גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קואוצ'ינג בדרך למקרר

אחרי החגים כבר כאן, ואיתו הקילוגרמים העודפים. למודי הניסיון שמאסו בדיאטות הרגילות מגלים לאחרונה שחוץ מקואוצ'ינג אישי ועסקי, יש גם מי שיעשה להם קואוצ'ינג אחר, כזה שלא רק יתכנן עבורם את הדיאטה, אלא יתאים אותה לאורח חייהם, יזהה בעיות התנהגותיות ויוודא שהם שומרים על משקל החדש גם בהמשך

כמה מאיתנו ניסו את כל סוגי הדיאטות ולא הצליחו? כמה מאיתנו קמים בבוקר ומבטיחים לעצמם שהיום הם מתחילים דיאטה? קואו'צינג תזונתי היא אחת הדרכים להחליט ולעשות, כשהרעיון הוא שהלקוח מקבל מהקואוצ'ר שירות של ליווי אישי שמטרתו להתאים את הדיאטה לאורח החיים. הליווי הזה לא מסתכם במפגשים חד-שבועיים בני שעה, אלא מתבטא בזמינות של הקואוצ'ר לאורך היום, במקרה של שאלות מצד הלקוח או אפילו קניות בסופר. הקואוצ'ר, שהוא בהכשרתו תזונאי, מתמקד בהפנמת המצבים הרגשיים שמונעים מאיתנו להצליח לרזות, וגורמים לנו לאכול יותר מפי שאנו אמורים.

את השירות נותנים בדר כלל תזונאים או נטורופטיים שהינם גם קואוצ'רים, כך שאם מקבלים שירות מתזונאי שאיננו קאוצ'ר או מקאו'צר שאיננו תזונאי, לא מקבלים את המוצר בשלמותו.

"במילים פשוטות, דיאט קואוצ'ינג הוא אימון להרזיה. אימון ממוקד תוצאות, עם דגש על שימור המשקל החדש שהושג", מסבירה נגה שמש, דיאטנית קלינית, מוסמכת בהנחיית קבוצות מאוניברסיטת ת"א. "לא עוד דיאטות יו-יו, אלא יצירת אורח חיים בריא, מותאם ומאוזן. האימון הצמוד, בשילוב עם תכנים רלבנטיים מתחומי התזונה, הספורט והגוף-נפש, מאפשר הצלחה".

לדברי שמש, לחץ הזמן התמידי, האכילה בחוץ וזמינות המזון (בעיקר המהיר) - כל אלו משפיעים על משקלנו ובריאותנו והופכים את הרצון לפתח אורח חיים בריא לאתגר של ממש. המטרה היא לחולל שינוי בחייהם של אנשים, שינוי עמוק הן בתפיסה והן בהתנהגות, בכל הקשור לניהול אורח חיים בריא.

"התהליך עושה שימוש הן ב"טריקים" תזונתיים והן בכלים אימוניים והתנהגותיים, המאפשרים שינוי ההתנהגות הקיימת, תוך כדי ירידה במשקל. החלק החשוב, לדבריה, הוא דווקא זה שמגיע אחרי הירידה במשקל: "התהליך מתמקד בהטמעת ההתנהגות ואורח החיים החדש. האימון שהמטופלים עוברים הוא לא רק להרזיה אלא לבריאות טובה יותר".

ד"ר הגר שפר, נטורופתית ומאמנת תזונה המנהלת את EATGOOD, מחדדת: "רוב המטופלים שמגיעים אליי התנסו בעבר בהרבה דיאטות ומעידים שהאימון התזונתי נותן להם כלים שלא קיבלו בדיאטה רגילה".

שפר מספרת כי היא מנחה את מטופליה איזו פעילות גופנית כדאי לקיים, מפנה אותם לבדיקות חשובות ומסייעת להם להסיר גורמים שמעכבים אותם מלחיות חיים בריאים יותר: "המטופלים מקבלים ליווי צמוד הן בייעוץ אישי והן בקבוצות. זה יתרונו של תהליך הקואוצ'ינג: הייעוץ נותן למטופלים את ההרגשה שהם לא לבד, שמישהו שחשוב לו מה קורה להם מלווה אותם בתהליך ודואג שהם לא ייפלו בדרך".

בין אימון לדיאטה

בעוד שלעוסקות בתחום ברור מאוד מה ההבדל בין השירות שהן מציעות לבין הייעוץ שאפשר לקבל מתזונאית או מקואוצ'ר, הלקוחות לעתים מבולבלים. אז מה באמת ההבדל בין קואוצ'ינג תזונתי לבין יעוץ תזונתי רגיל או אימון (קואוצ'ינג) רגיל?

חדוה בן משה, דיאטנית קלינית ומאמנת לאורח חיים בריא ולהרזיה (דוקטורנטית בבר אילן), אשר הקימה וניהלה את היחידה לדיאטה ב"אסותא מרכזים רפואיים" וכן הנחתה את תכניות הדיאטה השבועית של אחוזת הבריאות "יערות הכרמל", מסבירה: "מאמן שאינו תזונאי לא מכיר את העולם הזה. אין לו ידע בתזונה ואין לו ניסיון של טיפול באנשים בעלי עודף משקל, על בעיותיהם, לבטיהם ומכאוביהם. ללא הידע בתזונה כיצד הוא יכול לעזור לאדם בבחירותיו התזונתיות? כיצד הוא יודע מהו קצב ירידה נכון במשקל? וכיצד אפשר בכלל לאמן מישהו בתזונה אם לא למדת תזונה?".

בן משה מזהירה מפני חוסר מקצועיות: "אפשר אפילו לגרום נזקים", היא אומרת. "תהליך זה שונה גם מפגישה רגילה עם תזונאית, מכיוון שתזונאית מתאימה למטופל תפריט בריא ונכון בעיניה. היא מכתיבה תפריט וכללי התנהגות ולעיתים משמשת כ"שוטרת". תפקידים אלו נוגדים את רוח האימון".

שמש, אשר פיתחה ב-2005 את שיטת דיאט-קואוצ'ינג ומכשירה מנחים, מסבירה שכשבוחרים קאו'צר רצוי לבדוק שהוא עבר הכשרה מלאה ולא קורס תזונה של כמה חודשים: "כמו כן חשוב להקפיד שהמאמן לא מבטיח תוצאות מהירות מדי. הרי הרעיון הוא שהאדם יסגל לעצמו הרגלי חיים שהוא יוכל לשמור עליהם לכל החיים".

עוד היא מוסיפה שחשוב מאוד שתהיה כימיה טובה בין המאמן למטופל, ושהוא ייתן טיפול שניתן יהיה ליישם באורח החיים.

"פעמים רבות קיים פער בין מה שאנו יודעים לבין איך שאנו נוהגים בפועל", מסבירה שמש.

מכיוון שכל אדם צריך סוג אחר של תמיכה וכן התאמה אישית של התפריט לחייו ולצרכיו, נעשה שימוש בארגז כלים עשיר, שמאפשר לכל אחד ואחת למצוא מענה מתאים. "אי אפשר להפריד את האכילה והדיאטה מכל מה שקורה בחיים. משפחה, עבודה, אירועים משמחים וגם עצובים, סטרס, מחלות ועוד - הכול קשור לתהליך השינוי. שיחת הקואוצ'ינג מכסה את כל תחומי החיים ומנסה להבין כיצד הם משפיעים על התהליך להשגת המטרה", מסבירה בן-משה.

בתחילת התהליך ובמהלכו בודקים יחד אילו הרגלים ודפוסי התנהגות יש לשנות כדי להגיע להצלחה משמעותית לא רק בירידה במשקל, בהיקפים ובאחוזי השומן, אלא גם בשמירה על התוצאות - מה שבדיאטה רגילה לא תמיד מצליח.

"אחרי ההבנה של חיי המטופל, האימון עוסק במספר תחומים במקביל: הראשון הוא שינוי התנהגויות אכילה ובניית תכנית אכילה, תוך התייחסות לפעילות הגופנית.

השני הוא שינוי של אמונות ודפוסי מחשבה שגויים. בנוסף, יש התייחסות לרגשות, הבנה של אכילה רגשית והתייחסות לגוף כמו תחושות רעב ושובע", מסבירה בן-משה".

להבין את הדחף לאכול

שפר מציידת את המטופלים בכלים להתמודדות עם היומיום, תפריטים מגוונים שמתאימים לחייהם והמלצות מה לאכול בעבודה ומה לאכול במסעדות באזור, איך לנהוג בישיבות עבודה או בנסיעות חשובות, בימי הולדת, בחופשות ובחגים. דגש רב היא שמה על תמיכה מהמשפחה: "המטופלים מקבלים מתכונים טעימים שכל המשפחה נהנית לאכול. אני מאמינה שבתהליך נכון צריך לאכול טוב וללמד את המטופל שאורח חיים בריא יכול להיות טעים ונוח, לכן קראתי לשיטה שלי EATGOOD. המטופלים שמחים שאני מבינה את הצורך שלהם להמשיך לקיים אורח חיים מהנה. מהניסיון שלי, ברגע שלומדים מה נכון לאכול לא צריך לוותר".

וריאציה נוספת של אימון אפשר למצוא בחדרי כושר. בהולמס-פלייס מתקיימת סדנה הכוללת מפגש קבוצתי שבועי בהנחיית דיאטן/מאמן לאיכות חיים, אימון כושר קבוצתי, בניית תוכנית תזונה אישית ע"י דיאטן ומפגש אישי עם קואצ'ר לאיכות חיים. ניתן לבקש קואצ'ר אשר בהסמכתו הוא דיאטן אשר מבצע קאוצ'ינג לגבי התזונה עצמה בתוספת תשלום.

"המפגשים משלבים הדגמות, משחקי הפעלה ודינמיקה קבוצתית", מסבירה רונית טואף, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה הרזייה ואימון לאיכות חיים בהולמס-פלייס.

כמה זה עולה?

מטבע הדברים, לא מדובר בתענוג זול, כאשר פגישה אישית עולה בין 150 ל-350 שקל. אפשר להוזיל את האימון אם מוותרים על הפורמט האישי ומקבלים הדרכה קבוצתית.

נגה שמש - דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות: 150-300 שקל לפגישת ייעוץ אישית; 400 שקל לחודש לסדנה בת 4 חודשים (שני מפגשים קבוצתיים לשבוע, האחד בהנחייתה של נגה שמש והשני אימון הליכה קבוצתי בחוף הים עם מאמנת כושר מוסמכת); 1,500-2,500 שקל לסדנת סופשבוע בבתי מלון ברחבי הארץ . www.nogashemesh.co.il.

EATGOOD של הגר שפר (ד"ר לנטורופתיה): 2,500 שקל ל-10 מפגשים של ייעוץ תזונתי אישי; 1,200 שקל ל-4 מפגשים (חלק מביטוחי הבריאות הפרטיים נותנים החזר כספי).

קבוצות: 1,200 שקל למפגש אישי לבניית תפריט 12 מפגשים קבוצתיים שבועיים.

קבוצות במקומות עבודה: 990 שקל ל-12 מפגשים. www.eatgood.co.il.

חדוה בן-משה -דיאטנית קלינית ומאמנת לאורח חיים בריא ולהרזיה: 350 שקל לפגישה אישית של שעה, 600 שקל לחודש לאחר מכן עבור 4 פגישות בנות 30 דקות כל אחת (מתחדש כל חודש, תלוי בזמן שכל אחד זקוק עד להשגת הירידה).

תכנית שמירה של פעם בשבועיים או פעם בחודש: המחיר משתנה לפי הזמן הנדרש (30 דקות עד 60 דקות) ותכיפות הביקורים. מחיר לפגישה נוספת 180 שקל לחצי שעה ועד 350 שקל לשעה כאשר המחיר מושפע מתכיפות הביקורים. www.dietcoaching.co.il.

הולמס-פלייס: 330 שקל לחודש למנויים, משך הסדנה הבסיסית - 3 חודשים.

למי שאינו מנוי הולמס פלייס, ניתן להירשם לסדנה בת 3 חודשים כולל מנוי מלא למועדוני הרשת בתשלום של כ-700 שקל לחודש למועדוני פרימיום או 600 שקל לחודש למועדוני אנרג'י.

250 שקל למפגש עם קואצ'ר (אפשר לרכוש גם חבילות של 3 / 6 / 12 מפגשים תמורת 180-200 שקל למפגש).

עוד כתבות

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

מכרז נוסף לחיפוש גז יוצא לדרך: זו עשויה להיות המרוויחה הגדולה

במשרד האנרגיה מעריכים כי במים הכלכליים של ישראל, עשויים להימצא עוד מאות BCM של גז טבעי שטרם התגלו ● יחד עם זאת, עם זאת, הזכיות בהליך התחרותי הקודם שתוצאותיו התפרסמו בספטמבר 2023 טרם תורגמו לחיפושים פעילים

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

מלון דן באילת / צילום: באדיבות מלונות דן

האפקט האיראני: הישראלים מזמינים יותר חופשות בארץ, ופחות בחו"ל

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 25% בהזמנת חופשות מקומיות - אך ירידה כוללת בענף התיירות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

סמוטריץ' חתם על הצו לאחר פקיעתו של הצו הקודם שכלל פטור לחבילות עד 150 דולר בעקבות פסילתו ע"י הצבעה בכנסת אמש ● הכניסה לתוקף: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות שנלחמת באזרחי ישראל - לנצח"

בעל השליטה באל על קני רוזנברג / צילום: גיא כושי ויריב פיין

אל על מציגה: רווח שנתי גבוה למרות איראן, הדולר והתחרות שמתגברת

חברת התעופה דיווחה על רווח של כ-403 מיליון דולר בשנה החולפת, המשקף ירידה של 26% ביחס ל-2024 ● החזרה ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל הגביר את התחרות בשמיים והקטין את נתח השוק של אל על

כותרות העיתונים בעולם

המדינה שבה הנשיא וראש הממשלה בעימות בגלל ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם איראן מוכנה למלחמה, מה עומד מאחורי האסטרטגיה של ארה"ב מול טהרן, וראש ממשלת קרואטיה והנשיא נמצאים בעימות בשל שת"פ עם ישראל • כותרות העיתונים בעולם

מהו תיק ההשקעות האופטימלי? / אילוסטרציה: Shutterstock

תרחיש של פעם ב-25 שנה והסכנה לתיק המניות שלכם

ענקית המדדים MSCI חוששת שתיק המורכב מ־60% מניות ו־40% אג"ח עלול להוביל להפסדים בשנת 2026 - גם בעקבות אירוע נדיר שכמעט לא נראה ב־25 השנים האחרונות ● עם זאת, בשוק המקומי מעריכים כי הגדלת החשיפה למניות בטווח הארוך נכונה למשקיעים הישראלים

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן ארצה ● לפי הבקשה לייצוגית, רווחי אל על זינקו בזמן המלחמה מ־0.9% מהעלות ל־13.3% מהעלות

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

טראמפ בנאומו הלילה / צילום: Reuters, via REUTERS

טראמפ: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשא הלילה דברים מול הקונגרס בנאום "מצב האומה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "חישובי איראן, לא משנה כמה לחץ יופעל, לא ישתנו תחת לחץ" ● בכירים בישראל משוכנעים - איראן וארה"ב לא יגיעו לפריצת דרך ● עדכונים שוטפים

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

הקרקעות ששימשו לרכישת השליטה בבנק הפועלים עברו לידי המדינה: זה הרווח של הבעלים

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

חסימת האנגרים וביטול הטבות לבכירים: המאבק היצרי מאחורי הקנס שהוטל על אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד ראש הממשלה על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מהאשמות לא נכללו בהחלטת רשות התחרות ● החברה: "דוחים מכל וכל את הטענה"

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח בעליות ● דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini העוסק בעתיד ה-AI הפיל את מניות הביטוח והפיננסים בת"א ​​​​​​● מניות התוכנה התאוששו אתמול בוול סטריט, לאחר שכנס של חברת ה-AI אנתרופיק הפיג את חלק מחששות המשקיעים ● וגם: ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

העלמת הכנסות / אילוסטרציה: Shutterstock, Andre Boukreev

חשד: העלים 12 מיליון שקל מהכנסות משכירות

רשות המסים מנהלת חקירה נגד תושב ביתר עילית החשוד כי העלים הכנסות בסך 12 מיליון שקל מהשכרת דירות לחברות כוח-אדם ● בבדיקה צולבת בין דיווחיו של החשוד לרשויות המס לבין חשבונות הבנק שלו נמצאו הפקדות בסך מיליוני שקלים שלא דווחו

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

עסקת הענק עם מטא שהקפיצה את מניית השבבים בוול סטריט

מטא תרכוש שבבי AI ועוצמת מחשוב מ-AMD בהיקף של עד 100 מיליארד דולר ותקבל אופציה להחזיק עד 10% מהחברה ● המהלך נתפס בין היתר כהבעת אמון ביכולת של AMD להתחרות באנבידיה

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

ההשקעה החדשה של יו"ר נקסט ויז'ן

לגלובס נודע כי חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן, הופך לשותף בבית ההשקעות פרופאונד והזרים עשרות מיליוני דולרים להשקעה דרך מוצרי החברה ● בית ההשקעות מנהל כ-3.5 מיליארד שקל והוקם על־ידי המנכ"ל עודד שטרנברג ושי אנגל, מנהל ההשקעות הראשי

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ניירות ערך בבנק דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

המניות שהגיעו ל"תמחורים גבוהים", והאלטרנטיבה

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ני"ע בבנק דיסקונט, צופה שהמגמה החיובית בשוקי המניות בת"א ובוול סטריט תימשך השנה, ומסמן את הסקטורים שיובילו את המהלך ● למשקיעי אג"ח הוא ממליץ להתמקד בממשלתיות ובקונצרניות בדירוג גבוה: "סיכון חפשו באפיק המנייתי"