גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הצופה הישראלי אדיש לתזוזות התכופות בלוח השידורים?

חוסר היציבות שבו פועלת הטלוויזיה בישראל מביא גם לשינויים תכופים בלוח השידורים: תוכניות עולות, יורדות, מחליפות ימים ומשנות שעות ■ למרות שהבלגן אמור להזיק לזכיינים, הנתונים מראים כי אין פגיעה משמעותית ברייטינג

ערוץ 1 יש כל הזמן מונדיאל", כתבה המתלוננת לנציב פניות הציבור של הרשות השנייה, "למה זה צריך להיות עכשיו גם ב ערוץ 2?".

התמיהה של אותה גברת היא אחת מעשרות תלונות של צופים ישראלים שהתוכניות "בורחות" להם מהמסך. הם פותחים את לוחות השידורים, בעיתונים בדרך-כלל, ושואפים למצוא בטלוויזיה התאמה לתכנוניהם. לפחות הם מקווים שיהיה מה שהיה באותה שעה בשבוע שעבר. אך פעם אחר פעם, במיוחד בתקופה זו, השידור הישראלי מוכיח את עצמו כאחרון היציבים בעולם המערבי.

בשבועות האחרונים קשה לדעת בדיוק מה תמצא על המסך כשתדליק את הטלוויזיה. המונדיאל המשודר ברשת ובערוץ 1 העלים מהפריים-טיים שלהם כמעט כל תוכנית אחרת.

תוכניות כמו "קצר משפחתי" ו"עד החתונה" נפסקו באמצע עונתן - ונעלמו יחד עם כל שידורי רשת עד אחרי הגביע העולמי. קשת, הזכיינית היחידה שהחליטה להיאבק מול האירוע הגרנדיוזי ולהמשיך בתוכניות המתוכננות, העלתה תוכנית של "כוכב נולד" ביום שישי - ושבוע לאחר מכן הורידה אותה. במקומה היא העלתה תוכנית על עולם הדוגמנות, למרות שהמשבצת היתה אמורה להיות שמורה ל"מה זה השטויות האלה" של עדי אשכנזי.

"זה דבר שאנחנו מתריעים עליו רבות לאורך השנים", אומר נציב פניות הציבור ברשות השנייה, גיורא רוזן. לדבריו, "מי שלא שומר על לוח 'קדוש', לטווח ארוך זו פגיעה משמעותית עבורו. הם מבריחים צופים. היום אני חושב שזה עלול להסב פגיעות עמוקות יותר לזכיינים, ואסור להם לעשות את זה. אנשים מתרגזים כשהם מצפים ופתאום רואים משהו אחר, ללא הודעה ברורה על המסך על שינוי. גם כללי הרשות השנייה לא מתירים הפרות כאלה, אבל זה אחד הדברים הבולטים ברפיסות ברגולציה".

הרייטינג נשאר גבוה

אולם, התלונות המגיעות לרשות השנייה מתבטלות כמעט לחלוטין אל מול הרייטינג, שעדיין נשמר גבוה. זה לא התחיל רק במונדיאל. כבר מראשית חודש יוני ניתן לראות שינויים פתאומיים בלוחות השידורים.

כך, למשל, למרות פרומואים אינטנסיביים לעלייתם המשותפת של עדי אשכנזי ("מה זה השטויות האלה") ועידו רוזנבלום ("מונית הכסף") בימי השישי של קשת - המונית סיימה נסיעתה בתוך שתי תוכניות בלבד, ואשכנזי נעלמה לאחר 4 תוכניות בלבד (מקשת נמסר: "מראש תוכנן טרם עליית התוכניות כי עונתן תחולק לשתיים"). התוכנית "נדבר על זה בבית" של עמנואל רוזן נדדה באחד מהשבועות מיום רביעי ליום שבת, ו"נראה אותך", השעשועון המצליח, עבר מיום חמישי ליום שישי.

על-פי נתוני הרייטינג, שתי התוכניות של עמנואל רוזן ששודרו ביום רביעי הביאו 20.3% בממוצע. במוצ"ש, ללא תמיכה של "כוכב נולד", התוכנית ששודרה ב-5 ביוני (עוד לפני המונדיאל) הביאה נתון דומה. "נראה אותך", ששודרה 3 פעמים בימי חמישי, אחרי "כוכב נולד", הועברה לימי שישי - והעלתה את הרייטינג ברצועת הלילה ב-40% עם 20.8% בערב שבת ה-28 במאי ו-18.1% בשבוע אחר כך.

קשת היא הזכיינית שעיקר התלונות על שינויים בלוח השידורים מופנות כלפיה - כך מאשר רוזן. ניתן לתלות זאת בתפיסת הזכיינית כי אם תוכנית מוזזת ממקומה - מספיקים שיווק וקידום כדי להביא אליה את הצופים. עובדה היא, עדיין, שמדובר בזכיינית המובילה מבחינת דפוסי הצפייה.

מה שהביא באחרונה לשינויים בלוח השידורים של הזכיינית, נודע ל"גלובס", הם דווקא נתוני מחלקת המחקר. מניתוח ההשקות של "נדבר על זה בבית" ו"נראה אותך" אפשר היה לראות כי התוכניות יכולות להתמודד גם ללא המקפצה האדירה של "כוכב נולד", אליה הוצמדו בצעדיהן הראשונים.

ההערכה בקשת היתה כי התוכניות ייטיבו עם המשבצות החלשות יותר ביום שישי בלילה ובמוצאי שבת המאוחרים - וכך אכן הוכח. יש לזכור גם כי בימים שבהם הזכייניות אינן משדרות פרומואים האחת של רעותה, דחיפת המותגים החדשים לסופי השבוע זיכתה אותם בעוד יומיים של פרומואים, בימיה של קשת עצמה.

תוכניות כמו "כוכב נולד" - שיש ערך מאוד גדול לכך שהצופים ידעו לחכות לשידורן ביום מסוים - נעות פחות, למרות שהצלחתן מובטחת בכל יום שישודרו.

ברשת, לעומת זאת, יש שאיפה ברורה יותר ליציבות, לאחר תקופה ארוכה של תזזיתיות. ל"גלובס" נודע כי לאחרונה הגיעו ברשת להחלטות פנימיות שלא לשנות בקיצוניות את הלוח כאסטרטגיה, וכבר מאוקטובר האחרון רואים יציבות בלוח הזכיינית. היו מי שכינו זאת "התבגרות", בזכיינית. במיוחד לאחר שבחודשים האחרונים נאלצה רשת לשפוך לעבר הצופים את מלאי מחסניה מבלי שאף אחד ידע מה לעזאזל משודר עכשיו, אפילו לא אנשי הזכיינית.

לפני המונדיאל, ששינה ללא היכר את פני רשת, השינוי היחיד שהתבצע שם לאחר זמן רב היה מול השקת "הישרדות" (של ערוץ 10) לאחר ש-"אחד נגד 100" הוקרבה כדי להביס את הריאליטי האגרסיבי - והצליחה לעמוד בהתמודדות. השינוי המפתיע בלוח השידורים לא פגע כלל בצפייה, ואפילו ללא קידום הגיע השעשועון לאחד מנתוניו הגבוהים ביותר.

היתה זו הצלחה מרגיעה עבור רשת. שם עוד זוכרים את העונה הראשונה של "הישרדות" ב-2007, אשר סימנה את ראשית התחרות בטלוויזיה המסחרית. בכל שבוע השתנה לוח השידורים ללא היכר, ואף תוכנית דגל לא התנופפה בגאון.

"האמריקנים חוזרים כל עונה לאותו לוח שעות בדיוק, כך גם הבריטים", אומר איש פרוגרמינג בכיר, "ישראל היא חיה שונה. יציבות היא לא ערך שאנחנו נוטים לחיות על-פיו, כי בכל פעם רואים שהתזוזות בלוח עובדות, בגלל הכוח הקידומי - הפרומואים - שחזק יותר מערך היציבות".

צריך לזכור באיזו מציאות הטלוויזיה הישראלית פועלת. כל זכיינית בערוץ 2 משדרת חצי שבוע, ובכל שנתיים מתחלפים הימים. לצד זה יש שתי תקופות של חגים בנות חודש ויותר, שמשבשות את השידורים, וחודש אוגוסט השחון שדורש שינוי לתפיסת קיץ. באמצע יש מלחמות, מבצעים, משטים - וגם לוויין וכבלים שהולכים ומציעים אלטרנטיבה ראויה.

"המציאות הרגולטורית בישראל פתחה פתח לעובדה שהצופה הולך אחרי התוכן ולא אחרי יום השידור", אומר איש תקשורת בכיר, "והכוח הקידומי של ערוץ 2 כל-כך חזק עד שהוא יכול לחפות על כך".

הצרכנים לא מתלוננים

"הישראלי רגיל למציאות שבוקר אחד נראית כך ובבוקר למחרת אחרת", אומרת סמנכ"לית הטלוויזיה של הרשות השנייה, איילת מצגר.

לדברי מצגר, הרשות השנייה לא מרבה להתערב בנושא של שינויים בלוח השידורים. "גם להתערבות שלנו יש גבולות, וצריך לשקול טוב בכדי לדעת אם להתערב", היא אומרת. "אנחנו רוצים לתת חופש מלא לזכייניות, ואנחנו נכנסים לבדיקה כשיש ירידה במכסות. אם מעבירים מיום אחד לאחר, יכול להיות שהזכיין גילה ממחקר קהל שכך עדיף לו לעשות. ההבדל בין נקודה רייטינג יותר או פחות זה מאד משמעותי. ההתערבות שלנו צריכה להיות רחבה יותר מנושא הימים - אנחנו בודקים שיש על המסך תמהיל ראוי ועמידה במכסות הסוגה העילית".

* התמהיל של רשת בימי המונדיאל מספק אתכם?

"זה לוח לא ידידותי למשתמש, וקשה לשים תכנים משמעותיים בקצוות שלו. יש פה משהו מאד מורכב והשקעה של כסף רב ומשהו נקודתי מאד, ולפי התוצאות עד כה מבחינת המכסות - רשת עושה עבודה טובה, ואנחנו לא רואים סיבה להתערב. ניתן להבין את האילוצים שנוצרים כאשר משדרים משחקים באינטנסיביות כזו, אך מדובר על תקופה תחומה, זה מאוד נקודתי. אסור לשכוח שיש ציבור רחב שאוהב ורוצה לראות את זה".

מצגר חושבת, עם זאת, כי ראוי שיהיה לוח ברור יותר. "ברמה האישית אני חושבת שעדיף לדעת מתי יש את התוכנית שאני אוהבת", היא אומרת, " ואני חושבת שרשת עובדת על-פי זה יותר".

אל ארגוני הצרכנים, למשל, בניגוד לרשות השנייה לא מגיעות כלל תלונות בנושא. לדברי מנכ"לית ארגון "אמון הציבור", גלית אבישי, הדבר אינו נובע מהעובדה שלציבור לא אכפת - אלא בגלל שהוא לא יודע שהוא אמור לדרוש שירות מהזכייניות.

"העובדה שלא התקבלו במוקד תלונות של צרכנים שקבלו על שינויים ספונטניים במועדי תוכניות או בתכנים בערוצים המסחריים עשויה להעיד על העובדה המצערת, שערוצים מסחריים בישראל נתפסים בטעות כ'ערוצי חינם'", אומרת אבישי. "כמובן שמדובר בתפיסה משוללת יסוד, שכן הצרכנים משלמים עבור ערוצים 2 ו-10 בכך שהם צופים במקבצי הפרסומות המרובים, ממש כפי שהם משלמים מנוי חודשי לכבלים או אגרה שנתית לערוץ 1. כתוצאה מתפיסה מוטעית זו, הצופים אינם מוצאים לנכון להתלונן על כך במוקד הארגון ובכך לעמוד על זכויותיהם".

לגיורא רוזן, נציב התלונות ברשות השנייה, יש דווקא הסבר אחר. "הציבור לא נרעש יותר מכלום", הוא אומר. "חלק מהתשובה היא כי התרגלו לסוג כזה של הפרה ואי-עמידה בלוחות השידורים. חוץ מזה, אנשים רואים היום הרבה מאד בצפייה דחויה, ויש מה לראות גם אם לא קיבלת את מה שרצית. אנשים אדישים לסוג ההפרה הזו - העיקר שיש מה לראות בטלוויזיה".

מרשת נמסר בתגובה כי "רשת בחרה להביא לצופיה את אירוע המדיה הגדול ביותר בעולם, המונדיאל. הפרומואים של רשת עושים את עבודתם נאמנה ולאורך כל התקופה מביאים בפני הצופים את המידע אודות המשחקים המשודרים בכל אחד מימי השידור. בתום תקופת המשחקים, אנו סמוכים ובטוחים שהצופים ישובו לראות את תוכניות רשת האהובות עליהם".

עוד כתבות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון