מתבטלות?

כמעט 2,000 עסקאות על דירות חדשות בוטלו בשנים האחרונות, מהן כ-1,500 שבוצעו ב-2022 וב-2023 ● אזור הדרום הינו הבולט ביותר מבחינת ביטולי העסקאות, עם 6.5% מכלל העסקאות שבוצעו ב-2023 ובוטלו בסופו של דבר

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

לפי שווי דמיוני: סבב הגיוס של ואסט דאטה מתל אביב יוצא לדרך

לגלובס נודע כי ואסט דאטה, המעסיקה כ־500 עובדים בישראל, נמצאת בישורת האחרונה לקראת גיוס הון ● מדובר על היקף של מיליארד דולר, לפי שווי של כ־25 מיליארד דולר ● בנוסף ימכרו העובדים והמייסדים מניות במאות מיליוני דולרים בסבב סקנדרי

מזומן וזהב שנתפסו בפשיטת הענק / צילום: דוברות רשות המסים

מיליונים במזומן, תכשיטים ורכבי יוקרה נתפסו בפשיטת ענק על נותני שירותים פיננסיים

במבצע ראשון מסוגו פשטו רשות המסים, רשות שוק ההון, רשות איסור הלבנת הון והמשטרה על עשרות נותני שירותים פיננסיים ברחבי הארץ, שפעלו ללא רישיון

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

לראשונה בישראל: בנק לאומי גייס אג"ח ייחודי ממשקיעים זרים

הבנק השלים היום גיוס אגרות חוב מגובות משכנתאות ממשקיעים אירופאים בהיקף של כ-2.8 מיליארד שקל ● הגיוס בוצע על רקע המשך מגמת הצמיחה של הבנק ולצורך גיוון מקורות המימון שלו, ומצטרף למגמת גיוסי אג"ח בחו"ל של הבנקים

אנבידיה ומכון ויצמן / צילום: שלומי יוסף, שאטרסטוק

מכון ויצמן ואנבידיה פיתחו מודל שמנבא סוכרת 12 שנה מראש

מאמר שפורסם בכתב העת המדעי המוביל Nature מראה כיצד ניתן לנבא מי מהמוגדרים כיום "טרום סוכרתיים" בסיכון לפתח סוכרת ומי לא בסיכון, וכך למקד את ההתערבות המונעת במי שזקוק לה ● פרופ' ערן סגל, שעל בסיס מחקריו קמה DayTwo ובמעבדתו בוצע המחקר הנוכחי, מקווה להראות בהמשך כיצד ניתן לקשר בין המידע על הסוכר לתוצאות נוספות כמו דפוסי שינה עתידיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

האם לקנות קרן סל או מחקה? כעת יש שיקול חדש שתצטרכו להביא בחשבון

346 מיליארד שקל כבר מנוהלים בתעשייה הפסיבית בישראל - שיא של כל הזמנים ● אך רבים מהמשקיעים לא מודעים להבדל בין קרנות סל לקרנות מחקות ● מדוע זה יכול להיות מאוד משמעותי עבורכם, ולמה המעבר של הבורסה למסחר בשישי עשוי להשפיע על החלטת ההשקעה?

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

פלייטיקה תפטר 15% מעובדיה: "המציאות הכלכלית של התעשייה השתנתה"

חברת הגיימינג צפויה לפטר ברבעון הראשון מעל 500 עובדים, כאשר כ-1,000 מכלל עובדיה מועסקים בישראל ● המנכ"ל רוברט אנטוקול ציין כי החברה שואפת להוביל בתחום המשחקים למובייל, בין היתר על־ידי הרחבת המכירות הישירות לצרכן ושימוש ב-AI ובאוטומציה ● מניית החברה איבדה כ-86% מערכה מאז ההנפקה ב-2021

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ למשרד האוצר: גבשו פתרון זמני לחוסכי סלייס

בג"ץ הורה לשר האוצר ולממונה על שוק ההון לעדכן בתוך 45 יום אם יינתן סיוע זמני לעמיתי סלייס שכספם אבד, עד לאישור סופי של הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה ● נציג המדינה הציג עמדה שמתנגדת לערבות וטען: מדובר במכשיר השקעה עם סיכון גבוה ● סמוטריץ': בשלב זה יש להמתין להתקדמות בהשבת הכספים

בית המשפט המחוזי בתל אביב / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

ביהמ"ש המחוזי בת"א מחק תביעה של חברת נדל"ן כנגד עורכי דינה

נמחקה התביעה שהגישה חברת הנדל"ן ענב יזום נגד עורכי דינה לשעבר, האחים ליאור וחן עמידור, ואיש התקשורת רונן צור בטענה כי ניהלו קמפיין אנונימי ● הצדדים הופנו לגישור ● ענב: "מדובר במחיקה טכנית בלבד, שנועדה לאפשר הגשה מחדש"

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

יפן בדרך לבחירות בזק: הבורסה קופצת, המטבע והאג"ח צונחים

ראש ממשלת יפן שוקלת להכריז על בחירות כבר בחודש הבא, כדי לבצר את שלטונה ● בזמן שהין צולל לשפל, והתשואות מזנקות, מדד הניקיי קפץ ב-3% על רקע הציפיות להמשך המדיניות הכלכלית המרחיבה

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

3 שנים אחרי שנרכשה בחצי מיליארד דולר: המדינה שהשלימה את פריסת מערכת ההגנה של תע"א

מערכת ההגנה המתקדמת שנרכשה ב־2022 בתמורה לכחצי מיליארד דולר נפרסה בבסיס "סידי יחיא", ותתמודד עם איומים בטווח של עד 150 ק"מ ● במקביל, שיתוף הפעולה עם התעשייה הביטחונית הישראלית מתרחב על רקע זינוק של כ־30% בתקציב הביטחון המרוקאי בתוך שנתיים

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ

מחשש להסלמה: לופטהנזה החלה לבטל טיסות לישראל

קבוצת לופטהנזה הודיעה על המשך פעילות במתכונת טיסות יום בלבד, על רקע צפי מתחזק להסלמה ביטחונית ● זאת, כדי לאפשר לצוותי האוויר לשוב למדינות המוצא ללא לינה בישראל ● הניסיון מהמלחמה מראה: כאשר הקבוצה מחליטה לצמצם פעילות חברות תעופה אירופיות נוטות ללכת בעקבותיה

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי במדד המחירים לצרכן, והאם נראה הורדת ריבית נוספת כבר בפברואר?

הקונצנזוס בקרב הכלכלנים למדד בחודש דצמבר עומד על 0.1%-, מה שישקף עלייה קלה לקצב אינפלציה שנתי של 2.5%, אך יש גם מי שצופה עלייה יותר חדה ● בבנק ישראל מעריכים כי כבר ברבעון הראשון האינפלציה תרד למרכז טווח היעד (2%) ● הכלכלנים לא פוסלים הורדת ריבית נוספת כבר בהחלטה הקרובה פברואר

צילום: AP/Evan Vucci, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הדרמה באיראן: אפילו בטהרן כבר לא סופרים את מדינות אירופה

אם מישהו תהה היכן נמצאת אירופה בעימות הנוכחי באיראן, ברגע המכריע שעשוי למוטט את שלטון האייתולות - הרי שהיא עמוק בשוליים ● אחרי ההרג ההמוני של המפגינים האיראניים, התגובות האירופיות הרשמיות היו חלביות ברובן ● כך, האיחוד האירופי שוב ממחיש את חולשתו בסדר העולמי החדש

הלוויה של איש כוחות ביטחון איראני שנהרג במהלך המהומות בטהראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

החוקר שטוען: אם טראמפ רוצה לערער את איראן - זה מה שהוא צריך לעשות

המחאות באיראן הן הגדולות והאלימות ביותר מאז המהפכה ב-1979, ולפי ארגוני זכויות אדם, אלפי אזרחים נהרגו על ידי המשטר ● פרופ' קובי מיכאל, חוקר בכיר במכון משגב וב-INSS, מסביר מה הם התרחישים האפשריים בהתפתחות המחאות באיראן, מה העמדה הישראלית וממה חוששות המדינות הערביות?

איראן מוכיחה: זה המחיר הכבד של אובססיית השנאה לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב עשויה להתקשות להשתמש בכוח צבאי נגד איראן, הפובליציסט שטוען כי האנטישמיות של המשטר האיראני עלתה לו ביוקר, והתנאים הקשים ברצועת עזה • כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ת"א ננעלה בשיאים בתום מסחר תנודתי ובהובלת מניות הבנקים והביטוח

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.6% ● מניות הביטוח והבנקים הובילו את העליות ● טאואר עולה בכ-3%, קמטק נחלשת בכ-6% ● המשקיעים יעקבו מקרוב אחר ההתפתחויות באיראן ● וול סטריט ננעלה אתמול בירידות, לאחר שפורסמו שם נתוני האינפלציה לחודש דצמבר ● מחירי המתכות היקרות ממשיכים לנפץ שיאים ● מה צפוי מחר במדד למחירים בצרכן בישראל

אצטדיון רמת גן. בעיגול: כרמל שאמה הכהן, ראש עיריית רמת גן / צילום: תמר מצפי, שוקה כהן

"לא שמיש ופחות בטיחותי": איזה עתיד צפוי לאצטדיון הלאומי לשעבר?

אצטדיון רמת גן נבנה ב–1950, אך בניגוד לאחרים שנהרסו או שופצו, מתקשה למצוא את מקומו - ומשמש בעיקר למשחקים של קבוצות קטנות מהליגה הלאומית. האם יש דרך להציל אותו? ● וגם: וויטקוף מקבל תואר דוקטור של כבוד מאוני' בר אילן, מושיק רוט פותח את המסעדה לאירועי צהריים, ותקציב rebar עובר לפרסום אברהם

חן עמית, מנכ''ל טיפלתי / צילום: תמונה פרטית

טיפלתי תפטר עשרות עובדים בישראל ובחו"ל, חודשיים לאחר הסבב הקודם

חברת הפינטק החלה במהלך פיטורים נוסף, זאת חודשיים לאחר גל הקיצוצים הקודם במסגרתו כ־40 מעובדי החברה בישראל פוטרו