גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק סמל סטטוס: כמה תעלה לכם בריכה פרטית בחצר?

מ-50 אלף שקל ועד מיליון, מחדר כושר תת-מימי ועד מיטת אפיריון - "גלובס" בודק כמה יעלה לשכשך את הרגליים בבריכה פרטית, וכמה יעלה לאבזר אותה

בריכה בחצר הבית אינה רק סמל סטטוס אלא גם המרענן הרשמי של הקיץ. במהלך 5 השנים האחרונות נשחקו מחירי הבריכות בכמחצית, והביקושים גואים גם ביישובי הפריפריה.

כ-15,000 בריכות פרטיות מצננות את דיירי הבתים הפרטיים בארץ, בענף שבו קצב הגידול עומד על כ-1,000 בריכות פרטיות הנבנות מדי שנה בכ-90 מיליון שקל.

"הבריכה השכיחה היא מלבנית בגודל 32 מ"ר בעלות של כ-60,000 שקל. רוב הבריכות ממוקמות בחצר הבית, חלקן בתוך הבית או על הגג", אומר דורון מיאגו, מנכ"ל ספיר בריכות ומערכות ספא.

"בריכה מעלה את ערך הנכס בשיעורים העולים על עלותה", אומר יעקב קירמאייר מחברת י.ג.ל שירותי מים, המתקינה בריכות ציבוריות ופרטיות זה 35 שנה. "במושבים כבר נפוצות עשרות בריכות. גם בבניינים משותפים בריכה משקפת חלק בלתי נפרד מהשירות לדיירים, ולא מדובר רק בבנייני היוקרה בתל-אביב".

למרות התפיסה כי בריכה היא "פשע" במובן של בזבוז מים, מנפצים השניים את המיתוס ומדגישים כי ממלאים את הבריכה פעם אחת בלבד, והמים - באמצעות מערכות פילטר וסינון - עוברים סירקולציה ושומרים על ניקיונם.

ה"אויב" הסביבתי הוא אידוי המים אותו ניתן למזער באמצעות כיסוי הבריכה. סוגי הכיסויים כוללים כיסוי צף מפלסטיק ב-1,250 שקל, וכיסוי חשמלי בטיחותי ב-30-60 אלף שקל.

הקמת בריכה: גם במיליון שקל

מיאגו מציין 3 סוגי בריכות ביתיות: בריכות יצוקות מבטון בהליך בנייה של חודשיים, שעלותן מ-100 אלף שקל; בריכות מתועשות, שהן הנפוצות ביותר, הנבנות באמצעות פאנלים בחיפוי ויניל בהקמה של שבוע, ועלותן החל מ-50,000 שקל; ובריכות פיברגלס, המתאימות בעיקר לפנטהאוז - שעלותן החל מ-40,000 שקל.

קירמאייר מציין כי בבסיס תהליך של שילוב בריכה בשטח הביתי עומדים שני שיקולים: שטח ותקציב. בתוך כך הוא מזכיר כי לכל רשות מקומית תקנים ותנאים משלה להענקת אישור לבניית בריכה ביתית, ומומלץ לבדוק אותם בתחילת התהליך.

בשלב הבא יש להתאים את הבריכה לתנאים ולציפיות: למטרות כושר, לשדרוג הבית או לשם האווירה. "בהתאם לכך תופרים לכל דרישה את הבריכה המתאימה, ולפיכך העלויות".

עלות ממוצעת של בריכה (בגודל 10X5) על רכיביה (מסנן, צנרת, מערת חיפוי, מערכת ניקיון), להערכתו, היא 100 אלף שקל. "מכיוון שאין גבול לשדרוגים ולגימיקים, התקציב יכול לטפס למיליון שקל", אומר מיאגו.

לדוגמה: מערכת חיטוי בסיסית שמחירה כ-600 שקל, לעומת מערכת בקרה אוטומטית ב-70 אלף שקל; מנגנון ג'טים - לזרימה נגד כיוון השחייה ב-2,000-20,000 שקל; חלונות תת-ימיים הצופים אל חלל הבית ב-30,000 שקל עד 250 אלף; ומנגנון של רצפה מתכוונת הנועלת את הבריכה ב-250 אלף דולר. גימיקים אחרים כוללים מפלי מים, שילוב של ג'קוזי, מערכת עיסוי, אפקטים במים.

רעיון מכיוון אחר (כלכלית ופרקטית) הוא הצבת בריכה זמנית העשויה PVC ומתכת. בריכות אלה מונחות על משטח בחצר ואינן מצריכות תשתיות מיוחדות. מילוי הבריכה נעשה בתחילת העונה תוך שימוש קבוע בפילטר ובכלור לשמירת על היגיינת המים. לצורכי אסתטיקה ולמניעת אידוי המים, גם בריכות אלה מומלץ לכסות. המחירים (כולל פילטר): 650-800 שקל בטויס אר אס, 850 שקל באייס.

ריהוט

חשוב לקחת בחשבון את החומרים שמהם עשוי הריהוט. יש הטוענים כי ריהוט מעץ יהלום את הגינה היוקרתית וישרוד את תנאי מזג-האוויר, יש שדוגלים בפלסטיק איכותי (סיבים סינטטיים), ואחרים מדגישים את יתרונות האלומיניום כחומר קל לתפעול. טווחי המחירים משתנים בהתאם לטיב ולרכיבי הריהוט וכמובן בהתאם לתווית המעצב.

הנה כמה דוגמאות:

* מיטות שיזוף: פרי יצירתו של המעצב של רוברטו גרבוגלי מאלומיניום בשילוב דורה ווד (פלסטיק דמוי עץ): 9,000 שקל (אואזיס). בטרופיקאזה נמכרות מיטות שיזוף ממתכת וריפוד אקרילי (EMU) מ-20,000 שקל. בטולמנ'ס מיטת שיזוף זוגית קמורה נמכרת ב-40,000 שקל, ומיטת שיזוף אישית עם יריעת צל מודולרית ב-28,000 שקל. מיטת שיזוף מעץ טיק מלא בעבודת יד מ-7,800 שקל (COLLECTECO).

* מיטות אפיריון: מיטה מאלומיניום והצללה בבדי דראלון ב-53,000 שקל (EGO PARIS, פנטהאוז רהיטים). מיטת אפיריון וגזיבו העשוי ראטן ואלומיניום ב-32,000 שקל (אואזיס).

* כיסא חימום מבית SYSTEM POOL - מ-28,000 שקל (נגב).

כושר ומקלחת

* חדר כושר מלא המוצב בתוך בריכת השחייה הביתית (מבית Dimension One Spa), כולל מכשירי כושר לתרגילי מתיחה, חיזוק והרפיה, מתקן הליכה וריצה - 170 אלף שקל (תשלובת אלוני).

* בין המקלחונים המעוצבים: דגם "גולף" (ספדה) - עיצוב נקי נטול ברז, המופעל באמצעות לחיץ בבסיס המקלחון - מ-17,000 שקל. מקלחון מתכתי בחיתוך מודרני מנירוסטה מוברשת עם ראש גשם מובנה -46,000 שקל (סינגולה, ספדה).

* במודי מציעים ברזים המספקים זרמי מים המדמים ממטרים "ליצירת תחושת רעננות טרופית האופיינית לשפת הבריכה" - מ-5,000 שקל.

* ברזי חברת BOSSINI האיטלקית עשויים נירוסטה ומציעים זרמים שונים (מזרימת גשמים עזים ועד זרימה של מפל מים), גבהים ועיצובים - מ-20,000 שקל (חזי בנק).

* לאחסון המגבות: ביתן עץ הממוקם על שפת הבריכה - 12,000 שקל (פנטהאוז רהיטים).

תאורה

לתאורה שסביב לבריכה נדבך חשוב בעיצוב וברושם שהבריכה מותירה (בעיקר) על האורחים בשעות הערב והחשיכה.

* למראה נקי: תאורת LED סמויה בתוך הבריכה בצבע אחיד או בגירסה צבעונית (RGB). יעקב קמחי, מנכ"ל קמחי תאורה, מדגיש כי "המעבר לנורות LED הוא מאוד עכשווי ונכון גם בקונספט של נורות קיר או גופי תאורה תקרתיים. מומלץ להעדיף LED ממותג ואיכותי הכולל טכנולוגיית קירור נכונה המעניקה לו אורך חיים ממושך". מחירים: 350-2,000 שקל.

* לאווירת רטרו: מנורה מפולי קרבונט הנראית ככדור (SLIDE) לסביבת הבריכה או על פני המים - 860-3,000 שקל ליחידה (קמחי תאורה).

ב-LUCE תאורה פתרונות שונים בהם הדומים מוארים מפלסטיק של חברת ROYAL BOTANIA, המשמשים גם כשולחן - ב-5,400 שקל. בסגנון דומה, גוף תאורה עומד ב-11,600 שקל.

* סגנון מודרני מתכתי מוצג בקרני תכלת עם גוף תאורה של FLOS העשוי אלומיניום - מ-3,200 שקל.

ריצוף, אריחים וחיפויים

ריצופים וחיפויים הם תורה עיצובית שלמה. בשני קצוות הסקאלה עומדים אריחי הפסיפס ודקים מעץ.

יש חשיבות רבה לסוג העץ ואיכותו: ככל שמדובר בעץ איכותי ומבוקש, המחיר מטפס: דק מעץ טיק בורמזי נמכר ב"מודי"ב-1,100-1,300 שקל למ"ר.

ב"שמיים ירוקים" מדגישים את הביקושים העולים ללוחות העשויים במבוק - כחומר ירוק וסביבתי. דק מבמבוק נמכר שם ב-450 שקל למ"ר, אריחי דק מרובעים ומלבניים מעץ אינדונזי אדום נמכרים ב"כרמל" ב-500 שקל למ"ר, ומי שלא מתעקש על דק אמיתי יכול לרכוש פרקט דמוי עץ העשוי מפורצלן ב-190 שקל למ"ר ברשת אלוני.

השימוש בפסיפס מאפשר שילוב חומרים וצבעים בגוונים ובטקסטורות שונות. ג'יימי הרננדורנה, מנהל השיווק ב"חזי בנק", מתייחס לפסיפס כ"טרנד בולט המביא עימו ערך מוסף במשחק עם חומרים שקופים, תוספות של עיטורים מזהב ומתכות המשוות לבריכה מראה מבריק כפנינה".

מחירים לדוגמה:

* קולקציית Novo Mosaic בשלל דגמים המגיעים כ"שטיח" רבוע בהתאמה אישית - 100-1,500 שקל למ"ר (נגב).

* קולקציית BISAZZA האיטלקית כוללת חומרי ייחודי למילוי בין האריחים - מ-800 שקל למ"ר (חזי בנק).

הדפסי לייזר הם המונח הנפוץ בתחום ריצופי הבריכה. אפשר מאפשרים להתפרע עם עיצובים ושיגעונות פרי דמיונם של מעצבי על או של עצמכם. אמירה מודרנית מציע בית העיצוב האיטלקי MUTINA במחיר של 1,000 שקל למ"ר לאריחי ריצוף (מודי).

* גרניט פורצלן (NOVO POOLS) חלקים או מחוספסים - מ-90 שקל למ"ר (נגב).

* לחובבי הסגנון העתיק מציעה חברת גני ירושלים ריצוף מאבן ישראלית כ"מוצר נכון מבחינת השימוש והמראה הטבעי שמוכיח את יעילותו לאורך מאות שנים, זמין ועם מחיר תחרותי" - 160-200 שקל למטר (50 שקל לסוג' ב).

קופצים ראש: כמה תעלה הבריכה?

* כמו פעם: בריכות מיציקת בטון - מ-100 אלף שקל

* הנפוצות: בריכות מתועשות (פאנלים בחיפוי ויניל) - מ-50 אלף שקל (100 אלף שקל בממוצע לגודל 50 מ"ר)

* הפחות שכיחות: בריכות פיברגלס (מיועדות בעיקר למרפסת פנטהאוז) - מ-40 אלף שקל

* הזמניות: בריכה ביתית מ-PVC - כ-800 שקל

עוד כתבות

דן וילנסקי ז''ל / צילום: יח''צ

הלך לעולמו דן וילנסקי, ממייסדי תעשיית השבבים בישראל

וילנסקי היה מעורב לאורך עשרות שנים בבניית התעשייה הישראלית במובנה הרחב: מהקמה והובלה של פעילות חברות טכנולוגיה בינלאומיות בישראל, בהן אפלייד מטיריאלס, KLA ו־Kulicke & Soffa, דרך ניהול קרן בירד לקידום שיתופי־פעולה תעשייתיים בין ישראל לארה"ב ועד פעילות שיטתית לחיבור בין אקדמיה, מחקר ותעשייה

פרויקט גרדן טאוארס של קבוצת אורון בבת ים / הדמיה: ויו פוינט

התאומים שניצלו זינוק של 140% במניית נדל"ן לגיוס 130 מיליון שקל

קבוצת אורון השלימה הנפקה פרטית של מניות, בעיקר למגדל ומור ● מתוך סך הגיוס, 30 מיליון שקל יזרמו לכיסיהם של צמד בעלי השליטה, התאומים גילי ויואל עזריה

איור: Shutterstock, אנימציה: טלי בוגדנובסקי

באיזו שעה כדאי להתעורר? כנראה שלא ב-5 בבוקר

מומחי שינה מזהירים מפני יקיצה מוקדמת מדי אם אינכם אנשים של בוקר באופן טבעי, ונותנים טיפים לשינה טובה יותר בלילה

אסדת הקידוח מול חופי לימסול / צילום: Shutterstock, Andriy Markov

ישראל וקפריסין לקראת הסכם על מאגר הגז המשותף

משרד האנרגיה מאיץ את המגעים לפתרון המחלוקת על מאגר הגז המשותף, לאחר שנים של מבוי סתום ● המטרה: גיבוש טיוטת הסכם סופית כבר השבוע ● החשש: הסכם עלול להגביר את המתיחות האזורית עם טורקיה - שלא מכירה בגבולות הימיים של קפריסין

גיוס עובדים / צילום: Shutterstock, tsyhun

דוח הלמ"ס: הביקוש הגבוה ביותר לעובדים מאז 2022

שיעור המשרות הפנויות במשק הגיע בדצמבר לשיא של יותר משנתיים, כשהביקוש הגבוה ביותר נרשם בענפי הבניין והאירוח ● מנגד, במשרות הדורשות השכלה אקדמית קיים עודף עובדים ● בהייטק נרשמת התאוששות מתונה ביחס לשנים קודמות

מונית של חברת Uber / צילום: Shutterstock

ועדת השרים אישרה את החוק שיאפשר לאובר לפעול בישראל

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת חוק התחבורה השיתופית של חברי הכנסת משה פסל ואיתן גינזבורג ● החוק נועד להסדיר את פעילותם של שירותי הסעה שיתופיים בישראל, בדומה למודלים הפועלים במדינות אחרות

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואילן סיגל, מנכ''ל פלאפון / צילום: רמי זרנגר

ההצעה החדשה של פלאפון להוט מובייל: 2.3 מיליארד שקל

פלאפון מעלה את ההצעה לרכישת הוט מובייל מ-2.1 מיליארד שקל ל-2.3 מיליארד שקל, ותוחמת את זמן התגובה של אלטיס עד יום חמישי הקרוב ● המהלך מגיע בין היתר על רקע העובדה שישנן מתמודדות נוספות על רכישת הוט מובייל, ובהן דלק ישראל, קבוצה בהובלת גיל שרון וכן פרטנר וסלקום

דני אבדיה / צילום: ap, Lynne Sladky

כוכב במחיר מציאה: למה דני אבדיה שווה 40 מיליון דולר לעונה ומרוויח רק 14 מיליון?

דני אבדיה הופך בשבועות האחרונים לאחד השחקנים הבולטים ב־NBA. עם זאת, השכר שלו רחוק מלשקף את זה ואף צפוי לרדת בשתי העונות הבאות ● מומחים לענף עימם שוחחנו מסבירים את הפרדוקס אליו נקלע השחקן, ועל הדרך חולקים מחמאות לכוכב הישראלי, שככל הנראה נמצא בדרך למשחק האולסטאר היוקרתי

אילוסטרציה: Shutterstock

ניצחון לקונים: רכישת זכויות בקרקע עם הסכם בנייה תמוסה כקרקע ולא כ"דירה"

ביהמ"ש המחוזי דחה את עמדת רשות המסים וקבע כי תושב חוץ שרכש קרקע עם שירותי בנייה מוזמנים ישלם מס רכישה נמוך ● השופט שמואל בורנשטין: "אין להרחיב את הגדרת 'דירה על הנייר' למצבים שבהם הסיכון מוטל על הרוכש"

פרויקט של קטה גרופ ברחוב משה סנה 29 בפתח תקווה / הדמיה: סטודיו הקוביה

מה עומד מאחורי המחיר החריג של דופלקס בשכונה בפתח תקווה?

דופלקס בשכונת אם המושבות בפתח תקווה נמכר ב־7.45 מיליון שקל ● הדופלקס בן חמישה חדרים בשטח 179 מ"ר, וזוהי העסקה השנייה בגובהה בשכונה בפתח תקווה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

"לעולם אל תעשו את זה": העצה היחידה שוורן באפט נותן להורים

וורן באפט נודע בעיקר בגלל השקעותיו ועסקיו, אך בראיון נדיר שנתן ל-CNBC הוא מוכיח שהשיעורים החשובים של החיים לא תמיד קשורים למספרים ● מה הטיפ שלו להורים חדשים, למה הפסיק לדבר על פוליטיקה ומתי הבין שהימורי סוסים לא יהפכו אותו למיליונר?

אשפוזי בית במקום אשפוזים בבתי החולים / צילום: Shutterstock

חבילת התמריצים המתוכננת לבתי חולים ולקופות שיעברו לאשפוזי בית

רפורמה של עשרות מיליוני שקלים בחוק ההסדרים מנסה להפחית עומס במחלקות הפנימיות: משרדי האוצר והבריאות יציעו לבתי החולים "דמי תיווך" או הסבת מיטות לאשפוז ביתי ● האם המודל החדש יצליח לשכנע את המנהלים לוותר על המטופלים במסדרון לטובת טיפול מרחוק?

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

אחת ולתמיד: מאיפה הכי כדאי לקחת הלוואה

בעידן של פריים גבוה, הפער בין מקורות האשראי עשוי להגיע לאלפי שקלים בשנה ● האם כדאי לנצל את החיסכון הפנסיוני, למה הלוואה בקליק עלולה לחנוק את המסגרת, ומתי המסלול החוץ־בנקאי הוא הכרח ● הנה מה שאתם צריכים לדעת

קמפוס וויקס בגלילות. ''העובדים יגיעו ברכב'' / צילום: איל יצהר

האם החלטת וויקס להחזיר עובדים למשרד תשפר את מצב הנדל"ן המניב?

החלטת וויקס לחזור לחמישה ימי עבודה מהמשרד מעוררת שאלה בדבר ההשפעה הרוחבית על השוק כולו ● צמצום העבודה מהבית עשוי לדחוף את החברות לשכור יותר שטחים, אולם התנגדות העובדים והכנסת הבינה המלאכותית יכולות להאט את המגמה

המניות שהפכו למנוע של ת"א – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהל ההשקעות שמזהיר מפני האופטימיות בשווקים וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך" ● מדד ת"א ביטחוניות עבר מירידות לעליות חדות בתוך שבועות בודדים ● הפערים המשמעותיים בין הבנקים השונים בריבית על הפיקדונות ● האם הגיע הזמן לצאת מ-S&P500? ● וגם: איך המעבר של הבורסה לשישי עשוי להשפיע על החלטות ההשקעה שלכם?

אורי יהודאי / צילום: סיון פרג'

אורי יהודאי, יו"ר רפא: "ניקח את תרימה לחו"ל, ואז היא תוכל להרוויח"

תרימה הוקמה ב-1935 על ידי חיים ויצמן, הנשיא הראשון של ישראל, וכעת היא צפויה להירכש תמורת 45 מיליון שקל ● בתחילת שנה שעברה, נבחנה אפשרות למכור את תרימה לכצט שבבעלות קרן פורטיסימו, אך בסופו של דבר לא יצאה עסקה זו לפועל

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

הישורת האחרונה בהנפקת הנדל"ן של רמי לוי: הבעלים "ויתר" על 360 מיליון שקל

לאחר כמעט חמישה חודשי מגעים, "כופפו" הגופים המוסדיים את רמי לוי, שנאלץ להפחית את השווי ואת היקף הגיוס של זרוע הנכסים שלו ● כן ייאלץ לוותר על חלוקת מחצית מכספי ההנפקה כדיבידנד ● לאחר ההנפקה יוכפל שכרם של לוי ומנכ"ל חברת הנדל"ן המניב

דורי (משמאל) ושאול נאוי / צילום: יונתן בלום

רשות המסים נגד האחים נאוי: טוענת לאי־דיווח על הכנסות של כ־180 מיליון שקל

השומות האישיות לשאול ודורי נאוי הוצאו בדצמבר האחרון, רגע לפני התיישנות שנת המס 2019 ● במרכז המחלוקת: הלוואות ענק שעברו בין חברותיהם הפרטיות, שלפי הרשות "נמחלו" והפכו לרווח אישי חייב במס ● תגובת האחים נאוי: "ניסיון להחיות מחלוקת מלפני 16 שנה"

תל אביב / צילום: Shutterstock

תוכנית המתאר המעודכנת של תל אביב הופקדה. איך תיראה העיר ב־2035?

מגדלים של 65 קומות בגלילות, פחות משליש חניה לכל דירה ליד תחנות המטרו ו־600 אלף איש בעיר בעוד עשור - אלה רק חלק מהדברים המסתתרים בתוכנית תא/5500, תוכנית המתאר הכוללנית המעודכנת של תל אביב לשנת 2035 ● גלובס עושה סדר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ מעלה הילוך לסיפוח גרינלנד, ושולף איום חדש נגד מדינות נאט"ו

נשיא ארה"ב הודיע ברשת החברתית שלו כי יטיל מכס של 10% על שמונה מדינות נאט"ו החל מ-1 בפברואר עד שלא יגיעו "להסכם לרכישה כוללת של גרינלנד" ● טראמפ איים שב-1 יוני היקף המכס יקפוץ ל-25%