גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיוחד ל"גלובס": מחקר על שכר הבכירים - מעט מקבלים שכר מוגזם

המחקר מאשר את בדיקת "גלובס" בעבר: הצעת ח"כ יחימוביץ' ריקה מתוכן ומתייחסת בקושי לעשרות מנהלים שמרוויחים שכר-עתק לא הגיוני ‏‎■‎‏ עוד במחקר: בענף הפיננסים מרוויחים הכי הרבה, שיטת התגמול והרכבו בארה"ב הולכים ומשתנים ■ שלי השולפת / אלי ציפורי - דעה

אחת האקסיומות בשוק ההון אומרת ששכר המנהלים נמצא תמיד במגמת עלייה. בתקופות של שפל כמו גם בתקופות של גאות מקבלים מנכ"לי החברות הציבוריות חבילות שכר מעוררות קנאה, כפי שעולה ממעקב "גלובס" אחר שכר המנהלים ב-15 השנים האחרונות.

בגלל המצב הזה, בין היתר, עלה בשנה האחרונה שכר המנהלים לא פעם לכותרות הראשיות בעיתונות הכלכלית ועורר דיון ציבורי נוקב שהגיע עד לפתחה של הרשות המחוקקת. שלי יחימוביץ', חברת כנסת שחרטה על דגלה את המאבק בפערים החברתיים, מקדמת הצעת חוק שתגביל את שכר מנכ"לי החברות הציבוריות, אך הצעתה נראית כרגע עקרה.

יחימוביץ', נזכיר, מציעה ששכר הבכיר ביותר בחברה (המנכ"ל) יהיה עד פי 50 משכרו של בעל השכר הנמוך ביותר באותה חברה, ובמספרים - עלות השכר השנתית המרבית למנכ"ל (ללא שווי האופציות) תהיה 2.9 מיליון שקל.

כפי שציינו בעבר, וכפי שעולה ממחקר של פירמת רואי החשבון קסלמן וקסלמן, שעליו נפרט בהמשך, יש מספר יחסית קטן של מנכ"לים שעלות שכרם מגיעה לסכומים כאלה, ולכן השפעתה של הצעת החוק צפויה להיות מוגבלת. עם זאת, אין ספק שהמהלך של יחימוביץ' תרם תרומה נכבדת למודעות הגוברת והולכת בקרב ציבור המשקיעים להשלכות שיש לחבילות תגמולים מופרזות על ביצועי החברות שבהן הם מושקעים.

על רקע אותו דיון ציבורי, החליטו בפירמת רואי החשבון והייעוץ העסקי קסלמן וקסלמן - הנציגה הישראלית של פירמת רואי החשבון העולמית PricewaterhouseCooper - לבצע מחקר מקיף על תוכניות התגמולים למנהלים בחברות הבורסאיות בארץ. "היקף ומבנה מנגנוני התגמול למנהלים הוא אחד הנושאים העומדים באופן עקבי בראש סדר היום הציבורי ברחבי העולם", מציינים קסלמן וקסלמן בפתח דברי המחקר ובוחרים לחלק את הדיון בנושא לשלוש סוגיות מרכזיות: היקף התגמול למנהלים בכירים (מנכ"לים וסמנכ"לים); מנגנוני התגמול; והקשר בין התגמול לביצועים.

המחקר בוצע על ידי מחלקת תגמול מנהלים ועובדים בקבוצת הייעוץ של הפירמה, ומי שעמד בראשו הם רו"ח הילי קריזלר, ראש מחלקת תגמול וממשל תאגידי בקבוצת הייעוץ, ורו"ח צור פניגשטיין, שותף ומנכ"ל משותף בקסלמן פיננסים, קבוצת הייעוץ. המחקר של קסלמן וקסלמן בוחן את מבנה התגמול של מנהלים בכירים בחברות הכלולות במדד ת"א 100, מדד נדל"ן 15 ומדד פיננסים 15, והוא נעשה על בסיס הנתונים שדווחו בדו"חותיהן הכספיים של חברות אלו לשנים 2007 עד 2009.

1. היקף התגמול

החברות הציבוריות, נזכיר, מחויבות לפרט - במסגרת תקנה 21 בדו"ח התקופתי - את עלות השכר של חמשת מקבלי השכר הבכירים ביותר. עלות זו כוללת את שכר הבסיס, בונוס ומענקים שונים, שווי ההוצאה החשבונאית בגין האופציות שקיבל אותו מנהל, וכן שאר הטבות סוציאליות שהוא זכאי להן.

במחקר של קסלמן הגדירו עלות זו כ"סך תגמול", והגיעו למסקנה כי בשנת 2009 סך התגמול הממוצע למנכ"ל של חברה הכלולה במדד ת"א 100 עמד על 5 מיליון שקל, וזאת בהשוואה ל-8.1 מיליון שקל עבור מנכ"ל חברה הכלולה במדד ת"א 25, 6.7 מיליון שקל עבור חברה במדד הפיננסים ו-4.3 מיליון שקל עבור חברה במדד הנדל"ן. במילים אחרות, מנכ"לי המגזר הפיננסי מתוגמלים ביתר נדיבות ממנכ"לי מגזר הנדל"ן (ראו גרף), ולא רק בשנת 2009 שהיתה לשנת גאות בשוק ההון.

עוד עולה מהמחקר כי סך התגמול - למעט בחברות הכלולות במדד ת"א 25 - עלה בין 2008 לשנת 2009 אך ירד בין 2007 לשנת 2008. "2008 היתה לשנת משבר, ועיקר הירידה שנרשמה בה נובעת מהעובדה כי המנכ"לים קיבלו במהלכה פחות בונוסים ופחות אופציות למניות", מסבירה קריזלר.

שיעור העלייה בסך התגמול, לפי המחקר, עומד על 22% עבור חברה במדד ת"א 100; 43% במקרה של מדד הפיננסים ו-54% במקרה של מדד הנדל"ן. עם זאת, כשמשווים את נתוני 2009 לאלו של 2007 (וכך מנטרלים את הירידה שנרשמה בשנת 2008), רואים שיעורי עלייה מתונים יותר - 14% במקרה של מדד ת"א 100, 22% במקרה של מדד הפיננסים ורק 2% במקרה של מדד הנדל"ן.

בקסלמן וקסלמן בדקו גם כיצד מתפלגים רכיבי התגמול למנכ"לים בחברות הכלולות במדד ת"א 100, והגיעו למסקנה כי אותם 5 מיליון שקל שצוינו לעיל מורכבים מעלות שכר בסיס בשווי של 2 מיליון שקל, מענק של 1.5 מיליון שקל ושווי תגמול מבוסס מניות של 1.5 מיליון שקל (ההתפלגות היא בשיעורים של 40%, 30%, 30% בהתאמה).

המחקר של קסלמן וקסלמן (גם אם מתייחס רק לחברות מדד ת"א 100), שמצא כי שכר הבסיס והמענק הממוצעים של מנכ"ל עומדים על 3.5 מיליון שקל, ממחיש כי הצעת החוק של יחימוביץ', המציעה רף של 2.9 מיליון שקל, רלוונטית למספר קטן של מנכ"לים.

מהשוואת הנתונים הללו לנתוני 2008 עולה כי המענק הממוצע שניתן למנכ"ל עלה בשיעור של 50%, וזאת לאור העובדה כי ב-2009 נרשמה התאוששות כלכלית ששיפרה את רווחי החברות.

בקסלמן אף הלכו רחוק יותר ובדקו את התפלגות רכיבי התגמול של מנכ"לים בחברות מדד ת"א 100 לפי רמת סך התגמול. "לאחר שדירגנו את סך התגמול של אותם מנכ"לים בסדר יורד, חילקנו את הרשימה לארבע קבוצות, וכללנו ברביע העליון של הרשימה את המנכ"לים שקיבלו את סך התגמול הגבוה ביותר, וכך הלאה", מסבירה קריזלר.

מניתוח זה עולה כי שכר הבסיס של המנכ"לים הכלולים ברביע העליון עמד על 3.2 מיליון שקל לעומת רק כמיליון שקל במקרה של המנכ"לים הכלולים ברביע התחתון (ראו גרף). הבדל משמעותי זה בא לידי ביטוי גם בשווי המענק שניתן למנכ"ל - ברביע העליון מדובר על מענק בשווי ממוצע של 2.7 מיליון שקל לעומת מאה אלף שקל בלבד ברביע התחתון.

אם בודקים את סך התגמול לפי הרביעים, מגיעים למסקנה כי סך התגמול עבור הרביע העליון הוא 10.2 מיליון שקל, עבור הרביע השני הוא 8.8 מיליון שקל, עבור הרביע השלישי הוא 2.5 מיליון שקל ואילו עבור הרביע האחרון - 1.1 מיליון שקל. במילים אחרות, רק 50 מנהלים מקבלים תגמול כולל שהוא גבוה מהרף שקבעה יחימוביץ' בהצעתה, ונתון זה ממחיש גם הוא את העובדה כי ההצעה רלוונטית למספר מאוד קטן של מנהלים.

2. הקשר בין התגמול לביצועים

בקסלמן וקסלמן לא הסתפקו בדירוג המנכ"לים לפי רביעים, ובחנו את שאלת השאלות - האם יש קשר בין ביצועי החברות לבין התגמול של מנכ"ליהן? "במרכז הדיון הציבורי עומדת השאלה אם אכן יש קשר בין שכר המנהלים לביצועי החברות, ולכן בחרנו לעשות משהו מאוד פשוט", אומרת קריזלר. "לקחנו את המנכ"לים שקיבלו מענק המדורג ברביע העליון של מקבלי המענק, והנחנו שאם יש מתאם מושלם בין המענק שקיבלו לבין ביצועי החברות, הרי שאותן חברות צריכות היו להיות בעלות הרווח הנקי הכי גבוה בשנת 2009", מוסיפה קריזלר.

ואכן, תוצאות המחקר מלמדות שהמצב טוב בהרבה מכפי שמקובל לטעון. 44% ממנכ"לי הרביע העליון - אלו שקיבלו את המענק הכי גבוה - מובילים את החברות עם הרווח הנקי הכי גבוה, ואילו רק 6% מובילים את החברות עם הרווח הנקי הכי נמוך (ראו גרף). "היה חשוב לנו לבדוק את הקשר בין המענק לרווח ולנטרל ממנו את שכר הבסיס, היות ששכר הבסיס אינו משתנה לפי הביצועים, וזאת בשונה מהמענק שהוא לרוב פונקציה של הרווח הנקי", מדגישה קריזלר.

קריזלר גם בדקה כיצד התפלגות רכיבי התגמול משתנה בין הרביעים השונים והגיעה למסקנה כי בקרב מנכ"לי הרביע העליון, החלק המשתנה של סך התגמול (מענק מבוסס ביצועים ותגמול מבוסס מניות) מהווה 69% בקירוב מסך התגמול, בעוד שאצל מנכ"לי הרביע התחתון מדובר רק על 9% (ראו גרף).

קריזלר מצאה עוד כי בקרב מנכ"לי הרביע העליון, שיעור שכר הבסיס (הרכיב הקבוע שאינו תלוי ביצועים) כמעט שווה בגודלו לשיעור המענק (הרכיב המשתנה לטווח הקצר). "זו התפלגות שמאפיינת את חבילות השכר של מנכ"לים של חברות זרות, וזה משקף את המגמה העולמית - התפלגות שווה בין הרכיב הקבוע, הרכיב המשתנה לטווח הקצר והרכיב המשתנה לטווח הארוך", אומרת קריזלר.

לטענתה, עד לפני כמה שנים היה לרכיב הקבוע חלק משמעותי יותר בסך התגמול של מנהלים בכירים ברחבי העולם, אך בעקבות ביקורת ציבורית לחיזוק המתאם בין התגמול לביצועים, ירד חלקו של הרכיב הקבוע עד שנוצר מצב קיצוני הפוך, שבו לרכיב המשתנה היה חלק משמעותי יותר. משבר האשראי האחרון עורר את החשש כי הרכיב המשתנה מגדיל את תיאבון המנכ"ל ללקיחת סיכונים מיותרים, ולכן בימים אלו הנטייה בעולם היא ליצור איזון נכון בין הרכיב הקבוע לרכיב המשתנה כפי שניתן לראות בנתוני הרבעון העליון של המנכ"לים.

3. תגמול מבוסס למניות

מטבע הדברים, קשה לבחון נתוני תגמול מנהלים מבלי לבחון כיצד האופציות - מכשיר התגמול ההוני שאיפשר למנכ"לים לא מעטים להפוך למיליונרים - תורמות את חלקן. בקסלמן וקסלמן ניתחו 40 הקצאות של אופציות למניות למנכ"לים של חברות הכלולות במדד ת"א 100 עד תום 2009, והגיעו למסקנה כי במרבית ההקצאות, מחיר המימוש של האופציה זהה למחיר המניה ביום ההענקה, כלומר, האופציה ניתנת "בכסף". כמו כן, האופציות ניתנות בממוצע בשלוש מנות שוות המבשילות אחת לשנה, ומחיר המימוש שלהן צמוד למדד המחירים לצרכן או לריבית במשק הישראלי.

אך הנתון המעניין יותר שעולה מבדיקה זו הוא שברוב ההקצאות לא נקבעו יעדי ביצוע המהווים תנאי למימוש האופציות מלבד המשך העסקת המנכ"ל בחברה ומשך הזמן שחלף מרגע הקצאתן.

"בעולם יש מגמה גוברת והולכת להעניק תגמול הוני המותנה לא רק בזמן הכהונה כי אם גם ביעדים פיננסיים כמו תשואת המניה בהשוואה לתשואות של מניות של חברות מתחרות", אומרת קריזלר. "בישראל זה מאוד נדיר וכמעט שלא רואים חברות שעושות זאת. עם זאת, משיחות שאנו מנהלים עם לקוחות שלנו, אנו חווים התעניינות גוברת בנושא גם על רקע המגמה העולמית וגם על רקע היתרונות הטמונים בשיטה זו", מוסיפה קריזלר ומדגישה כי "גם ללא התניית קבלת האופציות ביעדים פיננסיים, מדובר במכשיר תגמול המבוסס על ביצועים כיוון שמחיר המניה נגזר מביצועי החברה".

לבסוף, חוזה קריזלר כי בעתיד, ולאור הדיון הציבורי הנוקב, האופן שבו מתגמלים מנהלים ישתכלל - על מגוון רכיבי התגמול - וזה אומר שמדיניות התגמולים תהפוך להרבה יותר מוגדרת מראש מבעבר. "החברות ישאירו מקום לשיקול דעת - כי גם לזה יש יתרונות - אך רוב רכיבי השכר ייקבעו מראש כבר בתחילת השנה". לדבריה, יש כיום יותר ויותר חברות שהופכות את שיטת התגמול לתהליך מובנה ומתודולוגי יותר אך אין הדבר אומר שזה יתרום לירידה בסך התגמול.

22

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר