גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אפל: "הרשעתי - מסכת אירועים בקנה-מידה של רעידת אדמה"

דודי אפל, שקיבל גזר דין של 3.5 שנות מאסר: "אני רוצה שהציבור יראה את המשטרה והפרקליטות במערומיהן, ושישפוט. הציבור צריך להבין שדבר כזה יכול לקרות אפילו לדוד אפל, שלכאורה נולד לאצולה שהקימה את מדינת ישראל"

דודי אפל, אומרים מקורביו, הוא לא אותו אדם. הוא השתנה. אחרי חקירות ב-43 תיקים שונים, אחרי שנים בבית המשפט, הם מסבירים, הוא כבר לא בוחש בפוליטיקה, לא בהון ולא בשלטון. עכשיו הוא משקיע במשפחה ובחברים שמלווים אותו בשעותיו הקשות, ושמח בכך. מדוכדך מגזר הדין ומעונש המאסר שספג? ממש לא, פוסקים החברים, הוא לגמרי שלם עם עצמו, ולכן גם לא מדוכדך.

לא קשה להאמין לדברים הללו; בכל זאת, שנים ארוכות מאוד של חקירות ומשפטים (25 לפי החשבון של אפל) יותירו את חותמן בכל אדם, קשוח ועמיד ככל שיהיה. ועדיין, בשיחה עם דודי אפל נשמעת אותה המוזיקה הישנה, רק בווליום גבוה יותר ובמילים בוטות וקשות עוד יותר; אפל משוכנע שהוא הקורבן, שתפרו לו תיק, שרדפו אחריו, שעשו לו עוול. האצבע מופנית, כמובן, לעבר המשטרה, הפרקליטות ובית המשפט.

קל לפטור את הטענות הללו כתירוצים קבועים של עבריינים שהורשעו. ובכל זאת, ואף שאפל רחוק מלהיות צח כשלג, בחלק מהטענות יש לפחות שמץ של אמת לא נוחה. אפל, בצדק או שלא, היה סדין אדום עבור מערכת החוק. העונש שספג - 3.5 שנות מאסר - הוא חסר תקדים בחומרתו, מספר התיקים הפליליים שבהם נחקר עומד על 43 (!), ורובם המכריע הסתיים בלא כלום למרות 200 ימי חקירות שעבר ויותר משנתיים וחצי של האזנות סתר.

בפרקליטות דוחים את הטענות הללו על הסף (ראו את התגובה המלאה בהמשך). אנחנו, אומרים שם, לא רודפים אחרי אף אחד. "אין מקרים שאדם מורשע ב-3 פרשיות שוחד. אפל הוא לא המשחד הרגיל - הוא המשחד הסדרתי", אומרים גורמים בפרקליטות. "הוא רצה לרכוש שליטה, והיה לו כוח פוליטי רב. לא זכור תקדים לאיש רב כוח ומעמד ששיחד ב-3 מקרים, וגם את זה צריך להביא בחשבון".

ומה יקרה עכשיו בסאגת אפל? בראיון ל-G הוא ומקורביו מסבירים את האסטרטגיה; צוות ההגנה הנרחב יתוגבר עוד יותר, הפעם בעו"ד נבות תל-צור, פרקליטו של אהוד אולמרט, ובעו"ד איתן מעוז.

הערעור שיוגש ילווה במתקפה תקשורתית נרחבת שבה יחשוף אפל את העוול שנגרם לו, לטענתו, ויבקש מהציבור - מתוך מחשבה שהדבר ישפיע על בית המשפט - צדק.

האם לא כדאי לו להמתין לסיום הדיון בערעור? לפי חלק ממקורביו, אפל איבד כל סוג של אמון בבית המשפט - והוא מרגיש שאין לו מה להפסיד.

"25 שנים שתקתי"

"תמנון כחול-לבן" - זה הכינוי שהדביקה המשטרה לדודי אפל, וכיאה לאדם עם השפעה כה נרחבת ניהלו את משפטו לא פחות מ-3 פרקליטויות שונות - מיסוי וכלכלה, מחוז מרכז, והפרקליטות האזרחית. המאמץ השתלם מבחינת התביעה, עם עונש מאסר חסר תקדים ל-3 עבירות מתן שוחד שבהן הורשע.

אפל, עושה רושם, לא התעייף. "25 שנים ישבתי ושתקתי", הוא אמר השבוע בזעם ל-G. "נתתי למערכות אכיפת החוק לעבוד; עכשיו התור שלי. אמרו לי; 'בזמן שהם עובדים אתה תשב בשקט', ולכן לא פתחתי את הפה. כך חונכתי, כך מנחם בגין חינך אותי: שמדינת ישראל היא מעל הכול, וגופי האכיפה מעל הכול, והאזרח צריך לכבד את זה. אבל ברגע שנגמרה העבודה שלהם, אני צריך לבוא ולהראות מה הם עשו. זו חובתי, ואני הולך למלא אותה כי זה לא קשור רק בי, זה קשור לכלל הציבור". את הרשעתו הוא מגדיר כ"מסכת של אירועים חמורים בקנה-מידה שאי-אפשר להבין. רעידת אדמה".

* למה אתה מתכוון?

"עוד לא קולטים מה המערכת הזו עשתה. הממדים של זה מפחידים. תפרו תיק ועשו את זה בצורה מכוערת, דבר איום ונורא. אני הולך לעשות כאן טיפול שורש, אני הולך לעשות טיפול יסודי".

* תסביר.

"לחשוף את כל הדבר הזה. להראות איך דבר גרר דבר, עד שהגיעו למצב שהם (הפרקליטות, ה' מ') הפכו לשבויים של מעשה הזדון שהם בעצמם עשו. צריך לעשות תחקיר מעמיק: אנשים (אפל מתכוון למשטרה ולפרקליטות, ה' מ') איבדו את הראש, הפסיקו לפחד והתחילו לעשות דברים מהמקפצה.

"עכשיו הגיע התור שלי. תהיה בדיקה הכי מעמיקה שיש, והציבור יצטרך לחשוב מה הוא עושה עם זה... ...מאז קום המדינה לא קרה דבר כזה, ששותפות לו כל-כך הרבה מערכות. אני לא מתכוון להקל על אף אחד. אני לא רוצה שיקלו איתי. אני מוכן שיחמירו איתי, אבל שיתנהגו כחוק. מאות פעמים עברו על החוק במקרה שלי, ואני רוצה שהציבור יראה את כל התמונה; שיראה את הגופים האלה במערומיהם, ושישפוט".

* אתה מאשים ותוקף, אבל בעבר ניסית וטענותיך נדחו; עתרת לבג"ץ, פנית למבקר המדינה.

"אני אראה לציבור איך כל זה התחיל, איך התקדם שלב-שלב, איך המערכת נסחפה מפשע אחד לאחר. אני אראה איך המערכת למדה לכסות על עצמה, ושילבה את כל העוצמות שלה. בלי הצדקה, בלי שהיתה שום ראיה. זה תוצאה של עודף כוח. צריך לחשוב אם לא צריכים לשים במערכות הללו בלמים ומחסומים.

"האמת שלי תצא לאור, אין לי ספק. ערכאת ערעור זה דבר שאני מאמין בו. אני מאמין שהמערכת הזו תעצור ברגע האחרון. כשיבינו מה קרה, אנשים ימשכו את ידיהם. אני שוב אומר לך שאני מאמין במערכת הזו, כי זה לא 100% של המערכת - זה חוט אחד מסוים; אמנם חוט ארוך, אבל אחד. אני צריך לבוא ולהראות את כל העובדות אחת לאחת, כדי שהציבור יבין שזה יכול לקרות אפילו לדוד אפל".

* מה זאת אומרת, אפילו לדוד אפל?

"דוד אפל, שלכאורה נולד לאצולה שהקימה את מדינת ישראל. כל הדימויים האלה אין להם ערך מבחינתי. העובדה היא שזה קרה".

לא מאמין בבית המשפט

אפל מצהיר כי הוא מאמין במערכת, אבל בפועל, אומרים מקורביו, "כנראה שאין מישהו שמאמין במערכת פחות ממנו".

מאמין או לא, ספק אם יש מישהו שמכיר טוב כמו אפל את בתי המשפט ואת חדרי החקירות. במהלך השנים הוא עבר למעלה ממאתיים ימי חקירות, וניהל מספר רב של תיקים אזרחיים. למרות מספר החקירות האדיר הזה נותר אפל, במישור הפלילי, נקי עד ההרשעה הנוכחית. במקרה קודם שהוגש נגדו אישום, תיק פינוי המעברות, הוא הסתיים בזיכוי.

"התדמית של אפל היא של אדם מושחת, אולם בפועל הוא נקי", אומר מקורב אליו. "אין עוד אדם בישראל שנפתחו נגדו חקירות בהיקף שנפתחו לאפל. מדובר בעשרות. במשך שנתיים וחצי האזינו לכל השיחות שלו ושל בני משפחתו. במדינה מתוקנת, מודרנית, זה לבדו היה מביא לביטול כתב האישום. ועם כל זה שישבו עליו, ועם כל החקירות שהתנהלו נגדו - פרשת האי היווני, פרשת אולמרט, פרשת נחמה רונן, והרשימה עוד ארוכה - כל התיקים נסגרו. רק שאת זה שוכחים".

עו"ד משה ישראל מלווה את אפל כבר שנים ארוכות. בין היתר היה אחראי לזיכויו בתיק הפלילי של פינוי המעברות, וייצג אותו בשלב הטיעונים לעונש בתיק השוחד. "אין אדם שהמערכת טעונה עליו יותר מאשר נגד אפל. הוא בעיניהם סמל השחיתות. הם חושבים שהוא במוקד של כל דבר ושהוא הצליח לחמוק. לאפל יש 43 תיקי חקירה שנפתחו - ורובם נסגרו מחוסר אשמה. אין אדם שנפתחו נגדו כל-כך הרבה תיקים".

למה מושך אפל כל-כך הרבה אש? "עוד הרבה לפני שהועמד לדין בגין עבירה כלשהי נתפס אפל בעיני המערכות האליטיסטיות - המשפטית אך גם הפוליטית והחברתית - כאויב, כגורם זר, מאיים ומסוכן. במובן מסוים הוא סוג של אריה דרעי", טוענים מקורביו של אפל. "דרעי ניסה איכשהו לדבר בשפה של האליטה; אפל, לעומת זאת, הגיע משכבות שצברו ושהאליטות התקשו לעכל: פעילי ליכוד, קבלנים מתעשרים.

"אפל, להבדיל מאחרים, עשה עוד משהו, שאף אחד לא העז לעשות לפניו - לצאת נגד מערכת המשפט. הוא נתפס כמי שמתערב במינויים של שופטים. זה הפחיד הרבה מאוד גורמים, הרבה לפני שבכלל הועמד לדין. וכשהוא מגיע לבית המשפט עם הקדמה כזאת, למה אפשר לצפות?".

* יהיו שיאמרו שהוא הרוויח את התדמית הזו ביושר.

"הגבול בין התערבות לגיטימית לבין ניסיון לערער על מוסדות השלטון הוא לא ברור. מההיכרות שלי איתו אני לא חושב שהוא היה גורם מסוכן. אני לא חושב שבמקרה שלו הקשר בין הון ושלטון היה כה קיצוני ומובהק כמו שמייחסים לו. מה שיש בתיק הזה זה שיחות טלפון של 'אני אעזור'; בטח לא בקנה המידה שמייחסים לו, של אדם שיכול להכריע גורלות של חברי כנסת ושל שרים. נטען כלפיו ששילם שוחד לראש עיריית לוד. ראש עיריית לוד היה מצחצח את נעליו גם לולא היה נותן לו שקל. דודי אפל היה מלך בלוד. הוא הכפיל את לוד. כל ראש עיר היה נופל לרגליו, ואני לא רואה סיבה בעולם שהוא צריך לשחד אותו".

4 מיליון דולר לעורכי דין

הרבה פרקליטים הסתובבו סביב אפל במהלך שנותיו הרבות כנחקר: משה ישראל, אילן סופר, ישראל שלו, שלומית הראל-שוורץ, אלדד יניב, ליאורה גלאט-ברקוביץ', פרופ' רון שפירא, שלמה נסים. אפילו הפרקליט האמריקאי פרופ' אלן דרשוביץ גויס בשעתו, כשהוגש בג"ץ נגד האזנות הסתר חסרות התקדים שנעשו לאפל.

דרשוביץ טען אז כי לא נתקל מעולם בהפרה כזו של זכויות אדם: מעל שמונים אלף שיחות של אפל ובני משפחתו הוקלטו, 3,000 מתוכן תומללו, בהן שיחות פרטיות של בני המשפחה, שיחות עם רופאים ושיחות של אפל עם עורכי דינו. בפרקליטות אומרים כי כל הטענות אפל בעניין זה נדחו על-ידי בתי המשפט.

על-פי ההערכות, העסקת עורכי הדין עלתה לאפל כ-4 מיליון דולר. מתברר שאפילו לאיש אמיד כמוהו לא פשוט לשלם את הסכומים האלה: במארס 2009 ביקש משרד גולדפרב לוי ערן להוציא התראת פשיטת רגל נגד אפל, בשל חוב של 1.5 מיליון שקל. בינתיים הצדדים הגיעו לפשרה.

* איך אפשר להפסיד עם סוללה כזאת של פרקליטים?

"מרגע שדרכה כף רגלו בבית המשפט היתה תחושה שאין להרכב השופטים שום נכונות אמיתית לשקול את טענות ההגנה. זה מתחיל מטענות פרוצדורליות ומדרישות לגילויי מסמכים. אני חושב שבכל השנים האלה לא התקבלה אף טענת הגנה, או אפילו אם נמעיט אז 95% מבקשות ההגנה נדחו", אומר אחד מהם.

* לפי זה אין לו מה לערער.

"לא מדויק. הקונסטלציה של ההרכב היתה מאוד קשה. זה הרכב של 3 שופטים מאוד ממלכתיים. אם התיק היה נשמע בפני הרכב עצמאי, אולי התוצאה היתה אחרת.

תגובות

הפרקליטות: קשה לומר שהתנפלנו על חף מפשע

הפרקליטות העמידה בתיק הזה את מיטב אנשיה: ליאת בן-ארי ויונתן תדמור, פרקליטים בכירים בפרקליטות מיסוי וכלכלה; ענת סבידור, בכירה בפרקליטות מחוז מרכז; ורינה מיוחס, בכירה בפרקליטות האזרחית.

גורמים בפרקליטות מסבירים כי אפל נעזר בסוללה של עורכי דין בכירים, והיה מקום לתת להם מענה הולם. "לו היתה הפרקליטות מעמידה מול שורת הסנגורים פרקליטים חסרי ניסיון, היו באים בטענות לפרקליטות, ובצדק".

גורמים בפרקליטות מציעים לבחון בעיניים ביקורתיות את טענותיו של אפל. בסופו של דבר, אומרים שם, "צריך לראות את הדברים במבחן התוצאה: אפל נאבק על כל מילה ותג, ובית המשפט לא קיבל את הטענות שלו, לרבות בנושא האזנות הסתר. ברור שלאפל כנאשם נוח לומר שהפרקליטות פעלה מתוך זדון. בפועל נאספו הררי ראיות שהביאו להרשעתו. הפרקליטות לא פועלת מתוך אג'נדות אישיות, והתיק נוהל מתוך אמונה שלמה. אי-אפשר לומר שהתנפלו על איש חף מפשע".

דובר משרד המשפטים:

"גזר דינו של אפל הוא תוצאה של הרשעה ב-3 המקרים יחדיו, בעוד מקבלי השוחד הורשעו כל אחד במקרה יחיד של קבלת שוחד מאפל, ועל כן ההשוואה איננה במקומה.

"האזנות הסתר בתיקים אלה אכן היו בהיקף נרחב, אך עמדו בפני מבחן שיפוטי. ההאזנות קיבלו בכל פעם את אישור בתי המשפט, והובילו לאיסוף ראיות משמעותי בכל אחד מן האישומים. רק לאחרונה דחה בית המשפט העליון את הטענה בדבר אי-חוקיותן של האזנות הסתר (בג"ץ 5207/04).

"דוד אפל העמיד מטעמו סוללה של סנגורים, שבתקופות מסוימות מנתה לא פחות מ-10 סנגורים.

"הפרקליטות לא טענה מעולם כי אפל הנו איש ציבור, אלא הטענה היתה כי הוא השתמש במעמד ובכוח הפוליטי הרב שהיו לו על מנת לרכוש שליטה באנשי שלטון ובפקידי ציבור".

הנהלת בתי המשפט: "איננו רואים מקום להגיב לדברים".

HadasM@globes.co.il

עוד כתבות

עלי אקספרס / צילום: Shutterstock

אפקט סמוטריץ': הרכישות מחו"ל צמחו בינואר ב-35% לעומת אשתקד

בזמן שמליאת הכנסת ושר האוצר מתכתשים על צו הפטור ממס על יבוא אישי, הישראלים הגדילו את סלי הקנייה שלהם - מאופנה ועד מוצרי חשמל ● המדד החודשי של רכישות מאתרי האונליין

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצללה בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק נפלה במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

נכס של אול-יר בניו יורק / צילום: מצגת החברה

7 חברות כבר קרסו, ומיליארדים ירדו לטמיון. אז למה הטרנד המסוכן בבורסה ממשיך?

מאז החלו הנפקות של חברות נדל"ן מארה"ב בבורסה המקומית לפני כמעט 20 שנה, קרסו כבר שבע מהן, אך גם היום הן ממשיכות להגיע בהמוניהן ולגייס מיליארדי שקלים מהמשקיעים בת"א ● מדוע זה קורה, מי המרוויחים והנפגעים, ומה עושה הרגולטור שמפקח על התופעה? ● כסף בסיכון

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

רפי ליפא  וגל עמית, יועצי ההנפקות שפעלו עם פועלים אי.בי.אי בעבר / צילום: תמר מצפי

150 מיליון שקל ליועצים, קשיים לשתי החברות שהביאו מארה"ב

לפני שני עשורים הביאו רפי ליפא וגל עמית את חברת הנדל"ן האמריקאית דה לסר לגיוס חוב ראשון בת"א ● בעקבותיה הגיעה דה זראסאי, שקרסה אשתקד ● השבוע עבר הלחץ לאג"ח של חלוצת ההנפקות הזרות, שתשואות האג"ח שלה זינקו מחשש שתתקשה לעמוד בהתחייבויותיה ● כסף בסיכון

דורון בלשר, מנכ''ל אורמת / צילום: כדיה לוי

החברה הישראלית שתספק לגוגל אנרגיה מציגה תחזית אופטימית

למרות צמיחה של 12.5% בהכנסות לכמעט מיליארד דולר, העלייה החדה בעלויות שחקה את השיפור התפעולי והרווח הנקי של אורמת נותר ללא שינוי משנה שעברה ● מנגד, החברה מציגה תחזית אופטימית ל-2026, בין היתר על רקע הסכם אספקת אנרגיה ל-15 שנה עם גוגל והתקדמות בפרויקטים חדשים

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה יורדת ב-5%, מניית הקוונטים שמזנקת ב-20%

נאסד"ק יורד ב-1.8% ● הקוספי זינק בכ-3.7%, לאחר שרק אתמול חצה לראשונה את רף ה-6,000 נקודות ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, בעוד המשקיעים ממשיכים לשקול את השפעות ה-AI על השווקים ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

ביהמ''ש לענייני משפחה בת''א / צילום: אמיר מאירי

מה קורה כשהמטפלת של המנוחה טוענת שהייתה ידועה בציבור שלה?

אישה בעלת אמצעים במצב בריאותי מורכב הגיעה להסדר עם אישה נוספת, שעברה להתגורר בביתה וסייעה לה בשירותים יומיומיים - ובתמורה קיבלה מגורים בחינם ודמי כיס חודשיים ● לאחר מותה, המטפלת פנתה לבית המשפט לענייני משפחה וביקשה להכיר בה כידועה בציבור של המנוחה. מה נפסק?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

משרד החוץ האיראני: השיחות עם ארה"ב יתחדשו בסביבות השעה 17:30

השיחות צפויות להתחדש בשעה 17:30 ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עוד 5,000 שקל בשנה: העובדים שיגדל להם בקרוב הנטו

במשרד האוצר מקדמים בחוק ההסדרים את ריווח מדרגות המס - שנועד להגדיל את שכר הנטו למעמד הביניים ● דיונים שנערכו בוועדת הכספים חשפו מי ייהנה מההטבה ● במסגרת הרפורמה יתווספו עד 5,000 שקל בשנה לשכר, אולם היא צפויה להעמיק את הגירעון

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

מנכ"ל אנבידיה יבקר בישראל לקראת יום העצמאות

לגלובס נודע כי ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, צפוי להגיע לישראל בסוף חודש אפריל על רקע התרחבות פעילות החברה בארץ

קמפיין הפרסום של אפי סנדרוב / צילום: מגה מדיה

מי עומד מאחורי השלטים נגד עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב

בשבועות האחרונים הוצבו שלטים בת"א ובנתיבי איילון נגד הממונה על רשות שוק ההון עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב. מבדיקת גלובס עולה כי מי שאחראית על התשלום היא חברת מנופים בנייה והשקעות ● וגם: חברת httpool, המייצגת בישראל את חטיבות הפרסום של אמזון, ספוטיפיי ופינטרסט, מינתה את איתמר גולדפלד למנכ"ל הפעילות בארץ ● אירועים ומינויים

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

ג'נסן הואנג בראיון לאחר פרסום דוחות אנבידיה: "השווקים טעו"

שעות ספורות לאחר שאנבידיה היכתה פעם נוספת את תחזיות השוק ופרסמה דוחות כספיים מצוינים וצפי מכירות אופטימי, מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, שוחח עם אנליסטים והתראיין לרשת CNBC ● על החששות מהיווצרות בועה בשוק שבבי ה-AI, והבטחתו כי הביקוש רק יגבר ככל שהכלים יהיו חכמים יותר

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

"קצר אך מאוד פרודוקטיבי": על הביקור ההיסטורי של מודי בישראל

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, חזר למולדתו אך הביקור משאיר אחריו הישגים היסטוריים ● בתוך כך, בין ישראל להודו נחתמו 16 מזכרי הבנות במגוון תחומים, בהם חדשנות חקלאית והעמקת קשרי הטכנולוגיה ● "זוהי שותפות אסטרטגית מיוחדת, המסמלת את השאיפות של שני העמים", סיכם מודי