גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"במשרד התרבות ההתנהלות היא שוטפת. בספורט? צריך חריש עמוק"

אצטדיון ר"ג? "לא סתם הביאו את פרצלינה, הפרויקט הולך לכיוונים מעשיים"; הטוטו-ווינר? "תפקידו לייצר כסף, לא לקבוע למי לחלק אותו" ■ שרת התרבות והספורט לימור לבנת בראיון חג

הנה משהו שיכול היה להישמע כמו בדיחה לא רעה אם לא היה קורה במציאות: נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית אירחה בסוף השבוע את תחרות הגראנד-פרי הבינלאומית. 21 מדינות שלחו נבחרות לתחרות בחולון, שאורגנה בעלות שיא של 800 אלף שקל. כששרת התרבות והספורט לימור לבנת התרווחה בכיסאה באולם, התברר לה שרק מדינה אחת החליטה שלא להתייצב - ישראל. המארחת ישראל.

הסיפור הזה הוא דוגמה מייצגת לדברים שנתקלת בהם לבנת מאז מונתה לתפקיד לפני כשנתיים. סיפורים כגון אלו הפכו לזרז של משרד הספורט, ביחד עם ראש מינהל הספורט ד"ר אורי שפר, להוציא לדרך את התוכנית ש"תשנה את פני הספורט בישראל". קצת מעייף אמנם לשמוע על תוכנית ש"תשנה את פני הספורט". אבל הפעם בטוחים במשרד הספורט שזה אמיתי.

בראיון חג ל"גלובס" מודה שרת התרבות והספורט, שהעיסוק שלה בחלק הספורטיבי של המשרד "הוא עולם אחר לגמרי מהעיסוק בענייני תרבות. בספורט יש צורך בחריש עמוק, להבדיל ממשרד התרבות שבו העניינים מתנהלים בסך הכל בצורה שוטפת. חלק מהדברים שאנחנו עושים עכשיו בספורט הם חלק מטיפול עומק, טיפול במהות".

מהו, אם כן, אותו חריש עמוק? שלושה נושאים מרכזיים בתוכנית הספורט החדשה. הראשון הוא הקמת המועצה הלאומית לספורט, שתקבע בין היתר אמות מידה לבניית מתקני ספורט ובאיזה אופן לחלק את הכסף לבנייתם; עניין שני הוא ההחלטה לנהל כמעט כל דבר שזז בספורט הישראלי דרך סנקציות כלכליות על גופים שלא יעמדו בשורה הולכת ומתארכת של תנאים (לפי זה, איגוד ההתעמלות האמנותית צריך לחטוף סטירה כלכלית מצלצלת); והעניין השלישי הוא ההחלטה לקשור לטוטו-ווינר את הידיים בכל הקשור בקביעה לאן ילכו הכספים שהוא מייצר עבור הספורט, ולהפוך אותו לזרוע שאחראית רק על ייצור הכסף.

איך הגעת למסקנה שצריך לעשות פה חריש?

"הנושא העיקרי שהנחה אותנו הוא מחסור חמור במתקנים בארץ. אני מגיעה לישובים ורואה שאין שם מספיק מגרשים ואולמות, ורואה גם את הילדים והנוער שמשוטטים בחוץ. הבנתי שחייבים להציף את הארץ במתקנים לספורט הישגי ועממי. הייתי במשחק של נבחרת הנשים באולם זיסמן בר"ג, אולם שמכיל 1,200 מקומות, ובחוץ היו עוד עשרות שלא הצליחו להיכנס. זה חזון אחרית הימים מבחינת ספורט הנשים בישראל, אבל האולם עצמו אינו ראוי לנבחרת. הייתי רוצה שהן ישחקו באולם אחר".

עופר פרי, מנכ
עופר פרי, יו"ר הטוטו-ווינר. תוכניית המשחקים תתרחב? (צילום: עינת לברון)

עניין המתקנים עומד במרכזה של התוכנית החדשנית "מתקנים 2020" שנולדה ביוזמה של הטוטו-ווינר, להשקעה של 5.5 מיליארד שקלים במתקני ספורט בעשור הקרוב. היא אמורה להיות דגם משופר של "תוכנית העשור" של הטוטו-ווינר בתחילת שנות האלפיים, שהשאירה לא מעט אצטדיונים/מתקנים/בריכות תקועים בסבכי הבירוקרטיה עם חריגות של עשרות מיליוני שקלים.

"עד היום ראינו מקרים שמשרד השיכון בונה אולם ספורט, ואחר כך מתברר שחסרים לו 20 ס"מ שם או חצי מטר כאן; הפיס בונה את המתקנים שלו לפי תקנים שלו, וגם אלו מתבררים כלא מתאימים. התוכנית החדשה תאגם את המשאבים של הרשויות, של הטוטו-ווינר והפיס, ותיקבע על-פי מיפוי ממוחשב שערכנו בכל הארץ, איפה צריך לבנות, ומה יהיה גודל המתקנים. היו מקרים שהקימו בריכת שחייה למרות ששני מטר ליד יש עוד בריכת שחייה, וכמה עשרות קילומטר משם אין אפילו בריכה אחת. חוץ מזה, הכוונה ברמה ההישגית לבנות עוד מתקנים שיאפשרו לנו לארח אירועים בינלאומיים".

מה מבטיח שהפעם הבנייה לא תיתקע בגלל חוסר כסף?

"כשקיבלו בזמנו את ההחלטה להקמת האצטדיונים בחיפה, נתניה, פתח תקווה, באר שבע - לא ישבו וחשבו למה דווקא כאן ולמה שם או איזה גודל אצטדיון מתאים וכדאי לבנות. בב"ש תכננו 32 אלף מקומות, ועובדה שב"ש פרשה מהתוכנית כי העירייה לא יכלה לעמוד במאצ'ינג (שקל מהעירייה על כל שקל של הטוטו-ווינר - ט"ו). וגם בנתניה הכל תקוע. תמיד התקבלו החלטות תקציביות שאחר כך התברר שעלות הקמת האצטדיון גבוהה בהרבה מההחלטה המקורית. היום זה לא יקרה יותר".

***

אצטדיון ר
אצטדיון ר"ג. "ברור שצריך לטפל בנושא הזה" (צילום: תמר מצפי)

תקציב הספורט של מדינת ישראל לשנת 2010 עומד על 67 מיליון שקל. פחות או יותר אפס במונחים של תמיכה בספורט. לאחרונה הודיע משרד הספורט כי קיבל עוד 60 מיליון שקל מהאוצר לטובת בניית מתקנים. רק שבפועל הדברים לא ממש מדויקים: אותם 60 מיליון שקל באים לכסות בור שנוצר מסירוב של מפעל הפיס להעביר את הסכום עליו התחייב במסגרת תוכנית איגום המשאבים לבניית מתקני ספורט.

עוד לא התחילה התוכנית, וכבר הפיס מתקפל. זה לא נשמע מבטיח.

"הפיס אכן היה אמור להעביר כ-80 מיליון שקל בשנה, שזה הסכום שעל-פי ההערכות נקבע כסכום שהוא מוציא מדי שנה על בניית אולמות ספורט. בשלב מסוים הפיס הודיע שהוא מסרב להעביר את הכסף לתוכנית, וכרגע האוצר מנהל את המאבק מולם".

הפכתם את הטוטו-ווינר מגוף ששלט בספורט הישראלי מעצם העובדה שקבע איך יחולק הכסף בין גופי הספורט, והותרתם אותו ככלי שמייצר כסף בלבד.

"תפיסת עולמי היא שהטוטו-ווינר הוא הוא הגוף שצריך להביא כמה שיותר כסף לספורט למדינת ישראל, לא לקבוע איך לחלק אותו. למה לא הצליחו לעשות את זה עד היום? ניגודי עניינים. נקודה".

מה נתתם לטוטו כדי שיסכים להישאר חסר שיניים?

"עשר שנים הטוטו לא קיבל אישור להרחבת תוכניית ההימורים שלו, ועכשיו אנחנו עובדים על מהלך שנועד להרחבת המשחקים. אני מעריכה שהרחבת המוצרים תגדיל את הכנסות הטוטו בסכום של בין 350 ל-500 מיליון שקל בשנה, אחרי שהתהליך יושלם".

למה כל כך קשה להעביר את זה כאן? הרי בכל העולם ההימורים הם המנוע העיקרי לספורט?

"כשמדברים על הגדלת כמות המוצרים, זה יוצר תזוזות ותחושה לא נוחה אצל הרבה אנשים. אבל צריך לזכור שגם בפיס מהמרים בהיקפים גדולים יותר מהטוטו, רק ששם דווקא יוצאים כל שבועיים עם משחקים חדשים, למרות שגם הפיס כפוף להיתרים. זה דורש עדיין את אישור ועדת הכספים של הכנסת וחתימה של שר האוצר ושלי, אבל אני אופטימית כי גם חברי הכנסת מבינים את החשיבות של תוספת כסף לספורט. המדינה הרי לא מקצה תקציבים לספורט, וזו הדרך שלה להתמודד עם זה".

דיברת על שדרוג מתקנים, אבל התוכנית לא לוקחת בחשבון את האצטדיון הלאומי. לא נכון לתת קדימות פעם אחת לאצטדיון ר"ג?

"לכל בר-דעת ברור שצריך לטפל באצטדיון הזה. צבי בר, ראש עיריית ר"ג, לקח את ניר פרצלינה והם מתחילים לקדם את הפרויקט. מדובר על פרויקט של הריסה ובנייה מחדש של האצטדיון, בעלות כוללת של כ-900 מיליון שקל. הצפי הוא שהמתקן יוקם במימון משולב של הטוטו-ווינר ועיריית ר"ג. היום מתחילה להתברר שאלת אחוזי הבנייה שייתן מינהל מקרקעי ישראל על חלק מהשטח הזה, וכבר עכשיו מדברים על כך שאם יאפשרו לבנות שם באזור 3 בנייני ענק על חלק מהשטח, עיריית רמת-גן לא תצטרך להביא שקל אחד והכל יהיה פשוט יותר. אם פרצלינה התפטר מתפקידו כמנכ"ל חברת היכלי הספורט כדי לקדם את הפרויקט הזה - ואני מכירה את פרצלינה ואת היכולות שלו - אז זה הולך לכיוונים מאוד מעשיים".

מה עמדתך בעניין הקלות המס לספורטאים זרים? בכל פעם שהאוצר מחליט לבטל את ההקלה, מופעל לובי בכנסת בעיקר של אנשי מכבי ת"א כדורסל, והחוק נופל.

"ראיתי את המשחק של נבחרת הכדורסל נגד מונטנגרו בארץ והיה תענוג לראות את הנבחרת שהתבססה על ישראלים. בסוף המשחק אמרתי לאורי שפר שהחלטתי להקים ועדה שתבחן את כל נושא השחקנים הזרים. אני מרגישה לא נוח עם הקלות המיסוי לספורטאים זרים. יש יותר מדי שחקנים זרים, ובסופו של דבר ישראלים נאלצים לשבת על הספסל ואחר-כך עוזבים למכללות כדי לשחק. זה נהפך למשהו שקשה לי איתו".

דורון פרקינס, מכבי ת
דורון פרקינס. "אקים ועדה שתבחן את נושא הזרים" (צילום: מינהלת הליגה)

***

אחד הדברים שהכי מעסיק את לבנת הוא הפוליטיקות באיגודים, סכסוכים רבי-שנים ששוברים בכל פעם שיאים. השבוע, כאמור, היה זה איגוד ההתעמלות האמנותית, ולבנת בינתיים הודיעה על הקמת ועדת בדיקה בנושא בראשות השופט בדימוס עזרא קמא. "כחלק מהניסיון שלנו לפתור דברים כאלו אנחנו מובילים מהלך לקבוע תקן, לפיו מנהלי איגודים יהיו עם תואר ראשון. כך שכל מי שיחזיק בתפקיד מדרג ניהולי כזה או אחר בספורט הישראלי יהיה מחויב להיות עם תואר ראשון במינהל".

בחלק מהמקומות אסור לכם להתערב, כמו הוועד האולימפי וההתאחדות לכדורגל - איך אתם בכל זאת משפיעים שם?

"בחלק מהמקומות אנחנו פועלים כמגשרים. באיגוד ההתעמלות האמנותית אנחנו מנסים לפשר, אפילו במינוי של שופטים בדימוס כדי לפתור סכסוכים וכדי להוריד שם את האש ושהספורטאים יוכלו לעבוד. אנחנו משתדלים לגשר ולפשר, אבל לא יכולים להשליט טרור. גם באיגוד השחייה אנחנו עושים מאמצים כדי להביא לאיזשהו הליך גישור, אבל שם זה מאוד קשה, ממש נורא".

מה לגבי סנקציות כלכליות?

"האיגודים כבר עכשיו נאלצים לעמוד בסטנדרטים כדי לקבל את התמיכות של המדינה ושל הטוטו. כך למשל מונהגים מבחני תמיכות, שיכללו גם עמידה בקוד האתי שיושק כבר החודש, שגם הוא יהווה תנאי לקבלת תמיכות".

ספורטאים נוטים לתרץ אי הצלחות בחוסר תמיכה מספק מהמדינה. את מרוצה ממה שספורטאי בשפיץ מקבל?

"לא. אבל אני לא יכולה לעשות יש מאין. דבר אחד שכן עשינו הוא הכפלת המענקים עבור הישגים. כששמעתי כמה ספורטאי מקבל עבור הישג או מדליה קיבלתי חום. מוציאים הודעה לתקשורת 'טקס חגיגי, השרה מחלקת צ'ק', וכל זה עבור 1,500 שקל. אמרתי להם בשביל זה טקס? זו בושה. לא רוצה טקס בשביל 1,500 שקל. ואז החלטנו על הכפלת המענקים למיליון שקל".

אז ספורטאי יכול להגיד שהוא לא מקבל כאן מספיק?

"להגיד שזה אופטימלי? לא. אבל האם יש להם סיבה להתלונן ולהגיד שהתנאים לא מאפשרים לי להתאמן? אין מצב".

עוד כתבות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"