גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רו"ח רונן בראל: צירוף השותפים לא אומר שהמשבר מאחורינו

לאחר הפסקה של יותר משנה, פירמת רוה"ח הגדולה בישראל מצרפת 7 שותפים חדשים ■ בשיחה ראשונה מאז כניסתו לנעליו של יצחק פורר מתייחס היו"ר רונן בראל לצירוף השותפים ולסוגיות המעסיקות את עולם ראיית החשבון

"תמיד יהיה מקום למשרדי ראיית חשבון הקטנים, שאינם נמנים עם ה'ביג-פור' ואפילו לא מתקרבים למספרים שמועסקים בהם. משרדי הבוטיק, או איך שלא יקראו להם, יתמחו בנישות ספציפיות או במקומות שהביג פור לא ירצו או לא יוכלו לעסוק בהם. זה היה, זה קיים וזה יהיה".

כשדברים אלה נשמעים מרו"ח רונן בראל, יו"ר פירמת רואי החשבון והייעוץ קוסט-פורר-גבאי-ארנסט אנד יאנג ישראל, הגדולה ביותר בארץ, נדמה שהם יכולים לעודד את משרדי הבוטיק שעליהם הוא מדבר.

בשיחה נדירה, הנערכת על רקע צירוף 7 שותפים חדשים לפירמה ולחברת הייעוץ שלה, מדבר בראל על עתיד המקצוע, על הצורך בהתפתחות מתמדת, על היום שאחרי המשבר וגם על האתגרים של רואי החשבון בשנת 2011.

בניגוד לגישה הפופולרית כיום, שלפיה, בדומה לשוק עריכת הדין, גם בשוק רואי החשבון המשרדים הקטנים יילכו ויתמעטו עם השנים עד שייעלמו - בראל מאמין כי יש לא מעט נישות שפתוחות בפניהם.

"יש משרדי בוטיק, למשל, שמתעסקים בנושא ביקורת פנימית, וזה תחום התמחותם", הוא אומר. "זה לא תחום ההתמחות של ה'ביג-פור'. הם אמנם יעשו את זה פה ושם, אבל לא כסגמנט משמעותי בזכות עצמו. גם יש להם בעיות של ניגוד עניינים בחלק מהמקומות, אז משרדים קטנים יכולים להיכנס לנישה הזו.

"דוגמאות נוספות הן תחום הביקורת החקירתית, שנמצא כמעט בלעדית בידי משרדים קטנים; ועוד נישה היא טיפול בחברות פרטיות בעלות צביון מסוים, שה'ביג-פור' לא מתעסקים בהן בדרך-כלל. בקיצור, לא תחסר להם עבודה".

ארנסט אנד יאנג ישראל לא משחקת במגרש הזה. היא מובילה את שוק ראיית החשבון בישראל מבחינת גודלה בהפרש ניכר מכל הפירמות האחרות, מבקרת הכי הרבה חברות ציבוריות בארץ ומדורגת גם בדירוגי האיכות כמובילה.

השבוע מרחיבים ראשי ארנסט אנד יאנג ישראל גם את מעגל השותפים שלהם, ומצרפים 7 שותפים חדשים לפירמה ולחברת הייעוץ שלה. עם צירוף השותפים החדשים יעלה מספר השותפים בפירמה, המעסיקה יותר מ-1,600 עובדים, ל-87 איש.

היסטוריונים ומשעממים

בראל אומר כי הצירוף המאסיבי של השותפים נובע מהיקפי הפעילות הגדלים של הפירמה בכל התחומים. בנוסף, לדבריו, "מינויים של שותפים חדשים, העובדים בפירמה שנים רבות, הם חלק ממדיניות המעודדת אנשי מקצוע טובים לראות בארנסט אנד יאנג בית מקצועי המאפשר אופק התפתחות ארוך-טווח".

* בפירמה מועסקים 1,600 עובדים ורק 87 שותפים - זה נקרא אופק לקידום?

"בהחלט. בשנים האחרונות הכפלנו את מעגל השותפות. כמחצית השותפים ואולי אף יותר מזה צורפו כשותפים ב-6 שנים האחרונות".

על רקע המשבר הכלכלי עצרו בשנה וחצי האחרונות את הקידום במשרד ארנסט אנד יאנג ישראל ולא צירפו שותפים חדשים לשותפות. בראל: "עשינו הפסקה. בעבר עשינו את זה כמעט כל שנה, ב-2004-2007, אחרי זה היתה שנה וחצי הפסקה, ואני שמח שחזרנו שוב לעניין. המשבר בהחלט השפיע, אך בכל מקרה הקידום נעשה על בסיס ענייני, זה לא משהו שחייב להיעשות כל שנה. כשזה רלוונטי ואנו מרגישים שיש אנשים מתאימים ושהיקף הפעילות מאפשר זאת - מפגישים את שני האירועים האלה ביחד ומכריזים על שותפים חדשים".

* זה אומר שהמשבר מאחורינו?

"הלוואי שזו היתה אינדיקציה, אבל זה לא ממש. את יודעת למי ניתנה הנבואה. רואי חשבון הם היסטוריונים, הם לא עתידנים. היסטוריונים ומשעממים. וזו בעיה. עכשיו את שואלת אותי שאלה על העתיד, שאין לי דרך לענות עליה. בוודאי שאנחנו נמצאים במקום יותר טוב ממה שהיינו לפני חצי שנה ושנה, יש מגמת שיפור, אבל עדיין לא ניתן להגיד שאנחנו בתקופה יציבה ושאנחנו אחרי המשבר באופן מלא".

הנושא החם: הגבלת היקף האחריות

בראל אמנם לא יכול לחזות את העתיד, אך הוא לא יכול להתעלם מההווה. "ענף ראיית החשבון מבוקש מאוד היום. הביקוש שיש כרגע לעבודה, הן מצד הלקוחות וגם מצד המשרדים לעובדים, הוא יחסית גבוה. אני לא רואה אותו משתנה בתקופה הקרובה, גם בגלל צרכים שהולכים וגדלים מצד הרגולטור וכן מסיבות אחרות, בהן השתכללות השוק".

לדבריו, דבר מזין דבר, ו"גם הביקושים לסטודנטים גבוהים מאוד בתקופה האחרונה".

* מהם האתגרים שעמם יתמודדו רואי החשבון בשנת 2011?

"קודם כל ה-IFRS כל הזמן משתנה, ועדיין חלים בו שינויים שצריך לאמץ אותם ולוודא כי הלקוחות מיישמים את זה נכון בדו"חות, ושאנחנו יודעים לבקר את זה. יש דרישות שונות מצד הרגולטורים כמו ה-SOX הישראלי, שנכנס לראשונה בשנת 2010, וב-2011 העיסוק בכך יתגבר. מעבר לכך, לקוחות יחזרו להסתכל החוצה ולהיות בינלאומיים, וצריך לדעת לתת להם סיוע בהקשר הזה של איך יוצאים מחוץ לישראל וכדומה".

נושא נוסף שזוכה לתשומת-לב רבה בענף ראיית החשבון, וכנראה שהעיסוק בו יתעצם, הוא שאלת הגבלת היקף האחריות של רואי החשבון. "זה נושא מאוד חם, לא רק כאן, אלא במדינות רבות בעולם. אני מניח שזה יהיה לאג'נדה בחודשים או בשנים הקרובות, ויצטרך לחול בו שינוי, כי הדיספרופורציה בין שכר-הטרחה ועבודתו של רואה החשבון לבין האחריות הבלתי מוגבלת שלו היא נושא בעייתי מאוד".

השותפים החדשים:

- סיגל גריבה, שותפה במחלקת המסים, עובדת במשרד כ-10 שנים ומנהלת את תחום המפעלים המוטבים והמאושרים.

- אילן בן-אלי, שותף במחלקת המסים. בן-אלי עובד במשרד 8 שנים במחלקת מיסוי בינלאומי, מתוכן שנתיים במחלקת המיסוי הבינלאומי במשרדי ארנסט אנד יאנג בניו-יורק. כיום הוא מנהל את הדסק האמריקני של הפירמה.

- אריאל הורוביץ, עובד במשרד 10 שנים, מנהל את תחום הסיכונים. לאחר 5 שנים במחלקת ביקורת החליט לטעום קצת מהסקטור הפרטי ושימש כמנהל כספים בחברה. לאחר 4 שנים חזר למשרד והחל את דרכו במחלקת הייעוץ.

- אלי ברדה, מתמחה בביקורת לפי תקינה אמריקנית ותקינה בינלאומית, עובד 11 שנה במחלקת ביקורת היי-טק.

- ניר מרדכי, המתמחה בביקורת של גופים פיננסיים גדולים, עובד בארנסט אנד יאנג 12 שנה, מתוכן 11 שנה במשרד בניו-יורק, בתחום הביטוח והפיננסים.

- עינת שפרלינג, עוסקת בתחום הערכות שווי, מודלים כלכלים ותוכניות תמריץ למנהלים. שפרלינג הצטרפה כשותפה למחלקת ה-TAS לאחר שהשלימה 10 שנות עבודה במחלקה הכלכלית בפירמה.

- שרון פרקר, המתמחה בתקינה בינלאומית ותקינה ישראלית, הצטרף כשותף למחלקת הביקורת לאחר כ-11 שנות עבודה במשרד.

גורם בענף: "הפירמה היום מקצוענית יותר"

בפברואר 2007 פרש רו"ח יצחק פורר, 73, מי שהקים אבן על אבן את אימפריית ראיית החשבון ארנסט-אנד-יאנג-קוסט-פורר-גבאי-את-קסירר, מתפקידו כיו"ר הפירמה. כשהחל לעבוד כמתמחה צעיר במשרד, מנה המשרד 15 עובדים, וכשפרש הותיר אחריו 1,500 עובדים מעריצים. 4 שנים לאחר פרישתו מונה המעצמה 1,600 עובדים, לאחר שצלחה, בלעדיו, את אחד המשברים הכלכליים הקשים שידענו.

את מחליפו בתפקיד, רונן בראל, 49, שהיה מנכ"ל המשרד ויד-ימינו במשך שנים רבות, סימן פורר כבר במהלך המשא-ומתן עם הפירמה הבינלאומית ארנסט-אנד-יאנג, לפני 17 שנה.

"במהלך המשא-ומתן נסעתי לפגישה בארה"ב, וידעתי שגילי המבוגר יעלה על הפרק. ביקשתי מרונן בראל שיצטרף אליי והסברתי לו למה. אז קבעתי את היורש. בארוחת הערב, הצ'רמן היהודי של ארנסט-אנד-יאנג שאל אותי 'מה יהיה אחרי שתפרוש, מי ינהל את העניינים'. אמרתי לו 'דור ההמשך יושב פה לצדי'", סיפר פורר ל"גלובס" ב-2008.

פורר השאיר למחליפו נעליים גדולות מאוד. ניהולו היה במידה רבה "הצגת יחיד", ועל אף ההתייעצויות ונוהלי קבלת ההחלטה השונים במשרד, היה ברור לכולם מי אומר את המילה האחרונה.

פורר הזניק בגיל מבוגר את משרדו הבינוני למשרד המוביל בארץ ב-15 השנה האחרונות. זאת, עם פער גדול מהמשרדים הבאים אחריו ברשימה, מבחינת גודל והיקף פעילות. 1,400 עובדים, ביניהם 80 שותפים, ש-10 מהם חברים בהנהלה המצומצמת, טיפול ב-300 חברות, חלקן מהגדולות במשק, ביניהן 70 מתוך 100 החברות הישראליות הנסחרות בחו"ל.

המשרד עלה על גל הנפקות ההיי-טק ועל טרנד הזזת מיקוד הפעילות מעסקי ביקורת פסיביים לשירותי ייעוץ אקטיבי-עד-אגרסיבי במלחמה על לקוחות, בניגוד לדימוי השמרני-אפרפר של ראיית החשבון.

את כל אלה קיבל "היורש" בראל, שנחשב להיפוכו הסולידי של פורר. בראל, 49, ילד טוב מעוז-אביב, בוגר תנועת הצופים, מקפיד הן על יחסי עבודה תקינים והן על תחזוקת שרירי הבטן. בעוד פורר ידע להשתמש בעיתונות ולהתראיין כשהאמין שיש צורך בכך, נמנע בראל בקנאות מחשיפה ומסרב בתוקף להתראיין, מאז מינויו כיו"ר הפירמה. מרבית ההתבטאויות שצוטטו מפיו היו כאלה שנאמרו בימי עיון מקצועיים.

עם תפיסות עולם כה שונות והבדלים משמעותיים בין האב המקצועי ליורשו, היה ברור כי רבים יתהו איך ייראה "עידן בראל", איך הוא יבסס את סמכותו ושלטונו על המשרד, ואם יעמוד במשימה הקשה של שמירת הפער מהמשרדים האחרים.

4 שנים אחרי, שאלות אלה כבר לא מרחפות באוויר. "את הקפיצה הנחשולית עשה פורר, אבל רונן היה האיש שלו להמשיך את הדרך. זה אדם שהוא גידל וסמך עליו והיכולות שלו תואמות את המשימה שהוטלה עליו. כשפורר זז הצידה לא היתה שום פגיעה בפירמה".

פורר אמנם הזניק את הפירמה, אך בראל מצעיד אותה קדימה. הפער בין הפירמה למתחרותיה נשמר (הפירמה השנייה בגודלה בארץ, סומך-חייקין, מעסיקה כ-980 עובדים), הפירמה מבקרת 242 חברות ציבוריות, שהן כ-31% מהחברות הציבוריות בישראל.

שיטות העבודה בפירמה הותאמו למציאות המשתנה והגלובליזציה המתעצמת. היא התגברה על מכשול המשמעותי של המשבר הכלכלי העולמי, התמודדה עם השינויים שחלו עקב אימוץ תקנות ה-IFRS והחלה להיערך מבעוד מועד להטמעת תקנות ה-SOX בחברות הציבוריות בישראל.

"שיטות העבודה, המתודות, השתנו בתקופת בראל. יש התמקצעות גלובלית. הפירמה היום מקצוענית יותר", אומר גורם בענף.

עוד שינוי משמעותי בניהול הפירמה נוגע ליחסי אנוש במשרד ובענף בכלל. "לרונן יש סגנון ניהול רגוע ומזג טוב. הסגנון הזה תורם ליחסים טובים יותר בענף. מאז שהוא מונה לתפקידו היריבויות קטנו", מסכם אותו גורם.

עוד כתבות

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של השופט אורנשטיין נחשף: כמה ישלם היהלומן דן גרטלר?

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע שבפסיקה נקבע כי 90% מהתביעה של האחים נגד היהלומן נדחתה ● ערב החג, ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק אך נדחה. כעת הוא צפוי לזנוח את הבקשה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי