גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"למרות שהונגריה הוכתה בחוזקה, היא תחל להתאושש ב-2011"

הישראלים הפועלים בהונגריה מדווחים על "חוסר ודאות טוטלי" ו"ירידה בהכנסות" ■ הדברים גם באים לידי ביטוי בירידה של 27% ביצוא ב-4 החודשים הראשונים של 2010 ■ אבל מכון היצוא והיצואנים מאמינים כי ההתאוששות תגיע בקרוב

"כלכלת הונגריה במצב חמור מאוד, וזו אינה הגזמה לדבר על חדלות פירעון", אמר בשבוע שעבר פיטר סז'ארטו, דוברו של ראש הממשלה ההונגרי, ויקטור אורבן. עוד לדבריו, "ברור שהכלכלה ההונגרית במצב חמור מאוד ושצריך לנקות את האורוות כדי לבחור בנוסחה הנכונה לפעולה. הכיוון הוא ברור: קיצוץ מסים, פישוט מערכת המיסוי, תמיכה בצמיחה הכלכלית והגברת התחרותיות".

אמירות מסוג זה מעכירות את האווירה העסקית בהונגריה, שותפת הסחר ה-33 של ישראל. ישראלים הפועלים בשוק ההונגרי, הנחשב לאחד השווקים היותר מפותחים במזרח אירופה, מדווחים על חוסר ודאות טוטלית ועל ירידה בביקושים בענפים מסוימים, וכתוצאה מכך בהכנסות.

הדברים משתקפים גם בנתוני היצוא הישראלי להונגריה (ללא יהלומים), שרשמו ירידה של 27% בארבעת החודשים הראשונים של שנת 2010, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכמו ב-38 מיליון דולר.

במכון היצוא מדגישים כי הונגריה, שהחוב החיצוני שלה מהתוצר עלה מ-60% ב-2005 ל-115% ב-2009, היא אחת המדינות היחידות שהיצוא מישראל אליה רשם ירידה בתקופה האמורה. "הירידה ביצוא להונגריה מבטאת את המשבר בכלכלה ההונגרית", אומר אבי חפץ, מנכ"ל מכון היצוא.

עוד לדבריו, התוצר ההונגרי ירד בשנת 2009 ב-6.3%, והצפי הוא להמשך ירידה של כ-1% במהלך 2010. "יחד עם זאת", מסייג חפץ, "למרות שהכלכלה ההונגרית הוכתה בחוזקה, עדיין מדובר באחת המדינות הבולטות והמעניינות במזרח אירופה. להערכתנו, המשק ההונגרי יחל בשנת 2011 בתהליך התאוששות שבעקבותיו נראה גם גידול ביצוא למדינה זו. בינתיים, מומלץ כמובן לנהוג בזהירות, לעקוב אחרי ההתפתחויות ולהתאים את הפעילות למתרחש בשוק ההונגרי".

בהונגריה - המדורגת במקום ה-47 במדד קלות עשיית עסקים של הבנק העולמי (מתוך 183 מדינות, ישראל במקום ה-29) ובמדד השחיתות במקום ה-46 (ישראל במקום ה-32) - פועלות 214 חברות ישראליות כמו טבע, סנו, אגן כימיקלים, מכתשים, אלביט מערכות, רד תקשורת, מולטילוק ונטפים. בניסיון להחזיר את האמון בכלכלה ההונגרית, ובעקיפין גם את זה של החברות הישראליות בשוק המקומי, האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית הביעו בשבוע שעבר נכונות לתמוך בהונגריה, לאחר שזו הסכימה לקצץ בגרעון הענק שצברה ולהתחייב להחזיר את חובותיה.

אינפו: התפתחות הסחר בסחורות, ישראל הונגריה

יצואן: "בכל מקרה, אנחנו ממשיכים הלאה בשוק ההונגרי"

"חוסר ודאות טוטאלית. ההונגרים מפחדים שהמשק שלהם לא יצליח לעמוד ואפילו יתמוטט", מתאר ברונו לנדסברג, מייסד סנו ויו"ר מועצת המנהלים, את האווירה הנוכחית בשוק ההונגרי.

ברונו לנדסברג, מייסד סנו / צלם תמר מצפי

לדבריו, סנו, יצרנית מוצרי ניקוי וטואלטיקה, עושה בשנה האחרונה את צעדיה הראשונים בשוק ההונגרי, "ועל-כן מוקדם מדי לדבר על ירידה במכירות. המוצרים שלנו משווקים כרגע בכמה מאות רשתות שיווק קטנות וגדולות ברחבי הונגריה. לא מדובר בכמויות גדולות, כי אנחנו בשלב של החדרת המוצרים, שהוא שלב שמוקדם עדיין לדבר על ירידות במכירות או לחוש במשבר כזה או אחר. בכל מקרה, אנחנו ממשיכים הלאה בשוק ההונגרי".

*האם לדעתך מצבה הכלכלי של הונגריה יפגע בתהליך החדרת המוצרים?

"בעבר ניסינו לחדור לשוק ההונגרי ללא הצלחה, כי הנציגים שם לא עבדו כמו שצריך. החלטנו לחזור, כי אנחנו מאמינים שנצליח, גם עכשיו. היום, סנו, כחברה בעלת מגוון רחב של מוצרים מהמדרגה הראשונה, יכולה בקלות להתחרות מול חברות בינלאומיות בשוק ההונגרי. אנו מקווים לסיים שם את השנה עם מיליון דולר מכירות".

*מה כוללת הפעילות שלכם בהונגריה?

"אנחנו מייצאים את הסחורה מישראל, ושם עושים את כל היתר: אחסון, שיווק, פרסום והפצה. הונגריה מהווה אחוז זניח מסך המכירות שלנו, גם בהשוואה למכירות שלנו ברומניה. אגב, המצב הכלכלי באירופה השפיע גם על החברה-הבת 'סנו-רומניה' שרשמה ירידה מסוימת במכירות".

*עד כמה המצב שם באמת מדאיג?

"הכול מדאיג אותי. יש לנו מספיק סיבות לדאגה".

*פרשת המשט השפיעה על היצוא?

"לא מרגישים שום דבר. הכעס, למזלנו, לא ירד עד לרמת עקרת הבית. אני חושב שירינו לעצמנו ברגל. במקום לחזק ולפתח את קשרי המסחר עם עזה, אנחנו מחפשים לעצמנו צרות צרורות. השגנו בדיוק את ההיפך. העזתים, שחלק גדול מהיצוא שלנו בהיקף של כמה מיליוני דולרים בשנה הולך לשם, לא יקנו יותר את הסחורה שלנו ויחפשו מקורות אחרים או בכלל יקבלו אותו מתנה. זה מה שיקרה לצערי".

*נכון נכון להיכנס עכשיו לשוק ההונגרי?

"זה לא זמן טוב היכנס לשוק ההונגרי בגלל חוסר הוודאות. כדאי לחכות".

יצואן ונדל"ניסט: "בבניין אחד יש 10% תפוסה, החברות עזבו למשרדים זולים"

רון לנדאו, מבעלי חברת הנדל"ן "אגנס השקעות" וחברת הקוסמטיקה "מעבדות ג'יג'י", שוהה בימים אלה בהונגריה. לדבריו, המצב הכלכלי בהונגריה לא טוב, אך רחוק מלשדר חדלות פירעון. "הדעה הרווחת כאן, שהדיבורים על חדלות פירעון הם בעצם תרגיל פוליטי לא כל-כך מוצלח של הממשלה הנוכחית, שמאשימה את קודמתה ביצירת גרעון אדיר. מה שכן, בענפים מסוימים מרגישים פה את השלכות המשבר הכלכלי העולמי".

רון לנדאו, מעבדות ג'י ג'י / צלם תמר מצפי

לדבריו, בעוד תחום הקוסמטיקה השוק המקצועי במצב טוב, "כי ידוע שנשים מוציאות יותר על עצמן בתקופות מיתון"; תחום הנדל"ן בשפל, "בבעלותנו שני בנייני משרדים בבודפשט: האחד נמצא כרגע עם 10% תפוסה, והשני עם 50%. חלק מהדיירים (כולם חברות) עזבו לטובת משרדים אחרים בדמי שכירות חודשיים נמוכים יותר. קשה לנו מאוד למצוא דיירים חלופיים, למרות שאנחנו מוכנים להתפשר קצת על המחיר. חוץ מהמבנים שלנו, בבודפשט יש מאות אם לא יותר מבנים ריקים בגלל המצב. ממש פילים לבנים".

*באיזה היקף אובדן הכנסות מדובר?

"מדובר באובדן הכנסות בהיקף של עשרות אחוזים. מדובר בפגיעה ישירה בהכנסות, אך לא נשקפת סכנת סגירה לפעילות הנדל"נית שלנו, כי היא לא ממונפת. ההכנסות הנוכחיות מכסות את העלויות הבסיסיות ומשאירות לנו משהו. חבל שאי-אפשר להרוויח יותר".

*כמה זמן המצב הזה נמשך?

"זה לא התחיל בחודשיים-שלושה האחרונים. המגמה של עודף היצע וביקוש נמוך החלה לפני כשנתיים-שלוש".

*מה נכון לעשות במצב כזה?

"לחכות בסבלנות. אין טעם כרגע לממש ולברוח, מהסיבה הפשוטה שאי-אפשר לקבל מחיר טוב עבור נכסים מאוכלסים חלקית. מאידך, אנחנו בודקים הזדמנויות נדל"ניות למימוש בטווח הבינוני והארוך. עסקאות בטווח הקצר מחוץ לתחום. אני מאמין בכלכלה ההונגרית ובהונגרים שמאוד דומים לנו. עם חכם, למרות שהפוליטיקאים שלהם מדברים לפעמים שטויות".

אינפו: יבוא יצוא עיקרי, ישראל הונגריה

מה יצטרכו ההונגרים ב-2011

על-פי מכון היצוא

1. IT

ב-09' הוערך הענף בכ-2.9 מיליארד דולר. ב-2011 הוא צפוי להתחזק בשיעור של 4%-5%, וב-2012 הוא צפוי לחזור להיקפי השיא של 08'. האיחוד האירופי תומך בפיתוח תשתיות באמצעות תוכנית לפיתוח לאומי, המסתמכת על קרן בסך של כ-4.6 מיליארד דולר עד ל-2013. הלקוחות העיקריים הם: בנקים, חברות טלקומוניקציה, חברות גדולות, שירותים ציבוריים ועסקים קטנים ובינוניים.

2. איכות הסביבה

בעקבות אימוץ התקנים של האיחוד האירופי, ההערכות הן שבשנים הקרובות תגדל התמיכה התקציבית של האיחוד בפרויקטים בשיעור שנתי של כ-15%. פוטנציאל לחברות המפתחות פתרונות טכנולוגיים מים, שפכים, מניעת זיהום אוויר וטיפול בפסולת.

3. ציוד רפואי

הענף נאמד ב-09' בכ-600 מיליון דולר. עד ל-2013 מתכנן משרד הבריאות להשקיע 2 מיליארד דולר בתוכנית שדרוג תשתית מערכת הבריאות. עפ"י תעדוף הממשלה יושקעו הכספים תחילה באונקולוגיה, בקרדיולוגיה ובפיתוח תשתיות שירותי חירום. כ-90% מסך ההוצאות בענף מקורו ביבוא, בעיקר בציוד.

4. אנרגיה חלופית

עפ"י הערכות צפויה להגיע לכ-15% ייצור אנרגיה חלופית מסך הצריכה עד ל-2020. כיום היא מייבאת כ-80% מתצרוכת האנרגיה. תחום האנרגיה הסולרית עדיין נמצא בחיתוליו. פוטנציאל לחברות המספקות פתרונות.

5. תעשיית התרופות

מכירת תרופות בהונגריה הסתכמה ב-08' בכ-2.8 מיליארד דולר, עלייה של 13.5% לעומת שנה קודמת. ב-09' הייתה אומנם ירידה של כ-9% במכירת, אך ממוצע הצריכה השנתי הוא השני באירופה.

6. ביוטכנולוגיה

הממשלה השיקה תוכנית ארוכת טווח לעידוד חברות הזנק בתחום, במסגרתה הוקמו 4 מרכזים ביוטכנולוגיים. פוטנציאל בשת"פ בתחום המו"פ עם חברות הונגריות, במיוחד לאור העובדה שהחברות הישראליות נתפשות כחממה לחדשנות וליצירתיות בתחום.

7. טלקומוניקציה

סך ההכנסות משירותים צפוי להגיע לכ-5.6 מיליארד דולר ב-2013. גם ענף הטלפונים הסלולריים גדל בקצב מהיר, וב-2013 צפוי מס' המנויים לגדול לכ-11.7 מיליון. פוטנציאל לחברות תקשורת אלחוטית, סלולרית וטכנולוגיות פס רחב.

10 טיפים לעשיית עסקים בהונגריה בזמן משבר

על-פי מכון היצוא

1. דרוג חברות

הונגריה נמצאת במצב של סיכון אשראי ודרוג החברות הנמצאות בה יורד בהתאם. לכן, יש לבדוק באופן ספציפי כל לקוח לגבי מצבו.

2. מכתב אשראי

אם הלקוח אינו מסכים/מסוגל לספק את התשלום מראש, ניתן להשתמש בשיטת "אשראי דקומנטרי", שמשמעה התחייבות של בנק לשלם במועד שנקבע כנגד הצגה של מסמכים המוכיחים משלוח של סחורה והתניות נוספות. במקרים בהם אתה לא סומך על יציבותו של הבנק הזר, מומלץ לבקש גיבוי להתחייבות זו מבנק ישראלי, שבמקרה הצורך ישלם את הסכום המבוקש. במקרה זה הגיבוי נקרא: קיום אשראי דוקומנטרי. באופן כללי, כדאי לשאוף לצמצום המכירה בשיטה של אשראי פתוח, בוודאי לגבי לקוחות חדשים.

3. גידור מטבע

רצוי לפעול לגידור סיכוני המטבע גם לטווח קצר וגם לעסקאות ארוכות. ניתן לבנות אסטרטגיות הגנה שאינן כרוכות בעלויות גבוהות. ניתן לקבל ייעוץ הגנות מט"ח באמצעות יועצים מורשים ע"י קרן הליווי השיווקי - הגנות מט"ח של משרד התמ"ת. כמו-כן, ניתן לקבל מימון של 50%-60% מעלות הייעוץ באמצעות הקרן.

4. מודיעין עסקי

יש לבדוק מה מצבן של החברות איתם עבדת בעבר, ולהשתמש במודיעין עסקי לבחינת יכולותיהם של לקוחות חדשים, במטרה לוודא שהם אכן מסוגלים לעמוד בהסכמים עתידיים.

5. המשכיות בעסקים

למרות שהמשבר הפיננסי פגע קשות בהונגריה, מומלץ בתקופה זו להקדיש זמן ומשאבים לחיזוק הקשרים העסקיים והאישיים ולהכין את התשתית לתקופה בה המצב ישתפר. דווקא בתקופה זו הלקוח יעריך מאוד את שמירת הקשר והמשך הפעילות. לקוחות יזכרו זאת גם בתקופות הטובות.

6. ביטוח סיכוני סחר חוץ

כדאי לבטח משלוחי יצוא באמצעות אחת מחברות ביטוחי סחר חוץ הפועלות בשוק, בביטוח שכולל מעבר לסיכון הפוליטי גם כיסוי של הסיכון העסקי.

7. גביה

בתקופת משבר קיימת בעיה חמורה של גביה. לפיכך, לפני שסוגרים עסקה, יש לבדוק האם השותף מסוגל לעמוד בתשלומים.

8. ניכיון חשבוניות (פקטורינג)

כדי לצמצם את החשיפה מול הלקוח, ניתן לבצע ניכיון חשבוניות תמורת תשלום פרמיה לגוף הפיננסי. יש לבחון האם הניכיון נעשה עם או בלי החזרת התשלום. יש לשאוף לניכיון ללא זכות החזרה, במקרה זה הבנק הוא זה שלוקח את הסיכון בכפוף לגביית פרמיה.

9. פניה יזומה ללקוח/סוכן

לא לחכות לפניה מהלקוח/מפיץ/סוכן, אלא ליזום פניה אליהם ולבדוק עמם מה מצב השוק, האם מתעורר חשש בגין המצב, האם הם מסוגלים להמשיך לפעול בהיקפים עליהם סוכם בעבר, ומה צפוי להערכתם כתוצאה מהשינויים.

10. תשלומים

מומלץ לדרוש תשלום באירו ולא במטבע המקומי, שצנח ביותר מ-2% מול האירו.

עוד כתבות

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס מייקרת את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף בב-19 במאי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר