גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הזמן האנטישמי של "טיים מגזין"

ישראלים עושים כסף, כמעט לא נפגעו מהמיתון העולמי, הנדל"ן פורח, אז למה שירצו שלום?

אחלה מתנה, מה שקיבלנו ממגזין "טיים" לראש השנה. סיפור שער שמסביר לכל מי שרוצה, וגם לכל מי שלא רוצה, למה הישראלים לא רוצים שלום. Why Israel doesn’t care about peace. פשוט ככה.

הרציונל? הישראלים עושים כסף, הם כמעט לא נפגעו מהמיתון העולמי, שוק הנדל"ן פורח גם כשקאסמים מתעופפים באוויר, ובנוסף לכל, כבר שנתיים וחצי שלא היה פיגוע התאבדות המוני. בקיצור - הכול סבבה, והשלום ממש לא נמצא אצלנו בסדר העדיפויות.

כך שאם חשבתם שאתם מתבאסים נוכח המצב הבלתי-פתיר עם הפלסטינים, אם היה נדמה לכם שכל סיפור המשט לעזה הזיז פה למישהו, או אם פינטזתם שלמישהו כאן אכפת משלומם של חיילי צה"ל ובפרט של גלעד שליט - אתם טועים בענק.

טיים time

מגזין "טיים" קבע שאנחנו אדישים לחלוטין, צילם 3 בחורים שישבו בחוף הים ועישנו נרגילה, וציטט איזה סוכן נדל"ן עילג שאמר שהוא מוכר דירות גם כשנופלים קסאמים, ולקינוח שרבב ממצאי סקר עלום ש"הוכיח" כי רק 8% מהישראלים רואים בסכסוך עם הפלסטינים בעיה. למה? כי רוב הדאגות הראשונות שהביעו הישראלים באותו סקר היו קשורות למצב החינוך ולביטחון הלאומי.

מפתיע? אז זהו, שלא.

האם מדובר בעוד צעד להסלמת המצב שכולנו כבר מכירים? כנראה שכן. ולמי שעוד לא הבין - כך נראית אנטישמיות במאה ה-21. היא לא גלויה, היא ערמומית ומתוחכמת. היא מסתתרת מאחורי הרצאות אקדמיות שבוחרות להסתמך על מקורות מאוד מסוימים, היא מתחבאת מאחורי סרטים שבוחרים להטיל אור על פן צר אחד ולא על אחרים, והיא מתפתלת בתוך כותרות יומיומיות שבכל פעם מותחות את קו הגבול עוד קצת, ועוד קצת, ועוד קצת.

זאת אנטישמיות נורא אינטליגנטית. כל-כך אינטליגנטית - שלפעמים אפילו אותנו היא תופסת ברגע של חוסר ביטחון. רגע, אולי באמת לא אכפת לי?

לנו לא אכפת?

אז תנו לי רגע להזכיר לכם כמה לא אכפת לנו. כל-כך לא אכפת לנו, שאנחנו ממשיכים לגדל את הילדים שלנו על ברכי שירי שלום, ממש מגיל הגן, בעוד שבצד השני ממשיכים לחנך ילדים רכים על שנאה ואלימות עד כדי התאבדות.

כל-כך לא אכפת לנו, שכל ראש ממשלה שכיהן פה בעשור האחרון הניח הצעת שלום מפתה על השולחן הפלסטיני, נדחה - ובמקרה הטוב לא חטפנו עם הדחייה הזאת עוד גל של טרור או קסאמים.

כל-כך לא אכפת לנו, שלפני חודש צעדו רבבות אנשים ברחבי הארץ שקראו לשחרר את גלעד שליט, שלא זוכה לזכויות מינימליות בשבי החמאס כבר יותר מ-4 שנים. כך נראית האדישות שלנו כלפי המצב מול הפלסטינים וכלפי השלום.

הבעיה היא שאנחנו יכולים לדעת האמת עד מחר, אבל בד-בבד, כך נוצרת לאיטה אמת חדשה. זה לא ממש משנה אם אבו-מאזן הוא זה שסירב בתוקף לחדש את שיחות השלום בשנה האחרונה, בעוד שישראל היתה פתוחה להתחיל בכל רגע במשא-ומתן.

זה לא משנה אם ההנהגה של הפלסטינים מורכבת גם מטרוריסטים שמתפקעים מצחוק כשהם שומעים את המילה 'שלום', ושגם בחלומות הוורודים שלו אבו-מאזן יודע שתהיה לו בעיה רצינית לרסן את דרכם הרצחנית אם חס וחלילה עוד יתגבש פה איזה הסכם שלום.

העובדות מפסיקות לשחק תפקיד כשעיתונאי מחליט על תזה, ואחר-כך כבר מוצא את הדרך להוכיח אותה. זוהי הדרך המודרנית, הפוליטיקלי קורקט, להטמיע שקרים - בדיוק באותו האופן שבו לפני מאה שנה האמונה הרווחת באירופה היתה שיהודים משתמשים בדם ילדים נוצרים כחלק מהמתכון הסודי שלהם למצות. המטרה לא השתנתה, השתנתה רק הדרך.

הדבר המעודד הוא שמאות התגובות בעמוד באינטרנט בו מתפרסם המאמר של מגזין "טיים" מוכיחות שדווקא אכפת לנו מאוד. בדרך-כלל גל התגובות לכתבות כאלה מעורב בדעות לכאן ולכאן, אבל התגובות במקרה הזה הן חד-משמעיות: מגזין "טיים" עשה עבודה עיתונאית רשלנית, שלא לומר גזענית.

מבט אל עצמנו

אבל בואו נעצור רגע מלשנוא את ה"טיים", שכמובן מגיע לו שהתפוצה שלו צונחת בשנים האחרונות, ונסתכל על עצמנו. במה אנחנו חוטאים בעניין הזה?

הרי ברור שאולי פרט לקומץ קיצוניים, כל הישראלים רוצים שלום. אבל החטא שלנו הוא שאנחנו לא מספיק מתקשרים את זה. לא אומרים. זה קצת דומה למה שקורה בין בני-זוג שמפסיקים להגיד אחד לשני שהם אוהבים. הם מאמינים שהכול בסדר ושהעובדות ברורות וידועות, אבל כשיום אחד קם אחד מהם ועוזב כי הוא חש שהאהבה נגמרה - אף אחד לא באמת מתפלא.

כך גם אצלנו: ישראל רוצה שלום, אבל היא כל-כך עסוקה בתגובות דפנסיביות - שהיא שוכחת שזה משהו שצריך להגיד אותו כל יום. זה מתחיל בראש הממשלה ובשרים שלנו, שבכל הזדמנות צריכים להשחיל את ההצהרה הלכאורה בנאלית שישראל רוצה שלום, וזה ממשיך בכל אחד מאיתנו. בשיחות, בתגובות על פרסומים באינטרנט, וגם בעמוד הפייסבוק האישי שלנו.

זה אולי נשמע קצת מייגע לומר את מה שנראה לנו כל-כך מובן מאליו, אבל זה חשוב להגיד את זה כל הזמן. למה? במיוחד בגלל שזה אמיתי.

* לכתבה בטיים

עוד כתבות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים