גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לוסקין: "הדו"ח ההנדסי המלא? 250 עמ' שאיש לא יבין"

בכירי גבעות סיפקו הבהרות באסיפת המשקיעים וענו על שאלות הקהל ■ כאשר נשאל מהי כמות בת ההפקה ענה לוסקין: "לא יודע, צריך להמתין עד ספטמבר"

מאות משקיעים הגיעו היום (ב') לאסיפת המשקיעים של גבעות בירושלים. פתיחת האסיפה נדחתה בחצי שעה ל-17:00; כאן באתר "גלובס" שודרה האסיפה בשידור וידיאו חי. אגב, בקהל נצפו גם כמה נציגים של בתי השקעות גדולים.

שעתיים לפני תחילת האירוע הגיעו ראשוני האנשים ומחצית השעה לאחר מכן כבר התנהלו דיונים ערים בין המשקיעים שהקדימו להגיע בלובי השותפות. השותף הכללי חילק צנצנות דבש למשקיעים לכבוד ראש השנה, כאשר במקביל חולקו צנצנות עם נפט. "אל תשתו את הנפט", התבדח לאחר מכן שמואל בקר, דירקטור בגבעות.

על צנצנות הדבש נכתב: "איחולי שנה טובה, שנת בריאות, שנת ביטחון ושנה של הצלחה לגבעות עולם ולכל משקיעיה ולכלכלה עצמאית לעם ישראל בארצו". כמו כן, אחד המשקיעים מציע למוזמנים להניח תפילין בכניסה לאסיפה.

בינתיים, חלק מהמשקיעים הגיעו מוכנים לאסיפה, עם רשימת שאלות ספציפיות כגון מהי כמות הנפט בכל מקטע. "יש לנו כמה שאלות שאנחנו רוצים תשובה חדה וברורה של 'כן' או 'לא' - שום תשובה אחרת", אמרו חלק מהמשקיעים ל"גלובס".

באולם דולצ'ין בבנייני האומה, נערכו כיסאות לכ-650 משתתפים, ושמואל בקר, דירקטור בשותפות, אחראי על הצד הלוגיסטי של האירוע. בינתיים מטפטפים המשקיעים פנימה, כאשר טוביה לוסקין כבר נכנס לאולם ומדבר עם ראשוני המגיעים. גם צוות צילום נוסף הגיע, של צוות המכין סרט תיעודי על החברה ופועלה, וזאת בנוסף למשקיעים המקשים להצטלם עם לוסקין.

קבלת פנים חמה ללוסקין

את פתיחת האסיפה ליווה רעש של מחיאות כפיים נלהבות לצוות ההנהלה של גבעות, בראשות טוביה לוסקין.

"אני באמת לא יודע מה לומר", אמר לוסקין בתחילת דבריו, בתגובה לתשואות הרמות של המשקיעים. "הסיפור של גבעות עולם מזכיר לי את יציאת מצרים. הרבה שנים היינו בחשיכה, קודחים בארות נפט ללא הצלחה. אך 'מגד 5' זה התגלות, זה כמו מתן תורה. כמובן שנצטרך סבלנות, אי אפשר לגמור הכל בבת אחת, ייקח עוד שנים לפתח את כל השדה. בישיבה האחרונה בחודש מארס, שנראית כמו לפני המון זמן, הכל השתנה. אנחנו עכשיו באר שמפיקה נפט.

"למאגר יש שתי תכונות: נקבוביות וחדירות. הנקבוביות הם כמו מחסנים גדולים ששם נמצאת הסחורה; המוליכות משקפת את הדרכים שבהם מעבירים את הסחורה מהמסנים למקום שרוצים אותם. המטרה היא להוביל סחורות שנמצאות במחסנים אל העיר שנמצאת במחסנים. ההצלחה של כל הפעולה הזו תלויה בכמה סחורות אפשר להעביר מתוך המחסנים אל העיר באותם הדרכים. ברור שאם אין כלום במחסנים, אין מה להוביל. אם אין דרכים, אין איך להוביל את הסחורה.

"המחסנים הם הנפט שצבור במאגר. אנחנו מתחילים במצע סטטי - כשיש דרכים, אבל אין זרימה. יש 2 סיטואציות: הראשון הוא סטטי, לפני שהנפט מתחיל לזרום, האחר הוא דינמי אחרי שהוא מתחיל לזרום. הנקודה היא שמה שמייצג את הנפט במחסנים, ה-1.5 מיליארד חביות. במקטע מס' 6, בעומק של 150 ק"מ, ציפינו למצוא 660 מיליון חביות נפט במאגר; המספר במקטע זה עומד על 805 מיליון חביות. במקטעים 2-5 היו 195 מיליון חביות, ובמקטע של שכבה המקבילה לסהרונים 1 יש 75 מיליון חביות.

"לפני שקדחנו את קידוח 'מגד 5' לא ציפינו ברמות סיכוי גבוהות ובינוניות למצוא משהו במוהילה A, אלא ברמת סבירות נמוכה. במקטעים 7 ו-8 אנו צופים שיהיה נפט וגז; אם זה נפט, הכמות שתהיה היא 450 מיליון חביות. אם מחברים הכול יחד נקבל את מספר הקסם - 1.5 מיליארד חביות נפט".

מהו קצב ההפקה?

לוסקין הציג נתונים על קצב ההפקה ואמר כי "בסהרונים הופקו 593 חביות בממוצע של 145 חביות ליום. בשכבה 4 הופקו 288 חביות ביום; בשכבה 5 הופקו 372 חביות ביום; שכבה 6 הופקו 151 חביות ביום. ואז פתחנו את כל המקטעים ונתנו להם לזרום. ניתן לצפות שמה שזרם מכל מקטע ומקטע בנפרד יהיו 956 חביות ביממה. אבל בפועל, כשעברנו להפקה שוטפת של כל המקטעים במשך שבועיים, הופקו 3,015 חביות ב-189 שעות, וזה משקף רק 383 חביות ליממה.

"עכשיו השאלה היא כמובן מה גורם להבדל בין 956 ל-383 חביות? בזמן שעשו את ההפקה המקטעים צפו כל הזמן מאיפה מגיעה הזרימה, ויודעים כמה נפט יצא מכל מקטע. גילינו שרוב התרומה ל-383 חביות הגיעה ממקטע 1, ויתר חמשת המקטעים תרמו מעט, עד שירד וירד ולא היה כלום. במקטע 1 עשינו החדרת חול למאגר בשביל למנוע את סגירת השברים. ניסו לעשות פראק (FRAC) בהיקף יותר גדול ואת שאר החול לא הצליחו להחדיר פנימה. ניסינו לעשות פראק במקטעים 5 ו-6 ולא הצלחנו לעשות את זה. עכשיו אפשר לראות שאפילו פראק קטן שהצלחנו לעשות הגדיל את המספר ביותר מפי 2, כך שהמספר של 145 הגיעו למספר של קרוב ל-350 חביות ליום ואזורים אחרים תרמו מעט מאוד.

"ההערכה שלנו היא שבשביל להפיק ממקטעים אחרים ב'מגד 5' אנחנו צריכים להשתמש בפראק, אחרת השברים עלולים להיסגר. היועצים הציעו לנו טכניקה שונה בביצוע הפראק. בשבוע שעבר אחרי הפסקה קצרה עשינו שם ניסיון הזרקה; הפעולה הזו דומה לפראק, הזרמנו מים לתוך השכבה, ואם זה יצליח אפשר להניח שנוכל להצליח גם בפראק. אנחנו לשמחתנו הצלחנו לעשות זאת והדבר מצביע על כך שאם נביא חזרה את ציוד הפראק, אנחנו נוכל להצליח.

"ההזרקה יכולה להצליח. הכיוון שלנו מאוד ברור - הסדקים הטבעיים מאוד רגישים ולא רק שהם נוטים להקטין את כמות הזרימה, הם גם יכולים להיסגר לגמרי. אנחנו מצפים שפראק לא רק יגדיל את היציבות, אלא גם יגדיל את הזרימה, כמו התוצאות הטובות שהראינו במקטע 1, שם הייתה יציבות והייתה יותר מהכפלה של כמות ההפקה. כמו שאמרנו בהודעה שלנו, אנחנו מביאים את ציוד הפראק בחזרה בסוף אוקטובר, המטרה היא ללכת למקטעים 4 ו-6; אנחנו לא יודעים לאן החול יילך. מקווים שיגיע גם למקטע 6.

"כשנביא את ציוד הפראק נבדוק את מקטעים 7 ו-8 שיש להם פוטנציאל גבוה; בבדיקת הלוגים הם נראו טוב מאוד. אנחנו לא יודעים כרגע אם זה נפט או גז. אם זה נפט נעמיד להפקה יחד עם שאר המקטעים, כמובן אחרי שיבוצע שם פראק. אם זה גז, אז נבודד את השכבות ונפיק רק נפט".

כאשר נשאל לוסקין על ידי אחד המשקיעים לגבי כמות הנפט בת ההפקה במאגר, הוא ענה כי "יש להמתין עד ספטמבר", כאשר ככל הנראה התכוון עד לקבלת הדו"ח ההנדסי הסופי.

שאלות נוקבות

בשלב השאלות והתשובות הקשו המשקיעים על לוסקין. אחד מהם שאל אותו מהו הסיכוי להפקת נפט מהמאגר ואמר: "אנחנו רוצים לדעת מה הסיכוי, כמו בחברות אחרות שמדווחת לבורסה, כמו למשל בדיווח על 'לוויתן'". לוסקין אמר בתגובה: "כשיגיע הדו"ח יהיה לנו מושג על הפקת הנפט, אך ב'מגד 5' יש לנו כבר הפקה בפועל".

משקיע אחר ביקש מלוסקין לפרט על הכמות בת ההפקה של החביות במאגר, אך לוסקין חזר ואמר: "חכו לדו"ח ההנדסי הסופי. לחכות 3 שבועות זה לא הרבה".

לוסקין נשאל מה עשה השותף הכללי עם הנפט שהופק עד כה ואמר: "הפקנו 6,000 חביות נפט ומכרו את הכל לבתי הזיקוק בחיפה. הנפט באיכות גבוהה מאוד".

משקיע אחר שאל את לוסקין כמה שנים בדיוק ייקח לפתח את השדה; לוסקין ענה לו, כי ישנה תוכנית לפיתוח 'מגד 5' אך היא לא גמורה ולכן לא ניתן להשיב על שאלה זו כרגע.

לאחר מכן אמר לוסקין לקהל: "אני מאחל לכל יהודי שמשקיע בגבעות שיהיה מיליונר". לוסקין אף חזר על ההצהרה מחודש שעבר ואמר כי הבאר ב"מגד 5" הינה באר מסחרית, למרות שבמשרד התשתיות מסרו כי הבאר עדיין לא מסחרית באופן רשמי. בשותף הכללי אמרו כי מדובר בסוגיה משפטית גרידא.

בתשובה לשאלת "גלובס" מדוע גבעות לא מפרסמת את טיוטת הדו"ח ההנדסי במלואה, אמר לוסקין: "אף אחד לא יבין את הדו"ח, זה 250 עמודים. בנוסף, לא יהיה ערך בדו"ח הזה לאף אחד". בתשובה לשאלה מתי גבעות תוכל לדווח על ההיקף המלא של רזרבות הנפט באתר, ענה לוסקין: "זה ייקח שנים וכמה קידוחים אך תהיה לנו הערכה ראשונה ותמונה ברורה יותר ב-15 בספטמבר".

בסיום הישיבה הבטיחו אמר אחד מחברי השותף הכללי דבר תורה ודיבר על מעשר לצדקה, כאשר הוא הצהיר לבסוף: "אנחנו בגבעות עולם החלטנו שניתן 25% מהכנסות הנפט של השותף הכללי לצדקה".

 גבעות / צילום: רון שטיינבליט

אסיפת הבהרה

לפי הדיווח של גבעות מיום ה' לבורסה, שותפות חיפושי הנפט לא תציג פרטים חדשים באסיפה, אלא הבהרות נוכח מבול הדיווחים וההתרחשויות האחרונות, בייחוד מתחילת ביצוע מבחני ההפקה באתר הקידוח "מגד 5" בחודש מאי.

העדכון האחרון של גבעות באשר לקידוח "מגד 5" הגיע ביום ה', אחרי סגירת המסחר בבורסה, אז היא הודיעה כי תבצע מבחני הפקה גם במקטעים 7 ו-8, כאשר הציוד לביצוע המבחנים יגיע רק בסוף אוקטובר. השותפות ציינה בהודעתה, כי "מקטעים 7 ו-8 הינם בעלי פוטנציאל גבוה אך לא ידוע בשלב זה האם הם מכילים נפט או גז חופשי".

ב-15 בספטמבר אמור להגיע לידי השותף הכללי בגבעות הדו"ח ההנדסי הסופי שיספק הערכה מלאה על גודל מאגר הנפט ב"מגד 5" וכמות החביות שניתן להפיק ממנו בפועל. ייתכן שהדו"ח יכלול פרטים נוספים, כגון פרטים על קצב ההפקה ועלות מוערכת של הפקת הנפט.

עוד כתבות

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו