גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בנו של ק.צטניק נגד שיכון ובינוי: "האלוהים שלהם זה הכסף"

ליאור די-נור תובע את שיכון ובינוי ומנהליה על אי-קיום הסכם להקמת מרכז הנצחה לשואה: "אם אריסון היה חי, זה היה קם מזמן" ■ קבוצת אריסון בתגובה: "די-נור מבקש רק לזכות בכותרות"

בשטח הסמוך לכביש המחבר בין הרצליה ורעננה היו פעם פרדסים. ובפרדסים האלה היה צריף בודד. בצריף הזה נהג סופר השואה יחיאל די-נור, המוכר יותר בשם העט ק.צטניק, לכתוב את יצירותיו. הוא עשה זאת תוך שחזור מאפייני הגיהינום שעבר. הוא היה מסתגר בבדידות ארוכה, לעתים היה לובש בגדי אסיר, לעתים הרעיב את עצמו. פעם אחת, מספרים, הגיע למשקל נמוך מ-40 קילוגרמים.

השטח היה בבעלותו של פרופ' יוסף אשרמן, גינקולוג בכיר ואביה של נינה אשרמן, לימים רעייתו של די-נור. הפרדסים כבר אינם, לא כל שכן הצריף, ובמקומם ניצבת שורת בניינים בפרויקט המכונה גני אשרמן. חוץ מהשם, אין זכר למורשת.

ליאור די-נור, בנו של ק.צטניק, טוען כי לא מדובר בתהליך טבעי של שכחה, אלא בהפרה בוטה מצד יזמית הפרויקט, חברת שיכון ובינוי בבעלות משפחת אריסון.

נתחיל מהשורה התחתונה: ליאור די-נור תובע את מנכ"ל שיכון ובינוי, עופר קוטלר, ואת מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן, תמיר דגן, בסכום של 17 מיליון שקל. הנימוק: פרויקט גני אשרמן אמור היה לכלול מרכז לתודעת השואה, ושיכון ובינוי לא עמדו בהסכם.

ליאור די נור ליאור די-נור / צלם: יונתן בלום

לטענת די-נור, הוא רכש את הקרקע מהוריו כשעוד היתה חקלאית, ובמשך שנים גידל שם גידולים חקלאיים, עד שהבין שלא יוכל להתפרנס מהענף הזה. או אז החל לפעול מול עיריית הרצליה להפשרת הקרקע. לימים התקשר די-נור בעסקה עם הקבלן עמי גניש, להקים בשטח 7 בנייני מגורים, מרכז מסחרי ואת מרכז ההנצחה.

בשלב כלשהו החליט לפנות לתד אריסון המנוח. "אני הבן של נינה אשרמן", הציג אז די-נור את עצמו בפני אריסון, שלמד עם אמו בבית-הספר. אריסון הסכים בשמחה להיפגש, והזמין את די-נור לפלאפל באבן גבירול.

"לעולם לא אשכח איך האיש הגבוה הזה, גם פיזית וגם נפשית, עומד ואוכל פלאפל", אמר די-נור השבוע. "הוא רק רצה לשמוע ממני את הסיפורים על הדיג ועל ההפלגות שלי (די-נור חי במשך 12 שנים בסיני ועסק בדיג, ה' מ'). הוא היה מוקף באנשים 'מתים', והוא ראה אותי, שאני מה שנקרא פרילנסר. עניינתי אותו. סיפרתי לו שיש לי מגרש בהרצליה ושאלתי אותו אם הוא מעוניין לבנות שם בנייה למגורים. הוא אמר לי שזה מעניין והפנה לשלמה נחמה (שהיה אז יד-ימינו של אריסון, ה' מ'). הלכתי לגניש ואמרתי לו, תפנה לאנשים של אריסון".

המגעים הבשילו לכדי הסכם שבמסגרתו נכנסה שיכון עובדים, אז אור-ים פיתוח, כשותפה בעסקה, ובהמשך הלכה זו ודיללה את גניש. בטקס הנחת אבן-הפינה לפרויקט, ב-1996, נראו אריסון ז"ל ולידו שלמה נחמה ועוזי ורדי-זר, אז מנכ"ל שיכון ובינוי.

"הרגשתי שיש לי עסק עם אנשים רציניים. הם אמרו לכל עבר שזה יהיה הבניין הכי יפה בעולם ושזה יפאר את זכר הגבורה בשואה", אומר די-נור.

- הרגשת שאתה על קרקע בטוחה.

"בטח. איך לא. את יושבת עם אנשים כמו אריסון, שלמה נחמה. הם נואמים. איזה דבר היה יכול לערער את הביטחון שלי? מישהו היה יכול לחלום? אני אגיד לך עוד משהו: אם אריסון היה חי, זה כבר היה קם מזמן".

מתוך הפרויקט, הכולל כ-200 דירות, קיבל די-נור 23% - כ-50 דירות, בשווי מוערך של 100-150 מיליון שקל. בעסקות קומבינציה דומות באותה תקופה, הוא אומר, נהוג היה לקחת אפילו 35%, אבל הוא הסתפק בפחות. הוא עצמו מתגורר בדירת-גן רחבת-ידיים באחד הבניינים בפרויקט, שהיא למעשה חיבור של שתי דירות.

כמעט 15 שנים חלפו, ומרכז להנצחת השואה - אין. בשלב מסוים החליט יורשו של ק.צטניק לפנות ליורשת של אריסון. די-נור סבר כי מאחר שאביה של שרי אריסון היה ממולידי הפרויקט, הניסיון לדבר אל לבה יניב פרי.

"ספרך 'לידה'", כתב די-נור לשרי אריסון במכתב אישי לפני כחצי שנה, "מבטא את רגשותייך בצורה העמוקה והכנה ביותר, והבנתי כי ישות רגישה ופגיעה מסתתרת מאחורי החזות של אשת ברזל (לא שאני חושב כך; זה האופן שבו את מוצגת ומיוצגת בתקשורת)".

אלא שאריסון לא שיתפה פעולה. לטענתו, חסמו אותו מלהגיע אליה. כל שהתאפשר הוא פגישה עם עוזרה של אפרת פלד, יד-ימינה של אריסון. כדי למסור לידי אריסון את המכתב האישי, הוא נאלץ לשלוח עורכת דין.

בסביבתה של אריסון מסבירים כי כבעלת שליטה בחברה ציבורית היא מנועה מלהתערב בענייני החברה. מעבר לכך, בשיכון ובינוי מספרים כי מדובר בתביעה שהתיישנה, וכי חרף זאת ניסו גורמים בחברה לפנות לדי-נור כדי להגיע לפשרה, אבל הוא מתעקש כי ההסכם יכובד עד תומו ושהמרכז ייבנה כפי שסוכם.

לפני כ-3 שבועות נואש ושבע מהמתנה, כלשונו, ודי-נור החליט להגיש את התביעה. מבחינתו, הוא אומר, מדובר בעניין של חיים ומוות.

ליאור די נור ליאור די-נור / צלם: יונתן בלום

שרי אריסון מאכזבת

בתביעה שהגיש באמצעות עו"ד שי רווה, טוען די-נור כי אנשי שיכון ובינוי לא כפרו מעולם בהתחייבותם לבנות את המרכז המסחרי, שבו הוא אמור לקבל 35%, כמו גם את המרכז לתודעת השואה. זאת, עד לכניסתם לתפקידיהם של מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן, תמיר דגן, ומנכ"ל הקבוצה, עופר קוטלר.

בשנת 2006, לפי התביעה, חידש מנכ"ל שיכון ובינוי דאז, אורי שני, את הטיפול בפרויקט, מינה כ-20 יועצים לטובת המיזם, ואף הגיש בקשה להיתר בנייה; אולם כשעזב שני את החברה, שוב היתה "גרירת רגליים", ודי-נור מצא עצמו בודד בפגישה בעיריית הרצליה שעסקה בהוצאת היתר הבנייה.

- מתי התגלעו הבקיעים?

"אחרי שתד אריסון עצם את העיניים, ביקשו ממני לדחות את ההקמה. כל הזמן הם הגישו בקשות דחייה, ואני, בתום-לבי, הסכמתי פעם אחרי פעם. הם אמרו, בוא נגמור את הבניינים קודם. הייתי צריך להביא אנשים שלי, שקנו 25% מהפרויקט. גם את המכירות שלהם הם לא ביצעו כמו שצריך. הם חובבנים, לא אנשי מקצוע. לא הבנתי, בתמימות שלי, שהם מתחמקים. כל הזמן חשבתי שאני עוזר להם בזה שהם יגמרו קודם את המגורים".

- מתי היה הרגע שבו הבנת שהם רוצים להתחמק, כדבריך?

"כשעופר קוטלר הגיע. הם הוציאו אז צו הפסקת עבודה. כשאורי שני מונה למנכ"ל שיכון ובינוי, הוא הרים את הכפפה ונתן הנחיה לבצע את החוזה כדברו וכלשונו. אבל כשקוטלר הגיע, הם הפסיקו את העבודה. למה? כי הם לא מרוויחים פה כסף. הם חושבים שבגלל שיש להם כמה שקלים יותר ממני הם יכולים לגרום נזק לי ולחינוך במדינת ישראל. שיפסיקו להיות כאלה נפוחים. החוק שווה בפני כולנו, ואני לא מתכוון לוותר. הדרך היחידה לצאת מהפינה שהם נקלעו אליה זה לבצע באופן מיידי את המוטל עליהם".

הייתכן כי שיכון ובינוי אכן הגיעה למסקנה כי הפרויקט אינו כלכלי? לא ברור. בכל אופן, בידיעת נדל"ן שפורסמה לפני 5 שנים ועסקה בפרויקט, נכתב כי בניית הבניינים הושלמה, וכי כעת נותרה שיכון עובדים עם החלק האמור מהעסקה, אולם ככל הנראה "תיסוג מהעסקה מחוסר כדאיות כלכלית". ההערכות אז דיברו על כך שמשפחת די-נור תבנה את המרכז בבנייה עצמית, ותשכיר בעתיד שטחים לעוגן מתחום המזון.

בינואר השנה הגיע דגן לביתו של די-נור, בניסיון לגבש הסכמה. באווירה ידידותית, על צלחות שקשוקה וסלט טרי, חשף דגן את הקלפים: "למרכז מסחרי יש הבעיות שלו, אתה יודע...", הוא אמר לדי-נור. באשר למרכז לתודעת השואה, טען בפניו דגן, כל הנושא בא לביטוי בחוזים בשורה אחת בלבד, ו"מהשורה הזאת אפשר להבין כל מיני דברים". "לא צריך ספרים על זה", השיב לו די-נור, "מספיקה שורה אחת".

במכתבים ששלחה שיכון ובינוי לפרקליטו של די-נור טוענת החברה כי תביעתו התיישנה, וכי ממילא אין שחר לטענה כי החברה התחייבה להקים מרכז לתודעת השואה.

די-נור, לעומת זאת, מציג שורת מסמכים הקושרים את החברה להתחייבות: אזכור בחוזה, מגילת קלף, מודל של הפרויקט הכולל את המרכז המסחרי ואת המרכז לתודעת השואה, וכן סרטון המתעד את טקס הנחת אבן-הפינה של הפרויקט.

די-נור מבטיח כי בעניין הזה הוא לא יעצור אפילו צעד אחד לפני הסוף. "אני אף פעם לא נכנס למלחמה שאינני יודע את הסוף שלה. כל מה שאני מבקש הוא לקיים את החוזה. אני לא מבקש תרומות, רק שיקיימו את ההסכם. הם אמרו לי כל הזמן, בוא נעשה גישור, בוא נעשה פשרה. האלוהים שלהם זה הכסף. אין להם הג'נטלמניות של אריסון. הייתי בטוח ששרי אריסון תקום ותאמר, די! זה לא קרה".

- באיזה שלב החלטת לפנות לאריסון?

"מההתחלה. רציתי לברך אותה שהיא ואני שותפים להקמה של דבר. אמרה לי קרובת משפחה שלה שהיא מאוד נפגעה מהפרשה שהיתה עם המוזיאון בזכרון-יעקב (מדובר במחלוקת שהיתה לאריסון מול מועצת זכרון-יעקב לגבי תרומתה למוזיאון שיתעד את העלייה הראשונה; מחלוקת שהסתיימה בפשרה, ה' מ'). הסברתי לה שפה זה לא תרומה. יש כאן התחייבות בהסכם". הוא גם מתכוון לפנות לצאצא השני של אריסון, מיקי אריסון.

טוקבקים שהופיעו בתגובה לידיעה שפורסמה בעניין המחלוקת השמיצו את די-נור. בין היתר נכתב שם: "ליאור די-נור - ממש מסכן וקבצן"; "מר די-נור - אתה רע רע רע" ועוד שורה של גידופים וניבולי-פה נגדו. די-נור מתכוון כעת לפנות לבית המשפט ולדרוש לחשוף את כתובות האינטרנט של כותבי הטוקבקים.

מה יהיה על מרכז ההנצחה? קשה לדעת. בינתיים די-נור יושב ומחכה. "רוצה לשמוע משהו באמת מצחיק?", הוא אומר בגיחוך מריר אחרי שתיקה ארוכה. "כדי לממן את ההוצאות שלי מימשתי נכסים, אבל הייתי צריך גם לקחת הלוואה. מבנק הפועלים. בינתיים, עם הריביות, אני משלם להם".

תגובות: "די-נור רק מבקש לזכות בכותרות"

מקבוצת אריסון נמסר בתגובה: "נושא פנייתו של מר ליאור די-נור מטופל באופן אישי על-ידי מנכ"ל שיכון ובינוי, עופר קוטלר, ועל-ידי מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן, תמיר דגן. כל פניותיו של מר די-נור או מי מנציגיו נענו באופן מיידי ומקצועי.

"למר די-נור ולנציגיו נאמר, הן בעל-פה והן בהתכתבויות עמו לאורך השנים, כי עניינו נמצא בטיפולה הבלעדי של שיכון ובינוי, שהנה חברה ציבורית, ובשל כך הגברת אריסון מנועה מלהתערב בנושאים מסוג זה.

"במשך השנים ביקשה הגברת אריסון מהגורמים המקצועיים לוודא כי הנושא מטופל עד תום וכי האיש יקבל מענה לפנייתו. יובהר כי מר דינור ונציגיו ניהלו פגישות רבות, שנמשכו עשרות שעות, עם הדרג הבכיר ביותר בשיכון ובינוי.

"צר לנו כי מר די-נור, המבקש רק לזכות בכותרות, בחר להציג מצג-שווא ולשרבב את שמותיהם של הגברת אריסון ואביה המנוח, שנפטר לפני 11 שנה - והדבר בעיקר מעיד על מניעיו.

"בעניין המחלוקת המשפטית בין עמותת יד לעלייה הראשונה במושבות לבין המועצה המקומית בזכרון-יעקב, הרי שזו הסתיימה לשביעות-רצון כל הצדדים המעורבים לפני כמעט כעשור, והודות לתרומה הנדיבה של הקרן המשפחתית על-שם תד אריסון, המוזיאון זוכה לאלפי מבקרים מדי שנה ופועל להנצחת המורשת של העלייה הראשונה.

"מן הראוי לציין כי הקרן המשפחתית על-שם תד אריסון תרמה עד היום כ-800 מיליון שקל לכ-1,200 ארגונים ועמותות שונים הפועלים בתחומי בריאות, חינוך, ילדים ונוער, תרבות אמנות וספורט, אוכלוסיות במצוקה, נכויות ומחקר".

משיכון ובינוי נמסר בתגובה: "בהתייחס לתביעה אשר הוגשה על-ידי מר ליאור די-נור נגד החברה, ובהתייחס לניסיונות חוזרים ונשנים של מר די-נור לעורר הדים תקשורתיים לבעיה עסקית פרטית, אגב ניצול ציני של עובדות אשר אינן קשורות לעניין, לא נותר לנו אלא לומר כי מדובר במחלוקת עסקית אשר נתגלעה בין הצדדים לפני שנים רבות, למעלה מעשור.

"שיכון ובינוי נדל"ן העבירה את התביעה ליועציה המשפטיים, ולאחר לימוד ובחינת העובדות המפורטות בה, תגיב בבית המשפט".

hadasm@globes.co.il

עוד כתבות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?