גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סעו לשלום: "גלובס" מציג 5 מוקשים לשוכרים רכב

רכב לא מתאים ■ סכומי-עתק שנגבים כדי לבטל השתתפות עצמית ■ פער של מאות שקלים בתעריפי ההשכרה הנגבים באתרי האינטרנט של חברות הרכב ■ ועוד 2 מוקשים נפוצים

שוכרי הרכבים יעידו כי לא פעם נגרמה להם עוגמת-נפש. כך, למשל, החברות אינן מתחייבות על דגם רכב מסוים אלא על קבוצת כלי רכב, כשההחלטה על הדגמים הכלולים בקבוצה שמורה באופן חד-צדדי לחברה. במקרים אחרים הן "מנחיתות" על השוכר תשלומים שלא ידע עליהם כשביצע את ההזמנה ושילם עבור העסקה מראש בארץ. במקרים אחרים מגלה השוכר מספר שבועות אחרי שהשיב את הרכב כי החברה חייבה את כרטיס האשראי שהשאיר בסכומים לא מוסברים.

הנה מספר מוקשים אופייניים:

1. שוכרים באינטרנט? האתרים הישראלים יקרים

אם הזמנתם רכב באתר הישראלי של חברת השכרה ויצאתם מהנחה שאין טעם לבדוק את האתר הבינלאומי של אותה חברה - טעיתם. למרות שמדובר באותה חברה, הזמנה באתרים הבינלאומיים עשויה לחסוך לשוכרים עשרות אירו עבור רכב זהה עם ביטוחים זהים. מובן שגם השוואה בין החברות לבין עצמן מעלה הפרשים גדולים.

ההשוואות נערכו לגבי שכירת רכב בשני יעדים. גרמניה (שדה-התעופה של מינכן) ואיטליה (שדה-התעופה של רומא). חיפשנו רכב מקבוצת כלי הרכב הכוללת BMW 3 או מרצדס C בשדה -תעופה של מינכן, לתקופה של שבוע ב-15-22 באוגוסט, ורכב מדרגה נמוכה יותר (פורד פוקוס/פיאסטה ודומיו, לפי היצע חברות ההשכרה).

בדקנו את האתרים הישראליים והבינלאומיים של חברות ההשכרה אוויס, הרץ, sixt, באדג'ט, יורופקאר וחברת אופרן הקשורה בהסכמים עם חברות בינלאומיות ומקומיות בכל מדינה ומתחייבת להציג מחירים אטרקטיביים.

הפערים העיקריים נמצאו בהשוואה שנערכה בין ההצעות השונות שכירת רכב בגרמניה. חברת sixt מציעה באתר הישראלי רכב מרצדס C או BMW 3 ב-455 אירו לשבוע, ובאתר הבינלאומי רכב מקבוצה זהה תמורת 351 אירו.

ההצעה באתר הבינלאומי של sixt (כ-351 אירו) היתה גם ההצעה הזולה ביותר שנדגמה, ואילו ההצעה היקרה ביותר היתה של חברת אופרן (548 אירו).

ההשוואה לגבי רכב שכור ברומא גילתה כי ההצעה הזולה ביותר היא של חברת באדג'ט באתר הבינלאומי שלה (248 אירו לכל התקופה), וההצעה היקרה ביותר היא של חברת אוויס באתר הישראלי (370 אירו).

2. השתתפות עצמית: עלולה להגיע ל-2,000 אירו

מוקש נוסף הוא נושא ההשתתפות עצמית. במרבית המקרים שוברי השכרת הרכב המונפקים בסוכנויות בישראל כוללים במחיר ההשכרה את הביטוח הבסיסי (cdw). ביטוח זה מקביל לביטוח חובה, ביטוח צד ג' וביטוח מקיף. בהשכרת רכב בארה"ב כולל הביטוח הבסיסי את ההשתתפות העצמית, אולם באירופה סעיף זה היה ונותר בעייתי.

חוזה השכרת הרכב, שעליו יש לחתום בתחנת ההשכרה, כולל לרוב סעיפים המבטחים את חברות ההשכרה. אחד הסעיפים המטרידים בחוזה, בעיקר בבאירופה, הוא סעיף ההשתתפות העצמית. חברות ההשכרה גובות את ההשתתפות העצמית משוכר הרכב בכל מקרה, וללא תלות באשמתו; בין אם הרכב הגיע אחרי תאונה למצב אובדן מוחלט (total loss) או אם קיבל מכה, שפשוף, שריטה או כל נזק אחר.

עלות ההשתתפות העצמית עלולה להגיע ל-450-2,000 אירו, תלוי במדינה, בחברת ההשכרה ובסוג הרכב.

חברות ההשכרה מציעות שני סוגי פתרונות. אחד: תוספת ביטוחית ששמה "ביטול השתתפות עצמית", שעלותה 5-7 דולר ליום (תלוי בחברה). בחלק מהמקרים (בחברת אופרן לדוגמה) רוכש שוכר הרכב באמצעות חברת ההשכרה הישראלית, בעסקה נפרדת מעסקת ההשכרה, ביטוח ביטול השתתפות עצמית.

אם וכאשר יחויב השוכר בהשתתפות עצמית - הוא יוכל לדווח על כך לחברת ההשכרה ולהפעיל את הפוליסה.

הפתרון השני הוא ביטוח super cdw - ביטוח ביטול השתתפות עצמית מטעם חברת ההשכרה עצמה. הרחבה זו ניתנת לרכישה אצל חלק מהחברות תמורת 5 אירו ליום.

בחברות אחרות כלולה ההרחבה במחיר ההשכרה, ובכל מקרה ניתן לרכוש אותה ישירות בדלפק ההשכרה בחו"ל, תמורת 5-25 אירו ליום.

ביטוח ביטול השתתפות עצמית נמכר ברוב החברות רק לנהגים בני 25-65.

3. סוג הרכב: מתאים למשפחה של 5 נפשות?

אריאל טובל, מנהל המגזר הפרטי בהרץ ישראל, וגיל שגיב, מנהל שיווק של אוויס ישראל, מזהירים מפני אכזבה נוספת: כאמור, חברות ההשכרה לוקחות לעצמן גמישות מרבית ואינן מתחייבות במועד ההזמנה על דגם רכב מסוים. ההבדלים בין הרכבים באותה קטגוריה יכולים להיות משמעותיים.

קחו לדוגמה את השוני בין דגמים שונים של כלי רכב בכל הנוגע לאפשרות להושיב 3 נוסעים במושב האחורי. בחלק מדגמי הרכב מופרדים המושבים האחוריים ברצפת הרכב בכיסוי הצירייה של הרכב, ומקשים על ישיבת נוסע שלישי; מנגד, ברכבים אחרים ניתן להושיב 3 נוסעים באופן מרווח. עובדה זו עשויה להיות מהותית כשלנסיעה מצטרפים, לדוגמה, 3 ילדים.

4. תא המטען: איפה תכניסו את המזוודות?

שוני משמעותי נוסף בין דגמי הרכב מתבטא בתא המטען. הפתרון הוא בדיקה של נקודות אלה עוד בטרם ההזמנה, ודרישה מחברת הנסיעה לדעת אילו דגמים נכללים בכל קטגוריית כלי רכב.

"נוסעים מתמידים" בעלי ניסיון בשכירת רכב בחו"ל גורסים כי על השוכר לא לוותר ולעמוד על זכויותיו במועד ההשכרה. לדבריהם, "עיקשות והתמדה מביאים לרוב לכך שסוכנות ההשכרה תמצא עבורכם את הרכב המתאים".

5. חיובים: גם אחרי החזרת הרכב

על מנת לא להיות מופתעים מחיובים בכרטיס האשראי אחרי החזרת הרכב יש לשים לב לפרטים הקטנים. לעיתים המחיר נראה נמוך, אך במעמד לקיחת הרכב יגבו מכם תוספות. לכן, בידקו מה כוללת הצעת המחיר וכן אלמנטים נוספים כגון: ביטוחים, נהג נוסף, היטלים מקומיים, מסי נמל ותוספות שונות, שלא תמיד כלולים במחיר שניתן.

בנוסף, יש לשים לב לנושא ביטול ההשתתפות העצמית ולהשתדל לשלם אותו במעמד ההזמנה ולא במעמד קבלת הרכב.

מומלץ לשלם מיד קנסות על חניה לא חוקית או עבירות תנועה. בניגוד לעבר, חברות ההשכרה כבר לא מסבות את הדו"ח על-שם השוכר, אלא משלמות אותו ומחייבות את כרטיס האשראי של השוכר.

22

הבהרה:

בכתבה נפלה טעות במחיר רכב שכור באיטליה באתר הישראלי של חברת sixt: עלות השכרת פיאט בראבה לשבוע היא 299 אירו, כולל ביטוח ביטול השתתפות עצמית (ולא 348 אירו כפי שפורסם).

באתר הבינלאומי של חברת Hertz עלות השכרת מרצדס C היא 405 אירו (לא כולל תוספות הכלולות בשובר הישראלי), לעומת 425 אירו באתר הישראלי. עלות השכרת פורד פוקוס באיטליה היא 341 אירו לשבוע, לעומת 252 אירו באתר הישראלי (כולל תוספות וביטוח ביטול השתתפות עצמית).

עוד כתבות

דנה עזריאלי / צילום: זיו קורן

דנה עזריאלי הופכת למנכ"לית הקבועה של הקבוצה ועוזבת את תפקיד היו"ר

כעבור חצי שנה כממלאת-מקום, מכריזה קבוצת עזריאלי על מינויה של דנה עזריאלי למנכ"לית הקבועה ● לצד זאת היא תפנה את תפקיד היו"ר אותו היא ממלאת מאז 2014, ובמקומה תמונה אירית סקלר-פילוסוף

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

ההימור שעלה ביוקר לקרן העושר הנורבגית - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

שער הדולר מתקרב לקידומת חדשה: "קשה להצדיק התערבות מצד בנק ישראל" ● הבורסה בת"א שוב שוברת שיאים, אלו הכוחות שמזניקים אותה ● הפספוס של קרן ההשקעות הגדולה בעולם שהלכה נגד ישראל ● ומתי שוק האג"ח עדיף על השקעה במניות ואיפה טמונה בו מלכודת

מצלמה של חברת עין שלישית / צילום: עין שלישית

האסיפה הכללית של עין שלישית אישרה מכירת 30% לאדג' האמירתית

העסקה נחתמה בינואר אשתקד, ובמסגרתה תשקיע אדג' כ־10 מיליון דולר בתמורה לכ־30% ממניות חברת בעין שלישית, המפתחת מערכות אלקטרו־אופטיות מבוססות בינה מלאכותית ● המהלך יצא לפועל לאחר שאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון העניק את האישור הנדרש לעסקה

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים

טיפול בפסולת של חברת מפעת (להב) / צילום: מתוך מצגת החברה

השקעות של חצי מיליארד שקל בחודשיים - הגופים שהופכים פסולת לכסף: "אנחנו לא מושפעים מטילים או מ-AI"

ייצור האשפה לנפש בישראל הוא מהגבוהים בעולם ומניב צמיחה נאה לחברות הפועלות בתחומי האיסוף והטיפול בפסולת ● לאחרונה מושך התחום גופי השקעה גדולים, שהזרימו מאות מיליוני שקלים לחברות הפועלות בו: "זה לא שיום אחד תקום אפליקציה שתאסוף אשפה. בסוף מישהו צריך לקחת את זה, וההיקפים הולכים וגדלים"

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

ה-FDA חסם את החיסון של מודרנה לשפעת. אז למה המניה עולה?

רשות המזון והתרופות האמריקאית הודיעה למודרנה כי לא תבחן את הבקשה שלה לאישור חיסון חדש מבוסס RNA לשפעת; המשקיעים לא מתרגשים ● הניסוי שיכול להיות הזדמנות חדשה לטיפול בשבץ ● והחברה שמנסה לטפל בהלם בלי זריקות ● השבוע בביומד

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

התאונה הקטלנית בבתי הזיקוק אשדוד: מה בודקת המשטרה?

שלושה ימים לאחר התאונה הקטלנית בבית הזיקוק באשדוד, במשטרה עדיין חוקרים מהו החומר הקטלני שגרם למותן של שתי העובדות ● בעקבות התאונה, הציבור התבקש שלא להשתמש במכלי חמצן של חברת סלם יעקב, בהם השתמשו העובדות ● "כל המכלים חשודים כרגע, והציבור לא יכול להשתמש בהם"

אלכסיי נבלני / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

אירופה מאשימה את רוסיה: נבלני נרצח על ידי רעל צפרדעים

אירופה מאשימה את רוסיה בהרעלת מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני לאחר שבגופו נמצא הרעלן הנדיר אפיבטידין, שמקורו בצפרדעים ארסיות מאקוודור ● בריטניה טוענת שרק למוסקבה הייתה יכולת להשתמש ברעלן ותפנה לארגון לאיסור נשק כימי בהאשמה נגד הפרת האמנה ● הקרמלין טרם הגיב

למה הסוללה נגמרת מהר אחרי עדכון האייפון? / אילוסטרציה: Shutterstock

עדכנתם גרסה באייפון, והסוללה מתרוקנת? זו הסיבה

כבר זמן רב שמשתמשים מדווחים על ירידה זמנית בחיי הסוללה לאחר התקנת עדכוני מערכת באייפונים של אפל ● התלונות מלוות בתיאוריות המאשימות את אפל בניסיון לעידוד מכירות, אך בחברה מסבירים: מדובר בתהליך תקין שצפוי להתאזן בתוך ימים

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

כריכת הספר ''אף פעם''. בעיגול: נורית זרחי / צילום: תמר מצפי

הקומיקס החדש של נורית זרחי מתפרץ לנושא הנפיץ ביותר שספרי ילדים מדלגים מעליו

ממלכת הילדים של נורית זרחי אף פעם לא פחדה לארח היבדלות ואפילו אכזריות אנושית ● הפעם, בעשור התשיעי לחייה, סופרת הילדים מפציעה עם קומיקס על המוות, הכתוב בהומור שירכך את לבם של קוראים צעירים ומבוגרים כאחד

אלי גליקמן, מנכ''ל צים / צילום: צים

ועד העובדים בצים הודיע על שביתה בעקבות מכירת החברה

על רקע המגעים למכירת השליטה לקרן פימי והפג לויד, ועד העובדים בצים הכריז על שביתת אזהרה והשבית את פעילות מטה החברה בישראל

טראמפ. הפסד במחוז טקסני שהיה רפובליקני 50 שנה / צילום: ap, John Locher

מבחן על סטרואידים: מתקרב רגע ההכרעה לכהונתו של טראמפ

בהתחשב בכך שהנשיא עצמו העיד "אנחנו חייבים לנצח, כי אם לא הם ידיחו אותי", בחירות האמצע הן מבחן על סטרואידים לכהונת טראמפ ● מעבר למהמורה הזו יש לו שלל אתגרים, החל מהתמודדות עם ענקיות הטק והשלכות הבינה המלאכותית, וכלה בחזית מול סין

חלב של טרה / צילום: גלובס

רשות התחרות תקנוס בכ-18 מיליון שקל את החברה המרכזית למשקאות

העיצומים פורסמו להערות הציבור לקראת ביצועם, והם יוטלו בגין הפרות שקשורות בין היתר להתערבות בקביעת מחירי המדף של מוצרי טרה, שנמצאים בשליטת החברה, וכן בשל חשד להתערבות במיקום המוצרים על המדפים ברשתות השיווק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● חוסלו שני מחבלים במרחב הקו הצהוב שביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בצפון הרצועה ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

שדרות. נהנית ממעמד גבוה יחסית לשכנותיה / צילום: Shutterstock

איך חצי קילומטר של שרירותיות תקציבית חרץ את גורלן של שלוש ערי פיתוח

דוח מבקר המדינה חושף כיצד המימון הממשלתי העודף הפך למנוף הכלכלי שהזניק את שדרות לשיא של 81% זכאות לבגרות, בעוד נתיבות ואופקים נותרו מאחור ● כעת, כשהמדינה נערכת לשיקום הדרום, מזהירים המומחים: ללא מודל חדש, תוכניות "חבל התקומה" עלולות להעמיק את העוול