גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חשד: תדיראן טלקום שירותי תקשורת חדרה למרכזיות מתחרים

למשטרה נמסר תיעוד על פריצות שנעשו ממשרדי החברה ללקוחות, כשבחלק מהמקרים נגרמה חבלה במרכזיות ■ חשד לחדירה למאגר מידע של לקוחות ■ גם רשות ההגבלים מנהלת בדיקה

חוקרי יאח"ה פשטו היום (ה') על משרדי חברת תדיראן טלקום שירותי תקשורת בישראל, שבניהולו של יצחק קנטי. החברה הינה שותפות מוגבלת בבעלות מלאה של אפקון תעשיות בע"מ ובשליטת איש העסקים שלמה שמלצר. גורם בחברה מסר עדות.

החשדות לכאורה מתמקדים בפריצה למרכזיות תקשורת לעסקים מסוג קורל.

מתדיראן טלקום שירותי תקשורת נמסר בתגובה: "חוקרי המשטרה אכן נמצאים בחברה. לצערנו, תחרות לא הוגנת מצד פורשי החברה לשעבר הביאו לשמועות שיקריות בשוק התקשורת".

דובר החברה הדגיש כי "פעלנו ונפעל תמיד ביושרה רבה כלפי לקוחותינו ועל-פי החוק בישראל. אנו משתפים פעולה עם חוקרי המשטרה, ובטוחים כי האמת תתברר בהקדם האפשרי".

נציין כי תדיראן טלקום שירותי תקשורת היא חברה משווקת, הנפרדת ממפעל תדיראן טלקום המייצר את המרכזיות.

תיעוד שהוגש למשטרה

תחילתה של הפרשה בתלונה שהוגשה על-ידי חברה הפועלת בשוק מתן שירותי תחזוקה למרכזיות הקורל. בתקופה האחרונה החלה החברה לגייס לשורותיה לקוחות רבים ואסטרטגיים מקהל לקוחות תדיראן - במחירי שירות הנמוכים עד 50% ממחירי השירות ששולמו בפועל לתדיראן.

לעניין זה טוענת תדיראן כי טענות חברה זו הינן מחוסרות כל בסיס ומעידות על מקור הכתבה ועל העומד בראשה אשר מסר את התיאור העובדתי המסולף.

החברה פיתחה בין היתר מוצר חדשני הפועל כ-"firewall", שמטרתו להגן על לקוחות מרכזיות הקורל מפריצה למרכזייה. בחודשים האחרונים איתרה מערכת האבטחה ניסיונות פריצה חוזרים ונשנים למרכזיות הקורל, כאשר המערכת הגנה באופן מוחלט על אותן המרכזיות ותיעדה את כל ניסיונות הפריצה.

התיעוד המלא הועבר למשטרת ישראל, ונוכח חומרת העבירות הועבר הטיפול ליאח"ה.

בבירור שערך אותו גורם עם משווק נוסף שמעניק שירותי תחזוקה למרכזיות הקורל, עולה כי בוצעה פריצה למרכזייה של אחד מלקוחותיו. במקרה זה המרכזייה לא נהנתה מהגנת מערכת ה-"firewall", והפריצה הביאה, כך נטען, לחבלה של ממש באתר הלקוח.

תדיראן פועלת תחת מגבלות מחמירות מכוח רישיון מיוחד למתן שירותי נ.ס.ר, שהוענק לה על-ידי משרד התקשורת. אם החשדות לכאורה יגיעו לידי אישום פלילי של החברה - עלולה להימנע מהחברה אפשרות להעניק שירותי תחזוקה לארגונים גדולים ורגישים כגון בנקים ומשרד הביטחון, וכן האפשרות לגשת למכרז החשכ"ל לאספקת שירותי טלפוניה הקרב ובא.

בין תדיראן היצרן לתדיראן המשווק קיים הסכם הפצה, לפיו תדיראן המשווק תפיץ את מוצרי תדיראן ותעניק שירותי הפצה, תחזוקה ותמיכה למוצרים אלה בתחומי מדינת ישראל וברשות הפלסטינית.

עיון בדו"חות אפקון מעלה כי בהתאם להסכם ההפצה, הצדדים רשאים לבטלו - בין היתר במקרה שתדיראן מעורבת בעבירה שיש עמה קלון או בעבירה פלילית הקשורה בביצוע התחייבויותיה.

כדי לשמור על מחירים גבוהים

ראוי לציין כי בימים אלה רשות ההגבלים העסקיים נמצאת גם היא בעיצומה של בדיקת התנהלות שוק מרכזיות הקורל מתוצרת תדיראן. הבדיקה עוסקת בבדיקת שוק הנס"ר ועוסקת גם במרכזיות קורל שנמצאות בטיפול ובתחזוקת תדיראן, אשר לפי הנטען בתלונה שהוגשה לרשות ההגבלים העסקיים, חסמה לכאורה את לקוחותיה מפני האפשרות להשתחרר מהתלות בשירותי התחזוקה שלה, במטרה למנוע תחרות תוך שמירה על רמת מחירים גבוהה.

בדיקת רשות ההגבלים מתמקדת בפיתוח גירסת תוכנת תחזוקה מרחוק של מרכזיות הקורל, שנועלת את המרכזיות וכובלת אותן מרחוק לתדיראן בלבד. רק כאשר לקוח רצה לעזוב הוא גילה כי הוא כבול לתדיראן - וזו מצדה סירבה לפתוח את החסימה, גם כשהלקוחות היו מוכנים לשלם בעבורו.

לכאורה מדובר בהתניית שירות בשירות - מכירת המרכזייה וחיוב הלקוח לקבלת שירות רק מתדיראן, שקובעת את המחירים כראות עיניה ללקוח השבוי.

בנוסף, על-פי הנטען בתלונה, תדיראן חסמה את כל "השוק המשני" של חלפים למרכזיות (שמקורו במרכזיות ישנות, או כאלה ששודרגו או הוחלפו). זאת, על-ידי אי-מתן רישיונות לציוד בשוק המשני וסירוב לחבר מוצרים אלה למרכזיות שנעלה תדיראן.

לעניין זה טוענת תדיראן כי מדובר בטענה חסרת בסיס, שכן לתדיראן אין יכולת ותדיראן לא ביצעה פעולה כלשהי שמטרתה או ניסיונה לסגור שוק משני זה. מדובר בשוק קיים, וכל אחד רשאי לרכוש חלפים או מרכזיות משומשות מבלי שתדיראן מנסה למנוע זאת.

עוד נטען כי לקוחות נדרשו לשלם פעמיים בגין רישיונות שמקורם בהוספת שלוחות במרכזייה, לאחר שבוצע שדרוג של תוכנת התחזוקה ונעילת המרכזייה, והרישיונות הקודמים שהיו בידי הלקוחות הפכו לחסרי ערך. על-פי הידוע, הלקוחות לא נשאלו כלל אם הם מעוניינים בחסימה - אלא פשוט נחסמו ביום אחד והועמדו בפני עובדה מוגמרת.

גם במקרה זה משיב התדיראן לתלונה כי מדובר בטענה משוללת יסוד, שאין לה בסיס במציאות.

כידוע, קבוצת שלמה שבשליטת שלמה שמלצר היא אחת מחברות ההשקעה המובילות בישראל. לקבוצה השקעות במגוון ענפי תעשייה, לרבות תקשורת ובעלות בחברת ביטוח.

נוכח החשדות לכאורה כנגד תדיראן עולה סוגיה מטרידה נוספת והיא נגישותה האפשרית של קבוצת שלמה, באמצעות תדיראן, למידע עסקי של חברות המתחרות בפעילותה של הקבוצה.

כאמור, תדיראן מטמיעה ומתחזקת מערכת קומפוזיט (Call Center) לניהול מוקדי שירות בארגונים גדולים. על-פי פרסומי החברה, מערכות אלה הותקנו בחברות ביטוח, תקשורת ואחרות. הקומפוזיט מאפשרת קישוריות למערכות ה-CRM ומאגרי המידע של הלקוחות. בחלק קטן מאותם הלקוחות מעמידה תדיראן באופן קבוע נציג מטעמה באותו ארגון.

דובר תדיראן טלקום (יצרן המרכזיות) מסר כי "תדיראן טלקום מוטרדת מאוד מהפרסומים האחרונים אודות המפיצה שלה בישראל "תדיראן טלקום שירותי תקשורת בע"מ", ומצפה לקבל ממנה הבהרות מיידיות במקביל להמתנה לתוצאות החקירה. תדיראן טלקום הינה יצרנית מובילה עולמית של ציוד טלקום, מוצריה משווקים ברחבי העולם והיא חברה נפרדת לחלוטין מחברת "תדיראן טלקום שרותי תקשורת בע"מ" המפיצה את מוצריה בישראל בלבד. כל אחת מהחברות היא בבעלות נפרדת".

עוד כתבות

לורד פיטר מנדלסון / צילום: ap, Ben Birchall

פרשת אפשטיין בבריטניה מסתעפת: גם השגריר לשעבר בארה"ב נעצר

לורד פיטר מנדלסון, לשעבר שגריר בריטניה בארה"ב, נעצר בחשד שהדליף לג'פרי אפשטיין פרטים על המדיניות הכלכלית של בריטניה ● פיטר מנדלסון הוא אחת הדמויות הבכירות ביותר במפלגת הלייבור ● במסגרת חקירת הפרשה, בשבוע שעבר נעצר בממלכה הנסיך לשעבר אנדרו

בניינים בראשון לציון / צילום: Shutterstock

המכרז המדובר בראשל"צ נסגר: שווקו שטחים ב-1.4 מיליארד שקל

לאחר התמודדות של שחקניות מרכזיות בענף, נסגר המכרז לשטח הבסיס המתפנה בראשון לציון ● מדובר במהלך פתיחה לפרויקט שיכלול כ־10,000 יחידות דיור חדשות בדרום העיר

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

מכרז נוסף לחיפוש גז יוצא לדרך: זו עשויה להיות המרוויחה הגדולה

במשרד האנרגיה מעריכים כי במים הכלכליים של ישראל, עשויים להימצא עוד מאות BCM של גז טבעי שטרם התגלו ● יחד עם זאת, עם זאת, הזכיות בהליך התחרותי הקודם שתוצאותיו התפרסמו בספטמבר 2023 טרם תורגמו לחיפושים פעילים

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן ארצה ● לפי הבקשה לייצוגית, רווחי אל על זינקו בזמן המלחמה מ־0.9% מהעלות ל־13.3% מהעלות

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים  ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות, בשוק עדיין מורגשת "רעידת האדמה"

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

אפי מלכין, הממונה על השכר באוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

הבשורה שיקבלו בקרוב 700 אלף עובדים

לראשונה מאז הקורונה: משרד האוצר מסדיר את העבודה מהבית במגזר הציבורי ● לגלובס נודע כי הפיילוט הופך לקבוע ומתרחב ● המתווה ליום עבודה אחד בשבוע מהבית, שמגבש הממונה על השכר, יחול על המגזר הציבורי הרחב שכולל כ-700 אלף עובדים

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ניירות ערך בבנק דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

המניות שהגיעו ל"תמחורים גבוהים", והאלטרנטיבה

ליאור אלג'ם, מנהל מחלקת מחקר ני"ע בבנק דיסקונט, צופה שהמגמה החיובית בשוקי המניות בת"א ובוול סטריט תימשך השנה, ומסמן את הסקטורים שיובילו את המהלך ● למשקיעי אג"ח הוא ממליץ להתמקד בממשלתיות ובקונצרניות בדירוג גבוה: "סיכון חפשו באפיק המנייתי"

שמן זית / צילום: דרור מרמור

סמל יוקר המחיה משנה כיוון, ומחירו מאבד 35%

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

מחנה ''מטווח 24'' / צילום: חורחה נובומינסקי

נסגר מכרז ל-1,100 דירות ב"שדה דב" של ראשון לציון

שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות ב"מטווח 24" במערב ראשון לציון נמכרו בסך כולל של 1.4 מיליארד שקל ● ענקית הטכנולוגיה אפלייד מטיריאלס חנכה ברחובות מרכז מו"פ חדש, וחברת המינרלים ICL חנכה את בניין המטה החדש שלה בבאר שבע

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ׳ חתם על צו חדש: פטור ממע״מ עד 130 דולר בייבוא אישי

סמוטריץ' חתם על הצו לאחר פקיעתו של הצו הקודם שכלל פטור לחבילות עד 150 דולר בעקבות פסילתו על ידי הצבעה בכנסת אמש ● הכניסה לתוקף: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות שנלחמת באזרחי ישראל - לנצח"

קלדנית בבית המשפט / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

האולם הדיגיטלי יוצא לדרך: כלי AI בשירות השופטים וסוף לעידן הקלדנות

מערכת המשפט מתקרבת להשלמת המעבר לדיגיטל, לטובת הפחתת העומס והבירוקרטיה ● לצד כלים המסייעים בכתיבת פסקי דין, מערכת חדשה תאפשר לקיים דיונים בווידאו ללא הגעה פיזית ● במקביל, התמלול האוטומטי מחליף את הקלדניות - שנוצר עבורן תפקיד חדש

פאנלים סולאריים מעל שדה חקלאי / צילום: אמיר טרקל

האיום החדש על שדות סולאריים חקלאיים עוד לפני שהוקמו

בדיון בכנסת התגלה שהקמת פאנלים סולאריים מעל שטחים חקלאיים יגרור חיוב בהיטל השבחה, מכיוון שבוטלה הדרישה בהליך תכנוני חדש לשדות ● משרדי הממשלה חלוקים, והחקלאים חושבים מחדש אם הפרויקט משתלם

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד בעבירת רצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק באשדוד ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במכלי החברה, אך כ-15 אלף מהם עדיין נמצאים בשוק

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כנס ירושלים של עיתון ''בשבע'', 16.02.25 / צילום: יצחק קלמן

הפירות והירקות יקרים? זה עניין של היצע וביקוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסביר כי ההתייקרות של הפירות והירקות נובעת מסיבה פשוטה: האוכלוסייה גדלה, אבל התוצרת לא ● מבט על שני העשורים האחרונים מגלה שזה אכן מה שקורה ● המשרוקית של גלובס

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת