גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מחירי הדירות בבאר-שבע ובחיפה לא עלו משמעותית"

דלית בראון, מנכ"לית מבני תעשיה, חוששת מההתרחבות המואצת של מרכזי הקניות, חושבת שהבעיה בנדל"ן למגורים מתחילה בפריפריה, ולא מוטרדת מחשיפת החברה להודו, רוסיה וארה"ב ■ "שיתנו סיוע לאנשים בפריפריה ואז לא יצטרכו לנהור למרכז, איפה שבאמת אין קרקעות"

כשדלית בראון הגיעה לפני שלוש שנים למבני תעשיה , שוק הנדל"ן היה בשיאו. חברות קנו נכסים בחו"ל וגייסו בקלות כספים, המניות זינקו, וכולם נהנו. אלא, שכעבור זמן קצר השתנתה בקיצוניות האווירה בשווקים, ובראון נאלצה להוביל לראשונה חברה גדולה בתקופת משבר.

"כשהגעתי, אמרו לי 'תקני', ואחרי מספר חודשים אמרו לי 'תבדקי מה עוצרים'. נכנסתי בדיוק בהייפ, וחצי שנה אחר כך המציאות השתנתה. אבל זה מה שעושה את החיים מעניינים, לא?", היא מספרת בראיון ראשון ל"גלובס".

"בסופו של דבר, מבני תעשיה לא התפרעה. היה משבר בעולם ובענף, אבל החברה תמיד הייתה מאוד יציבה, וצריך להבדיל אותה מהרבה חברות שהשקיעו בקרקעות ובייזום בכל מיני מקומות שונים בעולם", היא מוסיפה.

- אבל היו לכם קרקעות באזורים שנפגעו מאוד במשבר, כמו הודו וארה"ב.

"יש לנו פורטפוליו עשיר של נכסים מניבים. אז אם חברה שברשותה 2 מיליון מטר נכסים מניבים, משקיעה בקרקעות לצד תזרים מזומנים יציב שיש לה, זה עדיין סביר. נכון שהיה צריך לדחות חלק מהתוכניות, אבל הרכישות טובות. ברור שצריך לחכות לדוגמה עם הקרקע בניו יורק, אבל זו עדיין קרקע בניו יורק ולא בקזחסטן, או מקומות כאלה.

"כמו כן, השוק אמנם היה בפאניקה, אבל עדיין המניות שלנו נסחרו במחירים יותר גבוהים משמעותית, וכשמניות נדל"ן אחרות נחתכו ב-70%, המניות שלנו ירדו בפחות מ-40%. השוק ידע לתת משקל ליציבות של החברה".

- ובכל זאת, זה לא מלחיץ לנהל חברה בתקופת משבר כזו?

"ידעתי שהחברה טובה ויציבה, וצריך לשדר את זה החוצה למי שלא יודע. מי שמכיר את החברה ידע שאין שום סיבה לפאניקה - אנחנו חברה רב לאומית, ופועלים בעשר מדינות, אז ידענו שהמשבר מגיע עוד לפני שאנשים פה ידעו. זה לא בא לנו בהפתעה, וביצענו מימושים לפני שהמשבר הגיע לשיאו. כך למשל, מכרנו את מבנה סלקום בהרצליה תמורת 330 מיליון שקל ב-7% תשואה, ממש שנייה לפני שכל השוק נכנס לסחרור".

"לא קנינו קרקעות בסהרה"

- ביצעתם לא מעט מחיקות בפעילות ברוסיה והודו, זה לא מטריד אותך?

"את רוב ההשקעות האלו שלנו כבר מחקנו בספרים. זאת אומרת, מפה יהיה רק אפסייד, שכן הקרקעות עדיין אצלנו. צריך להסתכל על זה כריצה למרחקים ארוכים. לצד ההשקעות שלנו בהודו, רוסיה ובחבר העמים, יש השקעות בעשר מדינות ונכסים מניבים שנותנים בסיס מאוד מאוד חזק, שמאפשר לשאת על הגב שלו את ההשקעות האלה".

- מה המצב בחברה הבת מירלנד הפעילה ברוסיה, שמנייתה נחתכה מהשיא בכ-90%?

"לא מדובר בחברה שאין לה בסיס. יש לה כבר לא מעט נכסים שמניבים ונותנים לה תזרים מזומנים. זו חברה שיש לה הרבה פרויקטים בבנייה, ובחלקם הושלמה הבנייה במהלך המשבר. בכל מקום בעולם, בטח בישראל, עד שמקבלים אישורים של תכנון, רישוי ובנייה זה שנים. יש מצבים שהכול עולה, או יכול להיות עיתוי שהכול למטה, אבל אם אתה יודע לקנות את הקרקע במיקום טוב, ויודע שיש שוק למה שאתה בונה, בסוף זה מוכיח את עצמו.

"לכן, צריך להסתכל על מירלנד לעומת חברות אחרות שפועלות ברוסיה, ולראות איזה נכסים יש לה, מה היא בונה, מה מצב הקרקעות שלה, בכמה היא קנתה. והיא קנתה את הקרקעות במחירים זולים".

- ומה לגבי החשיפה שלכם להודו?

"אם מדברים על טווח ארוך, אז הודו לדוגמה זה שוק שמצד אחד קשה לפעול בו וצריך שותפים ואורך רוח, ומצד שני האוכלוסייה שם היא שנייה בעולם מבחינת כמות האנשים הצעירים מתחת לגיל 30. זה שוק שצריך להיות בו - אם לא עכשיו, אולי עוד שנתיים, או ארבע שנים, אבל מתישהו זה יקרה. קנינו קרקעות ומרכז מסחרי, ואמנם יש לנו שם הסתבכות עם שותף מקומי, אבל גם זה ייפתר".

האינטואיציות של פישמן

את מתארת תמונת מצב אופטימית, ובכל זאת, אין איזה לקח שלמדתם מהמשבר?

"לא, כי לא עשינו דברים שאני מצטערת עליהם. לא קנינו קרקעות במקומות בעייתיים - רכשנו נכסים שעדיין שווים את מה ששילמנו עליהם, אם היום קצת פחות, אז מחר קצת יותר. לא קנינו קרקע במדבר סהרה שאין מה לעשות איתה".

אמנם המצב של מבני תעשייה, שבשליטת אליעזר פישמן, הוא טוב יחסית. אבל במהלך המשבר מצבן של חלק מחברות הנדל"ן האחרות בקבוצת פישמן, לרבות החברה האם כלכלית ירושלים, היה הרבה יותר בעייתי.

הדבר לא השפיע גם עליכם?

"יש לזה דווקא יתרונות. מצד אחד אנחנו חלק מקבוצה שיש בה עוד חברות, ומצד שני זו קבוצה שהבעלים שלה הוא אחד האנשים הכי משמעותיים בשוק הנדל"ן בארץ, והשוק יודע לתת לזה מחיר. השוק גם יודע שלאליעזר פישמן יש ראייה מאקרו כלכלית וידע שלמעטים יש".

חילקתם דיבידנד של 100 מיליון שקל ב-2009 ולפני כן 103 מיליון שקל ב-2007 - שנים לא קלות שבהן יכולתם לנצל את הכסף ולהתרחב, והרקע היה מצבה של כלכלית, שנדרשה לשפר נזילות. אז באמת אין השפעה למצב של החברה האם?

"מדיניות הדיבידנד נקבעת על ידי הבעלים, וגם צריך לזכור שמי שנהנה ממנה זה לא רק הבעלים אלא כל בעלי המניות. 20% מהמניות שלנו מוחזקות על ידי הציבור. חברה בריאה מחלקת דיבידנד. זאת החלטה של בעלים, ואני בסך הכול מנהלת ומכבדת כל החלטה. זה לא מקומי להביע דעה על מדיניות חלוקת הדיבידנד".

פישמן הוא צנטרליסט, או שהוא נותן יד חופשית?

"אליעזר פישמן הוא יו"ר החברה, ויש לו ראייה של כל חברות הנדל"ן בקבוצה. הוא סומך על המנהלים שלו, אבל מצד שני מעורב בהרבה מאוד דברים, בהיבטים הפיננסיים של הרכישות בחו"ל. הדומיננטיות היא בראיית המאקרו ובשווקים השונים, והאינטואיציות שלו. לכמה אנשים בשוק יש אינטואיציות כמו של פישמן? לדעתי הוא יחיד במינו. "הוא מעורב בדברים האלה, ובוודאי שאני נהנית מזה, אבל הוא סומך על המנהלים שלו, נותן להם את המקום. אני נהנית מאוד לעבוד איתו".

"בועה? תבדילו בין פריפריה ל'מדינת ת"א'"

בראון, שנולדה בשכונת אחוזה בחיפה, הגיעה למבני תעשיה לפני כשלוש שנים, לאחר 12 שנים בחברת רד בינת נכסים, שם הקימה את תחום הנדל"ן ועמדה בראשו.

כשהיא רואה מהצד את הרעש התקשורתי שמעורר ענף הנדל"ן בישראל, עם החששות מבועה, היא לא מבינה על מה המהומה הגדולה. "משנת 2000 ועד לפני שנה וחצי, הייתה שחיקה במחירי הדירות באופן משמעותי. העלייה בתשומות הבנייה הייתה 40% במשך עשר השנים האחרונות, ומחירי הדירות בקושי עלו", אומרת בראון. "עד לפני שנה וחצי כל הזמן הייתה שחיקה ריאלית במחירי הדירות, וזאת אחת הסיבות שקבלנים לא בנו. אחר כך היה משבר ואי אפשר היה לקבל מימון, והדבר היחידי שהציל את השוק הזה הוא העובדה שכל שנה בונים בו בממוצע 30 אלף יחידות דיור, ויש ביקוש ליותר מכך".

- אז אין בועה בתחום הדיור?

"אם מדברים על בועה, אולי מתכוונים לאזור מסוים וסגמנט מסוים - של דירות יוקרה בתל אביב. יש הבדל בין פריפריה לבין 'מדינת ת"א'. יש הרבה אנשים שמחפשים דירות בת"א, וזה לא אומר שבפריפריה המחירים גבוהים. המחירים בבאר שבע ובחיפה לא עלו בצורה משמעותית".

- ובכל זאת, המחירים עולים בתקופה האחרונה. מה צריך לדעתך לעשות?

"המדינה צריכה לטפל בזה. וקודם כל צריך לבדוק איך חוזרים לפריפריה. פעם היו מענקי דיור שניתנו בפריפריה, אך ביטלו אותם לפני שבע שנים. צריך גם לפתור בעיות תחבורה. הפריפריה חולה וצריך לתמוך בה, לפתור בעיות של נגישות, לחזור לתת מענקים. שיתנו מכלול שלם של סיוע לאנשים בפריפריה, ואז לא יצטרכו כולם לנהור למרכז, איפה שבאמת אין קרקעות".

- מה דעתך על קבוצות הרכישה, הן לא תרמו להיווצרות בועה?

"קבוצות הרכישה סייעו למשק, כי הן נכנסו באותו מרווח שקבלנים לא קיבלו מימון מהבנקים. זה לא מכלול אחד - צריך לדעת ממי קונים דירה, כי בכל זאת יש פה מידה של סיכון. אבל יש קבוצות רכישה מאוד רציניות. יש גם קבלנים שנפלו. נכון שזו לא אותה רמת ביטחון, אך אני לא רואה בכך בעיה. זאת דרך שהצליחה להתגבר על קושי שהיה בשוק".

- איזה תחום בנדל"ן בישראל בכל זאת בעייתי בעיניך?

"תחום המסחר. נכון להיום אין בו עדיין בועה, אבל יש המון תוכניות להקמת מרכזים מסחריים השנה: בונים 300 אלף מטר של מרכזים מסחריים בבאר שבע, באשדוד, בקריית שמונה, בעכו, ויש תוכניות נוספות שאני לא יודעת אם כולן יתממשו. אין לי ספק שאם יממשו את כל התוכניות האלה, זו תהיה ירייה ברגל לבעלים האחרים של המרכזים המסחריים, ותהיה פה בעיה של עודף היצע. צריכים להיות יותר זהירים".

- ואיפה אתם בתחום המסחרי?

"בשלוש השנים האחרונות עשינו מהלך למיתוג המרכזים שלנו תחת השם ONE, עם ניהול ושיווק אחיד. יש לנו שטחים בעפולה ובאשקלון שאנחנו מתעתדים להקים בהם מרכז יחסית קטן, מקומות שאנחנו יודעים שאין בהם תחרות ויש ביקוש".

"ברחובות נזרקו רימונים, אנחנו מכרנו דירות"

אחד הפרויקטים הגרנדיוזיים שמבני תעשיה שותפה בהם הוא הקמת מגדל יוקרה בבנגקוק, בירת תאילנד. מדובר בפרויקט בהשקעה של 110 מיליון שקל, להקמת בניין בן 77 קומות שמיועד לאוכלוסיה העשירה בתאילנד ולתושבים נוספים באסיה. אלא, שלרוע המזל לא רק שהמשבר הכלכלי מעיב על התפתחות התוכניות, אלא שבתקופה האחרונה התגלע חוסר יציבות פוליטי בתאילנד, שהוביל למהומות אלימות לפני מספר שבועות, מה שבוודאי לא תרם לקצב המכירות.

- איך האירועים האחרונים בתאילנד משפיעים על התפתחות הפרויקט ועל המכירות?

בראון: "סגרנו את מרכז המכירות למספר ימים בתקופת המהומות. ואגב, באחד הימים שהיו רימוני עשן ברחובות מכרנו שתי דירות לתושבי הונג קונג שבאו לראות. פרויקט מהנקון הוא לטווח ארוך, ולא צריך להיכנס לפאניקה. קנינו קרקע במקום הכי אסטרטגי בבנגקוק - בלב העיר, באזור העסקים של סילום (אזור מסחר שוקק ומתפתח בבירה התאילנדית, א.ש.).

"תאילנד היא בין הכלכלות הגדולות במזרח אסיה, עם מעל ל-55 מיליון תושבים. יש שכבה של עשירים שהיום משנה את הרגלי הצריכה שלה. אם פעם גרו שם רק באחוזות לכל המשפחה, היום הם מתחילים לחזור למרכז העיר, ומחפשים את הדירות היקרות בבניינים הגבוהים".

* אליעזר פישמן הוא בעל השליטה ב"גלובס"

עוד כתבות

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

כוחות מקסיקניים ברחובות מקסיקו סיטי / צילום: ap, Ginette Riquelme

השוטר שהפך לברון סמים: החיסול הדרמטי במקסיקו, וההשלכות

מנהיג קרטל חליסקו "אל מנצ'ו" חוסל במבצע נועז של צבא מקסיקו, שהביא לסיומו של מצוד בינלאומי ממושך ● מותו הצית גל נקמה הכולל חסימות כבישים ומהומות אלימות - שהפכו ערי נופש לאזורי קרב ● הכאוס הביא לביטולי טיסות ולאזהרות מסע למדינה

בניינים בראשון לציון / צילום: Shutterstock

המכרז המדובר בראשל"צ נסגר: שווקו שטחים ב-1.4 מיליארד שקל

לאחר התמודדות של שחקניות מרכזיות בענף, נסגר המכרז לשטח הבסיס המתפנה בראשון לציון ● מדובר במהלך פתיחה לפרויקט שיכלול כ־10,000 יחידות דיור חדשות בדרום העיר

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק

כותרות העיתונים בעולם

זו אחת ממערכות הנשק המתקדמות בעולם והיא עכשיו בידיים של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן תרכוש מערכות מתקדמות מרוסיה כדי לשקם את יכולות ההגנה האווירית שלה, מנהיג המעצמה העולמית שיבוא לבקר בישראל בשיא המתיחות מול איראן, ופרו-פלסטינים בגרמניה מתכננים להפגין ליד מחנה ריכוז • כותרות העיתונים בעולם 

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

תצא מהקיפאון? אנבידיה תצטרך להציג יותר מדוחות טובים כדי להרשים את המשקיעים

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג ביום רביעי לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א לאחר החלטת הריבית; מדד הבנקים קפץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 איבד מערכו כ-0.8% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בסר הנדסה בדרך להנפקה לפי שווי של עד 1.5 מיליארד שקל

לגלובס נודע כי החברה מתכננת להנפיק כ-20% ממניותיה לפי שווי של בין 1.3 ל-1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● בספטמבר האחרון, פועלים אקוויטי רכשו 10% ממניות החברה לפי שווי של כמיליארד שקל אחרי הכסף

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר