גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המעסיקים נתפסים כעושקים והעובדים כמסכנים - זה לא נכון"

תמר גולן שימשה כתובעת משטרתית, אבל כש"אבירי" עולם הפשע ליטפו את ראשיהם של ילדיה בלונה-פארק, הבינה את הרמז וערקה מהתחום הפלילי ■ היום, כעו"ד פעילה בדיני עבודה, היא מוחה על הדמוניזציה שנעשית למעסיקים

הבית

"איזה כיף להיות בבית בשעות כאלה", אומרת עו"ד תמר גולן, כשהיא פותחת את דלת דירתה המרווחת בשכונת רמת אביב ג' היוקרתית. שעת בוקר מאוחרת. קרני שמש לוהטות חודרות אל הסלון המעוצב מבעד לחלונות הדירה, אך חומן מתפוגג במהירות תחת מעטה כבד של מיזוג מרכזי יעיל. רצפת השיש הלבנה-מבריקה, ספות הבד החדשות למראה, ופינת האוכל המצוחצחת בלי רמז לכלי בכיור, מעידות על השעות הבודדות שבעלי הבית מבלים בו. "אני יוצאת בבוקר למשרד ומגיעה הביתה רק לאחר אימון כושר, שמסתיים ב-23:00 בלילה כל יום", אומרת בעלת הבית כקוראת מחשבות.

ולמרות זאת, דומה שהדירה - שכל פרט בה מוקפד וכל פריט עיצוב יודע את מקומו - משקפת את אופייה של בעלת הבית המטופחת מכף רגל ועד ראש. על אף שטיפחה בשקדנות קריירה מצליחה, בית ומשפחה - מעולם לא ויתרה גם על עצמה. "יש נשים שבנו קריירות מאוד מצליחות ולא שמרו על הנשיות או אף ניסו להידמות לגברים", היא אומרת. "אני לא מבינה את זה. נכון שבזמני היה קשה לבנות את עצמך כאשה והלקוחות היו חשדנים, אבל מי שהייתה טובה והשקיעה את כל כולה הצליחה". במקרה שלה זה עבד. כיום, נמנית גולן - לצד עו"ד ארנה לין ועורכות-דין בודדות נוספות - עם נבחרת מצומצמת של נשים העומדות בראש פירמות עורכי-דין מצליחות בישראל.

ביוגרפיה מקוצרת

"נולדתי בתל-אביב הקטנה, של אז, ברחוב הנביאים, שהיה עטוף פרדסים. אבי היה בעל מוסך ואמי, כמו כל פולנייה מצויה, לא עבדה. יש לי אחות גדולה ממני. מבחינה כלכלית, המצב בבית היה מאוד קשה. המוסך לא עבד כל-כך. אבי לא הבין איך מנהלים עסק ואיך גובים כסף, ואני לא בטוחה שהוא התאים להיות מוסכניק.

"גרנו ארבע נפשות בדירת שני חדרים קטנה, ובלילה הסלון הפך לחדר השינה של הוריי. בשלב מסוים, סבי נפטר והוריש להוריי קצת כסף, אז הם קנו דירת שלושה חדרים. מגיל צעיר, ובמשך שנים, אחותי ואני פרנסנו את הבית. יצאנו לעבוד בגיל מאוד צעיר, נתנו הרבה שיעורים פרטיים ועבדנו בכל עבודה שהתאימה לנו. במשך שנים הייתי חוזרת מהתיכון כל יום בשלוש ומלמדת עד שש-שבע בערב. כשסיימתי ללמד שיעורים פרטיים, עשיתי בייביסיטר בתשלום עד שעות הלילה המאוחרות.

"כך זה היה כמעט כל יום. את כל הכסף שאחותי ואני הרווחנו העברנו להורים. מילדות כבר הייתי מודעת לצורך לפרנס את עצמי ולהיות עצמאית, ידעתי שהחיים קשים וצריך לעבוד קשה בשביל להצליח".

משפטים

"את המסלול המקצועי שלי סימנתי בשלב די מוקדם בחיי. היה לי דוד עורך דין, מעורכי הדין הראשונים של תל-אביב ובבית שלי העריצו אותו. זה השפיע גם עלי. כשהייתי בת 14 נערכה תחרות חיבורים בבית-הספר והחיבור שלי עסק בשאלה מה אעשה כשאהיה גדולה. כתבתי שאני רוצה להיות עורכת דין. זה היה החיבור הזוכה. קיבלתי פרס וצילמו אותי לשער של 'הארץ שלנו'. באותו רגע סימנתי לעצמי את הדרך. לא שידעתי לקראת מה אני הולכת, אבל החלטתי, ולא הייתה לי התלבטות בעניין הזה בהמשך".

המשך ביוגרפיה

"כשסיימתי את התיכון רציתי להתגייס לקורס מ"כיות והייתי מועמדת, אבל אבי חלה מאוד והמשפחה נכנסה למצוקה כלכלית עוד יותר קשה, אז הוריי טרפדו מאחורי גבי את האפשרות שלי ללכת לקורס. הם רצו אותי קרוב לבית. אבי היה פעיל מאוד בהגנה ולכן הצליח לטרפד את זה. כעסתי על הוריי על כך עד אחרית ימי. בסוף ניהלתי את לשכת ראש אכ"א.

"כשמצבו של אבי הידרדר אמי הבינה שהיא צריכה לצאת לעבוד לפרנסת הבית, והיא הקימה עסק לפרסום מודעות על גדרי ביטחון. פתאום, כשהייתי בת 18, אמי הפכה לאשת קריירה. כמה שהיא הייתה עצלה בצעירותה, פתאום היא נהייתה מאוד חרוצה והקימה עסק להפליא. היא הייתה אישה מוכשרת שהצליחה בעסקים, אז המצב הכלכלי בבית מאוד השתפר.

"מיד כשהשתחררתי מהצבא התחלתי ללמוד משפטים. לא אהבתי את הלימודים. אני מאוד פרקטית באופי שלי והלימודים היו מאוד פילוסופיים. אז זו הייתה למידה לשם למידה, יותר מאשר הפעלת ראש. זה היה משעמם, אבל המשכתי כל שנה כי ידעתי שצריך לגמור".

פלילים

"התמחיתי בבית המשפט המחוזי אצל שופט שעסק בפלילים. שם הכרתי לראשונה את העולם הזה של רצח, זנות ועבריינות. בהתחלה הייתי בשוק. הגעתי לשם 'ילדה טובה ירושלים' ופתאום באחד הדיונים הראשונים הייתה נאשמת שקראה לסרסור שלה 'יא-מזדיין'. זו הייתה הפעם הראשונה בחיי ששמעתי מילים כאלה.

"לא כיוונתי את עצמי לתחום הפלילי. ככה יצא. החיים כאילו כיוונו אותי כל פעם מחדש. אחרי ההתמחות הצטרפתי למשטרה כתובעת משטרתית. המצב הכלכלי היה אז מאוד קשה, לאף אחד לא היה כסף ומשרדי עורכי דין נסגרו, אבל המשטרה חיפשה תובעים עורכי דין, אז הגעתי לשם. הצלחתי שם ומהר מאוד התקדמתי להיות הקצינה הראשונה ותובעת מאוד בכירה".

דיני עבודה

"בשלב מסוים נמאס לי מהמשטרה, כי הרגשתי שהמוח שלי מתייבש והדברים חוזרים על עצמם. יכולתי לפתוח משרד בתחום הפלילי, אבל אז קרה אירוע שהניע אותי לעזוב את התחום הפלילי לתמיד. הייתי בהיריון השלישי שלי, והלכתי עם שני ילדיי הקטנים ללונה פארק. ליד הכניסה לפארק עברו כמה מאבירי עולם הפשע שהכירו אותי, וליטפו את ראשי הילדים שלי. אמרתי בליבי 'אוי ואבוי, מחר בבוקר הם ירצו להשפיע עלי לטעון לעונש נמוך יותר או לבטל תיק ועוד יתנכלו לילדים שלי. צריך מהר לברוח מהעולם הזה'. זה גם עולם לא נחמד. בסופו של יום אנחנו מבלים עם הלקוחות המון זמן. הבנתי שאני מעדיפה שזה יהיה עם אנשים מסוגי ולא עם עולם הפשע.

"באותה תקופה עו"ד נחום פיינברג, שהכיר אותי מהתיכון, מהצופים ומהצבא, פתח משרד עם עו"ד מנחם גולדברג, והם מאוד רצו עורכת דין אישה. הם לחצו עלי להצטרף אליהם והסכמתי. לא ידעתי כלום על תחום דיני עבודה שהם עסקו בו. הוא לא היה מפותח. היה עורך דין אחד בישראל שייצג מעסיקים, מנחם גולדברג, והוא בעצם יצר את משפט העבודה, שהיה בחיתוליו. הצטרפתי לעולם הבלתי ידוע הזה, ומאז אני נהנית מכל רגע. משפט העבודה הוא דינמי ומתפתח, ואין תיק אחד דומה לשני. נשארתי במשרד עם גולדברג כמה שנים. כשעזבתי, מינו אותי לרשמת בית-הדין לעבודה, אבל נשברתי מהר מאוד, כי זו הייתה רוטינה ששעממה אותי. כולם סביבי הרימו גבה. שופטים שאלו אותי אחד אחרי השני 'איך את עוזבת? את עוד מעט תמוני לשופטת', אבל אמרתי 'עזבו אותי, שפיטה זה לא בשבילי'. יצאתי לשוק הפרטי ופתחתי משרד משלי".

מעסיקים

"אני מייצגת רק מעסיקים, שנתפסים כאילו הם הצד העושק, וזה מאוד לא נכון".

המעסיקים מוצגים כלא מתחשבים בעובדים, כעושקים אותם, אבל הם צריכים בסוף הדרך לנהל עסק שיהיה מרוויח ויהיה גם לרווחת העובדים. יש גם נטייה במערכת המשפט, ולאחרונה רואים זאת בחקיקה ובפסיקה יותר ויותר, להגן על העובדים באובר כאילו הם הנחשלים, המסכנים והנעשקים על-ידי המעבידים, וזה ממש לא נכון. אני רואה את המעבידים בעת המאמצים שלהם לשמור על הקיים ולנהל עסק שבסופו של יום הם ירוויחו, אבל גם לעובדים תהיה רווחה וזה קשה. המעסיקים מתמודדים עם תחרות מול העולם וכל מיני קשיים שהעובדים לא מודעים אליהם, ואסור שהמעסיקים יהפכו לשעירים לעזאזל ומי שנתפסים כצד הרשע בגלל זה".

הפליטים והזרים

"בעניין הטיפול בפליטים, ישראל עושה עוול גם לעצמה וגם לפליטים. אנחנו מאפשרים להם להיכנס, אבל לא נותנים להם רישיונות עבודה. אין אף גוף במדינה שאומר לעצמו, 'אם אפשרנו להם להיכנס עלינו לתת להם אפשרות להתפרנס בכבוד'. הם נורא מסכנים. יש כל מיני גופים לא חיוביים שמנצלים אותם, שלוקחים להם חלק גדול מהפרנסה. העובדים הזרים הופכים לעבדים של שנות ה-2000. זה נורא.

"זה מציג אותנו, כמדינה, מאוד לא טוב. האנשים האלה יחזרו יום אחד למדינות מוצאם, וזה מה שילווה אותם. אנחנו כמדינה, כאזרחים, לא יכולים להרשות לעצמנו שהמצב יימשך כך. צריך לאפשר להם לעבוד ולהפסיק את ההתעללות".

סדר יום

"אני קמה בסביבות 7:00 בבוקר ואז אני צריכה את השעה וחצי שלי להתארגן בנחת, לשתות קפה בניחותא, לעלעל בעיתון ולהיות עם עצמי קצת. אני עושה הכול מאוד איזי בבוקר. אם אני צריכה להיות מוקדם בבית המשפט, אני קמה שעה וחצי מוקדם יותר. יש הוראה במשרד לא לקבוע לי פגישות ככל שאפשר ל-8:00 בבוקר. אני מקדשת את הבוקר ואז שאר היום מלא אנרגיות.

"חוץ מזה סדר היום שלי משתנה בהתאם לאירועים. במהלך היום אני מונחית מטרה, והולכת לאן שצריך. באחרונה הורדתי מאוד את כמות ההופעות שלי, אני מופיעה רק בתיקים הקשים או כאשר הלקוח דורש.

"יום העבודה שלי מסתיים בין 20:00 ל-21:30 בלילה. אני עדיין עובדת בקצב מאוד גבוה והרבה שעות, אבל אף פעם לא הרגשתי שאני צריכה מנוחה. אני אוהבת את מה שאני עושה, זה מעניין אותי ונותן לי דלק כל יום מחדש".

ספורט

"חמש פעמים בשבוע, כשאני חוזרת מיום העבודה, אני הולכת לחדר כושר. אני לא מוותרת על זה. זה נותן לי המון אנרגיה. הרבה פעמים אני מגיעה ממש סחוטה מהעבודה, המקצוע שלנו מלא מתחים וריגושים, אז שם אני מוציאה את כל האנרגיות השליליות. אחר-כך אני חוזרת הביתה רגועה וישנה כמו תינוקת".

פנאי

"הפנאי האמיתי שלי זה הנסיעות לחו"ל. אנחנו נוסעים לטיולים משוגעים, שם אני באמת משתחררת. כבר היינו ביפן, בווייטנאם, בבורמה ובקרוב ניסע לפרו. אלה טיולים קשים אבל משחררים, כי אז אני באמת מתנתקת מהעבודה. הדבר היחיד שאני כן עושה כדי להישאר מעודכנת בטיול, זה לעקוב אחר המיילים בבלקברי. אבל זה רק מעקב, לא יותר מזה".

קריירה חלופית

"הוראה. אם לא הייתי עורכת דין אולי הייתי מורה ואז מנהלת בית-ספר או מנהלת בתחום ההוראה. חשבתי על זה הרבה פעמים בילדותי. חלמתי גם ללכת ללמוד ספרות, ואולי הייתי מגיעה לכתיבה. אהבתי את זה מאוד".

לא יודעים עליי

"אני רגישה. המוניטין שלי אומר שאני מאוד קשוחה, לוחמנית ולא מוותרת. לפעמים זה מרתיע מעסיקים מלהשתמש בי, כי הם חושבים שאגיע לוויכוחי-יתר עם הצד שכנגד, אבל זה ממש לא נכון".

בעוד 10 שנים

"יכול להיות שאסתפק רק בייעוץ בלי להגיע לבית המשפט. אני אוהבת את המקצוע, חיה אותו אבל לא אשאר בו לנצח. את המאבקים אשאיר לצעירים".

רזומה

* אישי: עו"ד תמר גולן (66), נולדה ומתגוררת בת"א. נשואה לרענן, יועץ לעסקים קטנים, אם לשלושה, גיא, גלית ועידית, וסבתא ל-4 נכדים

* מקצועי: מייסדת ועומדת בראש משרד עורכי הדין תמר גולן, המעסיק 12 עורכי-דין ונמנה עם חמשת המשרדים המובילים בתחום דיני העבודה. הועסקה כעו"ד במשרדו של נשיא בית-הדין הארצי לעבודה בדימוס, השופט מנחם גולדברג ובהמשך, בשנים 80'-83' כיהנה כרשמת בבית-הדין האזורי לעבודה בתל אביב

* הדור הבא: שני ילדי, גיא וגלית, הלכו בעקבותיה, למדו משפטים ועובדים אתה כעורכי דין וכשותפים במשרד

* בין לקוחותיה: שירותי בריאות כללית, בזק, תנובה, אזורים, פועלים השקעות ועוד

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים