גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" חושף: קמפיין ההכפשה של איל ארד וליאור חורב בבחירות לנשיאות לשכת רו"ח

האירוע: הבחירות לנשיאות לשכת רו"ח ב-2009 ■ המתמודדים: יגאל גוזמן המנוח מול עופר מנירב ■ מנהל הקמפיין: ארד תקשורת עבור גוזמן ■ השיטה: הכפשה במיילים אנונימיים לאלפי חברי הלשכה ■ ההסתבכות: ארד דרש מחברת המיילים להכחיש המעורבות

תצהיר שהגיע לידי "גלובס" חושף כי משרד ארד תקשורת שבבעלות איל ארד, עמד מאחורי המיילים המכפישים שנשלחו נגד רו"ח עופר מנירב בזמן קמפיין הבחירות לנשיאות לשכת רואי החשבון בישראל, שהתקיימו בספטמבר 2009. ארד תקשורת, כך לפי התצהיר, שכרה את שירותיה של חברה להפצת מיילים המחזיקה בשרת בארצות הברית, כנראה במטרה להסוות את העובדה שהמשרד עומד מאחורי המיילים, וחברת ההפצה אף התבקשה להכחיש את הקשר.

בתצהיר, שנחתם לפני כחודש וחצי, מגלה עפר האפרתי, הבעלים והמנהל של חברת אימייליון, העוסקת במשלוח הודעות מייל עבור צדדים שלישיים, כי משרד ארד תקשורת, שייצג את המטה של רו"ח יגאל גוזמן המנוח בבחירות לנשיאות לשכת רו"ח, שכר את שירותי החברה בסוף חודש יולי 2009 והיא התבקשה לשלוח לרשימת תפוצה של רואי חשבון שסופקה לה על ידי ארד אימיילים פוגעניים המכפישים את המתמודד האחר לנשיאות, רו"ח עופר מנירב. האפרתי ציין במפורש בתצהיר כי ארד היו מודעים לעובדה כי משלוח האימיילים מבוצע משטח ארצות הברית וכי הדבר צוין בהסכם שכירת השרת מאימייליון.

קופמן תחילה

באותן בחירות ללשכה התמודדו תחילה גוזמן ורו"ח דורון קופמן, המזוהה עם מנירב, שבעצמו כיהן לאורך שנים כנשיא הלשכה. במסגרת ההתמודדות, שכר גוזמן את שירותי ארד תקשורת, ומנכ"ל המשרד, ליאור חורב, מונה למנהל הקמפיין. עם פתיחת המרוץ ללשכה, החלו להישלח לרואי החשבון בישראל שורה של הודעות דואר אלקטרוניות אנונימיות. הראשונה שבהן נשלחה ב-12 באוגוסט 2009, תחת הכותרת "דורון קופמן יואשם בעבירות מס". בעקבות הודעה זו החליט קופמן לפרוש מההתמודדות, ומנירב נרשם להתמודד במקומו מול גוזמן.

בהמשך, עד הבחירות עצמן, נשלחו מכתובות דואר אלקטרוניות אנונימיות הודעות שונות המבקשות לערער על ניקיון כפיו של מנירב. ההודעות נשאו כותרות כמו "מנירב משקר לנו בפרצוף", "אותה הגברת בשינוי אדרת" וכן "השופטים כבר לא מאמינים למנירב, למה שאתה תאמין לו?". בתוכן ההודעות נטען כי מנירב, שכיהן כנשיא הלשכה במשך 6 שנים וחצי, חשוד בעבירות הקשורות למיסוי, ניהול ספרים, רישומים כפולים וסעיפים נוספים. עוד נטען, כי הטענות מצויות בהליך בוררות וכי הוצא צו איסור פרסום בפרשה, לבקשתו של מנירב.

מנירב מחה על הפרסום ודרש בעימות פתוח לחברי הלשכה שערך העיתון "כלכליסט" לחשוף את מקור הודעות הדואר האלקטרוני ולזמן אותו ואת עמיתו גוזמן להיבדק במכונת אמת כדי להוכיח מי עומד מאחורי ההכפשות. לאותו עימות, מספר מנירב, הגיע גוזמן מלווה ביועצו ליאור חורב, שאף קם ממקומו במהלכו וצעק לעבר מנירב כי עליו "להסיר את צו איסור הפרסום", אשר עצם קיומו הוכחש על ידי מנירב.

מנירב הפסיד לבסוף במערכת הבחירות לנשיאות הלשכה. גוזמן נבחר וכיהן בתפקיד עד לפטירתו הפתאומית לפני כמה חודשים. בפברואר השנה, הגיש מנירב באמצעות עורך דינו, סביר רבין, תביעה לבית המשפט המחוזי מרכז כנגד חברת אימייליון והאפרתי ודרש כי תחשוף זהות הלקוח שהזמין את שירותי הדיוור.

אימייליון מתנצלת

באפריל האחרון התקיים דיון בתביעתו של מנירב בפני נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז, השופטת הילה גרסטל, ובו הציעה לצדדים להגיע לפשרה. האפרתי, שחשש לחשוף עצמו לתביעת דיבה באופן אישי, החליט לשתף פעולה והגיע לפשרה עם מנירב, שבמסגרתה חשף מרצונו את הלקוח שהזמין את שירותיו וכן פרסם התנצלות בגין הפגיעה בשמו הטוב.

בחודש מאי שלחה אימייליון, בהתאם לסיכום, מכתב התנצלות לכל רשימת התפוצה המקורית של רואי החשבון. במכתב נאמר בין היתר: "בחודשים אוגוסט וספטמבר 2009... נשלחו אליכם באמצעות מערכות הדיוור האלקטרוני שלנו מיילים פוגעניים, אשר יש בהם חשד ללשון הרע והוצאת דיבה נגד רו"ח עופר מנירב. משלוח המיילים נעשה עפ"י הזמנה של ארד תקשורת, ששכרו את שירותי הדיוור של חברתנו ואשר היו אלו שניסחו את המיילים הנ"ל ומסרו לנו את רשימות התפוצה של רואי החשבון שאליהם הופצו המיילים".

לתצהיר שעליו חתם האפרתי צורפו העתקי החשבוניות שהוצאו לארד תקשורת עבור שכירת שירותי החברה וכן שורה ארוכה של התכתבויות בין אימייליון לשניים מעובדי ארד תקשורת - עו"ד לירן אלרם, מנהל מחלקת גופים ציבוריים וניהול משברים, ועובד נוסף בשם מתן סלע, שהיה אחראי על ניסוח ההודעות שנשלחו לרשימת התפוצה. הקמפיין הווירטואלי כלל שילוח של עשרות אלפי הודעות ועל פי התצהיר, קיבלה עבורם אימייליון סכום כולל של כ-5,000 שקל.

ארד תקשורת מכחישה

אבל הסוגיה המעניינת ביותר בפרשה היא ניסיון ההסתתרות וההכשה מצד משרדו של אייל ארד. עם פנייתו של עו"ד רבין לחברת אימייליון בדרישה לחשוף את מזמין השירות, פנה האפרתי, בחודש אוקטובר, לעו"ד אלרם בבקשה להתייחסותו המיידית. בהתכתבות שהגיעה במלואה לידי "גלובס" עולה כי האפרתי כתב לאלרם: "נראה לי שאהיה חייב במוקדם או במאוחר לגלות מי הזמין את זה, אנא נסח לי מכתב תשובה. אני צריך כבר לענות לו".

התשובה שהתקבלה ממשרדו של ארד, על גבי נייר לוגו מסודר, הורתה לחברת אימייליון שלא לענות לעורך הדין. כותב עו"ד אלרם: "אנא אל תענה עדיין למכתב שקיבלתם. אני מתאם עם הלקוח (מטה הבחירות של יגאל גוזמן) תשובה כוללת על כל הנושא הזה. ייקח מספר ימים ואעביר לך תשובה מסודרת". אלרם מוסיף ומעדכן את האפרתי: "בכל מקרה - אל חשש, זה בטיפול - הוא שולח מכתבים עכשיו לכל העולם ואשתו לאור ההפסד שלו בבחירות". בסוף המייל פונה אלרם בשאלה להאפרתי: "שאלתי היא כזו: האם אתם אכן מחויבים לחשוף מי הלקוח? האם לא עומדת לכם הגנה שהמיילים נשלחו משרת בחו"ל ולכן אין לו סמכות על כך?"

אפרתי, שחשש כנראה לפגיעה משפטית, כתב למשרדו של ארד: "אני לא משפטן, לכן איני יודע אם אני יכול להסתיר את המידע. המיילים נשלחו מחו"ל, אך אימייליון בע"מ היא חברה ישראלית - אולי כדאי לברר. בינתיים מחכה למכתב..."

עפ"י תצהירו של האפרתי, במשך כחודש וחצי התעלמו ארד תקשורת מפניותיו. בדצמבר פנה פעם נוספת ודרש מענה. בעקבות כך, העביר לו אלרם את נוסח התגובה לאימייליון ועל פיו מתבקשת החברה לכתוב למנירב: "טענותיך המועלות במכתב כנגד חברתי מוכחשות מכל וכול; חבל שאתה ומרשך בוחרים לנהל את מלחמותיכם כנגד לשכת רו"ח על גבם של עסקים תמימים ומהלכים עליהם אימים". אפרתי, מצדו, ענה: "אבל בכל מערכת ובכל מודעה מופיע לינק אל אימיייליון - אני לא יכול להכחיש שהמייל נשלח מהמערכת שלנו". בתגובה, ביקשו בארד תקשורת למתן את התגובה ולהכחיש שהמייל שנשלח הוא בבחינת הוצאת דיבה.

האפרתי מצהיר כי "נוסח המכתב לא נראה לו", ועל כן לא שלח את התשובה האמורה לעו"ד רבין, עד אשר נאלץ לבסוף בשל התביעה המשפטית בנושא לחשוף את מזמין שילוח הודעות הדואר האלקטרוני בהסכם הפשרה.

ממשרד ארד תקשורת נמסר בתגובה: "משרדנו ייצג את רו"ח יגאל גוזמן ז"ל בבחירות ללשכת רו"ח שהתקיימו לפני כשנה ואין לנו שום כוונה להימנות עם מכפישי זיכרו. אנו בזים לניסיון להכפיש את המשרד בהזדמנות הנוכחית".

איל ארד

עוד כתבות

שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

בג"ץ נגד קרעי: פעל ללא סמכות כשהדיח את יו"ר ועדת האיתור של התאגיד

השופטים קבעו כי החלטת שר התקשורת להפסיק את כהונת השופטת בדימוס נחמה מוניץ הייתה בלתי חוקית, והורו לקדם בהקדם את מינוי מועצת התאגיד - שמשותקת מאז נובמבר 2024 ● טענותיו של קרעי ללחצים ופגמים בהליך האיתור נדחו ● קרעי תקף: "בג"ץ מוזמן למנות בעצמו את מי שהוא רוצה"

שר התרבות והספורט מיקי זוהר. פרסום ברשת איקס, 10.05.26 / צילום: לשכת עורכי הדין

נתניהו או בנט? מי באמת אחראי לכניסת הפועלים מעזה

השר מיקי זוהר האשים שבנט נתן התיר להמוני פועלים עזתים להגיע לישראל • אלא שהצעד הזה בהחלט לא הסתיים עם כהונת הממשלה הקודמת • המשרוקית של גלובס

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

מגמה מעורבת באסיה; עליות קלות בחוזים בניו יורק

וול סטריט נסוגה אתמול מהשיאים, הראלי במניות השבבים נעצר אתמול ● האינפלציה בארה"ב טיפסה ל-3.8%, שיא של שלוש שנים • והאזהרה של מנכ"ל ארמקו, מפיקת הנפט הגדולה בעולם, לגבי שוק האנרגיה

ראש מחלקת המדיניות הנשיאותית, קים יונג־בום / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הבורסה טסה כל־כך חזק, שבדרום קוריאה מדברים על "דיבידנד לכל אזרח"

מדד הקוספי הדרום קוריאני זינק השנה בכמעט 180%, הרבה מעל יתר הבורסות הגדולות ● אלא שפוסט של בכיר במדינה, שקרא לחלק לציבור דיבידנד מרווחי ה־AI, הפיל אותו תוך שעות ● הסיבה: משקיעים ראו בכך איתות למס רווחי העתק על ענקיות הטכנולוגיה

מערכת אימונים של בגירה / צילום: אתר החברה

המנכ״ל שכמעט היה רמטכ״ל והמשפחה שתרוויח מיליארדים מההנפקה החדשה

בגירה, חברת הסימולטורים הצבאיים של אריה מזרחי, לשעבר יו"ר תע"ש, ושני בניו, תנסה לנצל את העניין הגובר בשוק הביטחוני כדי למכור מניות לציבור לפי שווי שאפתני של כ–4 מיליארד שקל, על רקע צמיחה מהירה בהכנסות וברווחים ● כמה ירוויח מנכ״ל הפעילות הישראלית שכמעט היה רמטכ״ל, והאם הגאות במניות הביטחוניות שהצטננה לאחרונה, תספק הצדקה למכפיל הגבוה (40) אליו היא מכוונת?

רכב משלוחי אונליין של שופרסל. השחקנית המובילה בתחום / צילום: בר לביא

למה קמעונאיות המזון ממשיכות לבצע משלוחים אם זה כל-כך לא רווחי?

בשבוע שעבר הודיעה רשת רמי לוי על העלאת מחיר משלוחי האונליין וציינה כי היא עדיין מסבסדת אותם ב-25% ● איך מחשבים את העלות, מדוע רוב הרשתות לא מוותרות על הפעילות הזו למרות ההפסדיות, ולמה אושר עד ויוחננוף עדיין בחוץ?

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן / צילום: דוברות מבקר המדינה

מבקר המדינה: 75% מהבקשות לקרן בערבות מדינה נדחו בשנות המלחמה

דוח המבקר חושף פער בין הבטחות הסיוע למציאות בשטח ● במוקד הביקורת: משרד האוצר שפרסם דיווחים על הערבויות רק 4 פעמים ב־14 שנה, ויועצים המגישים "בקשות סרק" בסיטונות ● וגם: הגירעון זינק ל־135 מיליארד שקל

דיון בבג''ץ בעתירות נגד מינוי האלוף רומן גופמן לראש המוסד, היום / צילום: דוברות הרשות השופטת

השופט שטיין: אם גופמן התרשל, למה אני צריך להתערב בהחלטת ראש הממשלה?

בשידור חי: בג"ץ דן בעתירות נגד מינויו של האלוף רומן גופמן לראש המוסד ● השאלה שבמוקד הדיון: האם נפל פגם בטוהר המידות של גופמן בהפעלתו של הקטין אורי אלמקייס, והאם התנהלותו מצדיקה את פסילת מינויו לראש המוסד ● העתירות הוגשו ע"י התנועה לאיכות השלטון, התנועה לטוהר המידות ואורי אלמקייס עצמו ● החלטה תימסר במועד מאוחר יותר

אילוסטרציה: Shutterstock

המשבר בענף הקפיץ את האשראי ליזמי נדל"ן למגורים ב-40%

לפי מחקר של בנק ישראל על המערכת הבנקאית, כושר הספיגה של הבנקים נפגע, אך עדיין לא הגיע לרמת מסוכנות ● להערכת הבנק, היקף המשכנתאות יעלה בהמשך עקב המבצעים הפיננסיים של יזמי הנדל"ן

אלדד תמיר / צילום: שריי עוז

אלדד תמיר: "המשבר בשוק הנדל"ן הישראלי עוד לא התחיל. הוא בחיתולים"

מייסד ומנכ"ל תמיר פישמן טוען כי מניות ענקיות הטכנולוגיה בוול סטריט זולות יחסית, בעוד ששוק המניות כאן יקר ● לדבריו, היחלשות הדולר גורמת לכך ש"עובד בסן פרנסיסקו נהיה זול יותר מעובד בת"א" ● וגם: מהו הסקטור שיוביל את השוק, וכיצד להיחשף להשקעה באורניום?

קמפייני AI שפורסמו על ידי פוליטיקאים בתקופה האחרונה / צילום: צילומי מסך מהרשתות החברתיות

נתניהו משחק מונופול, בנט מתעורר מסיוט: מתי שימוש ב־AI מהווה עילה לתביעה?

לקראת מערכת הבחירות של 2026, הבינה המלאכותית הופכת לנשק תעמולתי מרכזי בשני צדי המפה הפוליטית ● בזמן שהמפלגות מותחות את גבולות חופש הביטוי, מומחים מנתחים את הסיכון לתביעות לשון הרע ואת המבחנים שמציבה ועדת הבחירות נגד הטעיה ממשית

פרויקט נווה דוד חיפה של אזורים. הדיירים יקבלו דירה חדשה לפני הריסת הישנה / הדמיה: גיורא גור אדריכלים

110 דיירים מול "סרבן" אחד: מה קבע ביהמ"ש?

110 דיירים מול "סרבן" אחד: העליון אישר את התנעת פרויקט הענק של חברת אזורים בחיפה וקבע כי הערעור יימשך תוך כדי תנועת הדחפורים

הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת הרווארד / צילום: Associated Press, Charles Krupa

אחרי ההפגנות - האוניברסיטאות האלה קיבלו דווקא יותר ישראלים

מחקר חדש מגלה כי למרות האווירה האנטי-ישראלית, בתי הספר למינהל עסקים באוניברסיטאות העילית בארה"ב קיבלו דווקא יותר ישראלים ללימודי MBA - תואר שני במינהל עסקים - מאשר בשנים שקדמו למלחמת "חרבות ברזל" ● איך זה קרה?

דני איילון / צילום: אורן שלו

חברת הנדל"ן שגייסה את השגריר לשעבר דני אילון לקראת הנפקה

איגל פרופרטיז, העוסקת בנדל"ן מניב בארה"ב, נערכת להנפקת אג"ח ראשונה בת"א, וגייסה את שגריר ישראל בארה"ב לשעבר דני אילון לייעץ לה ● עיריית ת"א מקדמת תוכנית להסבת מכלי הדלק ברדינג למתחם תרבות ופנאי ● וגם: פרטנר עולה בקמפיין נוסף לשירות הטלוויזיה החדש ומדווחת על זינוק חד בצפיות מאז השקתו ● אירועים ומינויים

דיון בבג''ץ, ארכיון

“להעביר רק למוסדות המלמדים ליבה”: בג”ץ דן בכספים שהועברו ללא אישור הכנסת ועוררו סערה

בג”ץ דן בעתירות נגד העברת כמיליארד שקל למוסדות חינוך חרדיים שאינם עומדים בדרישות לימודי הליבה ● במהלך הדיון הציעו השופטים כי 98 מיליון השקלים שהוקפאו יועברו רק למוסדות חרדיים המלמדים ליבה, תחת פיקוח הייעוץ המשפטי לממשלה ● השופטים מתחו ביקורת על אופן אישור התקציבים בוועדת הכספים ועל כך שחברי הוועדה קיבלו מאות עמודי חומר זמן קצר לפני ההצבעה

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

הרגולטור האירופי מאריך את ההמלצה שלא לטוס לישראל, אבל מרכך את ההנחיות

EASA, סוכנות בטיחות התעופה של האיחוד האירופי, עדכנה בדוח שהוציאה כי אמנם הפסקת האש בין ארה"ב לאיראן "מחזיקה מעמד", ורמת הסיכון באזור ירדה, אך מדגישה כי עדיין קיימת אפשרות להסלמה מהירה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות בהובלת מניות השבבים, אינטל ירדה ב-7%, קמטק ב-16%

נאסד"ק ירד ב-0.6% ● טראמפ: הפסקת האש בין הצדדים נמצאת "בהנשמה מלאכותית" ● האינפלציה בארה"ב זינקה באפריל לשיא של שלוש שנים ● eBay דחתה את הצעת הרכש של גיימסטופ - "לא אמינה" ● קמטק נפלה בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט עלו ● הסנאט אישר את מינויו של קווין ווארש לחבר במועצת הנגידים של הפד, מחר יאושר מינויו כיו"ר

זוהרן ממדאני, ראש עיריית ניו יורק / צילום: Reuters

ממדאני מתקפל: העלאת מיסי הנדל"ן בניו יורק תבוטל

ראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני ויתר על התוכנית להעלות את מיסי הנדל"ן בעיר בכמעט 10%, לאחר שנתקל בהתנגדות פוליטית ובביקורת ציבורית חריפה ● המהלך נועד לסייע לעיר להתמודד עם משבר תקציבי, גירעון עמוק ואזהרות מצד חברות דירוג האשראי ● במקביל, ממדאני ממשיך לקדם מס חדש על דירות יוקרה של תושבי חוץ, מהלך שצפוי להכניס לקופת העיר כ־500 מיליון דולר בשנה

ישולמו הוצאות משפט מהגבוהות שנפסקו עד היום בישראל / צילום: Shutterstock

העליון דחה את הערעור, והשותף המייסד ישלם הוצאות משפט מהגבוהות בישראל

השופטים אישרו כי מאור להב, אחד ממייסדי פנדה יישומי מסחר, ישלם לשותפו, שמואל גוטמן, ולחברה עצמה הוצאות בגובה 3 מיליון שקל ● גוטמן והחברה דרשו הוצאות גבוהות יותר, אך גם הערעור שלהם נדחה, והעליון אף אישר למכור את פנדה לצד שלישי

אסי מסינג, שלומית ברנע-פרגו, שלמה (מומי) למברגר / צילום: יחיאל ינאי, לשכת עורכי הדין, אסף רחמים

בכירי המשפט שעוברים לשוק הפרטי מגלים שקשרים זה לא תמיד מספיק

עו"ד אסי מסינג, לשעבר יועמ"ש האוצר, הוא האחרון בשורה של בכירים לשעבר מהשירות הציבורי שהתברגו במשרדי עורכי דין גדולים ● אך למרות הדימוי הנוצץ, רבים מגלים כי היום שאחרי רווי קשיי הסתגלות ● מומחה: "לוקח שנה עד שלוש לייצר ערך כלכלי"