גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ו' כמו וולבו: עיצוב שלוקח עמוק לטריטוריה של ב.מ.וו

טעימה נוספת מהפרויקט במגזין MANTALK - כל דגמי המכוניות החדשים שיעשו עלייה בשנה הבאה - מא' ועד ש' ■ צפו בתמונות: כל הדגמים באותיות ג' עד י'

ג'יפ JEEP

גרנד-צ'ירוקי 2011

הגראנד-צ'ירוקי הוותיק של ג'יפ הפך בשנתיים האחרונות לכביש-שטח פרימיום הנמכר ביותר בקטגוריה שלו בישראל, לא מעט בזכות ההצפה מכיוון הייבוא האישי. הצלחתו הסתייעה גם במצוקה של היצרן, שהסכים לחתוך את המחיר של דגם הבסיס בארץ מתחת ל-250 אלף שקל והציב אותו מחוץ לקטגוריה הטבעית שלו. המצב יחזור לקדמותו עם הדור החדש, המתוחכם והיקר.

ג'פ jeep גרנד צ'ירוקי 2011

מה חדש?

נטישת הקווים החדשים והרבועים לטובת עיצוב עגלגל ו"אורגני" יותר היא רק סימן אחד לשינוי: מתחת למרכב הגרנד-צ'ירוקי ניצבת פלטפורמת ה-M קלאס של מרצדס, שהוענקה לקרייזלר בתור "מתנת פרידה" מהשותפה לשעבר. המשמעות היא פלטפורמה מתוחכמת עם אופציה למתלי אוויר מתרוממים, התאמה אלקטרונית לנהיגה במצבי שטח שונים, והרבה יותר מרווח פנים תודות לתוספת של 15 ס"מ לבסיס הגלגלים. המנוע "הישראלי" יהיה V6 בנזין בנפח 3.6 ליטר מבית קרייזלר, שמייצר 260 כ"ס. מאוחר יותר יגיעו גם דגמי טורבו-דיזל מודרניים.

מתי וכמה?

כבר בתחילת 2011. אפשר לצפות לדגם התחלתי במחיר שינוע סביב 300 אלף שקלים פלוס. הדיזלים, שיגיעו במחצית השנייה של 2011, יהיו אפילו יותר יקרים.

עוד בקנה:

הרנגלר האלמותי עובר מתיחת פנים, שמתמקדת בעיקר בתא נוסעים חדש לגמרי עם איכויות של רכב נוסעים מודרני, ופינוקים לא טיפוסיים לז'אנר כמו שליטה על מערכת הקול ובקרת השיוט מההגה, שלל חללי אכסון פנימיים ועוד. גם הפטריוט אמור לעבור רענון שכולל מתלים מעודכנים, כמה שינויים חיצוניים בגריל ותא נוסעים הרבה יותר רך ואיכותי.

הונדה

ג'אז הייבריד

עד היום כמעט כל ההיברידיות בשוק התמקדו בפלח המשפחתי ומעלה. הונדה, שנחושה בדעתה להפוך את הטכנולוגיה ההיברידית לזמינה לכל, לקחה את הנישה לקטגוריה הנמוכה יותר של מכוניות הסופר-מיני.

הונדה ג'אז הייבריד

מה חדש?

מלבד מתיחת פנים קלה, שתעבור כל סדרת הג'אז, החידוש המרכזי הוא מערכת הנעה היברידית שכוללת מנוע 1.3 ליטר חסכוני המשודך לתיבה רציפה, בשילוב עם מנוע חשמלי צנוע וסוללה מאחור. כמו במקרה של ה"אינסייט" אין למכונית אפשרות לנוע על חשמל בלבד, אולם השילוב של סיוע חשמלי, משקל עצמי קל יחסית ומערכת עצור/סע מובנית, מאפשר לה לשמור על ביצועים של "סופר-מיני" ולהציג פליטה מרשימה של 104 גרם CO2 לקילומטר בלבד - הפליטה הנמוכה ביותר בסגמנט הזה. גם צריכת הדלק הריאלית אמורה לנוע סביב 20 קילומטר לליטר בתנאי אמת.

מתי וכמה?

הג'אז ההיברידית תגיע לאירופה ואלינו במחצית הראשונה של השנה הבאה וסוגיית המחיר מעניינת מאד. בתור היברידית מלאה היא תהיה זכאית בארץ למס קניה של 30% בלבד, מה שעשוי להציב אותה כזולה ביותר במשפחת הג'אז, שהיתה עד כה יקרה למדי. עם מחיר של כ-115 אלף שקל או פחות היא עשויה לכבוש נתח נאה מאד מהפלח שלה.

עוד בקנה:

הסיביק החדשה אמורה להיחשף באירופה ובארצות-הברית במחצית השנייה של 2011 אך עדיין לא ברור אם תספיק לעשות עלייה כבר באותה שנה. שאר הייבוא תלוי בהתפתחויות בזירת הפנסים והתקינה: יבואנית הונדה פועלת נמרצות לייבא דגמים מארצות-הברית, ואם יוסרו החסמים, עשויים לנחות אצלנו שלל דגמים מעניינים מבית הונדה-ארצות-הברית כמו אקורד ואקורד קופה, המיניוואן הונדה "אודיסי" ועוד.

וולבו

S60

אחרי החלפת הבעלות בחברה, שנת 2011 תהיה שנת היערכות והתרחבות עבור וולבו. החידוש העיקרי של המותג ל-2011 הוא ה-S60 החדשה, ששיווקה יחל רשמית עוד לפני סוף השנה הנוכחית. זוהי מכונית בעלת חשיבות אסטרטגית לוולבו בישראל.

וולבו S60 החדשה

מה חדש?

עיצוב מרהיב, שלוקח את המותג השמרני-לשעבר עמוק לתוך הטריטוריה של ב.מ.וו ושות'. יש גם תא נוסעים איכותי מאד, עם מרווח רגליים משופר מאחור ושלדה, שאמורה לתת קרב ראוי לגרמניות המתחרות בפלח שלה. יש כמובן גם אין-ספור מערכות בטיחות מתקדמות, שמזהות מצבים מסוכנים עוד לפני הנהג ומגיבות עליהם כמעט עצמאית. לארץ תגיע המכונית בשלב הראשון עם מנוע 2 ליטר טורבו בהספק 180 כ"ס ועם מנוע 3 ליטר טורבו, שמייצר לא פחות מ-305 כ"ס ומגיע עם הנעה כפולה-קבועה כסטנדרט.

וולבו S60 החדשה

מתי וכמה?

מחירי החיסול של ה-S60 היוצאת נעלמו לבלי שוב. המחירים של המכונית החדשה יתחילו בסביבות 240 אלף שקלים, יטפסו לסביבות 270 אלף שקלים לדגם ה-2 ליטר המאובזר ויפליגו מעבר ל-300 אלף שקלים לדגם ה-3 ליטר טורבו.

וולבו S60 החדשה

טויוטה

VERSO-S

בטויוטה-ישראל מצפים בכיליון עיניים ל-VERSO-S, שתמלא את מקומה של ה"יאריס ורסו" הקלאסית בפלח "רכבי האמהות".

טויוטה VERSO-S

מה חדש?

למרות אורך של מעט פחות מ-4 מ' ובסיס גלגלים באורך 2.55 מ' בלבד, ה-S מציעה מרחב פנים ענק ורב-שימושי על-פי מיטב המסורת היפנית. את המושבים אפשר לקפל, להסיע על מסילה ולארגן בצורות שונות ומשונות כדי לשנע חמישה נוסעים או מטען חריג של גלשנים, אופניים ומה לא. כאשר כל המושבים מקופלים נפח ההעמסה מגיע לכמעט 1400 ליטר. לארץ היא תגיע עם מנוע 1.33 ליטר בנזין בהספק 99 כ"ס ועם תיבת ה-CVT המתוחכמת של טויוטה, שכוללת בחירה ידנית ב-7 מהירויות.

טויוטה ורסו VERSO-S

טויוטה VERSO-S

מתי וכמה?

המחיר יתחיל במקום בו היאריס מסתיימת. הימור על טווח של 115-120 אלף שקלים יהיה הגיוני.

עוד בקנה:

ה-RAV4 המשודרג כבר הספיק לנחות לפני סוף השנה ואם העניינים יסתדרו תנחת כאן עוד במחצית הראשונה הגרסה ההיברידית החדשה של האוריס האירופאית, שמצוידת במכללי ההנעה של ה"פריוס". לאותה משפחה היברידית שייך גם מיניוואן חדש, שיקרא גם הוא פריוס ויושק בשנה הבאה בארצות-הברית. לאירופה הוא עשוי להגיע ברבעון האחרון של 2012.

יונדאי

אקסנט

את השנה עמוסת החידושים ביונדאי אמורה לפתוח האקסנט החדשה, שנקראת גם VERNA"" בקוריאה ו"סולאריס" בבריה"מ. מדובר במכונית שרחוקה שנות אור מהאקסנט הבסיסית ובנויה כמו "משפחתית מוקטנת" עם איכויות של מכונית גדולה.

יונדאי אקסנט 2011

מה חדש?

עיצובה נראה ואתלטי, מעין גרסה מוקטנת של הסונטה (והאלנטרה החדשה); יש לה מנועי 1.4 ו-1.6 מסדרת ה"גאמה" החדשה, בהספקים של 109 ו-125 כ"ס, עם ביצועים משופרים, תצרוכת דלק מופחתת ובטיחות פאסיבית שמכוונת לעבר 5 כוכבי NCAP. כראוי למכונית גלובאלית היא תיוצר בכל רחבי העולם, כולל במפעל חדש בסנט-פטרסבורג. עדיין לא ברור מהיכן היא תגיע אלינו.

מתי וכמה?

האקסנט הנוכחית, שמיוצרת בטורקיה, תיוצר כנראה לפחות עד סוף השנה כך שהיבואן לא יהיה לחוץ להביא את הדור החדש. ייתכן אף, ששתי המכוניות תוצענה במקביל. כך או כך זו לא תהיה מכונית במחירי "סוף עונה" כמו הנוכחית וסביר להניח שהיא תתומחר קרוב לחלק העליון של פלח הסופר-מיני, מול האוויאו החדשה והמאזדה 2 סדאן החדשה.

I35

אחרי שלוש שנים ללא משפחתית סדאן, תחזור יונדאי בשנה הבאה לפלח המשפחתיות עם יורשת ראויה ומתוחכמת לאלנטרה.

יונדאי i35

מה חדש?

ה-I35 היא מכונית נאה למראה על בסיס השלדה האירופאית של ה-I30. יש לה תא נוסעים מרווח ואיכותי, אבזור עשיר ובקוריאה לפחות מוצע בה גם מנוע 1.6 ליטר מודרני עם הזרקת בנזין ישירה, שמייצר 140 כ"ס. אם המנוע הזה יגיע גם לדגם הישראלי הוא יציב סטנדרטים חדשים בפלח.

מתי וכמה?

ברבעון השני/שלישי של 2011 והמחירים יהיו חייבים להיות תחרותיים, כלומר ליישר קו עם המחיר לצרכן של מאזדה 3, קורולה ושות', ולתת הנחות מכובדות לציי רכב.

עוד בקנה:

היונדאי I10 הקטנה תגיע לאחר מתיחת פנים, שמעניקה לה חרטום יותר "בוגר" ו"מכובד". יש גם תא נוסעים משודרג ואופציה למנוע 1 ליטר חדש עם פליטה מזערית וחיסכון מופלג. מחליפת ה"מטריקס", שנושאת את השם IX20, תצא בתחילת 2011 לשוק האירופאי אך עתידה המקומי עדין לא הוכרע. סימני שאלה מרחפים גם סביב מועד הגעתה של הסונטה החדשה, שעדיין לא הוצגה עם תקינה אירופאית. יונדאי מתכוונת להשיק בשנה הבאה באירופה גם את הג'נסיס-קופה - הספורטיבית היוקרתית והחזקה שלה. אולם זו תהיה מכונית יקרה וספק אם היבואן מוכן לנסות להעפיל עם המותג יונדאי לפלח של ה-300 אלף שקלים פלוס.

עוד כתבות

אפריל האדום של הפנסיה וההשתלמות / צילום: Shutterstock

אחרי שנה בצמרת, בית ההשקעות שמוצא את עצמו בתחתית טבלת התשואות לפנסיה

הירידות בשוקי ההון בעולם הובילו את המסלולים הכלליים לירידות של כ-1.5% ואת מסלולי המניות לירידות חדות יותר של כ-3% • אלטשולר שחם, מור ומנורה מבטחים בלטו לטובה כשמנגד אנליסט עם ירידות חדות • מה עשו המסלולים שעוקבים אחרי ה-S&P 500?

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם, אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

פרויקט נופי אילן באבו גוש / צילום: viewpoint

השכונה החדשה באבו גוש: בכמה נמכר פנטהאוז עם שישה חדרים?

בפרויקט מגורים שנבנה בשכונה המערבית החדשה באבו גוש נמכר פנטהאוז בן 6 חדרים בשטח 174 מ"ר ב־3.8 מיליון שקל ● בשנים האחרונות חלה עלייה בהתחלות הבנייה ביישוב המדורג באשכול 3 מתוך 10 בדירוג החברתי כלכלי של הלמ"ס • הרוכשת היא תושבת פסגת זאב

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

המשבר בביטוח לאומי: "צריך בעיקר להעלות מסים ואת גיל הפרישה"

לראשונה ההכנסות של ביטוח לאומי נמוכות מההוצאות על קצבאות, ודוח שפרסם מזהיר: מועד הקריסה הוקדם ב-8 שנים, לשנת 2036 ● אלא שמומחים סבורים כי הסוגיה פחות חמורה ממה שעושים ממנה: "שאנשים יפסיקו לעבוד מתי שבא להם"

הביטלס / צילום: ap

על אחיזה קטנה נוספת באגדת הביטלס, באיחור של 50 שנה


הסרט Let It Be, שצולם בזמן ההקלטות האחרונות והדרמטיות של הביטלס כלהקה, עלה לאחרונה בדיסני פלוס ● הסרט צולם כבר בשנות ה-70 אך כעת הוא חוזר למסך באיכות צפייה וסאונד נדירות

אילן ברקן (מימין) ואליאב בן עטר, מייסדי ''כוחנו באחדותנו'' / צילום: תמונה פרטית

החילוני והחב"דניק שערכו אירועים ל־20 אלף חיילים מאז פרוץ המלחמה

אילן ברקן ואליאב בן עטר הפעילו "סיירת מחסומים" ששימחה חיילים, ומאז ה־7 באוקטובר עברו לקיים אירועים בבסיסים ● עכשיו הם מתקשים לגייס תרומות: "לעשות 'על האש' ל־100 איש עולה 5,000 שקל, והעם התעייף" ● ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": 8 מניות מומלצות בזמנים של מלחמה

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"

עו''ד דן גבע, שותף במשרד מיתר / צילום: איל יצהר

משרד עורכי הדין מיתר ממזג אליו את משרד הפטנטים קליגלר

עורך הדין ועורך הפטנטים דניאל קליגלר ינהל את תחום הפטנטים של מיתר, ויחד איתו יצורפו למשרד שותפו יובל שלום ועורכי פטנטים נוספים ● בעקבות המיזוג יכלול צוות הפטנטים של מיתר 18 עורכי פטנטים ועורכי דין

הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת גנט בבלגיה / צילום: Reuters, JAMES ARTHUR GEKIERE

"קיבלנו כבר עשרות פניות": הפתרון של הטכניון לאנטישמיות בקמפוסים בחו"ל

הטכניון מזמין חוקרים מחו"ל להצטרף למוסד הלימוד, והנשיא מגלה כי "קיבלנו כבר עשרות פניות" ● בתוך כך, מועצת האקדמיה הלאומית למדעים מזהירה מפגיעה במעמד המחקר הישראלי, וקוראת לתקצוב מוגבר כתשובה לחרמות

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

איראן: המסוק של הנשיא איברהים ראיסי היה מעורב בתאונה

התקרית התרחשה באזור העיר ג'ולפה שבמחוז מזרח אזרבייג'ן, כ-600 ק"מ מטהרן ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן ● לפי סגן מושל המחוז, המסוק התרסק, אולם לפי הטלוויזיה האיראנית, המסוק ביצע נחיתת חירום בעקבות מזג אוויר ערפילי ● סוכנות הידיעות "מהר" האיראנית מדווחת כי המסוק שנשא את הנשיא נחת

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך, והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

יעל דיין / צילום: איל יצהר

חה"כ לשעבר יעל דיין הלכה לעולמה

לאחר שנים רבות של פעילות ציבורית וחברתית, יעל דיין נפטרה בגיל 85 • דיין, בת למשפחת ה"אצולה" הישראלית המפורסמת, התפרסמה גם כסופרת וכפעילה למען השלום במגוון מסגרות, וכיהנה עד לשנת 2013 במועצת עיריית תל אביב - שם שימשה גם כסגנית ראש העירייה

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם רמי שביט / צילום: יונתן לוי, מנחם רייס

רמי שביט: "בדיעבד לא הייתי קונה את המשביר. אבל בסוף הפכתי את הטרגדיה לאסטרטגיה"

כשרמי שביט רכש את המשביר אחרי פשיטת רגל, הוא חשב שעשה את עסקת חייו - אלא שאז הוא הבין שמדובר ב"כאוס מוחלט" • נגד כל הסיכויים הוא הצליח לצאת מהבור, לייצב את החברה וגם להנפיק • כעת הוא מספר לערן גפן על התלאות בדרך, על חשבון הנפש שנשאר איתו ועל התוכניות לכבוש את אירופה עם המותג קנת קול

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ברחוב שקט במרכז העיר: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בכפר סבא?

אחרי חצי שנה על המדף, דירת 4 חדרים בקומה ראשונה בבניין במרכז כפר סבא נמכרה בתמורה ל-2.51 מיליון שקל ● "הדירה הייתה באופן יחסי הרבה זמן על המדף בגלל הקומה שלה ובגלל שאין בה ממ"ד", אומר זיו פלד מסוכנות "ריל קפיטל" שייצג את המוכרים בעסקה ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

הרכבת הקלה, הקו האדום / צילום: יוסי כהן

הזרים חוששים, והחברות הישראליות בדרך להשתלט על הרכבת הקלה

הוועדה לצמצום הריכוזיות המליצה לאפשר את השתתפותן של אלקטרה ושפיר במכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול של הרכבת הקלה ● מנגד, חברות בינלאומיות חוששות לגשת למכרז על רקע אי הוודאות הביטחונית והכלכלית בישראל

צבי סוכות, הציונות הדתית / צילום: יאיר דב

כמה המתיחות מול הבית הלבן תקדימית, ומה העבר מלמד על חומרת המצב כעת?

העימות עם ממשל ביידן על הכניסה לרפיח העלה את שאלת היחסים עם ידידתנו הגדולה ● ההיסטוריה מלמדת שהיו התנגשויות אינטרסים בין ישראל לארה"ב מאז שנות החמישים - אבל האופן בו האמריקאים הגיבו לחציית קווים ישראלית השתנה בהתאם לסכנה הקיומית לישראל