גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"החיים בישראל כל-כך קשים, והבהלה על H&M היא ביטוי לזה"

לורנס בנעים, עורכת מגזין האופנה "סטילטו": "יותר מדי נשים נטשו את הבגד לטובת ניתוחים פלסטיים, במחשבה שאם הן יקנו לעצמן גוף חדש - הן לא יהיו זקוקות יותר לבגד"

בדרך לראיון עם לורנס בנעים, מייסדת "סטילטו", מגזין האופנה השני בחשיבותו בצרפת, אני תוהה מדוע בחרה בנעים, העורכת האנינה, למקם את משרדי המערכת שלה באזור של זנות וקונפקציה. התשובה מתבררת מיד, מול הבניין העתיק, עם דלת עץ מגולפת ומפוארת שנפתחת לחדר מדרגות מסתלסל, מרופד בשטיח רך ואדום. כאן מסתתר עולם של סטייל, יוקרה, אופנה ויופי.

סטילטו, אותו עקב נעל מחודד, הוא להב באיטלקית, סכין קטנה. "זו דרך להישאר זקופה, וזה גם נשק", מסבירה בנעים, "החידוד הזה, העקב, הוא כמו שפתון, הנשק של האישה".

כשאני אומרת שעל סטילטו נשים מוגבלות בתנועה, מרגישות משותקות, היא מתקוממת: "האישה היום משותקת? ממש לא. אני מפרשת את זה אחרת, אני חושבת שאנחנו משחקות, מתחפשות".

- את חושבת שצרפת זקוקה לעוד מגזין אופנה?

"זה היה הצורך שלי להקים אותו. כשאת הולכת לשוק, את צריכה לדחוק את מקומך פנימה בין הדוכנים. גם בתחום האופנה אין מקום. היה לי חשק לעשות מגזין שמעלה את ערך הד.נ.א של בתי האופנה, כי רציתי לעשות יותר מליצור אימג' פוטושופ של דוגמניות. אני מקווה שסטילטו מספיק מחודד ובו-זמנית נגיש לאלה שרוצים לפרש את קוד האופנה של התקופה, עם מבט יותר נדיב ופחות כמו מגזין רכילות. אני לא רוצה להתפשר ולפרסם מגזין עם הורוסקופ בסוף".

כל מי שראה את "השטן לובשת פראדה" מצפה לעורכת אופנה בת-דמותה של אנה ווינטור, עורכת ה"ווג" האמריקני ואימת האופנה העולמית, שרודה בעובדיה, גורמת למעצבי-העל לשקשק ומכתיבה את הטרנדים העולמיים.

בנעים היא אנטי-אנה. בשיער אדמדם, מכנסי ג'ינס מעוצבים וסוודר צבאי שחור עם טלאים מבית פול סמית, היא מחכה לי בחיוך רחב, ועוברת לצרפתית בגוף שני יחיד - פנייה פשוטה בין חברות. היא מגישה לי שוקולד "שיוצר במיוחד עבור סטילטו על-ידי השוקולטייה ז'אק ז'נאן, וגם 3 פנקסים שקארל לגרפלד, אן ואלרי האש וסטפנו פילאטי מאיב סן לורן עיצבו במיוחד עבור 'סטילטו'".

"סטילטו" מתחרה כיום ראש בראש מול ה"ווג" הצרפתי (בעריכת קארין רויטפלד), שחולש על עולם האופנה העולמי ביחד עם תאומו האמריקני (בעריכת ווינטור). רויטפלד ידועה בעובדה שכל העובדים שלה מחויבים להיות חטובים ויפים ושלעולם אינה נושאת תיק, שכן זהו "מראה וולגרי". ווינטור גוזמת את שערה לתספורת קארה סימטרית וחמורה, שמשקפת את האופן שבו היא שופטת את עולם האופנה.

- אני מודה שלפני הפגישה אתך תהיתי אם יהיה דמיון בינך לבין אנה ווינטור, כמו בין "סטילטו" לבין "ווג".

"ההבדל בין אנה לביני הוא שאני לא מקדמת את עצמי, אלא את המגזין. 'סטילטו' הוא עיתון פרטי, ואני עושה בו הכול מאלף עד תו. האיפיון האישי שלי לא חשוב. הכוכב הוא הבגד, המעצב. בלתי אפשרי בעיניי שגם השחקנים וגם הקהל יהיו על הבמה. אני מגיעה מתרבות עיתונאית, והיום עורכות אופנה עובדות עבור המותגים. אני קודם כל עורכת, ומטרתי היא לחגוג את היופי בכל האספקטים שלו - את תרבות החיים, מלונות בוטיק, חנויות קונספט".

- בסרט "גיליון ספטמבר", שמתעד את עבודתה של ווינטור על הגיליון הכי חשוב שלה בשנה, עולה דמות נוקשה שיודעת מה היא רוצה.

"נדהמתי לראות אותה הולכת אל המעצבים, והם מסכימים למשחק המשפיל הזה שבו היא שופטת אותם ואת העבודה שלהם, ונכנעים לה. אנחנו כבר לא בתקופה שבה המעצב ממתין לעורכת, שתחרוץ את גורלו. זו לא דרכי. העיתונות שאני עושה היא סוג של שיתוף-פעולה".

- מה גרם לה לנהוג ברודנות כזאת?

"אין ספק שזה המשבר הכלכלי. פעם חשבו שמה שיפה ישפר את העולם, עם המשבר נעלמו הפנטזיות. בצרפת יכולים למרר את החיים לניקולא סרקוזי, אבל הראייה שלנו את האופנה היא סובלנית. אין איסורים. את יכולה ללבוש שמלה משנה שעברה, כי אין לך כרגע כסף לקנות שמלה חדשה, וזה יתקבל. באנגליה זה יעבור אפילו הרבה יותר, כי יש שם עידוד למקוריות. דווקא לאמריקנים, עם הדמוקרטיה המובהקת, יש ראייה אוטוקרטית של אופנה, ושם ישפטו אותך על זה שאת לובשת שמלה מהעונה הקודמת. זו תהיה השמלה הלא נכונה".

- יש לך גם מילה טובה לומר על ווינטור?

"בוודאי. יש לה עין נדירה. היא מנסה לראות את המקסימום באופנה והיא מצליחה".

- בצרפת יש את קבוצות היוקרה, השולטות במותגים הכבדים - LVMH עם לואי ויטון, ז'יבנשי, דיור ו-PPR עם סן לורן וגוצ'י.

"נכון, הן קבוצות ענק, ויש לנו נטייה להפוך אותן לשטן, אבל הן גם מחוללות שינוי. קחי את שאנל, לדוגמה, ששמו דגש על פיתוח אמנות, רכשו בתים ושיפצו אותם לרווחת הציבור; גם לואי ויטון שיקם סטודיו נעליים הרוס באיטליה, והחיה מחדש את המותג. התאגידים עם הכסף הגדול משקיעים בהיסטוריה של האופנה, הם בכל זאת בעלי מצפון".

"אופנה מלבישה ומפשיטה אותך"

בניגוד למבנה העתיק, בחלל המערכת שולט עיצוב מודרני. קירות המערכת מקושטים בצילומי נשים בעקבים בגובה בלתי אפשרי, וכ-10 עובדים יפי-תואר מרחפים סביב, כל אחד מהם לבוש יותר יפה מרעהו. פה ושם פזורות שקיות עם לוגו של קנזו, פראדה ופול סמית. על הקירות ממוסגרים איורים עם הקדשות לבנעים - מאיב סן לורן, קארל לגרפלד, כריסטיאן לובוטן וסוניה ריקייל. כולם ציירו עבורה, כמה מפתיע, נעלי סטילטו.

היא החלה את דרכה כעיתונאית ב"ווג" הצרפתי, "העורכת דאז לימדה אותי את כל מה שאני יודעת. כיום 'ווג' הוא ייצוג של כוח ולא של יכולת".

- מאיפה התחיל העניין בכתיבה על אופנה?

"בצרפת האמינו שעיתונאי אופנה כותב על דברים טיפשיים ושטחיים. אני חשבתי שאופנה היא פלטפורמה להתבוננות מעניינת על התקופה מבחינה פסיכולוגית ותרבותית. הבנתי שיש באופנה צד חלומי, שגורם לאינטלקטואלים להחשיב אותה כשטחית, ובעיניי יש בה דווקא צד טרגי. היא מספרת על רגעים לבביים, רגעים רגישים. באמצעות נשים שלובשות שמלה, האופנה מעבירה מסר שהמעצב הוא המוסר שלה.

"תמיד התרגשתי מהקשר הזה בין האופנה, שמגלמת בתוכה את היוצר, המעצב, האמן, מול העין המסתכלת עליה, של המבקר, לבין גוף האישה או הגבר שלובשים את היצירה. הבגד הוא לקט הפירורים שהוא הזיהוי שלנו. אופנה מפשיטה את מי שיוצר את הבגד, ובמקביל מלבישה אותך בהגנה, שריון וקישוט. אני אוהבת את הרעיון שבגד הוא שריון של פיתוי, של כיבוש, וגם אלמנט שמסייע לנו להיעלם כשצריך".

- זה גורם לנשים להיות ציידות של בגדים. ראית איך התנפלו על פתיחת M&H בישראל?

"זה אומר שלאופנה יש סיבה להתקיים, לפחות כמטאפורה. החיים בישראל כל-כך קשים, שיש צד בהול לחיות מהר, ואולי הבהלה על החנות הראשונה של המותג היא ביטוי לזה. חוץ מזה, זו ההוכחה שנשים הן ציידות גברים, וכל עוד הן יהיו כאלה הן ירצו להיות יפות. הן צדות גברים או תחליפי גברים".

- תחליפי גברים?

"לפעמים, כשגברים מאכזבים נשים, הבגד הופך למאהב שיפתה נשים אחרות. יש סוודרים מקשמיר שאת פשוט לא רוצה להוריד, כי הם כמו כרבול בין זרועותיו של בן-זוגך. יש גם בגדים שמשמינים ומכערים, והם לא החברים הכי טובים. אבל בגדים ממלאים היום תפקיד לא ייאמן, למרות שיש יותר מדי נשים שנטשו את הבגד לטובת ניתוחים פלסטיים, במחשבה שאם הן יקנו לעצמן גוף חדש, הן לא יהיו זקוקות יותר לבגד. היום אנחנו בסופו של עידן שבו אנחנו קונות לעצמנו חזה, שפתיים, שעון. הכירורגיה הפלסטית הפכה לאויב האופנה".

- אז מה יהיה עם האופנה?

"האופנה עכשיו חזרה לאופנה. יש עכשיו מגמה של הפסקה עם הניתוחים הפלסטיים וחזרה אל הבגד. המשבר הכלכלי חשף הכול. ניפח את הכיעור - חזה, בוטוקס, כל מה שמתפוצץ במטוס. יש היום חזרה לאלגנטיות אירופית, לתרבות הראשונית של הבגד, לרעיון של התנועה העדינה, הפיתוי המרומז וגם לאמנות חיים".

- איך זה מתקשר למשבר הכלכלי?

"הגענו לרשע וברבריות של קווי המתאר של הגוף. עד עכשיו פתחת מגזיני אופנה ומצאת אישה שהיא הכלאה בין פוטושופ לרוקיסטית. אישה חצי-ביונית, דמות קומיקס. זה היה עולם וירטואלי, ועכשיו אנחנו חוזרים לקונקרטי. בעולם הגסטרונומי רואים את זה בוויתור על מזון מולקולרי וחזרה לאוכל אמיתי. חוזרים היום לקלאסיות של פרופורציות, לתרבות החליפות המדודות".

- אילו מעצבים צרפתיים את אוהבת?

"אלבר אלבז, מארק ג'ייקובס, וגם מעצבים צעירים ופחות מוכרים".

- מה את חושבת על הסטייל של קרלה ברוני?

"יש לה המון אישיות. היא מאוד יפה ויודעת לשחק נהדר עם המראה שלה ליציאות בערב. כשהיא נוסעת בעולם בתפקיד, נדמה לי שהיא פחות נינוחה. ברוני היא אחת הנשים היחידות בעולם שמכירה את הגוף שלה בצורה כל-כך מובהקת. אני מעריצה את המראה שלה".

החיים בסיר לחץ של אופנה

בנעים מתלבשת אצל לנוון, סן לורן ולואי ויטון, ומחברת אותם עם מותגים פחות גבוהים. "אני אוהבת שבמלתחה שלי יש ערבוב של בגדים יפים עם פריטים אחרים".

היא נשואה לכלכלן שתומך בעיסוק האופנתי שלה ואם לשני ילדים, בן ובת. "בתי רק בת 8, אבל היא כבר מתאפרת. היא מתלבשת כמו מבוגרת - סקיני ג'ינס, חולצת פסים של שאנל, שמלות אולטרה מודרניות".

- מעניין מי השפיעה עליה.

"ממש לא. הייתי רוצה שתתלבש כמו ילדה".

הקשר שלה עם ישראל הוא הדוק וסימביוטי. היא מבקרת בארץ לפחות פעמיים בשנה, מצוידת ברשימת כתובות נכונה. "אני אוהבת לצעוד על החוף בבוקר מוקדם, אוהבת את המסעדה הוטל מונטיפיורי, חומוסיות קטנות ביפו, את החנות של שרית שני-חי. המקום החביב עליי ביותר הוא בית ביאליק".

- ואפילו הקדשת גיליון של "סטילטו" לישראל.

"אני אוהבת לעשות פרויקטים עם ישראל, בגלל שיש שם אנרגיה אמנותית. מבחינתי, ישראל היא הבטחה של עולם אפשרי, מיזוג בין אירופה למזרח ולאפריקה. יש בישראל הד רב להיסטוריה שלי ולעתיד שלי".

עוד כתבות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

הגדולה של וורן באפט היא הרבה מעבר לבחירת מניות מוצלחת

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 קופץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.3% ות"א 90 מטפס בשיעור דומה ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?