גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

"גלובס" חושף: קמפיין ההכפשה של איל ארד וליאור חורב בבחירות לנשיאות לשכת רו"ח

האירוע: הבחירות לנשיאות לשכת רו"ח ב-2009 ■ המתמודדים: יגאל גוזמן המנוח מול עופר מנירב ■ מנהל הקמפיין: ארד תקשורת עבור גוזמן ■ השיטה: הכפשה במיילים אנונימיים לאלפי חברי הלשכה ■ ההסתבכות: ארד דרש מחברת המיילים להכחיש המעורבות

תצהיר שהגיע לידי "גלובס" חושף כי משרד ארד תקשורת שבבעלות איל ארד, עמד מאחורי המיילים המכפישים שנשלחו נגד רו"ח עופר מנירב בזמן קמפיין הבחירות לנשיאות לשכת רואי החשבון בישראל, שהתקיימו בספטמבר 2009. ארד תקשורת, כך לפי התצהיר, שכרה את שירותיה של חברה להפצת מיילים המחזיקה בשרת בארצות הברית, כנראה במטרה להסוות את העובדה שהמשרד עומד מאחורי המיילים, וחברת ההפצה אף התבקשה להכחיש את הקשר.

בתצהיר, שנחתם לפני כחודש וחצי, מגלה עפר האפרתי, הבעלים והמנהל של חברת אימייליון, העוסקת במשלוח הודעות מייל עבור צדדים שלישיים, כי משרד ארד תקשורת, שייצג את המטה של רו"ח יגאל גוזמן המנוח בבחירות לנשיאות לשכת רו"ח, שכר את שירותי החברה בסוף חודש יולי 2009 והיא התבקשה לשלוח לרשימת תפוצה של רואי חשבון שסופקה לה על ידי ארד אימיילים פוגעניים המכפישים את המתמודד האחר לנשיאות, רו"ח עופר מנירב. האפרתי ציין במפורש בתצהיר כי ארד היו מודעים לעובדה כי משלוח האימיילים מבוצע משטח ארצות הברית וכי הדבר צוין בהסכם שכירת השרת מאימייליון.

קופמן תחילה

באותן בחירות ללשכה התמודדו תחילה גוזמן ורו"ח דורון קופמן, המזוהה עם מנירב, שבעצמו כיהן לאורך שנים כנשיא הלשכה. במסגרת ההתמודדות, שכר גוזמן את שירותי ארד תקשורת, ומנכ"ל המשרד, ליאור חורב, מונה למנהל הקמפיין. עם פתיחת המרוץ ללשכה, החלו להישלח לרואי החשבון בישראל שורה של הודעות דואר אלקטרוניות אנונימיות. הראשונה שבהן נשלחה ב-12 באוגוסט 2009, תחת הכותרת "דורון קופמן יואשם בעבירות מס". בעקבות הודעה זו החליט קופמן לפרוש מההתמודדות, ומנירב נרשם להתמודד במקומו מול גוזמן.

בהמשך, עד הבחירות עצמן, נשלחו מכתובות דואר אלקטרוניות אנונימיות הודעות שונות המבקשות לערער על ניקיון כפיו של מנירב. ההודעות נשאו כותרות כמו "מנירב משקר לנו בפרצוף", "אותה הגברת בשינוי אדרת" וכן "השופטים כבר לא מאמינים למנירב, למה שאתה תאמין לו?". בתוכן ההודעות נטען כי מנירב, שכיהן כנשיא הלשכה במשך 6 שנים וחצי, חשוד בעבירות הקשורות למיסוי, ניהול ספרים, רישומים כפולים וסעיפים נוספים. עוד נטען, כי הטענות מצויות בהליך בוררות וכי הוצא צו איסור פרסום בפרשה, לבקשתו של מנירב.

מנירב מחה על הפרסום ודרש בעימות פתוח לחברי הלשכה שערך העיתון "כלכליסט" לחשוף את מקור הודעות הדואר האלקטרוני ולזמן אותו ואת עמיתו גוזמן להיבדק במכונת אמת כדי להוכיח מי עומד מאחורי ההכפשות. לאותו עימות, מספר מנירב, הגיע גוזמן מלווה ביועצו ליאור חורב, שאף קם ממקומו במהלכו וצעק לעבר מנירב כי עליו "להסיר את צו איסור הפרסום", אשר עצם קיומו הוכחש על ידי מנירב.

מנירב הפסיד לבסוף במערכת הבחירות לנשיאות הלשכה. גוזמן נבחר וכיהן בתפקיד עד לפטירתו הפתאומית לפני כמה חודשים. בפברואר השנה, הגיש מנירב באמצעות עורך דינו, סביר רבין, תביעה לבית המשפט המחוזי מרכז כנגד חברת אימייליון והאפרתי ודרש כי תחשוף זהות הלקוח שהזמין את שירותי הדיוור.

אימייליון מתנצלת

באפריל האחרון התקיים דיון בתביעתו של מנירב בפני נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז, השופטת הילה גרסטל, ובו הציעה לצדדים להגיע לפשרה. האפרתי, שחשש לחשוף עצמו לתביעת דיבה באופן אישי, החליט לשתף פעולה והגיע לפשרה עם מנירב, שבמסגרתה חשף מרצונו את הלקוח שהזמין את שירותיו וכן פרסם התנצלות בגין הפגיעה בשמו הטוב.

בחודש מאי שלחה אימייליון, בהתאם לסיכום, מכתב התנצלות לכל רשימת התפוצה המקורית של רואי החשבון. במכתב נאמר בין היתר: "בחודשים אוגוסט וספטמבר 2009... נשלחו אליכם באמצעות מערכות הדיוור האלקטרוני שלנו מיילים פוגעניים, אשר יש בהם חשד ללשון הרע והוצאת דיבה נגד רו"ח עופר מנירב. משלוח המיילים נעשה עפ"י הזמנה של ארד תקשורת, ששכרו את שירותי הדיוור של חברתנו ואשר היו אלו שניסחו את המיילים הנ"ל ומסרו לנו את רשימות התפוצה של רואי החשבון שאליהם הופצו המיילים".

לתצהיר שעליו חתם האפרתי צורפו העתקי החשבוניות שהוצאו לארד תקשורת עבור שכירת שירותי החברה וכן שורה ארוכה של התכתבויות בין אימייליון לשניים מעובדי ארד תקשורת - עו"ד לירן אלרם, מנהל מחלקת גופים ציבוריים וניהול משברים, ועובד נוסף בשם מתן סלע, שהיה אחראי על ניסוח ההודעות שנשלחו לרשימת התפוצה. הקמפיין הווירטואלי כלל שילוח של עשרות אלפי הודעות ועל פי התצהיר, קיבלה עבורם אימייליון סכום כולל של כ-5,000 שקל.

ארד תקשורת מכחישה

אבל הסוגיה המעניינת ביותר בפרשה היא ניסיון ההסתתרות וההכשה מצד משרדו של אייל ארד. עם פנייתו של עו"ד רבין לחברת אימייליון בדרישה לחשוף את מזמין השירות, פנה האפרתי, בחודש אוקטובר, לעו"ד אלרם בבקשה להתייחסותו המיידית. בהתכתבות שהגיעה במלואה לידי "גלובס" עולה כי האפרתי כתב לאלרם: "נראה לי שאהיה חייב במוקדם או במאוחר לגלות מי הזמין את זה, אנא נסח לי מכתב תשובה. אני צריך כבר לענות לו".

התשובה שהתקבלה ממשרדו של ארד, על גבי נייר לוגו מסודר, הורתה לחברת אימייליון שלא לענות לעורך הדין. כותב עו"ד אלרם: "אנא אל תענה עדיין למכתב שקיבלתם. אני מתאם עם הלקוח (מטה הבחירות של יגאל גוזמן) תשובה כוללת על כל הנושא הזה. ייקח מספר ימים ואעביר לך תשובה מסודרת". אלרם מוסיף ומעדכן את האפרתי: "בכל מקרה - אל חשש, זה בטיפול - הוא שולח מכתבים עכשיו לכל העולם ואשתו לאור ההפסד שלו בבחירות". בסוף המייל פונה אלרם בשאלה להאפרתי: "שאלתי היא כזו: האם אתם אכן מחויבים לחשוף מי הלקוח? האם לא עומדת לכם הגנה שהמיילים נשלחו משרת בחו"ל ולכן אין לו סמכות על כך?"

אפרתי, שחשש כנראה לפגיעה משפטית, כתב למשרדו של ארד: "אני לא משפטן, לכן איני יודע אם אני יכול להסתיר את המידע. המיילים נשלחו מחו"ל, אך אימייליון בע"מ היא חברה ישראלית - אולי כדאי לברר. בינתיים מחכה למכתב..."

עפ"י תצהירו של האפרתי, במשך כחודש וחצי התעלמו ארד תקשורת מפניותיו. בדצמבר פנה פעם נוספת ודרש מענה. בעקבות כך, העביר לו אלרם את נוסח התגובה לאימייליון ועל פיו מתבקשת החברה לכתוב למנירב: "טענותיך המועלות במכתב כנגד חברתי מוכחשות מכל וכול; חבל שאתה ומרשך בוחרים לנהל את מלחמותיכם כנגד לשכת רו"ח על גבם של עסקים תמימים ומהלכים עליהם אימים". אפרתי, מצדו, ענה: "אבל בכל מערכת ובכל מודעה מופיע לינק אל אימיייליון - אני לא יכול להכחיש שהמייל נשלח מהמערכת שלנו". בתגובה, ביקשו בארד תקשורת למתן את התגובה ולהכחיש שהמייל שנשלח הוא בבחינת הוצאת דיבה.

האפרתי מצהיר כי "נוסח המכתב לא נראה לו", ועל כן לא שלח את התשובה האמורה לעו"ד רבין, עד אשר נאלץ לבסוף בשל התביעה המשפטית בנושא לחשוף את מזמין שילוח הודעות הדואר האלקטרוני בהסכם הפשרה.

ממשרד ארד תקשורת נמסר בתגובה: "משרדנו ייצג את רו"ח יגאל גוזמן ז"ל בבחירות ללשכת רו"ח שהתקיימו לפני כשנה ואין לנו שום כוונה להימנות עם מכפישי זיכרו. אנו בזים לניסיון להכפיש את המשרד בהזדמנות הנוכחית".

איל ארד

עוד כתבות

קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

קופה ראשית וארץ נהדרת כובשות השבוע את פסגת הפרסומות הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק לאומי ושירה שטיינבוך, והפרסומת האהובה ביותר לבנק הפועלים ואירנה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● במקום השני והצמוד באהדה נמצאים קופ"ח מאוחדת והטורטלים

אתר בנייה (אילוסטרציה) צילום: Shutterstock

פינוי מחזיקים ושחרור תוכנית שנתקעה 15 שנה: 2 החלטות משמעותיות בענף הנדל"ן

בית המשפט המחוזי בבאר שבע אישר את פינוי מתחם בקעת קנאים ואימץ את עמדת רמ"י ● ועדת הערר המחוזית מרכז קבעה כי אין לעכב תוכניות נקודתיות בשל תכנון כוללני שטרם הבשיל ● ההחלטות צפויות להשפיע על עשרות הליכי פינוי ותוכניות בנייה נוספות

חברת ההדפסות אורדע פרינט / צילום: אתר החברה

השוק התקרר: אורדע החליטה לבטל את ההנפקה

חברת ההדפסות שבשליטת משפחת ונגרובסקי והפניקס, החליטה לסגת ממהלך ההנפקה ● ככל הנראה בעקבות ההתקררות בשוק, בצל ירידות השערים האחרונות, והאקזיט של חברת הביטוח ידחה

קרן יקולב–צור (Dappas), טל שהם (Velocity), אביב שמני ( Limy.AI) / צילום: תמי בר-שי, רועי שיר, שירי גרופר

פיתוחי ה-AI שמנסים להפוך את החיים של אנשי השיווק והפרסום לקלים יותר

הסטארט-אפ Dappas מתמחה באריזות ממותגות לעסקים קטנים ● ב-Velocity מתאימים מודעות פרסום לשיחות שמתנהלות בכלי AI ● וב-Limy מאפשרים למפרסמים לדעת על מה סוכני בינה מלאכותית ממליצים

לוויית עלי חמינאי, היום / צילום: ap

במקביל להלווית ח'אמנאי - פיצוצים בשורת מוקדים באיראן

הפיצוצים נשמעו בדרום-מזרח איראן ● צבא ארה"ב תקף הלילה 90 מטרות צבאיות באיראן - במה שמסתמן כגל התקיפות הרחב ביותר מאז נחתם מזכר ההבנות ● טראמפ: "זו נקמה על הפצצת ספינות, אם זה יקרה שוב, המצב יחמיר בהרבה" ● באיראן טענו: 14 בני אדם נהרגו בתקיפות, עשרות נפצעו ● משמרות המהפכה שיגרו בתגובה טילים וכטב"מים לעבר מדינות המפרץ  ● עדכונים שוטפים

חנויות ג'אמפ ועונות בבאר שבע / צילום: בר - אל

חובות של 38 מיליון שקל: עונות וג’אמפ מבקשות הקפאת הליכים

הרשתות, המפעילות 37 סניפים ברחבי הארץ, מבקשות להמשיך לפעול למשך 60 יום במטרה לאתר רוכש או משקיע ● לבבקשה נטען כי המלחמה, הפגיעה במכירות והקשיים התזרימיים הובילו לחדלות פירעון

צילום: Shutterstock

בית המשפט ביטל אפוטרופסות אישה על בעלה הקשיש לאחר שמנעה ממנו קשר עם ילדיו ונכדיו

במקביל להעברת הבעל לבית האבות, הגישה האישה לבית המשפט בקשה למנותה כאפוטרופסית עליו ● לדברי שני ילדיהם המשותפים, הם כלל לא ידעו כי אימם העבירה את אביהם לבית אבות סיעודי, וכי מונתה כאפוטרופסית עליו, שכן היא אינה מאפשרת להם לבקרו או להיות עמו בקשר

אילוסטרציה: איל יצהר

בעקבות חריגות בנייה: חברת נדל"ן הגישה תביעה לביטול חוזי מכר של זוכי מחיר למשתכן

החברה תובעת 180 רוכשי דירות, כמחצית מהן מחיר למשתכן, בטענה ש"יצרו שכונת סלאמס" בפרויקט גדול שהיא בונה ומשווקת בבית שמש ● לטענת הדיירים, החברה מנסה לקבל בחזרה חלק מהפיצוי שהיא נדרשה לשלם עקב איחורים במסירה

מערכת שליטה ברחפן של פירוס אירונאוטיקס / צילום: Oleg Volk

קצין המילואים שלחם בעזה, והקים מיזם לשליטה ברחפנים צבאיים מהנשק

אלעד עמר חזר מארה"ב לשדה הקרב, והבין שתפעול רחפנים מסכן את חיי הלוחמים ● הפתרון: חברת פירוס, שפיתחה מערכת שליטה ברחפן בלי להוריד את האצבע מההדק, וכבר פועלת בצה"ל

שי רקנאטי ואודי רקנאטי / איור: גיל ג'יבלי

אודי רקנאטי חוזר למרכז הבמה: האיש שמכר את אי.די.בי משתלט על מכבי ת"א

תמורת 50 מיליון דולר ששולמו עבור מניות משפחת פדרמן, הפכו אודי רקנאטי ובנו שי, שהוביל את המהלך, לבעלי שליטה במכבי ת"א כדורסל ● מדובר בעוד מהלך מפתיע של איש העסקים, שבעבר עזב את עסקי המשפחה וחזר - רק כדי למכור אותם

3 פסקי דין חדשים משרטטים את הגבולות / אילוסטרציה: Shutterstock

האם רישום בטאבו הוא סוף פסוק? 3 פסקי דין חדשים משרטטים את הגבולות

חתימה ללא הסבר, תביעות היסטוריות שהתיישנו ועסקאות עבר שלא נרשמו: בתי המשפט מבהירים מתי הרישום הרשמי במקרקעין יגן עליכם, ומתי המציאות בשטח תגבר על המרשם

בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

חיסכון רפורמה בחסכונות? אולי עדיף לקרוא לזה מס חדש

הרפורמה בחיסכון רק פוגעת ● מערכות החדשות מותקפות ● ויצרנית השעונים ניצלה את המומנט ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שלומי יוסף, CANDO, Shutterstock

שתי חברות קטנות ומפסידות הנפיקו בתל אביב. מה לגבי היתר?

ירידות השערים בבורסה בחודש החולף קיררו את שוק ההנפקות הלוהט ושלחו חברות שכבר הגישו תשקיפים לבחון את צעדיהן מחדש (אביסרור, רפא, קיסו ועוד) ● למרות ההתקררות, שתי חברות קטנות שעדיין רושמות הפסדים השלימו לאחרונה הנפקה בת"א

יריב לוין, שר המשפטים ויצחק עמית, נשיא ביהמ''ש העליון / צילום: נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת, רפי קוץ

המשבר החוקתי: השופטים שלפו סעיף מפתיע - ושלחו מסר חד לכל עובדי המדינה

מאז שנות ה־50 נרשמו מקרים של אי־ציות לבג"ץ, אבל מומחים מסבירים שהמגמה הולכת ומתעצמת ● בהתאם, גם התגובות של ביהמ"ש נהיות חריפות יותר - והשבוע נזרק כלי חדש למערכה ● המשרוקית של גלובס מסבירה

דיון ועדת הכספים בכנסת (ארכיון) / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

עימות חריף בין יועמ"שית הכנסת לאגף התקציבים סביב אישור העברות תקציביות בדיעבד

יועמ"שית הכנסת, שגית אפק, מאשימה את אגף התקציבים כי עיכב תקציבים למשרד ממשלתי בניסיון להפעיל לחץ לאישור העברה שכבר בוצעה, בניגוד לחוק ● באוצר דוחים את הטענות בחריפות ומדגישים כי מדובר בניסיון לכסות חריגה תקציבית חריגה ונקודתית של 7 מיליון שקל

שלט שאומר ''להשמיד את ישראל'' נפרש בפסטיבל סאן פרמין בספרד / צילום: Reuters, Ruben Albarran / Anadolu

"להשמיד את ישראל": השלט האנטישמי בפסטיבל האירופי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: הממשל האיראני שולט בתמונות שיוצאות ממסע ההלוויה של חמינאי, שלט אנטישמי בפסטיבל סן-פרמין מעורר סערה בספרד, ובאוסטרליה קוראים לפקח על הסיקור של ישראל ברשת השידור הציבורי ● כותרות העיתונים בעולם   

אילוסטרציה: Shutterstock

מפחדים מהירידות בבורסה? הכסף שלכם נשחק דווקא במקום שנחשב הכי בטוח

בנק ישראל פרסם שהנכסים הפיננסיים של הציבור הגיעו ל־7.25 טריליון שקל ● אך מאחורי העושר המרשים הזה - כמעט שני שלישים מהכספים שבידי הציבור ישירות שוכבים במזומן ובפיקדונות, ומחביאים סיכון ● אילו שינויים נדרשים בתיקי ההשקעות כדי שהכסף שלכם באמת יעבוד?

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

העסקה עם כצמן עלתה לצחי אבו ביוקר: ארי נדל"ן איבדה רבע מהשווי

בצל ההסכמות לרכישת השליטה בג'י סיטי ב-661 מיליון שקל, חברת הנדל"ן המניב שבשליטת צחי אבו איבדה 25% מתחילת השבוע, ונסחרת מתחת לשווי של ג'י סיטי אותה היא מתעתדת לרכוש

טעינת רכב חשמלי / צילום: Shutterstock

נבחן ביטול הקלות המס לרכב ירוק: מ-2027 ייפגעו גם רכבי פלאג-אין

באוצר בוחנים בימים אלו אפשרות לבטל או לצמצם משמעותית את הטבות המס על כלי רכב "ירוקים" בשנים הקרובות ● חברת XPENG נערכת להרחבת היצע הדגמים שלה בישראל, במקביל להתרחבות האירופית שתתחיל בשבועות הקרובים ● חברת סמלת השיקה השבוע בישראל את הדור החדש של הקרוס-אובר ג'יפ COMPASS ● השבוע בענף הרכב

מדד Russell 2000 היכה את מדדי המניות המובילים / צילום: Shutterstock

לא רק אנבידיה: המדד שעלה ב־20% בזכות מרוץ ה־AI

מדד Russell 2000 שכולל את המניות הקטנות בוול סטריט היכה את מדדי המניות המובילים בסיכום המחצית הראשונה של 2026 ● אנליסטים מסבירים זאת במרוץ ה-AI: "סיפור הרווחים של החברות הקטנות חזק, וזו רק ההתחלה", אך גם מתריעים מהסיכון של העלאת ריבית לעסקיהן