גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ו' כמו וולבו: עיצוב שלוקח עמוק לטריטוריה של ב.מ.וו

טעימה נוספת מהפרויקט במגזין MANTALK - כל דגמי המכוניות החדשים שיעשו עלייה בשנה הבאה - מא' ועד ש' ■ צפו בתמונות: כל הדגמים באותיות ג' עד י'

ג'יפ JEEP

גרנד-צ'ירוקי 2011

הגראנד-צ'ירוקי הוותיק של ג'יפ הפך בשנתיים האחרונות לכביש-שטח פרימיום הנמכר ביותר בקטגוריה שלו בישראל, לא מעט בזכות ההצפה מכיוון הייבוא האישי. הצלחתו הסתייעה גם במצוקה של היצרן, שהסכים לחתוך את המחיר של דגם הבסיס בארץ מתחת ל-250 אלף שקל והציב אותו מחוץ לקטגוריה הטבעית שלו. המצב יחזור לקדמותו עם הדור החדש, המתוחכם והיקר.

ג'פ jeep גרנד צ'ירוקי 2011

מה חדש?

נטישת הקווים החדשים והרבועים לטובת עיצוב עגלגל ו"אורגני" יותר היא רק סימן אחד לשינוי: מתחת למרכב הגרנד-צ'ירוקי ניצבת פלטפורמת ה-M קלאס של מרצדס, שהוענקה לקרייזלר בתור "מתנת פרידה" מהשותפה לשעבר. המשמעות היא פלטפורמה מתוחכמת עם אופציה למתלי אוויר מתרוממים, התאמה אלקטרונית לנהיגה במצבי שטח שונים, והרבה יותר מרווח פנים תודות לתוספת של 15 ס"מ לבסיס הגלגלים. המנוע "הישראלי" יהיה V6 בנזין בנפח 3.6 ליטר מבית קרייזלר, שמייצר 260 כ"ס. מאוחר יותר יגיעו גם דגמי טורבו-דיזל מודרניים.

מתי וכמה?

כבר בתחילת 2011. אפשר לצפות לדגם התחלתי במחיר שינוע סביב 300 אלף שקלים פלוס. הדיזלים, שיגיעו במחצית השנייה של 2011, יהיו אפילו יותר יקרים.

עוד בקנה:

הרנגלר האלמותי עובר מתיחת פנים, שמתמקדת בעיקר בתא נוסעים חדש לגמרי עם איכויות של רכב נוסעים מודרני, ופינוקים לא טיפוסיים לז'אנר כמו שליטה על מערכת הקול ובקרת השיוט מההגה, שלל חללי אכסון פנימיים ועוד. גם הפטריוט אמור לעבור רענון שכולל מתלים מעודכנים, כמה שינויים חיצוניים בגריל ותא נוסעים הרבה יותר רך ואיכותי.

הונדה

ג'אז הייבריד

עד היום כמעט כל ההיברידיות בשוק התמקדו בפלח המשפחתי ומעלה. הונדה, שנחושה בדעתה להפוך את הטכנולוגיה ההיברידית לזמינה לכל, לקחה את הנישה לקטגוריה הנמוכה יותר של מכוניות הסופר-מיני.

הונדה ג'אז הייבריד

מה חדש?

מלבד מתיחת פנים קלה, שתעבור כל סדרת הג'אז, החידוש המרכזי הוא מערכת הנעה היברידית שכוללת מנוע 1.3 ליטר חסכוני המשודך לתיבה רציפה, בשילוב עם מנוע חשמלי צנוע וסוללה מאחור. כמו במקרה של ה"אינסייט" אין למכונית אפשרות לנוע על חשמל בלבד, אולם השילוב של סיוע חשמלי, משקל עצמי קל יחסית ומערכת עצור/סע מובנית, מאפשר לה לשמור על ביצועים של "סופר-מיני" ולהציג פליטה מרשימה של 104 גרם CO2 לקילומטר בלבד - הפליטה הנמוכה ביותר בסגמנט הזה. גם צריכת הדלק הריאלית אמורה לנוע סביב 20 קילומטר לליטר בתנאי אמת.

מתי וכמה?

הג'אז ההיברידית תגיע לאירופה ואלינו במחצית הראשונה של השנה הבאה וסוגיית המחיר מעניינת מאד. בתור היברידית מלאה היא תהיה זכאית בארץ למס קניה של 30% בלבד, מה שעשוי להציב אותה כזולה ביותר במשפחת הג'אז, שהיתה עד כה יקרה למדי. עם מחיר של כ-115 אלף שקל או פחות היא עשויה לכבוש נתח נאה מאד מהפלח שלה.

עוד בקנה:

הסיביק החדשה אמורה להיחשף באירופה ובארצות-הברית במחצית השנייה של 2011 אך עדיין לא ברור אם תספיק לעשות עלייה כבר באותה שנה. שאר הייבוא תלוי בהתפתחויות בזירת הפנסים והתקינה: יבואנית הונדה פועלת נמרצות לייבא דגמים מארצות-הברית, ואם יוסרו החסמים, עשויים לנחות אצלנו שלל דגמים מעניינים מבית הונדה-ארצות-הברית כמו אקורד ואקורד קופה, המיניוואן הונדה "אודיסי" ועוד.

וולבו

S60

אחרי החלפת הבעלות בחברה, שנת 2011 תהיה שנת היערכות והתרחבות עבור וולבו. החידוש העיקרי של המותג ל-2011 הוא ה-S60 החדשה, ששיווקה יחל רשמית עוד לפני סוף השנה הנוכחית. זוהי מכונית בעלת חשיבות אסטרטגית לוולבו בישראל.

וולבו S60 החדשה

מה חדש?

עיצוב מרהיב, שלוקח את המותג השמרני-לשעבר עמוק לתוך הטריטוריה של ב.מ.וו ושות'. יש גם תא נוסעים איכותי מאד, עם מרווח רגליים משופר מאחור ושלדה, שאמורה לתת קרב ראוי לגרמניות המתחרות בפלח שלה. יש כמובן גם אין-ספור מערכות בטיחות מתקדמות, שמזהות מצבים מסוכנים עוד לפני הנהג ומגיבות עליהם כמעט עצמאית. לארץ תגיע המכונית בשלב הראשון עם מנוע 2 ליטר טורבו בהספק 180 כ"ס ועם מנוע 3 ליטר טורבו, שמייצר לא פחות מ-305 כ"ס ומגיע עם הנעה כפולה-קבועה כסטנדרט.

וולבו S60 החדשה

מתי וכמה?

מחירי החיסול של ה-S60 היוצאת נעלמו לבלי שוב. המחירים של המכונית החדשה יתחילו בסביבות 240 אלף שקלים, יטפסו לסביבות 270 אלף שקלים לדגם ה-2 ליטר המאובזר ויפליגו מעבר ל-300 אלף שקלים לדגם ה-3 ליטר טורבו.

וולבו S60 החדשה

טויוטה

VERSO-S

בטויוטה-ישראל מצפים בכיליון עיניים ל-VERSO-S, שתמלא את מקומה של ה"יאריס ורסו" הקלאסית בפלח "רכבי האמהות".

טויוטה VERSO-S

מה חדש?

למרות אורך של מעט פחות מ-4 מ' ובסיס גלגלים באורך 2.55 מ' בלבד, ה-S מציעה מרחב פנים ענק ורב-שימושי על-פי מיטב המסורת היפנית. את המושבים אפשר לקפל, להסיע על מסילה ולארגן בצורות שונות ומשונות כדי לשנע חמישה נוסעים או מטען חריג של גלשנים, אופניים ומה לא. כאשר כל המושבים מקופלים נפח ההעמסה מגיע לכמעט 1400 ליטר. לארץ היא תגיע עם מנוע 1.33 ליטר בנזין בהספק 99 כ"ס ועם תיבת ה-CVT המתוחכמת של טויוטה, שכוללת בחירה ידנית ב-7 מהירויות.

טויוטה ורסו VERSO-S

טויוטה VERSO-S

מתי וכמה?

המחיר יתחיל במקום בו היאריס מסתיימת. הימור על טווח של 115-120 אלף שקלים יהיה הגיוני.

עוד בקנה:

ה-RAV4 המשודרג כבר הספיק לנחות לפני סוף השנה ואם העניינים יסתדרו תנחת כאן עוד במחצית הראשונה הגרסה ההיברידית החדשה של האוריס האירופאית, שמצוידת במכללי ההנעה של ה"פריוס". לאותה משפחה היברידית שייך גם מיניוואן חדש, שיקרא גם הוא פריוס ויושק בשנה הבאה בארצות-הברית. לאירופה הוא עשוי להגיע ברבעון האחרון של 2012.

יונדאי

אקסנט

את השנה עמוסת החידושים ביונדאי אמורה לפתוח האקסנט החדשה, שנקראת גם VERNA"" בקוריאה ו"סולאריס" בבריה"מ. מדובר במכונית שרחוקה שנות אור מהאקסנט הבסיסית ובנויה כמו "משפחתית מוקטנת" עם איכויות של מכונית גדולה.

יונדאי אקסנט 2011

מה חדש?

עיצובה נראה ואתלטי, מעין גרסה מוקטנת של הסונטה (והאלנטרה החדשה); יש לה מנועי 1.4 ו-1.6 מסדרת ה"גאמה" החדשה, בהספקים של 109 ו-125 כ"ס, עם ביצועים משופרים, תצרוכת דלק מופחתת ובטיחות פאסיבית שמכוונת לעבר 5 כוכבי NCAP. כראוי למכונית גלובאלית היא תיוצר בכל רחבי העולם, כולל במפעל חדש בסנט-פטרסבורג. עדיין לא ברור מהיכן היא תגיע אלינו.

מתי וכמה?

האקסנט הנוכחית, שמיוצרת בטורקיה, תיוצר כנראה לפחות עד סוף השנה כך שהיבואן לא יהיה לחוץ להביא את הדור החדש. ייתכן אף, ששתי המכוניות תוצענה במקביל. כך או כך זו לא תהיה מכונית במחירי "סוף עונה" כמו הנוכחית וסביר להניח שהיא תתומחר קרוב לחלק העליון של פלח הסופר-מיני, מול האוויאו החדשה והמאזדה 2 סדאן החדשה.

I35

אחרי שלוש שנים ללא משפחתית סדאן, תחזור יונדאי בשנה הבאה לפלח המשפחתיות עם יורשת ראויה ומתוחכמת לאלנטרה.

יונדאי i35

מה חדש?

ה-I35 היא מכונית נאה למראה על בסיס השלדה האירופאית של ה-I30. יש לה תא נוסעים מרווח ואיכותי, אבזור עשיר ובקוריאה לפחות מוצע בה גם מנוע 1.6 ליטר מודרני עם הזרקת בנזין ישירה, שמייצר 140 כ"ס. אם המנוע הזה יגיע גם לדגם הישראלי הוא יציב סטנדרטים חדשים בפלח.

מתי וכמה?

ברבעון השני/שלישי של 2011 והמחירים יהיו חייבים להיות תחרותיים, כלומר ליישר קו עם המחיר לצרכן של מאזדה 3, קורולה ושות', ולתת הנחות מכובדות לציי רכב.

עוד בקנה:

היונדאי I10 הקטנה תגיע לאחר מתיחת פנים, שמעניקה לה חרטום יותר "בוגר" ו"מכובד". יש גם תא נוסעים משודרג ואופציה למנוע 1 ליטר חדש עם פליטה מזערית וחיסכון מופלג. מחליפת ה"מטריקס", שנושאת את השם IX20, תצא בתחילת 2011 לשוק האירופאי אך עתידה המקומי עדין לא הוכרע. סימני שאלה מרחפים גם סביב מועד הגעתה של הסונטה החדשה, שעדיין לא הוצגה עם תקינה אירופאית. יונדאי מתכוונת להשיק בשנה הבאה באירופה גם את הג'נסיס-קופה - הספורטיבית היוקרתית והחזקה שלה. אולם זו תהיה מכונית יקרה וספק אם היבואן מוכן לנסות להעפיל עם המותג יונדאי לפלח של ה-300 אלף שקלים פלוס.

עוד כתבות

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

פלסטינים ברצועת עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מקורות בחמאס: "ייתכן שיוכרז על הסכם ביום חמישי"

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי: המשא ומתן העקיף המתקיים עם ישראל בדוחה "רציני יותר מהפעמים הקודמות" ● גורמים ישראלים שמעורים בפרטי המו"מ: יש התקדמות במגעים אבל מוקדם לדעת איך זה יסתיים ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הודיע שיטיל מכסים על שבע מדינות; וול סטריט ננעלה באדום

הנאסד"ק ירד בכ-0.9% ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קפצו ● ארה"ב הודיעה כי מספר הסכמי סחר לקראת חתימה ● טסלה נפלה בכ-7%, בעקבות הכרזתו של מאסק על הקמת מפלגה חדשה בארה"ב ● מחירי הנפט עלו בכ-2% ● סקטורי השבבים והאנרגיה המתחדשת ירדו ● שר האוצר האמריקאי אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"הממשלה תצטרך למצוא מקורות": נגיד בנק ישראל מזהיר שעשויה להגיע העלאת מסים

בראיון עם פרופ' אמיר ירון, הוא מבקר את המעבר לשיטת החישוב החדשה של הלמ"ס, וכן מתייחס לאפשרות של העלאת מסים, בשל צורכי הביטחון שגדלו, בעקבות המלחמה: "יש פערים מאוד גדולים בין דרישות משרד הביטחון, מול מה שמשרד האוצר מדבר עליו"

חתימה על הסכם ממון / צילום: Shutterstock, Africa Studio

יש לכם דירה מלפני הנישואים? כך תדאגו שהיא תישאר שלכם גם בגירושים

ביהמ"ש העליון קבע כי בעת גירושים ניתן לחלק שווה בשווה בין בני הזוג גם נכס השייך לאחד מהם מלפני הנישואים ● מומחים לדיני משפחה מסבירים כיצד ניתן להגן על נכס שלא רוצים לשתפו, כיצד הסכם ממון המנוסח נכון תורם לזוגיות ומדוע חשוב שלא להשפיל את בן או בת הזוג

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק