גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון: עד סוף השנה נמנה 140 עורכי דין

בחודשים האחרונים, למרות המשבר העולמי, גייס משרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון 14 עו"ד חדשים, ואם להסתמך על הצהרות ראשי המשרד, עדיין לא נאמרה מצידם המילה האחרונה

לפני כעשור מנה משרד עורכי הדין פישר-בכר-חן-וול-אוריון (אז משרד פישר-בכר) 11 עורכי דין בלבד. המשרד הוותיק, שייסד ב-1958 יששכר פישר, לא נמנה אז עם רשימת 10 משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ, ואפילו לא התקרב לעשירייה השנייה. מאז הוא צמח פי 10. כיום הוא מדורג רביעי בגודלו בארץ (בדירוג לשנת 2010), ואם להאמין להצהרות ראשי המשרד - עדיין לא שמענו את המילה האחרונה בעניין.

לדברי ראש המשרד, עו"ד רובי בכר, "עד סוף השנה ימנה המשרד כ-140 עורכי דין", אך מיד הוא שולח מסר מרגיע לשלישיית המשרדים המובילים את דירוגי הגודל בארץ (הרצוג-פוקס-נאמן, גולדפרב ומיתר-ליקוורניק): "אף אחד לא צריך להיות מודאג. המשרד אינו מתנהל עם פזילה לדירוג. אנחנו שואפים לספק ייעוץ מקצועי מעולה במגוון רחב של תחומי מומחיות, להיות שירותיים ללקוחותינו ולשמור על אווירה חברתית ומשפחתית במשרד".

למרות חוסר העניין שבכר מגלה בדירוג גודל המשרדים, קשה להתעלם מהנתונים שהוא חושף, ובעיקר מכך שהמשרד הוא בעל שיעור הצמיחה הגבוה בישראל מראשית שנות האלפיים.

כבר בסוף שנת 1999 מנה המשרד 22 עורכי דין (הכפיל את גודלו במהלך השנה, מ-11 ל-22 מועסקים). מספר שנים לאחר מכן, בשנת 2007, העסיק המשרד 67 עורכי דין ודורג במקום ה-12 בדירוגי הגודל. ב-2008 הוא טיפס 3 מקומות למעלה, למקום ה-9, עם 89 עורכי דין (צמיחה של 33% בשנה), ב-2009 זינק אל המקום ה-5 בדירוג עם 104 עורכי דין, ובדירוג 2010 הועסקו במשרד 119 עורכי דין, שהעלו אותו עוד מדרגה.

הנתונים הללו מדהימים עוד יותר על רקע המשבר העולמי. דווקא בשנתיים שבהן התחולל המשבר, שהשפיע גם על משרדי עורכי הדין בארץ - שחלקם פיטרו עובדים, קיצצו בשכר או לפחות הפסיקו את הגיוסים - המשיך משרד פישר-בכר לטפס עד למקומו הנוכחי, צמוד-צמוד לפירמה השלישית בגודלה: מיתר ליקוורניק גבע & לשם ברנדוויין. במשרד מיתר הועסקו (נכון לדירוגי 2010) 122 עורכי דין, מתוכם 37 שותפים, וכן 32 מתמחים (ובסך-הכול 207 עובדים, כולל מזכירות ועובדים נוספים).

"אנחנו פירמה של צעירים"

גם השנה ממשיכים בפישר לצמוח. בחודשים האחרונים גייס משרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון 14 עורכי דין נוספים - נתון חריג. עד סוף השנה עתידים להיקלט במשרד עוד 10 מתמחים שסיימו את התמחותם במשרד ובכוונתם להצטרף לפירמה לאחר בחינות לשכת עורכי הדין. אם אכן הם יגויסו, ירשום המשרד צמיחה דרמטית של כ-20% לעומת אשתקד.

- מהו סוד ההצלחה של המשרד?

בכר: "תמהיל נכון של כוח-אדם מעולה, הרגיש לצורכי לקוחותינו, תרבות ארגונית (DNA) של מצוינות ביחד עם אווירה לא מכופתרת וחוזקה מקצועית במספר רב יחסית של תחומים מגוונים. בנוסף, השירות המקצועי ללקוחות נעשה מתוך מבט רחב וראייה כוללת של ההיבטים המשפטיים והמטרות העסקיות של הלקוח".

עו"ד אמיר חן, שותף בכיר במשרד, מוסיף: "אנחנו לא מוסיפים כלום למי השתייה שלנו, פשוט יש פה אנשים יחסית צעירים, כולל שותפים בכירים, שהגיעו עם המון מוטיבציה, יוזמה ויזמות. רובי בכר, הוותיק בפירמה, בן 57; אני בן 52 היום, ואברמי וול וגיל אוריון עוד לא בני 50. יחסית לגודל, לשוק ולמקבילים שלנו, אנחנו פירמה של צעירים. באנו ממקומות שונים למקום חדש שהקמנו בצלמנו ובדמותנו, וזה נתן לנו המון אנרגיות.

"יתרון נוסף טמון בכך שיש לנו חוזקה יחסית זהה כמעט בכל התחומים שבהם אנחנו עוסקים. יש משרדים גדולים שמצטיינים בתחום או בשניים ובאחרים הם פחות חזקים, אבל אצלנו בכל התחומים העיקריים שבהם המשרד עוסק יש חוזקה יחסית זהה".

- האם מיציתם את פוטנציאל הצמיחה?

חן: "כפי שאמר רובי בכר, הצמיחה מבחינת מספר עורכי הדין במשרד היא לא נושא שאנחנו יושבים ודנים בו. אם יש ביקוש מבחינת עבודה ויש צורך לעורכי דין - אנחנו מגייסים. אין לנו מטרה להיות ראשונים, שניים או שלישיים. מבחינת תחומי ההתמחות, ממש לא מיצינו. יש עדיין תחומים שאנחנו יכולים להתפתח אליהם, כמו דיני עבודה וקניין רוחני - שיש לנו מחלקה שעוסקת בתחום, אבל אפשר עדיין לגדול שם".

- ובכל זאת, יש שאיפות להגיע למקום הראשון גם מבחינת גודל?

"אנחנו שואפים להיות הטובים ביותר. אם אנחנו הטובים ביותר או לא, את זה יפסקו הלקוחות".

- הגיוס המאסיבי במשרדכם גם אומר שאנחנו אחרי המשבר?

בכר: "יש תחומים שלא נפגעו מהמשבר כלל, ויש תחומים שמתחילים לחזור להיקפי הפעילות מלפניו. עסקת רכישת בזק, שאותה ליווינו, היא דוגמה לעסקה בהיקפים שלפני המשבר - ואף מעבר לכך.

"איני נוהג להתנבא, אך אני מאמין שכלכלת ישראל מושפעת ממה שקורה בעולם, והדרך שבה יצא העולם מהמשבר תשפיע עליה יותר מכול. עם זאת, ישראל מהווה היום יעד אטרקטיבי להשקעות ולעסקאות עבור משקיעים זרים".

- באילו תחומי משפט יש היום ביקושים יותר משמעותיים לשירותים של עורכי דין?

בכר: "מזווית הראייה שלנו, איננו יכולים להצביע על תחום שנפגע באופן משמעותי מהמשבר, והשינויים בתקופת המשבר באו לידי ביטוי בעיקר באופי הפעילות בתחומים מסוימים. תחום התשתיות והמימון, לדוגמה, הוא אחד התחומים שבו אנו מזהים היקף פעילות גדל והולך בשנים האחרונות".

צמיחה מבפנים

לקראת סוף העשור יכולה הפירמה להתהדר בהישגים ובצמיחה, שראוי ללמדם בכל בית-ספר ל"בניית משרד". כל זה כשהפירמה - שייסדו לפני 11 שנה עורכי הדין אבי פישר ורובי בכר, שהביאו משב-רוח רענן למשרד הוותיק שהקים ב-1958 אביו של פישר - לא נשענת על מיזוגים גדולים.

גאוות השותפים בה היא "הצמיחה מבפנים" - גיוס המתמחים לשורות עורכי הדין וקידום עורכי הדין למעגל השותפות. עם השנים ביסס המשרד גם שדרת ניהול מובילה, בראשות בכר, שבה נכללים עורכי הדין אמיר חן, ראש מחלקת נדל"ן (במשרד מ-1999); גיל אוריון, ראש מחלקת ליטיגציה, ועו"ד אברמי וול, ראש המחלקה העסקית (שניהם הצטרפו בשנת 2000). שמותיהם הוספו עם השנים לשם הפירמה, וכולם הפכו לשם דבר בתחומי התמחותם.

כיום מונה המשרד, שבדומה ליתר המשרדים הגדולים עוסק בעיקר במשפט מסחרי ועסקי, יותר מ-220 עובדים, מהם 24 שותפים, כ-125 עורכי דין שכירים ו-30 מתמחים.

בשנים האחרונות, במקביל לתנופת הגידול והפיתוח, המשרד הרחיב את תחומי התמחותו, הכוללים כיום ליטיגציה מסחרית, דיני חברות, מיזוגים ורכישות, שוק הון וניירות ערך, מימון, בנקאות ופיננסים, נדל"ן, היי-טק, הגבלים עסקיים, רגולציה, תקשורת, פרויקטים ותשתיות תחבורה ואנרגיה, מיסים, קניין רוחני ודיני עבודה.

בשנה האחרונה היה המשרד מעורב במרבית העסקאות הגדולות במשק. בין השאר הוא ייצג את שאול אלוביץ' בעסקה לרכישת השליטה בבזק, וגם בהתמודדות על פרטנר, שבה זכה אילן בן-דב. כן מייצג המשרד את המדינה בהליך הגישור המתנהל בינה לקבוצת כי"ל (כימיקלים לישראל), בנוגע לתמלוגים שהחברה נדרשת לשלם בפרשת זיכיונות ים המלח; ואת חברת בטר פלייס - מיזם המכונית החשמלית שבו שותפה גם החברה לישראל, בעלת השליטה בכי"ל (בעניין זה עלו לאחרונה טענות של ניגוד עניינים של המשרד, שהוא הכחישן).

עורכי הדין החדשים שהצטרפו למחלקותיו השונות של המשרד הם: רעות ארביב, שלום הרשקוביץ, דקלה לביא-פישר, זיו שקד, מיכל שנאפ, איתי קרמר, עודד מאירוביץ', עופר פריאל, אלדד מלר, אופירה אלון, נוהר ברסלר, ליטל ג'וסף, ורדית זיגלבאום ואושרת מור.

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון