גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נויברגר: "השכר שלנו ראוי; הדיון בשכר הבכירים - פופוליסטי"

עידו נויברגר, מנכ"ל משותף בדש איפקס, בראיון ראשון אחרי המכירה לאלי ברקת: "כולם האשימו את המוסדיים, אבל שוכחים מי הראשונים שחזרו לתת תשואות חיוביות"

שכר שלנו ראוי", כך אומר בהחלטיות עידו נויברגר, מנכ"ל משותף בבית ההשקעות דש איפקס בראיון ל"גלובס". מבין בתי ההשקעות בישראל, שהפכו בשנים האחרונות פס ייצור למיליונרים, בולט דש איפקס בעלויות השכר האסטרונומיות למנהליו.

עם צמרת צפופה שכוללת כמה מנהלים מהיותר בכירים בשוק ההון - גבי רביד כיו"ר, נויברגר וויקטור שמריך כמנכ"לים, קובי לוינסון כמנכ"ל החברה הבת דש ואורן חנוכה מנהל פעילות הגמל - מגיעה עלות השכר של חמשת בכירי דש לכ-30 מיליון שקל בשנה.

- עלות השכר שלכם גבוהה יותר משל חמשת הבכירים בבנק לאומי. זה לא צורם?

נויברגר: "קיבלנו לידינו ארגון שהפסיד 10-20 מיליון שקל בשנה, עם הון עצמי שלילי. לאחר 6 שנים, דש איפקס צפוי להרוויח השנה יותר מ-100 מיליון שקל, לפי קצב ההכנסות במחצית הראשונה. אז האם זה ראוי? כן, זה ראוי. אפילו הפתענו את עצמנו לטובה בתוצאות שאליהן הגיע דש-איפקס, וחד-משמעית אני יכול להגיד שבעלי המניות של דש-איפקס נהנו מכך שהיינו שותפים שלהם".

- אבל האם באמת יש מקום להנהלה כה עמוסה ויקרה?

"למי זה יקר? לאלי ברקת (בעל השליטה - ת.ק וע.א)? הרי הוא החליט שזה הדבר הנכון לעשות. אנחנו לא מקבלים מתנות מאף אחד, ובעלי המניות שלנו נהנים מהתפוקה של כל אחד מהמנהלים. מעבר לכך, ההצטרפות של גבי להנהלה היא תוספת של מקורות, ידע וניסיון. אין מחלוקת על כך שכל המקורות טובים ואיכותיים, וכעת עלינו חובת ההוכחה שאנחנו מנצלים אותם בתבונה".

- מה לגבי שאר החברות? שכר הבכירים לא מוגזם?

"שכר הבכירים אינו הבעיה הלאומית של ישראל, אבל זה נוח ופופוליסטי לדון בו. הבעיה האמיתית היא אי-שוויוניות גם בהון וגם ברמת ההכנסות. זו בעיה חברתית, מוסרית וכלכלית. יש פערים של הון בין בעלי הון גדולים לבין העובדים האחרונים במפעלים".

- אתה בעד העלאת שכר המינימום?

"הלב והבטן שלי אומרים שכן, אבל לא בדקתי את כל השלכות הרוחב של זה. לא חוכמה להעלות את השכר ואז לפטר עובדים כדי לחסוך עלויות".

מגייסים 300 מיליון שקל

דש איפקס היא הבייבי של נויברגר. תחילת הדרך הייתה כאשר הקים עם ויקטור שמריך את בית ההשקעות איפקס בשנת 1993. שנה לאחר מכן צירפו השניים את מוזי ורטהיים (קוקה קולה ישראל, בנק מזרחי-טפחות), שרכש 25% מבית ההשקעות.

קפיצת המדרגה של נויברגר ושמריך הייתה רכישת אייפקס בידי בית ההשקעות דש בשנת 2003, שהפכה אותם למנכ"לים של החברה המאוחדת דש איפקס. החברה הממוזגת, שנשלטה אז בידי הסתדרות העובדים הלאומית (הע"ל) שניהל מיקי צולר, סבלה בתחילת דרכה מהפסד תפעולי ומהון עצמי של מיליוני שקלים בודדים.

בשנים שחלפו מאז הובילו נויברגר ושמריך בהצלחה את החברה לאורך השנים, עיבו את ההון העצמי שלה בעזרת הכנסת משקיעים חדשים וגיוסי הון בהיקף מצטבר של קרוב ל-300 מיליון שקל, והפכו את דש איפקס לאחד מבתי ההשקעות הגדולים בשוק ההון.

דש איפקס מנהל היום 48 מיליארד שקל, והונו העצמי עומד על 420 מיליון שקל. עיקר הנכסים נמצאים בחברה הבת דש, בניהולו של לוינסון, שאחראי במידה רבה לצמיחה שהושגה בבית ההשקעות.

מ-2008 גייסה דש יותר מ-3 מיליארד שקל בקופות גמל, והיא המגייסת הגדולה בענף, בפער אדיר ממתחרותיה. בקרנות נאמנות היא המגייסת השנייה בענף אחרי פסגות, עם גיוסים של יותר מ-5 מיליארד שקל.

"בגלל הקליק עם אלי"

לאורך השנים היה דש איפקס בית השקעות שהשליטה בו מבוזרת, ושבעלי הבית שלו בפועל היו מנהליו, נויברגר ושמריך, שגם החזיקו ב-8% מהמניות. הצלחתו של בית ההשקעות לא נעלמה מעיניהם של גופים שביקשו לקנות לעצמם דריסת רגל בשוק ההון.

במהלך השנים קיבלו נויברגר ושמריך כמה וכמה הצעות לרכישה. בסופו של דבר, בתחילת השנה נמכרה השליטה בדש-איפקס לקרן BRM של אלי ברקת, לפי שווי של מיליארד שקל. נויברגר ושמריך עצמם רשמו אקזיט מכובד של כ-42 מיליון שקל כל אחד.

נויברגר מסרב להתרגש: "ההון שלנו היה מרוכז עד היום במניה אחת. עכשיו, כשקיבלנו תמורת ההחזקה שלנו כסף, תהיה לנו אפשרות לפזר אותו", הוא מסביר בצורה קרה את התחושה לקבל 40 מיליון שקל.

- למה מכרתם דווקא לברקת?

"בגלל הקליק עם אלי. מהשיחה הראשונה איתו כל אחד שפך את משנתו, וזה התחבר. ראינו שהוא רציני ורואה את טובת החברה, ולא רואה בבית ההשקעות סתם עוד השקעה. הוא גם לא בא ממונף, וידענו שזה בעל שליטה עם גב, שזה דבר מאוד חשוב".

- ומה השתנה בדש איפקס מאז הרכישה?

"לא השתנה הרבה. למעט העובדה שיש לנו בעל שליטה עם איכויות לא מבוטלות. זה כשלעצמו מחזק גוף כמונו. נוסף לכך, אנחנו כבר לא על המדף. כל זמן שהיינו, זה הפריע לי ניהולית. זה לא נוח שיועצים בבנקים או סוכני ביטוח אומרים: 'מה אתם הולכים לדש, הם על המדף'".

במסגרת העסקה מונתה גבי רביד, שייעצה בעסקה לברקת, לתפקיד יו"ר דש איפקס.

- רביד נחשבת דומיננטית, בעוד שאתם התרגלתם לעצמאות לאורך השנים. איך אתם מסתדרים?

"גבי מביאה את כל הקשרים שלה, הידע וההבנה לטובת החברה. אפשר לנצל את הקשרים בשביל להביא הכנסות ולמתג את בית ההשקעות. מובן שאנחנו מעורבים בתהליכים כאלה".

- ובכל זאת, מבנה הבעלות המבוזר אפשר לכם להיות האנשים החזקים בארגון. אתה לא מרגיש שהכוח שלך פחת כעת בעקבות כניסת בעל שליטה והמינוי של רביד?

"אני מבין איך זה נראה מבחוץ, אבל לא מנחיתים עלינו שום דבר. העצמאות שלנו לא נתנה לנו חופש מיוחד או הנאה; זה הטיל עלינו אחריות גדולה. לא היינו אנשים של אגו גם קודם, ואנחנו שמחים שיש מי שמוכן לשים כתף מתחת לאלונקה".

לאחר רכישת דש איפקס על-ידי ברקת, אמרה רביד כי אחד היעדים הוא רכישת חברת ביטוח, כשבין השמות שהוזכרו מאז כאופציות הייתה כלל ביטוח, שכבר נמצאת על המדף.

- רכישת חברת ביטוח היא בעייתית לדש איפקס בשל נתח השוק שלכם בשוק הפנסיוני. איך תעשו זאת?

"חברת ביטוח היא לא אחד מהיעדים שלנו כרגע. לדש איפקס עצמה אין המקורות לקנות חברת ביטוח מובילה".

- אז זו היתה סתם אמירה?

"לא. הכוונה של גבי הייתה טובה. אלי רואה סינרגיה גדולה מאוד בין חברת ביטוח לבית השקעות. יש כוונה כזו, ואולי נפגשים ומתעניינים, אבל עובדה שלא קורה כלום".

הראיון עם נויברגר מתקיים ביום שבו הודיעה רשות ניירות ערך על העברת תיק פסגות לפרקליטות. נגד רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות, עומדים חשדות למעורבות בפרשת הרצת אג"ח בחשבון הנוסטרו של החברה.

גם לדש איפקס הייתה תקרית עם הרשות לפני יותר משנה, של חשד להרצת אג"ח לצורך שיפור תשואות. פרשה זו נסגרה בקול ענות חלושה, עם פשרה בדמות קנס שהוצג כתרומה של 1.5 מיליון שקל.

- נראה כי לאור פרשת פסגות יש עליית מדרגה באחריות המנכ"לים בשוק ההון. לא מלחיץ אותך שאתה עלול לשאת באשמה אם עובד שלך יפעל בצורה לא חוקית?

"מעולם לא באנו לעבודה בזחיחות דעת, והאחריות הייתה גדולה תמיד. עם זאת, אף אחד לא חסין מטעויות".

לקראת תום הראיון נויברגר, טיפוס מאופק בדרך כלל, שמעדיף להימנע מראיונות, מרגיש שהוא צריך לנצל את הבמה ולהגן על עמיתיו המשקיעים המוסדיים: "רגע, עוד לא דיברנו על המוסדיים. הם השעיר לעזאזל של כל המשבר הזה. אני לא רוצה להיות רובין הוד של המוסדיים, אבל אני רואה שאף אחד לא מדבר", הוא אומר.

- למה הם השעיר לעזאזל?

"בכל המשבר באג"ח הקונצרניות ובגל הסדרי החוב שאחריו, כולם האשימו את הגופים המוסדיים ברשלנות בניהול ההשקעות. אבל שוכחים שהגופים המוסדיים הם הראשונים שחזרו לתת לעמיתים תשואה חיובית. אני לא בטוח שאם נבדוק את הנוסטרו של בנקים לא נמצא שם היום הפסדים".

- אז אם הם טובים באשראי, למה צריך את ועדת חודק?

"ועדת חודק קמה כאילו המוסדיים לא יודעים להשקיע בחברות. אני שומע את חודק בעצמו אומר שהייתה תרבות לקנות הנפקות בפקס. מה רע בזה? אני לא צריך יותר מזה אם נתן חץ מנפיק, כי אני פוגש אותו פעם ברבעון (חץ היה אחד מבעלי המניות בדש איפקס - ת.ק וע.א), עוקב אחריו בשוטף ויש לנו אנליסטים שיודעים טוב יותר מחודק עצמו מה מצב החברה".

- אתה כבר לא מעט שנים בשוק ההון. עשית עם שמריך אקזיט יפה לפני שנה. רוני בירם וגיל דויטש, שהקימו את אקסלנס, צפויים בקרוב לעזוב את בית ההשקעות, אחרי שמכרו אותו להפניקס, והם מבצעים כבר היום השקעות בתחומים חדשים. מדוע אתם נשארתם, למרות שמכרתם את רוב המניות?

"אני לא בטוח שבתחילת הדרך בירם ודויטש תכננו לעזוב, ואני גם לא בטוח שאם הדברים היו מתגלגלים אחרת, היה להם קל לעזוב. אנחנו נשארים כי זה מה שאנחנו אוהבים לעשות".

- איפה תהיה עוד חמש שנים?

"שאלה טובה. אני מקווה שבדש איפקס. אני לא רואה שום סיבה או רצון לנהל חברה אחרת".

"לא נמזג בין אינדקס לתכלית"

בימים אלה מקיימת דש איפקס מו"מ מתקדם לרכישת תכלית, חברת תעודות הסל השנייה בגודלה בשוק. תכלית, הנמצאת בשליטת קבוצת מייקל דייוויס ובנק דיסקונט, מנהלת כיום כ-15 מיליארד שקל.

המו"מ עם תכלית מתקיים זה זמן רב, ומתעכב מכמה סיבות, ביניהן העובדה שלדש איפקס יש כבר חברת תעודות סל אחת, חברת אינדקס, המשותפת לה ולאייל בקשי.

לא ברור כיצד, אם בכלל, תשתלב הרכישה החדשה עם אינדקס, ולפי הערכות גם באינדקס עצמה לא התלהבו מההצטרפות הצפויה של תכלית לדש איפקס.

- למה העסקה עם תכלית מתעכבת?

"אנחנו אוהבים לסגור את כל הפינות. אנחנו מספיק שנים בענף כדי לחשוב על כל מצבי העולם שעלולים לקרות".

- איך אתם תשלבו בין אינדקס לתכלית?

"אנחנו צריכים לוודא שהשותפים שלנו לא ייפגעו מזה. נמצא את הפתרון. בכל אופן, התוכנית אינה למזג בין שתי החברות".

- מדוע שלא תמזגו בין שתי החברות, שממילא מייצרות את אותו המוצר?

"יש תחומים שבהם נכון לאחד, כמו בגמל, שם החלטנו למזג פעילויות. לא נכון לראות רק יתרונות לגודל ולפטר עובדים. יכול להיות שבשוק של שישה שחקנים, כמו שוק תעודות הסל, שווה לי להחזיק שתי חברות".

"דמי הניהול בגמל לא עלו, הם ירדו"

אחת הביקורות המרכזיות על המוסדיים היא ההעלאה החדה שחלה בדמי הניהול בענף קופות הגמל מאז שהם רכשו את הקופות מהבנקים במסגרת רפורמת בכר. מבדיקת "גלובס" עולה, כי דמי הניהול זינקו ביותר מ-70% בחמש השנים האחרונות. "דמי הניהול לא עלו, הם ירדו", מפתיע נויברגר.

- איך זה יכול להיות?

"דמי הניהול של בתי ההשקעות הפרטיים היו יותר מ-1.5%, והיום הממוצע הוא קצת מעל 1%. זו ירידה של עשרות אחוזים. במקביל, חלה עלייה חדה באיכות המוצר, ברגולציה, ברמת שעות הביקורת, ברמת השקיפות, וגם ברמת השירות. כל הסל הזה מביא לכך שהעמית מקבל מוצר טוב יותר בהשוואה לבנקים".

- אולי הרווחיות שלכם נפגעה, אבל בפועל הצרכן כן משלם יותר.

"בפועל דמי הניהול רק הולכים ויורדים, בעוד שהמוצר שהצרכן הסופי מקבל משתפר. עובדה שגם לפני הרפורמה הקופות הפרטיות היו בצמיחה, למרות שדמי הניהול בהן היו גבוהים יותר מאשר אצל הבנקים, כנראה בגלל שהמוצר שקיבלו הצרכנים היה טוב יותר".

- האם צריך להגביל את דמי הניהול?

"כל הגבלה של דמי הניהול תגרום נזק יותר מתועלת, במיוחד ללקוחות הקטנים. הגבלת דמי הניהול תפגע ברווחיות ותביא למצב שבו לא משתלם לתת שירות ללקוחות קטנים שמנהלים כמה עשרות אלפי שקלים. לא צריך להכניס מגבלות רגולטוריות. השד יודע למי הן עוזרות כשיש תחרות. פשוט צריך להגדיל את השקיפות והמודעות אצל הלקוח הסופי".

- תעשיית קופות הגמל תלויה לא מעט בשיווק של סוכני הביטוח. העמלות והתגמולים בדמות טיולים לחו"ל שמשולמים להם נחשבים גבוהים. האם מנגנון התשלום לסוכנים ראוי בעיניך?

"אחד מערוצי ההפצה שקיבלו עודף כוח זה מנהלי ההסדרים. אני כיצרן תמיד מעדיף לשלם פחות, אבל התחרות הביאה למצב שמשלמים להם הרבה. מצד שני, אין כזה דבר הרבה מדי. אלה כוחות השוק"

22

עוד כתבות

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה ע"י בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

חמינאי נערך לחיסולו - והדיח בפועל את הנשיא פזשכיאן

מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● וויטקוף: טראמפ לא מבין למה האיראנים לא נכנעו תחת לחץ כזה ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

נתן שירות למוכרים, וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך והתחייב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט