גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ס' כמו סובארו: צפו להפתעה

פרויקט במגזין MANTALK: כל דגמי המכוניות החדשים שיעשו עלייה בשנה הבאה - מא' ועד ש' תמונות - כל המכוניות באות ס'

סאייק-MG

MG550

סאייק - mg550

הגאראז' של מוריס (פירוש ראשי התיבות MG, אם תהיתם), הוא מותג שנמצא כיום בבעלות SAIC הסינית, והוא מהווה את ראש החץ בחדירת המכוניות הסיניות לישראל. החלוצה היא ה-MG550, שמכוונת לפלח מכוניות המנהלים. יש לה מרכב מודרני וייצוגי עם בסיס גלגלים באורך 2.71 מ', תא מטען מכובד בנפח 450 ליטר ושלדה, שכוילה בבריטניה עבור השוק האירופאי. היא מגיעה לארץ בגרסה מפוארת ומאובזרת מאד עם מנוע 1.8 ליטר טורבו בהספק 160 כ"ס ותיבה אוטומטית יפנית.

SAIC מתוצרת סין

מתי וכמה?

שיווק "שקט" ומוגבל של המכונית כבר נמצא בעיצומו, אולם עיקר המאמץ השיווקי יחל ב-2011, בהנחה שיהיו כמויות זמינות ומשרד התחבורה לא יפריע. המחיר, כ-145 אלף שקל, זול יחסית לז'אנר ומכוון אל הקהל של ההונדה סיביק ושות'.

עוד בקנה

ה-MG6, גרסת ה"פאסטבק" האלגנטית של ה-550, מתקרבת לתחילת הייצור בבריטניה ותושק רשמית בנובמבר. אם היא תקבל בזמן את מנועי היורו-5, שנמצאים כיום בפיתוח, היא עשויה לנחות אצלנו עוד ב-2011.

סובארו

מנועי בוקסר דור 2

החידוש המרכזי של סובארו לשנת 2011 נמצא דווקא מתחת למכסה המנוע. מדובר בדור חדש ומתוחכם של מנועי "בוקסר" בנפח 2 ו-2.5 ליטר, שיחליפו בהדרגה את כל המנועים המקבילים בדגמים הקיימים.

סובארו מנועי בוקסר דור 2

מה חדש?

תזמון שסתומים משתנה, מכאניקה עילית נוסח סובארו והרבה אלקטרוניקה, יוצרים מנוע שמשלב את האמינות והיעילות הרגילה של מנועי סובארו (400 אלף ק"מ לפני שיפוץ) ביחד עם תצרוכת דלק נמוכה יותר ובעיקר פליטה מוקטנת - נקודת התורפה המסורתית של המנועים הללו.

מנוע ה-2 ליטר בהספק 150 כ"ס יופיע בשנה הבאה בהדרגה ב-B4, בפורסטר וב-B3. גרסת ה-2.5 ליטר תופיע בתחילה בפורסטר ורמז לבאות כבר הציגה החברה לאחרונה בגרסת טורבו של המנוע הזה, שמייצר 259 כ"ס (במקום 225 כ"ס). אפשר בהחלט להניח, שהחלפת המנוע תלווה גם במתיחת פנים / שדרוג של רוב הדגמים הקיימים.

מתי וכמה?

החל מהרבעון השני של 2011 וככל הידוע לא צפויים שינויים דרמטיים בתמחור.

סוזוקי

קיזאשי

סוזוקי קיזאשי

נעזוב רגע את סוגיית השם שובר השיניים, ונספר שהקיזאשי החדשה מגיעה אלינו באיחור של כמעט שנתיים ממועד ההשקה המתוכנן והיא אמורה להעניק לסוזוקי - המותג הצומח ביותר בישראל השנה - דריסת רגל בטריטוריה הגבוהה של "המשפחתיות הגדולות", שבה לא היתה לה נוכחות עד היום. היעד התחרותי הוא ככל הנראה פאסאט, אקורד ושות'.

סוזוקי הסדאן הספורטיבית קיזאשי

מה חדש?

זוהי מכונית חדשה לגמרי עם עיצוב אתלטי, פלטפורמה מודרנית עם בסיס גלגלים נדיב ותא נוסעים מפואר. להנעת הדגם האירופאי אחראי מנוע 2.4 ליטר בנזין בהספק 180 כ"ס, שמשודך לתיבה אוטומטית רציפה בת 6 מהירויות בגרסה כפולת ההנעה. בגרסה הזו מסוגלת המכונית לזנק ב-8.8 שניות מאפס ל-100 קמ"ש. בארצות-הברית, אגב, כבר הוצגה גרסת טורבו חזקה של המנוע הזה אם כי עדיין לא ברור אם ומתי תגיע.

סוזוקי הסדאן הספורטיבית קיזאשי

מתי וכמה?

ברבעון הראשון של 2011 היא אמורה לנחות בארץ, והמחיר הוא עדיין נעלם. ספק אם לסוזוקי יש מותג חזק מספיק כדי להתמודד בפלח מכוניות הסדאן ב-200 אלף שקל. מצד שני זה לא רכב זול - באירופה מחירו מתחיל בסביבות ה-25 אלף אירו. לכן אנחנו מהמרים על דגם מאובזר בטווח של 160-175 אלף שקלים.

סוויפט

הסוויפט החדשה, שנחשפה בתערוכת פאריס, הולכת בכיוון הפוך מרוב היצרנים: במקום לקחת מכונית קיימת ולגרום לה להיראות חדשה, לקחה החברה מכונית חדשה לגמרי ועיצבה אותה במתכונת כמעט זהה למכונית היוצאת.

סוזוקי סוויפט

מה חדש?

הסוויפט ניצבת על פלטפורמה חדשה עם תוספת של כמה סנטימטרים לבסיס הגלגלים ולמרווח הפנימי. תא הנוסעים ועמדת הפיקוד משקפים השקעה באיכות הייצור והחומרים, והחברה מבטיחה גם שיפור משמעותי בנוחות הנסיעה ובבידוד הרעשים - שתי נקודות התורפה של הסוויפט היוצאת.

באגף המנועים אפשר למצוא מנוע 1.2 ליטר בהספק 94 כ"ס עם תיבה אוטומטית, תצרוכת דלק משופרת ומנוע 1.5 ליטר.

מתי וכמה?

תחילת 2011, כאשר המחירים עשויים להיות אטרקטיביים תודות לירידת מדרגה נוספת במיסוי הירוק. טווח מחיר של 100-110 אלף שקלים הוא בהחלט ריאלי.

סיטרואן

C4

ה-C4 החדשה, או יותר נכון המחודשת, עדיין מתבססת על הפלטפורמה של המכוניות היוצאת (ושל ה-308) אולם מבצעת תפנית חדה בכל הנוגע לעיצוב ונוטשת את המראה הקמור לטובת מראה מוצק נוסח הגולף ושות'.

סיטרואן C4

מה חדש?

כל השינויים זועקים "גרמניה". עיצוב הפנים המוזר מעט של הדגם הקיים, שכולל בין השאר הגה ייחודי, ננטש בדגם המחודש לטובת עיצוב פנים מסודר, שמרני ומאורגן למופת, שאינו מנסה להדהים אלא ליישר קו. איכויות החומרים והייצור שופרו, תא המטען הוגדל מעט ל-408 ליטר, המתלים כוילו מחדש והתנהגות הכביש אמורה להיות חדה עוד יותר. המנועים כוללים את ה-1.6 ליטר המתקדם שפותח עם ב.מ.וו.

מתי וכמה?

במחצית הראשונה של 2011, עם מחירים שיהיו דומים, או מעט גבוהים יותר מהנוכחיים, למרות רמה הרבה יותר גבוהה של איכות ואבזור.

DS3

עם סדרת ה-DS מנסה פיז'ו-סיטרואן למצב את סיטרואן מחדש כמותג פרימיום וכמתחרה ראויה לאאודי ושות', לא פחות. זוהי מכונית קומפקטית יחסית - 3.95 מ' לאורך - אך יש לה הרבה נוכחות כביש תודות לשילוב מעניין של צבעים ועיצוב ספורטיבי.

סיטרואן DS3

מה חדש?

המון סטייל דחוס לתוך הממדים הקומפקטיים. תא נוסעים שופע טכנולוגיות וחומרים ברמה של אאודי ושות', יש אופציה לבחירה אישית של גווני הדיפון/ריפוד/חוץ, יש הרבה אבזור יוקרתי ובידוד רעשים רציני. המנועים כוללים את מנוע ה-1.6 ליטר בנזין החדש של הקבוצה והשלדה אמורה להיות מכוילת להעניק תחושה ספורטיבית.

סיטרואן DS3

מתי וכמה?

כנראה עוד במחצית הראשונה של 2011, בליווי קמפיין שיווק סלקטיבי ויצירתי מאד. המחירים יהיו נמוכים מ-150 אלף שקלים ויפנו לקהל הלקוחות של הגולף.

עוד בקנה:

שנה עמוסה למדי מחכה לסיטרואן. ה-C5 תגיע במחצית הראשונה של השנה אחרי מתיחת פנים קלה, כאשר מנוע ה-2 ליטר הוותיק יפנה את מקומו למנועי 1.6 ליטר טורבו בהספקים גבוהים של עד 200 כ"ס עם תיבה אוטומטית בת 6 מהירויות. ה-C4 פיקאסו וגראנד-פיקאסו יגיעו לאחר מתיחת פנים חיצונית ופנימית ועם אופציה למנוע דיזל עם תיבה אוטומטית. מאוחר יותר במהלך השנה עשוי להצטרף לתמונה גם ה-DS4 - הדגם השני במשפחת הפרימיום של סיטרואן - והפעם עם ארבע דלתות, מרחב שימושי של משפחתית והספקים של עד 200 כ"ס, שיציבו תחרות לדגמים חדשים כמו אלפא ג'ולייטה באזור ה-160 אלף שקלים פלוס.

סיאט

ליאון 2011

החידוש המרכזי של סיאט ב-2011 הוא הליאון החדשה, שמבוססת על הגולף האחרונה.

סיאט ליאון

מה חדש?

הממדים יישארו דומים פחות או יותר לליאון הקיימת אך אפשר לצפות לעיצוב יותר דרמטי ובעיקר לבידול משמעותי בעיצוב בין גרסת השלוש דלתות הספורטיבית - שתקרא "ספורט קופה" או SC - לבין גרסת ה-5 דלתות, בדומה לבידול המוצלח שבוצע בסדרת האיביזה. גם עיצוב הפנים אמור לקבל אישיות משופרת ובאגף המנועים תקבל הליאון את המיטב של פולקסווגן בדגש על מנועים קטנים, נקיים ומוגדשים.

סיאט ליאון

מתי וכמה?

אם לסמוך על העיתונות בחו"ל, תוצג המכונית כבר בתערוכת ז'נבה, מה שעשוי להביא אותה אלינו באמצע 2011. המחירים יהיו דומים לליאון הנוכחית - מעט פחות מדגמי הגולף המקבילים.

סנגיונג

קוראנדו

הקוראנדו החדש הוא הניסיון הרציני ביותר של החברה הקוריאנית למודת התלאות לשמור על מעמדה העצמאי. זהו רכב נאה ועגלגל עם עיצוב אירופאי, ללא שמץ מהמוזרות שאפיינה את עיצובי החברה הזו בעבר ועם תא נוסעים איכותי למראה בנוסח יפני מובהק.

סנגיונג קוראנדו

מה חדש?

פלטפורמה חדשה וממדים גדולים יחסית לקבוצה התחרותית המוצהרת שלו (יונדאי ix35 ושות'). הוא מצויד במנוע טורבו-דיזל מודרני בנפח 2 ליטר, שמייצר 175 כ"ס מכובדים ובתיבה אוטומטית בת 5 מהירויות. יש לו גם שלל מערכות אלקטרוניות מתקדמות לבקרה על נסיעת שטח אולם לא ידוע לנו כרגע על קיומם של הילוך כח ותמסורת מקצועית שאפיינה את רכב המותג לדורותיו.

סנגיונג קוראנדו

מתי וכמה?

בתחילת 2011 הוא בארץ. המחיר המוצהר באירופה הוא ידידותי מאד, בסביבות 23 אלף אירו לדגם 2X4 דיזל, מה שאומר פוטנציאל תחרותי לא מבוטל בישראל.

עוד כתבות

גורמים בשוק מעידים שחלק ניכר מהחברות הן הפסדיות תפעולית / צילום: Shutterstock

ההנחות יגדלו? רשות החשמל מרחיבה את רפורמת האספקה

עד עתה, רק מתקנים סולאריים ומתקני אגירה יכלו לספק חשמל מוזל לספקים, אותם הם גלגלו ללקוחות ● כעת, גם תחנות כוח קונבנציונליות יוכלו להשתתף באספקה ● אם התחנות הקונבנציונליות יציעו הנחות נרחבות מספיק, זה יפתח פתח לספקים להגדיל את ההנחות כדי למשוך לקוחות נוספים

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"הממשלה תצטרך למצוא מקורות": נגיד בנק ישראל מזהיר שעשויה להגיע העלאת מסים

בראיון עם פרופ' אמיר ירון, הוא מבקר את המעבר לשיטת החישוב החדשה של הלמ"ס, וכן מתייחס לאפשרות של העלאת מסים, בשל צורכי הביטחון שגדלו, בעקבות המלחמה: "יש פערים מאוד גדולים בין דרישות משרד הביטחון, מול מה שמשרד האוצר מדבר עליו"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי הסירה את אזהרת הטיסה לישראל: האם חברות התעופה הזרות יחזרו?

ב־24 ביוני הושגה הפסקת אש, אך הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי (EASA) הזהירה שהמצב שברירי ועלול להתלקח מחדש ● תוקף האזהרה פקע, ולאחר דיונים הוחלט שלא לפרסם אזהרה חדשה במקומה ● זו עשויה להיות בשורה חיובית שתקרב את חזרתן של חברות תעופה זרות לישראל

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

קבוצת התעופה הגדולה שחוזרת לטוס לישראל, הבשורה והכוכבית

ענקית התעופה לופטהנזה צפויה לחדש את טיסותיה לישראל ב-1 באוגוסט, אך תעשה זאת בצורה מדורגת

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד