גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק שטראוס או אסם: ויליפוד מבססת את מעמדה בארה"ב

ויליפוד, יבואנית המזון הכשר, הבינה כי השוק הישראלי קרוב לרוויה ומשקיעה מאמצים בשוק האמריקני ■ את מוצריה מתכננת החברה לשווק בארה"ב לא רק לאוכלוסיה היהודית

לפני שישבנו לכתוב את הידיעה הנוכחית, ביצענו סקר קטן. שאלנו מספר אנשים שמכירים את שוק ההון אילו חברות מזון נסחרות בשוק המקומי, ורובם נקבו בשמות "שטראוס גרופ" ו"אסם". מעט מאוד ציינו את ויליפוד השקעות, ואחרים אף שכחו שהחברה-הבת - ויליפוד אינטרנשיונל - נסחרת בנאסד"ק.

ואכן, לענף המזון המקומי ניתן להיחשף לא רק דרך מניות של שטראוס גרופ או אסם, ולכן את הידיעה הנוכחית נקדיש לויליפוד אינטרנשיונל, שמרכזת את עיקר הפעילות של ויליפוד השקעות, ולכן ניתן להיחשף לראשונה דרך השקעה בשנייה.

מה החברה עושה

ויליפוד אינטרנשיונל מייצרת, מייבאת, מייצאת ומשווקת למעלה מאלף מוצרי מזון שונים בישראל וברחבי העולם. מוצרי החברה משווקים על-ידה למגוון רחב של למעלה מ-1,500 לקוחות, וביניהם רשתות קמעונאות (כמו שופרסל בארץ), מינימרקטים, סיטונאים, ולקוחות מוסדיים כמו חברות לאספקת שירותי הסעדה, קיבוצים, בתי-מלון ובתי-חולים. רוב מוצרי החברה משווקים תחת המותג "ויליפוד". פעילות הייצור באה לידי ביטוי רק בחברה-הבת סלטי שמיר שמייצרת סלטים מצוננים.

את מוצרי ויליפוד ניתן לחלק ל-5 קטגוריות שונות: שימורים (ירקות, חמוצים, פירות ודגים); שמני מאכל; פירות יבשים ופיצוחים; מוצרי חלב ותחליפיו; ומוצרים אחרים כמו פסטות ודברי מאפה מתוקים ומלוחים.

אופי הענף והתחרות בו

בישראל יש לא מעט יבואני מזון בגדלים שונים, ומספרם נובע מהגידול המתמשך ביבוא מוצרי מזון מחו"ל על רקע שיעורי המכס הנמוכים והיעדר חסמי כניסה משמעותיים. במילים אחרות, בענף יש תחרות עזה שעלולה לגדול בשנים הבאות.

המתחרים של החברה בקטגוריית יבוא שימורי דגים הם פודור, ויליגר ופוסידון מקבוצת נטו, פילטונה, ויטה פרי הגליל ושסטוביץ; בקטגוריית שימורי הירקות והפירות: ויטה פרי גליל החדשה, ויליגר ויכין זן לכל; בקטגוריית הפסטות: אסם וברילה; ובקטגוריית הגבינות וממרחי החמאה: תנובה, טרה, שטראוס, סיימן, מחלבות גד ומשק צוריאל.

ויליפוד הרחיבה במהלך השנים את פעילותה מחוץ לישראל, וכיום נמכרים מוצריה בארה"ב, קנדה, אנגליה, בלגיה, צרפת, שוויץ, דנמרק, אוסטרליה, אוקראינה ורוסיה.

המספרים מאחורי דו"חות החברה

לויליפוד יש מזומנים בשווי של 41.9 מיליון דולר וחוב כמעט אפסי. מספרים אלה מקנים לחברה שווי בניכוי מזומנים של 46 מיליון דולר, וזה משקף מכפיל רווח של 5.3 - יחסית נמוך עבור חברות בענף.

החברה מצפה לרשום השנה צמיחה בשיעור של 15% עד 20%, וזאת כשענף המזון בישראל צומח בשיעור שנתי של 2% עד 3%.

שולי הרווח של החברה גבוהים מאלה של הענף בכללותו. במקרה של רווחיות גולמית, מדובר על שולי רווח של 27.3%, וזאת לעומת 15.5% עבור הענף.

מזה 3 שנים מחלקת ויליפוד השקעות דיבידנד שנתי, וזה עומד על לפחות 33% מהרווח השנתי ומשקף נכון להיום תשואת דיבידנד של 2.3%.

"הרבה יותר קל לנו להתחרות בענק כמו תנובה"

האחים צבי ויוסי ויליגר (צבי מכהן כמנכ"ל, ויוסי כיו"ר ויליפוד השקעות ווילי פוד אינטרנשיונל) היו רוצים שתתייחסו למניית ויליפוד אינטרנשיונל כמניה דפנסיבית, ושהתנודתיות הנוכחית בשוקי ההון (ויש עדיין כזו - גם אחרי הראלי האחרון) תגרום לכם לאמץ לחככם מניות דפנסיביות דוגמתה.

"אין הרבה חברות בתחום שלנו עם כזו קופת מזומנים דשנה", אומר צבי, ומדגיש כי וילי פוד נסחרת לפי מחיר מניה של 6.47 דולר (עלייה של 53% בשנה האחרונה), שכמחצית ממנו - 3.09 דולר למניה - נובע משווי אמצעיה הנזילים.

צבי מציין כי אחת מהסיבות לשיפור העקבי בתוצאות הכספיות של החברה הוא השינוי בתמהיל המוצרים. "בחרנו להתמקד במוצרים יותר רווחים כמו המוצרים הקפואים, הטריים ומוצרי החלב - וזאת על חשבון השימורים השונים", הוא אומר. "הרבה יותר קל לנו להתחרות בענק כמו תנובה - שיש לו הוצאות תפעול גבוהות בהשוואה אלינו - מאשר ביצרן שימורים קטן בעל הוצאות תפעול בסדר הגודל שלנו".

כדי להתמודד מול תנובה נעזרת ויליפוד בתאגיד המזון העולמי Arla, שאת חלק ממוצרי החלב פרי תוצרתה מייבאת ומשווקת החברה, והמוכר שבהם הוא ממרח החמאה Lurpak.

ויליפוד, כפי שמסבירים האחים ויליגר, מתמקדת בשיווק מוצרים (מתוצרתה ומיובאים) בריאים אך לאו דווקא כשרים, וכך מתאימה עצמה לדרישות הצרכן. "יותר ויותר אנשים רוצים לצרוך מאכלים בעלי אחוזי שומן נמוכים", אומר צבי ומראה לנו דוגמה של גבינת פטה דלת-שומן אותה פיתחה החברה. "אנחנו לא מפסיקים לפתח מוצרים שונים בקטגוריות שונות".

- תן דוגמה לדרישה נוספת מצד הצרכן מלבד מוצרים דלי-שומן.

"יותר ויותר צרכנים מחפשים מוצרים קלי ומהירי הכנה, ובמקביל - שלא יהיו יקרים מדי".

- אך לא תמיד אפשר להציע מוצר טוב במחיר זול.

"נכון, ובישראל לא כולם מסוגלים לשלם מחיר גבוה עבור מוצר טוב, ולכן אנו משתדלים לשלב בין שתי הדרישות. קו מוצרי הגבינות שלנו, לדוגמה, נמכר לפי מחירים זולים מאלה של המתחרים, והוא עדיין קו איכותי. אין ברירה. למחיר יש משקל כבד יותר בקבלת החלטות הקנייה של הצרכן ממשקל האיכות, ואנו תמיד מנסים למצוא את התמהיל הנכון של השניים".

ואולם, ישראל אינה השוק העיקרי אליו לוטשים האחים ויליגר עיניים. ארה"ב - על גודלה העצום ומגוון האוכלוסיות בה - מהווה עבור ויליפוד מנוע צמיחה משמעותי. "בשוק האמריקני אנו פונים לאו דווקא לאוכלוסיה החרדית, כי אם לאוכלוסיות שמחפשות אחר מוצרים כשרים, ולא ממניע דתי. המטרה שלנו - וזהו גם טרנד בהתפתחות - היא לשדר לקהל הצרכנים שמוצר כשר הוא מוצר בריא יותר", אומר צבי ומוסיף "Kosher הפכה למילה נרדפת לבריאות".

למרות גודלו העצום, לויליפוד אין מערך הפצה בשוק האמריקני. "בניית מערך הפצה דורשת השקעה רבה", מסביר יוסי, וצבי מוסיף "אנו מאמינים שעוד נעשה דברים גדולים בארה"ב".

ויליפוד, כאמור, גייסה בתחילת השנה 20 מיליון דולר, ולדברי האחים ויליגר, ההון שגויס יושקע בהרחבת פעילותה, אך לא בטוח שדרך רכישת חברות אחרות. "לא קל למצוא חברות זולות בתחום", מסכם יוסי - בלי לוותר על החלום לצאת למסע קניות.

55

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים