גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסכם לארינטה עם GE; במגעים לגיוס 20-30 מ' דולר בסין

‎‎החברה נהנית מהמיקוד בארה"ב בתחום האבחון ‏‎‎‏■ עם החברה האמריקנית היא תפתח פתרונות הדמיה משופרים‏

‎‎חברת המכשור הרפואי הישראלית ‏Arineta‏ עלתה על הרדאר של ‏GE Healthcare‏ וגם של משקיעים מסין. החברה מקיסריה, שמפתחת מערכות הדמיה מתקדמות לתחום הלב, חתמה על עסקה אסטרטגית משמעותית עם ענקית ההדמיה ‏‏GE Healthcare‏, במטרה לפתח יחד פתרונות הדמיה משופרים, הן מבחינת עלות והן מבחינת הגישה לאבחון.

‏במקביל, ל"גלובס" נודע כי ארינטה נמצאת במגעים עם קונגלומרט סיני, לקראת השקעה פיננסית של 20-30 מיליון דולר בארינטה. עד כה, החברה גייסה כ-3 מיליון דולר בלבד ממשקיעים פרטיים. אחד מהמשקיעים הוא היו"ר והמייסד המשותף, יוסי מוריק.

מוריק כבר חתום על מספר אקזיטים נאים. הוא נמנה עם מייסדי חברת הסטנטים ‏AST‏, שנמכרה לבוסטון סיינטיפיק תמורת מאות מיליוני דולרים והיה גם בין המשקיעים בחברת מדקון, שנמכרה ל-‏‏Mckesson‏ ב-105 מיליון דולר.‏

‎‎זול, קטן ועם קרינה נמוכה

‎‎את ארינטה הקים מוריק ב-2006 ביחד עם ד"ר אהוד דפני, שגם משמש כמנכ"ל שלה. דפני הוא איש אלסינט לשעבר, שהיה שם מממציאי ה-‏‏CT‏ הרב-פרוסתי של החברה. שמה של ארינטה מורכב משמות בנות המייסדים, אריאלה ונטע. כנשיא החברה מכהן ד"ר ג'וזף פפר מארה"ב, שבעבר ניהל את חברת ‏OEC Medical‏, שנמכרה תמורת מאות מיליוני דולרים.

ארינטה ו-‏GE Healthcare‏ לא מפרטות את היקפה הכספי של העסקה האסטרטגית, אבל ההערכות הן שמדובר בהיקף משמעותי מאוד לארינטה. גם פרטי השותפות לא נמסרו, אולם נראה כי כמקובל בהסכמים מסוג זה, ארינטה תתמקד בפיתוח המוצר ו-‏‏‏GE Healthcare‏ תסייע בפיתוח ותביא את יכולות השיווק והמכירות במסגרת מערך המכירות שלה. הסכם כזה פותר את הבעיה המהותית של כל סטארט-אפ ישראלי, והיא השגת מערך מכירות והפצה, וכמובן עוד קודם לכן השלמת הפיתוח.

סטיב גריי, סגן נשיא ב-‏GE‏, ציין כי "בחרנו בארינטה כשותפה, כי אנחנו מאמינים שהטכנולוגיה שלה משלימה את המיצוב שלנו בשוק ההדמיה".

היקף השוק אליו פונה ארינטה הוא מיליארדי דולרים. "תוך מספר שנים נוכל להגיע למכירות מאוד-מאוד גבוהות, אפילו דמיוניות", טוען היום מוריק ל"גלובס".

לדבריו, כיום מבוצעים 7-8 מיליון צנתורים אבחוניים בשנה, והמכשיר של ארינטה, שהוא ה-‏CT‏ הייעודי הראשון להדמיית הלב, יסייע בהורדת עלויות. "המכשיר שלנו יהיה במחיר נמוך יותר, קטן יותר ובעל קרינה נמוכה יותר", הוא אומר וממשיך למנות את יתרונות המכשיר: צריכת חשמל פחותה ותמונות טובות יותר. הוא מקשר את פעילות החברה לדגש ששמה מערכת הבריאות האמריקנית, תחת ממשל אובמה, לחשיבות המידע על המחלה.

כחלק מכך, הגישה של רשות המזון והתרופות האמריקנית, ה-‏FDA‏, היא לכיוון של הרבה יותר דיוק באבחון המחלה ופחות בדיקות לא נחוצות. "גם חברות הביטוח לא טיפשות, והיום הן משלמות סכומים גדולים על הרבה פרוצדורות שאין בהן צורך, בייחוד בלב", הוא אומר.

‎‎הזמנה לסין

‎‎ההתעניינות הסינית בחברה הגיעה די במקרה. מדובר בקונגלומרט תעשייתי, שלדברי מוריק מכירותיו מגיעות למיליארדי דולרים.

נציגיו הגיעו למוריק, שעשה את הונו ממסחר בנגזרות של אג"ח, וביקשו ממנו סיוע בהקמת מערכת מסחר גלובלית. "אמרתי להם שזה לא מעניין אותי כרגע, אבל הבטחתי לעזור", הוא מספר. "הם באו אליי לשיקאגו והכרתי להם את גדולי העולם במסחר והם נפעמו".

על הדרך, הוא הכיר להם גם את ארינטה. "דפני ערך להם מצגת, הם ביקרו בישראל ובארה"ב ואהבו את השוק והטכנולוגיה", אומר מוריק. בכירי ארינטה הוזמנו לסין, לדון בהשקעה אפשרית בחברה. מוריק מדגיש שהמגעים אינם סותרים את העסקה עם ‏GE‏, משום שזו בהשקעה פיננסית ולא אסטרטגית.

במקביל, יש לחברה שיחות עם קבוצות משקיעים נוספות. "גם עם פרטנרים ומשקיעים נישאר חברה עצמאית. אפשר לבנות פה חברה שיכולה להגיע לממדים גדולים מאוד", אומר מוריק.

‎‎דרך קלה לאישור

‎‎מוריק מעריך שאישור מכשיר ההדמיה של ארינטה לא יהיה מסובך. "זה מוצר שבנוי על מוצרים שכבר קיימים, רק הרבה יותר מתקדם. הוא גם לא מוצר פולשני", הוא אומר.

בעתיד, בלי קשר להסכם הנוכחי, עשויה ארינטה לפתח את המכשיר גם לאינדיקציות נוספות ולאבחון בתחומים אחרים. "החלום שלי הוא שהמכשיר שלנו יהיה לא רק לדיאגנוסטיקה, אלא גם לטיפול רפואי, כמו עזרה בניתוחים, וגם ל-‏‏Screening‏ (בדיקות שגרתיות של האוכלוסייה - ש.ח.ו)", הוא אומר.

מוריק אמנם מתגורר בארה"ב, אך ארינטה הוקמה בישראל. לדבריו, "היא בין חברת סטארט-אפ לחברת תעשייה. אנחנו שואפים לבנות חברה עם בסיס בארה"ב ופעילות בישראל".

מוריק גם מספר שמשקיעים פוטנציאליים מחו"ל רצו להוציא את פעילות ארינטה מישראל, אך הוא ודפני סירבו. לדבריו, "אם הייתי רוצה להעביר אותה לחו"ל, מזמן כבר היה לי אפשרות לכך, אבל זו לא המטרה. פוטנציאל החברה לישראל הוא עצום, אפשר להקים מפעל עם עשרות ואולי מאות עובדים בעתיד. אנחנו מקווים שבמקרה כזה נקבל עידוד ממשלתי". ‏‎‎‏ ‏

עוד כתבות

מירן פחמן, יוזם תחרות גרנות / צילום: טרלן בן אבי

בצל המלחמה: תחרות הפרסום העצמאית גרנות תתקיים השבוע

בעקבות המלחמה ייערכו כמה שינויים באירוע, אך לא כל משרדי הפרסום הגדולים בטוחים בנחיצותו ● איש הפרסום מירן פחמן, מיוזמי התחרות: "האירוע יתייחס ברגישות למצב"

חברות המזון הפרטיות. האם תהיה שקיפות? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בג"ץ מאותת: חברות מזון ייאלצו לחשוף רווחיות של מוצרים

ויסוצקי, אסם, שטראוס, קימברלי קלארק, סוגת, יוניליוור, סנו והחברה המרכזית למשקאות קלים עתרו לבית המשפט העליון במטרה להימנע מחשיפת נתוניהן ● מסתמן כי העתירות יידחו, והרכב השופטים קבע: למפקח על המחירים יש סמכות לדרוש את הנתונים

סין שורפת את כל הגשרים עם ישראל, וחמאס מתחזק ביהודה ושומרון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך תיראה איראן אחרי מותו של ראיסי, היחסים של ישראל וסין במשבר ולמה חמאס מתחזק ביהודה ושומרון ● כותרות העיתונים בעולם 

חנן מור / צילום: אייל טואג

אחרי חצי שנה: ביהמ"ש אישר את הסדר החוב בחנן מור

עיקרי הצעת ההסדר הם השלמת פרויקטים של בנייה, מכירה ואכלוס של מאות יחידות דיור, מה שיאפשר פירעון חובות לחלק מהנושים ● כחלק מההליך ידוללו חנן מור ושותפו מאור לאחוזים בודדים בחברה הציבורית ● ביהמ"ש: "המרת החוב להון תאפשר לקבוצה לצאת לדרך חדשה תחת מינוף מוקטן"

סטודנטים מאוניברסיטת גרנדה בספרד מפגינים נגד המלחמה בעזה / צילום: Reuters, Arsenio Zurita

החרם האקדמי על ישראל מתרחב לספרד, ובקמפוסים בבריטניה "מבינים" את חמאס

שתי אוניברסיטאות בספרד החליטו לנתק את הקשרים עם מוסדות בישראל, ולעזור לפלסטינים ● סקר בבריטניה: כמעט מחצית מהסטודנטים במדינה רואים במתקפת 7 באוקטובר "פעולה מובנת"

רקפת רוסק עמינח / צילום: רון קדמי

התפקיד החדש של רקפת רוסק עמינח בחברת השבבים הישראלית

רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי לשעבר, מונתה ליו"ר סטארט-אפ השבבים היילו לאחר פטירתו של היו"ר הקודם והמשקיע הראשון בחברה, זהר זיסאפל ● במרץ האחרון הרחיבה היילו את סבב הגיוס שלה שהחל ב-2021 לפי שווי של 1.13 מיליארד דולר

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המסר המסוכן של האג: אין הבדל בין מנהיג טרור למנהיג דמוקרטי

כרים חאן, התובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, התייצב בפני המצלמות והודיע לראשונה בראיון ל-CNN על כוונתו להעמיד לדין את ראשי חמאס מחד ואת נתניהו וגלנט מאידך ● הניסיון ליצור השוואה בין הצדדים הוא מסוכן למעמד הדמוקרטיה

מנכ''ל חברת נייס ברק עילם / צילום: שלומי יוסף

המנכ"ל עזב והמניה נפלה: האם זה הזמן להשקיע בנייס?

בתוך יומיים לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל ברק עילם, איבדה מניית הטכנולוגיה הישראלית כ־15% ● האנליסטים הופתעו ובג'פריס הפחיתו את מחיר היעד למניה בכ־18% ● באופנהיימר מזהים הזדמנות השקעה "לאור מובילותה של נייס בענן ו־AI"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; פז נפט זינקה בכ-8.5%, דלתא מותגים ב-8%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% • מימושים בנקסט ויז'ן ● סלקום: ירידה של 87% ברווח הנקי ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע על השווקים, ובפרט על שוק הנפט ● אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית" ● מיטב: "בשוק האג"ח המקומי מתעלמים מהסיכונים של חברות הנדל"ן" • יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

המתקפה הישראלית ברפיח העירה את יצרני הפייקים בעולם

העולם דרוך לקראת פעולה צבאית רחבה ברפיח, והפייקים מופצים בהתאם ● המשרוקית של גלובס

מיינה הודית בפארק הירקון בתל אביב / צילום: י.ש

פחות פרפרים, יותר מינים פולשים: המצב המדאיג של הטבע בישראל

מיני הטבע בישראל נמצאים תחת מתקפה רב חזיתית: פולשים, זיהום, צמצום שטח, אקלים ועוד. גם המלחמה כנראה לא עוזרת ● תמר דיין, יו"ר מוזיאון הטבע: "מספר קטן של ממצאים חיוביים מראה שכשמתאמצים אז יש תוצאות"

צעדת ''אחים לנשק'' במחלף שער הגיא / צילום: אביב אטלס

חסימות כבישים ומעצרים עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת: ימי השיבושים חוזרים

המחאה נגד הממשלה הוציאה לפועל שיירות רכבים הנוסעות במהירות איטית מהצפון, מהדרום ומהמרכז ● עימותים בין שוטרים למפגינים שניסו לחסום את כביש 1, 12 מוחים נעצרו ● בין מובילי ההפגנה ישנן משפחות נרצחים וחטופים, והיא צפויה להמשיך בערב למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

אפריקה, תדהר ולוזון זכו בקרקע בהרצליה תמורת כ־142 מיליון שקל

שלוש החברות זכו בשטח של 3.8 דונם שהיה ברשות רמ"י, כחלק מהתוכנית להפיכת אולפני הרצליה למתחם מגורים ● הן היו המציעות היחידות במכרז, והצעתן גבוהה בכ־20 מיליון שקל ממחיר המינימום ● מדובר באותו מתחם שבו הן מקדמות בנייה ל־350 יח"ד

מרכז נתניה / צילום: איל יצהר

מעל 3.5 מיליון שקל לדירת 4 חדרים: העיר הגדולה שמתברגת בצמרת המחירים, מיד אחרי תל אביב

מחיר ממוצע של דירה שנרכשה ברבעון הראשון היה גבוה בכ–130 אלף שקל מהמחיר ברבעון השלישי אשתקד לפני המלחמה, כשהעליות נרשמו גם בצפון ובדרום ● תל אביב נשארת הכי יקרה, אם כי שם מחיר דירת 4 חדרים דווקא ירד בחצי השנה האחרונה ● הרצליה היא העיר הגדולה הבאה בתור, עם 3.65 מיליון שקל לדירה. ומי העיר היחידה שבה נרשמו ירידות?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מיקרוסופט חשפה מחשבי AI חדשים

הנאסד"ק עלה ב-0.6% ● רכישה משמעותית לסייברארק ● ריינאייר עקפה את ציפיות האנליסטים, הרווח השנתי זינק ב-9% ● פאלו אלטו תדווח היום לאחר הנעילה, צים תדווח מחר - מה צפוי בדוחות? ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע שוק הנפט • וויקס: הרווח הנקי זינק ב-50%, מעדכנת כלפי מעלה את התחזיות ● אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית"• יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

בניין בית הדין הפלילי הבין־לאומי בהאג / צילום: Shutterstock

"בקשה שערורייתית": תגובות חריפות בעולם נגד החלטת התובע בהאג

"אין שום הקבלה או שוויון בין ישראל לבין חמאס. אנו נעמוד תמיד עם ישראל נגד האיומים על ביטחונה", אמר נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לאחר שהתובע הכללי של ביה"ד הפלילי הבינלאומי בהאג דרש הוצאת צווי מעצר לרה"מ נתניהו ולשר הביטחון גלנט ● 
גם בבריטניה, צ'כיה ואוסטריה יצאו נגד ההחלטה

אילוסטרציה: shutterstock

רוב שוקי המניות בשיא כל הזמנים. זה מה שחושבים האנליסטים

שוקי המניות ב-14 מתוך 20 הכלכלות המובילות בעולם נמצאים כעת בשיא כל הזמנים או קרובים אליו ● רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות: הראלי התרחש לא רק בשוק המניות השנה, אלא כמעט בכל אפיקי ההשקעה

מוחמד בן סלמאן, השליט בפועל של סעודיה / צילום: Reuters, HANS LUCAS

ארה"ב: התקדמות משמעותית במגעים לנורמליזציה בין סעודיה לישראל

צה"ל תקף מטרות בדרום לבנון • התרעת צבע אדום הופעלה הבוקר בשדרות, לא דווח על נזק או על נפגעים • היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב נפגש עם נתניהו, הרצוג, גלנט, הנגבי ודרמר - כדי לדון על המלחמה בעזה • גלנט: "מזהים את השפעת המבצע ברפיח, יודעים איפה בכירי האויב. מחויבים להרחבת הפעולה הקרקעית" • כל העדכונים

יובל זילבר ז''ל / צילום: באדיבות המשפחה

קרן חדשה להנצחת קצין שנפל במלחמה תסייע לחיילי מילואים בעלי עסקים

"הקרן של יובל", להנצחת יובל זילבר ז"ל, הוקמה ע"י אפרת פלד, יו"ר ומנכ"לית אריסון השקעות, שבנה היה חברו הטוב מילדות ● כעת מבקשים בקרן לגייס עוד חצי מיליון שקל להלוואות לעצמאים ● ישראל מתגייסת

בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת / צילום: Shutterstock

הביקוש לעובדים ממשיך לעלות, אך רק למשרות במיומנות נמוכה

שיעור התעסוקה על פי נתוני הלמ"ס המשיך לעלות בחודש החולף ● על פי הנתונים בניכוי העונתיות לחודש אפריל, ישנם 137 אלף משרות פנויות - לעומת 134 אלף בחודש מרץ ● יחד עם זאת, בענף הבנייה נרשמת מצוקת עובדים ניכרת