גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

לא רק סמל סטטוס: כמה תעלה לכם בריכה פרטית בחצר?

מ-50 אלף שקל ועד מיליון, מחדר כושר תת-מימי ועד מיטת אפיריון - "גלובס" בודק כמה יעלה לשכשך את הרגליים בבריכה פרטית, וכמה יעלה לאבזר אותה

בריכה בחצר הבית אינה רק סמל סטטוס אלא גם המרענן הרשמי של הקיץ. במהלך 5 השנים האחרונות נשחקו מחירי הבריכות בכמחצית, והביקושים גואים גם ביישובי הפריפריה.

כ-15,000 בריכות פרטיות מצננות את דיירי הבתים הפרטיים בארץ, בענף שבו קצב הגידול עומד על כ-1,000 בריכות פרטיות הנבנות מדי שנה בכ-90 מיליון שקל.

"הבריכה השכיחה היא מלבנית בגודל 32 מ"ר בעלות של כ-60,000 שקל. רוב הבריכות ממוקמות בחצר הבית, חלקן בתוך הבית או על הגג", אומר דורון מיאגו, מנכ"ל ספיר בריכות ומערכות ספא.

"בריכה מעלה את ערך הנכס בשיעורים העולים על עלותה", אומר יעקב קירמאייר מחברת י.ג.ל שירותי מים, המתקינה בריכות ציבוריות ופרטיות זה 35 שנה. "במושבים כבר נפוצות עשרות בריכות. גם בבניינים משותפים בריכה משקפת חלק בלתי נפרד מהשירות לדיירים, ולא מדובר רק בבנייני היוקרה בתל-אביב".

למרות התפיסה כי בריכה היא "פשע" במובן של בזבוז מים, מנפצים השניים את המיתוס ומדגישים כי ממלאים את הבריכה פעם אחת בלבד, והמים - באמצעות מערכות פילטר וסינון - עוברים סירקולציה ושומרים על ניקיונם.

ה"אויב" הסביבתי הוא אידוי המים אותו ניתן למזער באמצעות כיסוי הבריכה. סוגי הכיסויים כוללים כיסוי צף מפלסטיק ב-1,250 שקל, וכיסוי חשמלי בטיחותי ב-30-60 אלף שקל.

הקמת בריכה: גם במיליון שקל

מיאגו מציין 3 סוגי בריכות ביתיות: בריכות יצוקות מבטון בהליך בנייה של חודשיים, שעלותן מ-100 אלף שקל; בריכות מתועשות, שהן הנפוצות ביותר, הנבנות באמצעות פאנלים בחיפוי ויניל בהקמה של שבוע, ועלותן החל מ-50,000 שקל; ובריכות פיברגלס, המתאימות בעיקר לפנטהאוז - שעלותן החל מ-40,000 שקל.

קירמאייר מציין כי בבסיס תהליך של שילוב בריכה בשטח הביתי עומדים שני שיקולים: שטח ותקציב. בתוך כך הוא מזכיר כי לכל רשות מקומית תקנים ותנאים משלה להענקת אישור לבניית בריכה ביתית, ומומלץ לבדוק אותם בתחילת התהליך.

בשלב הבא יש להתאים את הבריכה לתנאים ולציפיות: למטרות כושר, לשדרוג הבית או לשם האווירה. "בהתאם לכך תופרים לכל דרישה את הבריכה המתאימה, ולפיכך העלויות".

עלות ממוצעת של בריכה (בגודל 10X5) על רכיביה (מסנן, צנרת, מערת חיפוי, מערכת ניקיון), להערכתו, היא 100 אלף שקל. "מכיוון שאין גבול לשדרוגים ולגימיקים, התקציב יכול לטפס למיליון שקל", אומר מיאגו.

לדוגמה: מערכת חיטוי בסיסית שמחירה כ-600 שקל, לעומת מערכת בקרה אוטומטית ב-70 אלף שקל; מנגנון ג'טים - לזרימה נגד כיוון השחייה ב-2,000-20,000 שקל; חלונות תת-ימיים הצופים אל חלל הבית ב-30,000 שקל עד 250 אלף; ומנגנון של רצפה מתכוונת הנועלת את הבריכה ב-250 אלף דולר. גימיקים אחרים כוללים מפלי מים, שילוב של ג'קוזי, מערכת עיסוי, אפקטים במים.

רעיון מכיוון אחר (כלכלית ופרקטית) הוא הצבת בריכה זמנית העשויה PVC ומתכת. בריכות אלה מונחות על משטח בחצר ואינן מצריכות תשתיות מיוחדות. מילוי הבריכה נעשה בתחילת העונה תוך שימוש קבוע בפילטר ובכלור לשמירת על היגיינת המים. לצורכי אסתטיקה ולמניעת אידוי המים, גם בריכות אלה מומלץ לכסות. המחירים (כולל פילטר): 650-800 שקל בטויס אר אס, 850 שקל באייס.

ריהוט

חשוב לקחת בחשבון את החומרים שמהם עשוי הריהוט. יש הטוענים כי ריהוט מעץ יהלום את הגינה היוקרתית וישרוד את תנאי מזג-האוויר, יש שדוגלים בפלסטיק איכותי (סיבים סינטטיים), ואחרים מדגישים את יתרונות האלומיניום כחומר קל לתפעול. טווחי המחירים משתנים בהתאם לטיב ולרכיבי הריהוט וכמובן בהתאם לתווית המעצב.

הנה כמה דוגמאות:

* מיטות שיזוף: פרי יצירתו של המעצב של רוברטו גרבוגלי מאלומיניום בשילוב דורה ווד (פלסטיק דמוי עץ): 9,000 שקל (אואזיס). בטרופיקאזה נמכרות מיטות שיזוף ממתכת וריפוד אקרילי (EMU) מ-20,000 שקל. בטולמנ'ס מיטת שיזוף זוגית קמורה נמכרת ב-40,000 שקל, ומיטת שיזוף אישית עם יריעת צל מודולרית ב-28,000 שקל. מיטת שיזוף מעץ טיק מלא בעבודת יד מ-7,800 שקל (COLLECTECO).

* מיטות אפיריון: מיטה מאלומיניום והצללה בבדי דראלון ב-53,000 שקל (EGO PARIS, פנטהאוז רהיטים). מיטת אפיריון וגזיבו העשוי ראטן ואלומיניום ב-32,000 שקל (אואזיס).

* כיסא חימום מבית SYSTEM POOL - מ-28,000 שקל (נגב).

כושר ומקלחת

* חדר כושר מלא המוצב בתוך בריכת השחייה הביתית (מבית Dimension One Spa), כולל מכשירי כושר לתרגילי מתיחה, חיזוק והרפיה, מתקן הליכה וריצה - 170 אלף שקל (תשלובת אלוני).

* בין המקלחונים המעוצבים: דגם "גולף" (ספדה) - עיצוב נקי נטול ברז, המופעל באמצעות לחיץ בבסיס המקלחון - מ-17,000 שקל. מקלחון מתכתי בחיתוך מודרני מנירוסטה מוברשת עם ראש גשם מובנה -46,000 שקל (סינגולה, ספדה).

* במודי מציעים ברזים המספקים זרמי מים המדמים ממטרים "ליצירת תחושת רעננות טרופית האופיינית לשפת הבריכה" - מ-5,000 שקל.

* ברזי חברת BOSSINI האיטלקית עשויים נירוסטה ומציעים זרמים שונים (מזרימת גשמים עזים ועד זרימה של מפל מים), גבהים ועיצובים - מ-20,000 שקל (חזי בנק).

* לאחסון המגבות: ביתן עץ הממוקם על שפת הבריכה - 12,000 שקל (פנטהאוז רהיטים).

תאורה

לתאורה שסביב לבריכה נדבך חשוב בעיצוב וברושם שהבריכה מותירה (בעיקר) על האורחים בשעות הערב והחשיכה.

* למראה נקי: תאורת LED סמויה בתוך הבריכה בצבע אחיד או בגירסה צבעונית (RGB). יעקב קמחי, מנכ"ל קמחי תאורה, מדגיש כי "המעבר לנורות LED הוא מאוד עכשווי ונכון גם בקונספט של נורות קיר או גופי תאורה תקרתיים. מומלץ להעדיף LED ממותג ואיכותי הכולל טכנולוגיית קירור נכונה המעניקה לו אורך חיים ממושך". מחירים: 350-2,000 שקל.

* לאווירת רטרו: מנורה מפולי קרבונט הנראית ככדור (SLIDE) לסביבת הבריכה או על פני המים - 860-3,000 שקל ליחידה (קמחי תאורה).

ב-LUCE תאורה פתרונות שונים בהם הדומים מוארים מפלסטיק של חברת ROYAL BOTANIA, המשמשים גם כשולחן - ב-5,400 שקל. בסגנון דומה, גוף תאורה עומד ב-11,600 שקל.

* סגנון מודרני מתכתי מוצג בקרני תכלת עם גוף תאורה של FLOS העשוי אלומיניום - מ-3,200 שקל.

ריצוף, אריחים וחיפויים

ריצופים וחיפויים הם תורה עיצובית שלמה. בשני קצוות הסקאלה עומדים אריחי הפסיפס ודקים מעץ.

יש חשיבות רבה לסוג העץ ואיכותו: ככל שמדובר בעץ איכותי ומבוקש, המחיר מטפס: דק מעץ טיק בורמזי נמכר ב"מודי"ב-1,100-1,300 שקל למ"ר.

ב"שמיים ירוקים" מדגישים את הביקושים העולים ללוחות העשויים במבוק - כחומר ירוק וסביבתי. דק מבמבוק נמכר שם ב-450 שקל למ"ר, אריחי דק מרובעים ומלבניים מעץ אינדונזי אדום נמכרים ב"כרמל" ב-500 שקל למ"ר, ומי שלא מתעקש על דק אמיתי יכול לרכוש פרקט דמוי עץ העשוי מפורצלן ב-190 שקל למ"ר ברשת אלוני.

השימוש בפסיפס מאפשר שילוב חומרים וצבעים בגוונים ובטקסטורות שונות. ג'יימי הרננדורנה, מנהל השיווק ב"חזי בנק", מתייחס לפסיפס כ"טרנד בולט המביא עימו ערך מוסף במשחק עם חומרים שקופים, תוספות של עיטורים מזהב ומתכות המשוות לבריכה מראה מבריק כפנינה".

מחירים לדוגמה:

* קולקציית Novo Mosaic בשלל דגמים המגיעים כ"שטיח" רבוע בהתאמה אישית - 100-1,500 שקל למ"ר (נגב).

* קולקציית BISAZZA האיטלקית כוללת חומרי ייחודי למילוי בין האריחים - מ-800 שקל למ"ר (חזי בנק).

הדפסי לייזר הם המונח הנפוץ בתחום ריצופי הבריכה. אפשר מאפשרים להתפרע עם עיצובים ושיגעונות פרי דמיונם של מעצבי על או של עצמכם. אמירה מודרנית מציע בית העיצוב האיטלקי MUTINA במחיר של 1,000 שקל למ"ר לאריחי ריצוף (מודי).

* גרניט פורצלן (NOVO POOLS) חלקים או מחוספסים - מ-90 שקל למ"ר (נגב).

* לחובבי הסגנון העתיק מציעה חברת גני ירושלים ריצוף מאבן ישראלית כ"מוצר נכון מבחינת השימוש והמראה הטבעי שמוכיח את יעילותו לאורך מאות שנים, זמין ועם מחיר תחרותי" - 160-200 שקל למטר (50 שקל לסוג' ב).

קופצים ראש: כמה תעלה הבריכה?

* כמו פעם: בריכות מיציקת בטון - מ-100 אלף שקל

* הנפוצות: בריכות מתועשות (פאנלים בחיפוי ויניל) - מ-50 אלף שקל (100 אלף שקל בממוצע לגודל 50 מ"ר)

* הפחות שכיחות: בריכות פיברגלס (מיועדות בעיקר למרפסת פנטהאוז) - מ-40 אלף שקל

* הזמניות: בריכה ביתית מ-PVC - כ-800 שקל

עוד כתבות

פנחס עידן, יו''ר ועד עובדי רשות שדות התעופה / צילום: דוברות ההסתדרות

יו״ר ועד העובדים בנתב״ג בתגובה ראשונה: ״לא היתה שביתה״

פנחס עידן בתגובה ראשונה: "לא הייתה אתמול שביתה...מדובר במצוקה פיזית, בריאותית ואנושית של עובדים" ● הוא מזהיר את ראש הממשלה: "אם בעיית המחסור החמור בכוח אדם לא תיפתר בהקדם, תעמוד בפנינו מכשלה אמיתית לעבור את תקופת עומסי חגי תשרי"

נפתלי בנט / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

בנט מבטיח לפרק מונופולים אבל שוכח שזה לא משחק ילדים

יו"ר מפלגת ביחד מבטיח להילחם עד חורמה בחברות הענק, ולחדול את ה"עושק של אזרחי ישראל" ● לבנט אכן יש ברזומה הצלחה בולטת בתחום, אבל ההצהרות שלו קצת מרחיקות לכת ● האם צריך לפרק מונופולים, ואילו צעדים פשוטים אפשר לעשות כדי להילחם ביוקר המחיה

ביל אקמן ונרי אוקסמן / צילום: Reuters, Annabelle Gordon/Sipa USA

ביל אקמן מקים מרכז לחקר המוח בהשקעה של 400 מיליון דולר לפחות

ההחלטה להקים את "מרכז אקמן אוקסמן לחקר המוח" התקבלה בעקבות אירוע מוחי שעברה בתו של אקמן, וממנו עדיין לא התאוששה באופן מלא ● "עכשיו הוא הזמן הכי 'טוב' בהיסטוריה ללקות באירוע מוחי. הטכנולוגיות בצנרת מדהימות', כתב אקמן בחשבון ה-X שלו ● "מזל שמחירי הנדל"ן ירדו והאוניברסיטאות כבר לא אפקטיביות, וכך אנחנו יכולים להוציא התוכנית לפועל"

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

נעילה מעורבת בתל אביב; מדד הקלינטק קפץ, מניות הבנקים ירדו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.3%, מדד ת"א 90 טיפס ● נופר אנרג'י ודוראל קפצו בעקבות הדוחות הכספיים ● ארית צוללת במעל 15%, אחרי שדיווחה כי תחלק דיבידנד עצום למרות רבעון חלש; גם נטו מלינדה צנחת בחדות אחרי הדוחות ● השקל נחלש מול הדולר

מרכז אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד

מאינטל לאנבידיה: הכלכלה הישראלית שוב מהמרת על ענקית טכנולוגיה אחת

נתוני הצמיחה שפורסמו השבוע הציפו את התלות הישראלית בענקית השבבים אנבידיה ● אלא שבניגוד לעבר, בו אינטל הייתה החברה הדומיננטית בתעשייה המקומית, הפעם מדובר בסיכון מסוג חדש: הייצור מתבצע בחו"ל, והמוצרים כלל לא עוברים דרך ישראל ● וגם: האם ענקית השבבים בדרך לקבל הטבות מהמדינה?

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

בג"ץ פסל את החלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "שיקול זר ופסול"

השופטים קבעו כי הממשלה הייתה מוסמכת להחליט על סגירת התחנה, אך ההחלטה התקבלה בשל חוסר שביעות רצון מתכני השידורים • כמו כן הם לא שללו את האפשרות לסגור את התחנה בעתיד, אם ההחלטה תתקבל משיקולים ענייניים

אילוסטרציה: Shutterstock

העליון קבע: אישה תקבל חצי מדירת המגורים – למרות שנרשמה רק על שם בעלה

השופט אלכס שטיין דחה את בקשת הערעור של הבעל, שטען כי הנכס נרכש מכספי אביו ● נקבע כי השקעה וחיים משותפים ממושכים יצרו כוונת שיתוף, בעוד דירת האישה תישאר בבעלותה הבלעדית

פרויקט הסוללים / צילום: קבוצת מבנה

מגדל עם 109 דירות ריקות מסביר למה מחירי הדירות לא יורדים

כמעט חצי שנה מאז אישור האכלוס ל"מגדלי הסוללים" בתל אביב, והיזמיות מבנה ותדהר לא ממצמצות - ולא מורידות מחירים ● עם די מזומנים בקופה ויחס חוב של פחות מ–50% מהמאזן, החברות האלה יודעות שהבנקים לא ימהרו להתקשר, ואולי בינתיים השוק ישנה כיוון

נתב''ג, היום / צילום: Ken Whitman

מי עצר את נתב"ג, מה עומד מאחורי השיבושים ולמה דווקא ביום העמוס בשנה?

שביתה ושיבושי עבודה יצרו היום כאוס בנתב״ג, ביום שבו היו צפויים לעבור כ־105 אלף נוסעים ● רשות שדות התעופה טענה שהשיבושים נבעו מהנחיית ועד העובדים, על רקע מחסור בכוח אדם ● ועד העובדים וההסתדרות הכחישו שהורו על שביתה וטענו שהבעיה היא היערכות לקויה ומחסור מתמשך בעובדים ● מה הנזק שנגרם וממי אפשר לתבוע פיצוי? ● גלובס עושה סדר

ספינה של  ריי שיפינג / צילום: יח''צ

חברת הספנות של רמי אונגר הזמינה אוניות חדשות מסין במיליארד דולר

ריי שיפינג הזמינה כ־10 ספינות תוצרת סין בקיבולת של מעל 8,500 כלי רכב כל אחת ● שיאומי צפויה להתחיל לייצא את מכוניותיה לאירופה ב־2027, והורייזן מוטורס משיקה בישראל את משאיות FAW הסיניות ● השבוע בענף הרכב

איציק וייץ, קרסו מוטורס וגיל אגמון, דלק רכב / צילום: אלעד גוטמן, אוהד רומנו

כמה מרוויחות היבואניות על כל רכב והמותג שעשה את ההבדל

ההתנפלות של הישראלים על מכוניות סיניות מגיעה לדוחות היבואניות ● קרסו, בעזרת המותג צ'רי, הגדילה את נתח השוק שלה לשיא של כ־15% ● לעומת זאת דלק רכב, יבואנית מאזדה ששלטה בעבר בכבישים, עם נתון שפל של 3% ● וכמה הרוויחו היבואנים על כל רכב שנמכר?

פרופ' אורי אלון / צילום: כפיר זיו

מובילי הלונג'ביטי: שני ישראלים ברשימה של הטיים

ניר ברזילי ואורי אלון נבחרו ע"י מגזין TIME לרשימת 12 החוקרים פורצי הדרך שמגלים את הדרך לחיים ארוכים ובריאים יותר • ברזילי בודק אם תרופות קיימות יכולות לדחות מחלות הקשורות לגיל, ואלון מצא כי לגנטיקה עשוי להיות משקל גדול משחשבו עד כה בקביעת אורך החיים

כטב''ם מתאבד מדגם הירו 120 SF / צילום: חברת UVISION

החברה הישראלית שתמכור לארה"ב מל"טים מתאבדים

Uvision הישראלית זכתה בחוזה נוסף לאספקת מל"טים לצבא ארה"ב ● איחוד האמירויות מרחיב את מערך ה־THAAD שלה מול האיום האיראני ● וגם: השימוש יוצא הדופן של אוקראינה בשלדות מטוסים אזרחיים סיניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

2277664635 / צילום: Shutterstock

הקיבוץ שיקבל 34 דירות בתמורה לשטח שיושב לרמ"י

גשם החזקות דיווחה לבורסה על קידום פרויקט של 488 דירות במגדל העמק ● רמ"י משיקה רפורמה שנועדה לקצר משמעותית את הליכי ההשגות על שומות ● וגם: אזורים ליווינג תרכוש 26 דירות בפרויקט בירושלים לצורך השכרה לטווח ארוך, בכ־76 מיליון שקל ● חדשות השבוע בנדל"ן

נתב''ג, היום / צילום: Ken Whitman

פעילות הטיסות בנתב"ג חודשה בשעה 15:00; צפי לשיבושים נרחבים

עקב שביתת פתע בנתב"ג באחד הימים העמוסים בשנה, ההמראות והנחיתות נעצרו בשעה 14:00 למשך כשעה ● רשות שדות התעופה: "השביתה - צעד קיצוני, קשה ומיותר" ● איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות: "העובדים אינם הבעיה, העומסים הם תוצאה של מצוקת כוח-אדם מתמשכת שעליה התרענו במשך חודשים"

להתאמן על הורות בעזרת מוח זעיר המיוצר מהתאים שלכם / צילום: נוצר באמצעות בינה מלאכותית

פרויקט האומנות של הד"ר להנדסת מכונות עלול לגרום לכם לפקפק בהחלטות הוריות שעשיתם

ד"ר מיטל גבע גידלה רקמת מוח בצלוחית ומציעה לאנשים להתאמן ולהתנסות כדי לראות אם הם יכולים להיות הורים טובים ● אלה שניסו לקיים אינטראקציה עם "שון" גילו אמת קשה: שום דבר שהם עושים אינו מספיק טוב

פנחס עידן, יו''ר ועד עובדי רשות שדות התעופה / צילום: דוברות ההסתדרות

האיש שמחזיק בשאלטר של נתב"ג: מי אתה פנחס עידן

שביתת הפתע בנתב"ג מפנה את הזרקור ליו"ר הוועד החזק שמכהן בתפקיד כבר ארבעה עשורים וסוגר בפועל את השמיים לא בפעם הראשונה

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

מיטב תחזיר מיליון שקל לעמיתים. מי זכאי וכמה יקבלו?

מיטב העלתה דמי ניהול לעמיתים בקרן הפנסיה כברירת מחדל במהלך 10 השנים הראשונות - למרות שרשות שוק ההון אוסרת על כך ● במסגרת פשרה, מיטב תחזיר כסף ל-10.5 אלף לקוחות, בסכום כולל של 1.2 מיליון שקל ● חוסכים פעילים יקבלו את ההחזר בצורת פטור מדמי ניהול ל-7 חודשים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

המהפך בשוק הגמל נמשך: גם הפניקס עקפה את אלטשולר שחם

הפניקס הופכת לגוף השלישי בגודלו בתעשיית הגמל ● כלל ביטוח עם החודש החזק ביותר שלה מעולם ● אלטשולר שחם וילין לפידות ממשיכים לאבד כסף בקצב גבוה

נאם פריק גאי - רליש של פרגית בחלב קוקוס וריבת צ'ילי / צילום: מתי נקש

בלי לרכך ובלי להתנצל: המסעדה התאילנדית שתבעט בכם

ב"גברת קוטייאו" מתי נקש מתעקש על הניואנסים של המטבח התאילנדי ומציע אוכל אותנטי ובועט: "אני אוהב לתת גם גרסה על סטרואידים"