גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האחים גינדי: "התפקידים שלנו מופרדים ממש כמו בשר וחלב"

לכאורה הנוסחה למנכ"לות משותפת מוצלחת פשוטה מאוד: קובעים עקרונות, מחלקים תפקידים, משדרים חזית מאוחדת, פועלים בשקיפות ומשאירים את האגו מחוץ לתמונה ■ אבל האם כל אלה מצליחים לעמוד במבחן המציאות?

שני מנהלים בצמרת, קרי מנכ"לים משותפים, נשמע כמו מתכון בטוח לצרות וכר פורה למאבקי כוח, אגו ושליטה. על-פי-רוב, עסקים מנוהלים על-ידי שני מנכ"לים מתוך מחשבה שעדיפים השניים מן האחד בכל הקשור לחלוקת הנטל, לאחריות ולמוקד הכוח.

מודל ניהולי זה שכיח לרוב בעסקים קטנים, שהמנכ"לים שלהם הם גם המייסדים-שותפים, או לחלופין בעסקים משפחתיים, בהם שניים או יותר מבני המשפחה מתמנים לתפקיד מתוך הצורך לשמור על ייצוג ואיזון משפחתי בצמרת. אמנם נדיר לראות דואט ניהולי בעסקים בהם המנכ"לות המשותפת איננה נובעת משיקולי שותפות עסקית או בעלות משפחתית; אך הצמד: יו"ר פעיל ומנכ"ל, מתפקדים במקרים רבים כמנכ"לים משותפים.

על פניו, הנוסחה לדואט ניהולית מוצלחת פשוטה למדי. שני אנשים יכולים להצליח בניהול משותף אם: יש להם את היכולת לעבוד על-פי עקרונות מנחים ומוסכמים ולהשאיר בצד שיקולי אגו; חלוקת התפקידים ביניהם ברורה ומוגדרת; הכימיה ביניהם טובה והם בעלי יכולות משלימות; הם משכילים לשדר כלפי חוץ חזית משותפת; וכמובן, אם הם יודעים לעבוד בשקיפות ובאמון הדדי.

אלא שבפועל זה לא תמיד עובד. האחים יוני ומיקי שסטוביץ' הם אחת הדוגמאות האחרונות לכך. במשך שנים הצליחו השניים לנהל כמנכ"לים משותפים את אימפריית היבוא, השיווק והפצת מוצרי הטואלטיקה והקוסמטיקה. יוני ניהל את חטיבת הטואלטיקה ומיקי את חטיבת הקוסמטיקה. אולם בפועל לא כך היו פני הדברים, ובאחרונה סיכמו השניים לא להמשיך לנהל יחד את העסק. "עד עכשיו היינו מנכ"לים משותפים, והיום סוכם שאני מנהל את העסק. אין שום שינוי בבעלות", מסר יוני ל"גלובס" במאי 2009.

לדברי פרופ' אורן קפלן, פסיכולוג וכלכלן, מרצה במסלול האקדמי המכללה למינהל, מנהל הוא אדם שמטבע הדברים מחפש לבטא סמכות ועוצמה. "כששני אנשים כאלה נוהגים ברכב אחד, והאחד לוקח ימינה והשני שמאלה, מתרחשת התנגשות. המצב משתנה לטובה כשהשניים משכילים לנהוג באותו כיוון". עוד לדבריו, אדם ששלם עם עצמו יצליח לנהל ולקבל החלטות במשותף. "הבעיות מתחילות כשהאגו עולה לראש ויש צורך להרגיש מנכ"ל עד הסוף".

זאב הרשקוביץ' ואבי קרעין, מנטורים עסקיים ומנכ"לים משותפים בחברת "ניהול נטו", סבורים שבלי אמון ופרגון הדדי, יחסי חברות טובים, אינטרסים הדדיים, ערבות אמיתית זה להצלחתו של זה, וחלוקת תפקידים מוגדרת - שניים לא יצליחו לנהל עסק אחד. "השוואתיות, היא אחד הגורמים לכישלון של ניהול משותף. אסור לעשות השוואות כמו 'אני עובד 15 שעות ואתה רק 8', כי זה עלול להוביל לפירוד. בני האדם שונים זה מזה, ולכן שניים לעולם לא יפעלו אותו דבר. צריך להסתכל על היתרונות והערך המוסף של האחר. השוואות הורגות ולא יוצרות". עוד לדבריהם, ההבדל בין ויכוח לריב הוא שוויכוח בריא לחברה וריב יכול להיות הרסני.

"אחרי 14 שנה יחד אנחנו יודעים לזהות מתי ויכוח נובע מבעיית אגו"

במקרה כזה קניגסברג ובנטוב קוראים ל"אגו" לשיחה ומבקשים ממנו לצאת: "אחרי שיצא, אנחנו ממשיכים לדבר בצורה עניינית"

יובל בנטוב (מימין), אלי קניגסברג, תיק התיקים / צלם תמר מצפי

* קילומטרז' ניהולי משותף: 14 שנה.

* חלוקת תפקידים: אלי קניגסברג (42) אחראי על הצד הפיננסי-עסקי, ויובל בנטוב (46) על השיווק, הקולקציות וכוח האדם.

* קבלת החלטות: "מחליטים במשותף. ברוב המקרים יש תמימות דעים, כי אנחנו באותו ראש ואחד מוותר לשני. שנינו מבינים שקשה לעשות מהלכים עסקיים כשצד אחד לא שלם עם מהלך מסוים. שנינו, למשל, היינו שלמים עם המהלך להקים באחרונה את Evening, רשת חדשה לבגדי ערב".

* חיכוכים: "חלוקת התפקידים הברורה, החברות הטובה והלמידה העצמית - להקשיב ולראות 'אולי הוא צודק ואני טועה' - עוזרות לנו להימנע מחיכוכים. זה לא אומר שאין בנינו חיכוכים בכלל. כשיש, אנחנו מדברים על זה ולעתים מערבים גורם חיצוני שיחווה דעה".

* אגו: "אחרי 14 שנה יחד אנחנו יודעים לזהות במהלך ויכוח אם הוא נובע מבעיית אגו.במקרה כזה, אנחנו קוראים ל'אגו' לשיחה ומבקשים ממנו לצאת החוצה. אחרי שיצא, אנחנו ממשיכים לדבר בצורה עניינית. לאגו אין מקום בניהול משותף".

* החיסרון במנכ"לות משותפת: "שההחלטות מתקבלות על-ידי שניים, מה שיכול לעצור את העסק במקרה של חילוקי דעות".

* היתרון במנכ"לות משותפת: "מאפשרת לכל אחד מאיתנו לעשות את מה שהוא טוב בו".

* חזית אחידה כלפי חוץ: "הכרחית כלפי העובדים והספקים, אחרת הבלגן והבלבול בחברה יהיו גדולים ומלווים במניפולציות, תככים וחיכוכים".

* טיפ שלכם איך לשרוד מנכ"לות משותפת: "כשמתפתח ויכוח לוהט, לעשות מיד 'קאט'. לקחת 24 שעות חופשה אחד מהשני, ולמחרת לדאוג שהשיחה תהיה עניינית. רמת היעילות הולכת ודועכת כשהיחסים מתקררים".

תיק התיקים
שנת הקמה: 1996
בעלים: יובל בנטוב ואלי קניגסברג
מס' עובדים: 40
מס' חנויות: 11
מחזור מכירות שנתי: כ-17 מיליון שקל

"לקוחות וספקים מנסים לזגזג בין שנינו, ללא ידיעתנו"

הבעיה של דרזיה ודני, שהסביבה העסקית מכירה את נקודות התורפה שלהם ו"לא תמיד אנו מספיקים לבצע סנכרון בזמן"

אבי דני (מימין), רמי דרזיה, אביזר סנטר / צלם תמר מצפי

* קילומטרז' ניהולי משותף: 19 שנה (מהן 9 שנים לצד מנכ"ל-משותף שלישי שפרש).

* חלוקת תפקידים: אבי דני (52) הוא "מר פנים" - אחראי על התפעול והמכירות; ורמי דרזיה (52) "מר חוץ" - על פיתוח עסקי ושיתופי פעולה עסקיים. "כדי למנוע חיכוכים מיותרים, החלטנו מראש על חלוקת עבודה ברורה. זה גם מאפשר לכל אחד מאיתנו לעשות את מה שהוא טוב בו".

* קבלת החלטות: "החלטות חשובות מקבלים יחד. לעתים, מתייעצים עם גורמים מקצועיים בחברה ומחוצה לה. כמובן, שמתבלים את תהליך קבלת ההחלטות בתחושות בטן, באינטואיציות ובניסיון עבר".

* חיכוכים: "אחרי 19 שנה, בכל חיכוך למדנו לזהות למי הוויתור יהיה משמעותי וכואב יותר, ושם לדעת לוותר. עם זאת, בכל עסק תמיד יש רגעים ומצבים לא-פשוטים".

* אגו: "למדנו להשאיר אותו בבית. בניהול חברה מורכבת כמו שלנו (ייצור וקמעונאות) האגו מסוכן ואין לו מקום. במנכ"לות משותפת, כמו בזוגיות טובה וארוכת שנים, אין מקום לשיקולי אגו והתנצחויות".

* החיסרון במנכ"לות משותפת: "לקוחות וספקים מנסים לזגזג בין שנינו, ללא ידיעתנו. הסביבה מכירה את נקודות החוזק והתורפה שלנו, ומדי פעם יש מי שמנסה לתמרן במקומות בהם הוא סבור שיצליח. לא תמיד אנחנו מספיקים לבצע סנכרון בזמן, וזה יוצר אי-נעימויות".

* היתרון במנכ"לות משותפת: "בחלוקת האחריות ובאיוש התפקיד גם כשאחד חסר. מנכ"לות משותפת פותרת את העניין הזה של לא טוב היות המנכ"ל לבדו. יחד מתאפשר לנו סיעור מוחות ומציאת פתרונות יצירתיים לשלל דילמות, קושיות ותוכניות אסטרטגיות".

* חזית אחידה כלפי חוץ: "מניסיוננו, הדרך היחידה להצליח במנכ"לות משותפת היא בהצגת חזית אחידה. חשוב ליישר קו בנושאים מהותיים, כדי לספק תשובה הולמת ואחידה בכל רגע נתון".

* טיפ שלכם איך לשרוד מנכ"לות משותפת: "ליישם את האמונה של ראיית טובת החברה מעל לכל, ולא רק בסיסמאות. לוותר, לפרגן, לשים את האגו בצד, והכי חשוב - לסמוך ב-100% על השותף לניהול"

אביזר סנטר
שנת הקמה: 1948
מנכ"לים משותפים: רמי דרזיה ואבי דני
מס' עובדים: 100
מחזור מכירות שנתי: כ-50 מיליון שקל

"התפקידים שלנו ברורים מאוד. הפרדה ממש כמו בשר וחלב"

אבל ההתחלה של האחים גינדי לא הייתה כל-כך פשוטה: "לקח לנו ארבע-חמש שנים להחליט מי עושה מה. היו ויכוחים ובזבוז אנרגיות"



* קילומטרז' ניהולי משותף: 10 שנים. "ארבעתנו מנכ"לים משותפים מהיום הראשון של העסק", אומר רועי גינדי, המדבר בכתבה בשם אחיו.

* חלוקת תפקידים: ליטל (36) אחראית על הפן המשפטי; אבי (34) על הכספים; גיא (33) על התכנון; ורועי (29) על הפן הביצועי. "אין אצלנו זליגה זה לתפקידו של זה. התפקידים שלנו ברורים מאוד. כל אחד והחטיבה שלו, יד ימינו והעובדים שלו. כל החטיבות עומדות בפני עצמן אך שוות. אין אחת שהיא טובה יותר מהשנייה".

* קבלת החלטות: "כל אחד לוקח החלטות ואחריות בתחומו, אך ההחלטות המהותיות משותפות".

* חיכוכים: "אין בנינו חיכוכים כי אנחנו החברים הכי טובים. חינכו אותנו להיות יחד ולסמוך אחד על השני. אני סומך על האחים שלי יותר מאשר על עצמי, וכך גם הם. מ-2005, בזכות חלוקת תפקידים ברורה ולקיחת אחריות כל אחד בתחומו, כמות החיכוכים בינינו היא אפסית. אצלנו זה הפרדה ממש כמו בשר וחלב, אבל זה לא היה ככה מהיום הראשון. לקח לנו ארבע-חמש שנים להחליט מי עושה מה.

"בהתחלה, העסק היה קטן וכולנו עשינו הכול. כמו כל היריון, היה קשה. היו ויכוחים ובזבוז אנרגיות של ההתחלה. כשהגענו לדד-אנד או להתלבטות קריטית, היינו מתייעצים עם אבא. יש לו ידע אדיר והתוספת שנתן, עזרה לנו לפתור דילמות. אבא, על סמך טעויות עבר, חינך אותנו שאנחנו שווים יחד כמו אגרוף. הוא היה אומר לנו ש'אם אחד מכם חסר, אתם אפס. כלום'. ולכן, הקמנו ואנחנו מנהלים חברה יחד".

* אגו: "יש שוויון מוחלט בין האחים ברמות ההכנסה, הרווחיות ותחושת ההצלחה. ברגע שיש את השוויונית הזאת, אין מקום לאגו".

* החיסרון במנכ"לות משותפת: "אם חס וחלילה החברה תקרוס, זה יכאיב ויפגע בכל המשפחה כי כולנו מנהלים עסק אחד. פגיעה קולקטיבית כזאת, היא חיסרון גדול בעסק משפחתי".

* היתרון במנכ"לות משותפת: "שיש עוד שלושה אנשים כמוני שמובילים את הספינה יחד".

* חזית אחידה כלפי חוץ: "כן, ב-100%. חשוב לשדר חזית אחידה כלפי חוץ כי זה עוזר לרתום לקוחות, עובדים וספקים".

* טיפ שלכם איך לשרוד מנכ"לות משותפת: "לקום בבוקר עם תחושה שאתה עושה פחות מהשותפים שלך. וכמובן, חלוקת תפקידים ברורה ופרגון הדדי, גם אם אתה חושב שהדברים יכלו להיעשות אחרת. וגם, לא למתוח יותר מדי ביקורת אחד כלפי השני כי זה יוצר אנטגוניזם".

גינדי החזקות
שנת הקמה: 2000
מנכ"לים משותפים: האחים ליטל, אבי, גיא ורועי גינדי
מס' עובדים: 80
מחזור מכירות שנתי: 1.2 מיליארד שקל

"יש הרבה אגו באמצע. וכשיש פיצוץ, נושמים עמוק ונרגעים"

אלמביק ופדלון הבינו שלא הכל צריך להיפתר במקום: "לפעמים אנו הולכות כועסות, אך צריך להכיר בשוני ולקבלו"

הגר אלמביק, ג'ודי פדלון, אלמביקה / צלם עינת לברון

* קילומטרז' ניהולי משותף: 6 שנים.

* חלוקת תפקידים: הגר אלמביק (55) אחראית על בחירת בדים ועיצוב קולקציות; וג'ודי פדלון (55) על יבוא נעליים ומיתוג.

* קבלת החלטות: "למרות החלוקה לתחומי אחריות, אנחנו משתדלות לקבל את רוב ההחלטות החשובות בישיבות ובמחשבות משותפות".

* חיכוכים: אלמביק: "אנחנו מנסות להכיר ברגישויות ובקווים האדומים של כל צד ולהתחשב בהם". פדלון: "כל אחת מביעה את דעתה והולכת לקראת השנייה. מזמן סיכמנו שכשיש חילוקי דעות שלא מצליחים ליישב, האחראית לאותו תחום מקבלת את ההחלטה. אחרת, אפשר לא לצאת מזה".

* אגו: אלמביק: "לא קל, אבל זה בדיוק הסיפור של שותפות: מערך עדין של התחשבות האחד בשני". פדלון: "שתינו מזל טלה. הגר בתחילת המזל ואני בסופו, ויש הרבה אגו באמצע. אם וכאשר יש פיצוץ, נושמים עמוק ונרגעים. לא הכול צריך להיפתר באותו יום. בהחלט יש פעמים שאנחנו הולכות לישון כועסות. אבל צריך להכיר בשוני ולקבלו, לנסות לראות את הדברים מנקודת מבטו של האחר".

* החיסרון במנכ"לות משותפת: פדלון: "החיסרון הוא גם היתרון, וזה העניין של האמצע - הפשרה. במיוחד כשכל אחת באה מהקיצוניות ומהזווית שלה, וכדי להגיע לעמק השווה צריך להתפשר. מאידך, זה גם מה שיוצר את האיזון בעסק ומסתבר שהסקאלה עליה שתינו נמצאות עובדת טוב כשהיא באמצע". אלמביק: "אתה לא אדון לעצמך ותמיד צריך להתחשב בגורם נוסף ולהתפשר".

* היתרון במנכ"לות משותפת: אלמביק: "בחלוקת הנטל והאחריות. שילוב כוחות ויכולות מעניק כוח גדול יותר יחד". פדלון: "החיסרון הוא כאמור גם היתרון".

* חזית אחידה כלפי חוץ: "לפי הצורך, משחקות את 'השוטר הרע' ו'השוטר הטוב', אבל גם אז מדובר באסטרטגיה משותפת, למרות שכלפי חוץ זה לא נראה כך".

* טיפ שלכן איך לשרוד מנכ"לות משותפת: פדלון: "להבין שזה רק עסק ושיש תחומים אחרים בחיים להתבטא בהם. לראות בזה משחק אסטרטגי". אלמביק: "להתרחק קצת כשקשה ולראות את הדברים מלמעלה ומנקודת מבטו של האחר. לנסות להבין איך הוא חושב, ואז קל יותר לקבל".

אלמביקה
שנת הקמה: 2004
בעלים: הגר אלמביק וג'ודי פדלון
מס' עובדים: 50
מס' חנויות: 10
מחזור מכירות שנתי: 20 מיליון שקל

10 טיפים שיסייעו לשרוד מנכ"לות משותפת / על-פי ד"ר תמר מלוא ומנחם יבלונסקי, מע.מ.י. - עסקים משפחתיים

1. אמון וכבוד הדדי

אפשר לנהל במשותף בלי חברות, אבל אי-אפשר בלי אמון וכבוד הדדי. ליצירת ולשמירת אמון וכבוד, צריך ערוצי תקשורת פתוחים, משובים הדדיים ויכולת ליישב אי-הסכמות.

2. חלוקת תפקידים

הכרחית להצלחת ניהול משותף. בלי חלוקה מוגדרת של אחריות וסמכות ויישומה ברגישות ובנחישות, הסיפור נידון לכישלון. חלוקה נפוצה היא בין "מר פנים" ו"מר חוץ".

3. חזית אחידה

עובדים, לקוחות וספקים ינסו לחפש סדקים בין מנכ"לים משותפים, לתקוע טריז ולנצלם לטובת האינטרסים שלהם. לכן, שני סוסים חייבים למשוך את העגלה באותו כיוון, אחרת העגלה תיתקע.

4. טובים השניים מן האחד

מנכ"ל משותף חייב לשאול את עצמו מה הוא באמת מביא איתו לחתונה הזאת, ולהיות משוכנע שבסיפור הזה אכן השניים טובים מן האחד.

'5. "אנחנו", לא "אני"

לשאלה "מה יוצא לי מזה?" אין מקום אצל המנכ"ל המשותף, שצריך לשאול "מה יוצא לעסק מזה?". מנכ"לות משותפת דורשת בגרות, ולאגו ולפוליטיקה אין מקום.

6. שכר שווה

מנכ"לים משותפים מומלץ שישתכרו שווה בשווה.

7. שיתוף

לקיים שיגרת פגישות, בקרה ועדכונים הדדיים בשוטף לטובת שמירה על אמון הדדי וחזית אחידה. ניתן לעשות זאת בדרכים כמו דו"חות יומיים, ישיבה במשרדים סמוכים ומזכירות משותפת.

8. מבוי סתום

גם בחברות פרטיות ומשפחתיות חשוב שתהיה מועצת מנהלים אפקטיבית, ורצוי שיהיה בה לפחות דירקטור חיצוני אחד. גוף שכזה יכול להכריע במצב של מבוי סתום וחילוקי דעות מהותיים.

9. עזיבה

יש לקבוע מראש נתיב יציאה במקרה שאחד המנכ"לים רוצה לעזוב או שנוצר צורך בשינוי.

10. דור המשך

בעסקים משפחתיים, כניסת דור ההמשך עלולה לערער מנכ"לות משותפת שעבדה בהרמוניה שנים, כי היא משנה את מפת הנאמנויות והאינטרסים. לכן, חשוב לזהות מראש את פוטנציאל ערעור הסטטוס-קוו ולהיערך אליו.

עוד כתבות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

גנץ ל"גורם המדיני": לא להיכנס להיסטריה משיקולים פוליטיים

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים