גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרויקט המכוניות הגדול: פ' כמו פולקסווגן ופורשה

צפו בתמונות מהפרויקט המלא של מגזין MANTALK - כל דגמי 2011 בישראל ■ מי תגיע בשלוש גרסאות מרכב? ואיזו פייבוריטית של צעירי ההיי-טק תקבל שדרוג מקיף?

פיאט / אבארט

פונטו EVO אבארט

אל ה-500 "אבארט", שנמכרת בישראל מזה מספר חודשים תצטרף גם הגרסה המשודרגת של הפונטו-איוו. מדובר במכונית ששמה על הכוונת את גולף GTI, אאודי A3 טורבו ואולי גם את אחותה, האלפא ג'ולייטה.

פיאט אבארט

מה חדש?

ערכת עיצוב ואווירודינמיקה מוחצנת וטיפוסית למותג, גריל שונה, גלגלים ייחודיים ובעיקר שלדה משודרגת עם בולמי זעזועים מוקשחים, היגוי חד ומהיר ומערכת בלמים רצינית. לארץ תגיע המכונית בגרסת טורבו עם 165 כ"ס.

פיאט אבארט

מתי וכמה?

תוך חודשים ספורים ואם לשפוט על-פי מחיר ה-500 אבארט, המחיר הבסיסי של הפונטו הקרבית עשוי להפליג אל מעבר ל-170 אלף שקלים.

עוד בקנה:

באגף המסחרי תגיע בקרוב הדובלו החדשה והמתקדמת, שזכתה לאחרונה בפרס "מסחרית השנה". מלבד עיצוב חוץ נאה ותא נוסעים משודרג ואיכותי יותר מבעבר תציע המכונית חלל העמסה מוגדל ומנועי טורבו-דיזל בנפח 1.3 ליטר (90 כ"ס) ו-1.6 ליטר (105 כ"ס) עם נתוני חיסכון ופליטה משופרים.

ה-500 הקטנה תוצע גם עם מנוע ה"מולטי-אייר" החדש של פיאט ול-500 "אבארט" תצטרך גם גרסה אוטומטית זריזה. פיאט תציג במהלך השנה באירופה את הדור החדש של ה"טופולינו" - מכונית מיני-עירונית סופר-חסכונית, שתהיה קטנה יותר מה-500 ותוצע עם מנוע 3 צילינדרים. עדיין לא ברור אם תספיק להגיע גם אלינו עד סוף השנה.

פולקסווגן

פאסאט

כמו רוב דגמי הדור החדש של פולקסווגן, ההגדרה הראויה לפאסאט 2011, היא "מחודשת" ולא "חדשה לגמרי". הפלטפורמה הבסיסית של הפאסאט היוצאת תמשיך לשרת גם את הנוכחית ותא הנוסעים לא משתנה משמעותית.

פולקסווגן פאסאט 2011

מה חדש?

העיצוב החיצוני מיישר קו עם המראה העדכני אך השמרני של הגולף ושות'. החרטום נראה רציני ורבוע יותר, הפרופיל הצידי קיבל חזות סולידית ויוקרתית יותר והזנב נראה מעט יותר מאסיבי. גם תא הנוסעים עבר שינויים קלים, בעיקר בעיצוב המושבים, חלקים מעמדת הפיקוד והתאורה הפנימית. יש גם רשימה מורחבת של אופציות בטיחות מתקדמות.

עיקר החידושים - אבל לא בהכרח לשוק הישראלי - נמצאים באגף המנועים, שם מצוידת הפאסאט בשלל אופציות עדכניות, החל מ-1.4 ליטר TSI בהספק 122 כ"ס ועד 3.6 ליטר V6 בהספק 300 כ"ס. המנועים העיקריים בישראל יהיו ככל הנראה ה-1.8 ליטר טורבו בהספק 160 כ"ס וה-TDI בהספק 145 כ"ס. תיתכן הופעת אורח למנוע ה-2 ליטר טורבו, שקיבל שדרוג ל-211 כ"ס.

מתי וכמה?

הפאסאט תגיע לארץ כבר בפברואר והמחירים לא צפויים לעבור שינוי דרמטי לעומת הדגם הנוכחי, בכפוף כמובן לשער האירו.

ג'טה

הג'טה הנוכחית זכתה בישראל לעדנה בגילה המבוגר תודות לתמחור אגרסיבי, שהציב אותה בטריטוריה של ציי הרכב. המכונית החדשה מכוונת גבוה יותר, גם במיצוב וגם במחיר.

פולקסווגן ג'טה

מה חדש?

העיצוב קיבל את ה-DNA הקבוצתי של פולקסווגן עם חרטום רבוע יותר ומראה כללי בוגר ו"מכובד". הממדים צמחו משמעותית ומציבים את המכונית קרוב לפאסאט הנוכחית. תא הנוסעים מרווח יותר ותא המטען יהיה אחד הגדולים ביותר בפלח שלו. המכונית הוצגה עד כה בארצות-הברית בלבד אולם אפשר לצפות להופעתה באירופה עם שלל המנועים האירופאים של הגולף כולל גרסאות שונות של מנוע ה-1.4 ליטר TSi, שיחליפו, אולי, את מנוע ה-1.6 ליטר העתיק.

פולקסווגן ג'טה החדשה

מתי וכמה?

בנובמבר 2011 היא בישראל והמחירים, כאמור, כבר יחזרו כנראה למקומם "הטבעי", בטווח של 140-170 אלף שקל, מחוץ למחירי הבסיס של משפחתיות-הציים.

עוד בקנה:

הטיגואן אמור לעבור מתיחת פנים נרחבת ביוני, אך עדיין אין הרבה פרטים בנושא. עוד לפני כן יגיעו אלינו גרסאות ה-R הקרביות והמתוגברות של הגולף והשירוקו.

פורד

מונדיאו

המונדיאו היא עדיין אחת הפייבוריטיות של צעירי ההיי-טק שואפי הסטטוס והשנה היא תקבל שדרוג מקיף, שיתבטא לא רק בעיצוב אלא גם במכאניקה.

פורד מונדיאו 2011

מה חדש?

השינוי החיצוני הבולט ביותר בדגם 2011 הוא החרטום החדש והמסוגנן, שמצויד בפנסי LED לקישוט ונראה בוגר, יוקרתי ודינמי יותר. גם הזנב קיבל כמה שינויים קלים ובתא הנוסעים יש כעת קונסולה מרכזית חדשה ושיפורים באיכות הייצור והחומרים. את מקום מנוע ה-2.3 ליטר בנזין הנושן של מאזדה (160 כ"ס) מחליף מנוע 2 ליטר טורבו סופר-מודרני ממשפחת ה"אקובוסט" של פורד, שמוצע בהספקים מרשימים של 203 ו-240 כ"ס. שני המנועים האלה מוצעים עם תיבות אוטומטיות חדשות בעלות מצמד כפול נוסח ה-DSG של פולקסווגן ושניהם נקיים וחסכוניים משמעותית מהמנועים היוצאים. עדיין לא ברור איזו גרסת מנוע תגיע ארצה.

מתי וכמה?

אפשר לצפות למונדיאו המשודרגת בתחילת השנה הבאה וצריך רק לקוות, שהיבואנית תעמוד בפיתוי ולא תייבא את המכונית עם מנוע ה-2 ליטר הוותיק של פורד (140 כ"ס) כדגם ציי רכב. לפחות דגם אחד יהיה חייב להמשיך וליישר קו עם מחיר הבסיס של המאזדה 6.

פוקוס

המכונית החשובה ביותר של פורד בישראל ובעולם תנחת כאן ביוני 2011, זמן קצר לאחר התחלת הייצור של גרסת הסדאן. היא תגיע לישראל בו זמנית בשלוש גרסאות מרכב: סדאן, האצ'בק וסטיישן, ועם לפחות 2 גרסאות מנוע.

פורד פוקוס 2011

מה חדש?

העיצוב אטרקטיבי ומתוחכם, המתלים משודרגים והקשיחות המבנית משופרת, אם כי בדומה למאזדה 3 החדשה השיפורים מכסים על הפלטפורמה הקיימת. הממדים החיצוניים דומים לאלה של הדגם הנוכחי ובסיס הגלגלים זהה. תא הנוסעים

המנוע העיקרי בישראל יהיה 1.6 ליטר חדש בהספק של 125 כ"ס, שישודך ככל הנראה לתיבה החדשה וכפולת המצמדים של קבוצת פורד. את מקום מנוע ה-2 ליטר של הפוקוס אמור להחליף מנוע 1.6 ליטר טורבו ממשפחת ה"אקובוסט" הנקייה והחדישה של פורד, בהספק 150 כ"ס.

פורד פוקוס 2011

מתי וכמה?

ביוני, כאמור, ובמחירים דומים לאלה של סדרת הפוקוס הקיימת. קרוב לוודאי שהנחות הציים על הדגם יקטנו משמעותית.

פורד אקספלורר

האקספלורר החדש הושק בארצות-הברית כשעל הכוונת שלו דגמי פרימיום דוגמת אאודי Q7 וב.מ.וו X5 - לא פחות. אלינו הוא יגיע עם יעדים שיווקיים צנועים יותר אך עדיין יהיה משודרג, איכותי וידידותי לכביש הרבה יותר מהדגם היוצא.

פורד אקספלורר

מה חדש?

הכל. עיצוב אגרסיבי ובעל נוכחות, מתלים חדשים, תא נוסעים מרווח יותר, איכות ייצור גבוהה עם דגש על בידוד רעשים ברמה יפנית ומנוע V6 חדש בנפח 3.5 ליטר שמציע יותר הספק מהמנוע היוצא, אך אמור להיות חסכוני ממנו ב-20%. בארצות-הברית הוא מוצע עם מנוע 2 ליטר טורבו בהספק 237 כ"ס, אך קרוב לוודאי שהגרסה הזו תישאר שם.

מתי וכמה?

ביוני בארץ, והמחירים יכוונו כנראה ללב הפלח הזה, כלומר לטווח המחיר של הטויוטה לנד-קרוזר, בסביבות ה-300 אלף שקל לדגם מאובזר מקיר לקיר.

עוד בקנה:

הפורד "EDGE" הוותיק יגיע אלינו לאחר מתיחת פנים מקיפה שכוללת חרטום אגרסיבי וחדש, עמדת פיקוד משודרגת עם דיפון איכותי יותר מהפלסטיק הנוקשה של הדגם הקיים ומנוע 3.5 ליטר V6, שהספקו הועלה ל-285 כ"ס. בארצות-הברית הוא מוצע גם בגרסת ארבעה-צילינדרים טורבו אוטומטית, אך ספק רב אם הגרסה תגיע ארצה. בחברה רוצים לייבא את ה-C-MAX החדש, שמיועד לתחרות מול הגראנד-סניק ושות'. הדגם המעניין הוא ה"גראנד C-MAX" עם שבעה מקומות ישיבה ב-3 שורות, שעשוי להיות אלטרנטיבה זולה ל-S-MAX היקר. אם תיפתר סוגיית הפנסים והייבוא, עשויה גם המוסטנג האלמותית להגיע אלינו סוף-סוף.

פורשה

911 GTS

מי שירצה לבחון עד כמה יעילה מערכת המצלמות האוטומטיות החדשה של המשטרה יוכל לעשות זאת בשנה הבאה בגדול עם ה-GTS החדשה, שיכולה להפליג בתוך מעט מאד זמן מעמידה ל-306 קמ"ש.

פורשה 911 GTS

מה חדש?

בעיקר מנוע ה-3.8 ליטר עם הזרקה ישירה, שהספקו שודרג ל-408 כ"ס כדי להציב אותו בין ה-911 "הרגילה" לבין ה-GT3 הקיצונית. גרסת ה-GTS תופיע גם בקופה וגם בקבריו ומי שחייב לדעת, אז תהיה לה גם גרסה אוטומטית, שמסוגלת להאיץ מאפס ל-100 קמ"ש ב-4.6 שניות.

מתי וכמה?

יש כבר הזמנות, כך שהמכונית תגיע בתחילת 2011. המחירים "נוחים" ויתחילו כבר באזור המיליון שקלים.

מה עוד חדש?

הגרסה ההיברידית של קאיין עשויה להצטרף בשנה הבאה, אם יהיה מי שיזמין אותה, והוא הדין גם לגבי ה"ספידסטר" החדשה והמרהיבה, שתעלה הרבה יותר ממיליון וחצי שקלים.

פיז'ו

508

היצרנית הצרפתית לא ביצעה קיצורי דרך בתכנון מכונית הדגל שלה ויצרה מהיסוד מכונית חדשה שאמורה לייצג אותה בפלח התחרותי הזה לפחות בשבע השנים הקרובות. למעשה, עם אורך של כ-4.8 מ' ה-508 גדולה מספיק כדי להיחשב גם למכונית בפלח D/E שבו מתמודדות וולבו 60S, אאודי A4 ושות'.

פיז'ו 508

מה חדש?

יש לה פלטפורמה חדשה עם בסיס גלגלים ארוך ב-9.2 סנטימטרים מה-407 היוצאת, מתלים חדשים, מרכב אלגנטי ומפוסל שנמתח לאורך של 4.8 מטרים עם פנסי LED בחרטום, עם תא מטען שנפחו תפח ל-515 ליטרים, ואיכות ייצור ששמה למטרה ליישר קו עם אאודי ושות'. כמקובל אצל פיז'ו - למכונית גם אמורה להיות התנהגות אתלטית ומשקל עצמי, שהופחת בכמה עשרות קילוגרמים לעומת ה-407.

מתי וכמה?

באירופה תושק המכונית בפברואר 2011. במחצית השנייה של השנה תגיע המכונית לישראל ובמקום מנוע ה-2 ליטר בנזין המסורתי יהיה לה מנוע 1.6 טורבו המתאים לאופנה המקובלת לאחרונה, של מנועים קטנים ומוגדשים בעלי הספק גבוה. המחירים עדיין לא ברורים.

5008

למיניוואנים עם שבעה מקומות עדיין יש ביקוש סולידי בשוק הציים בארץ וגם פיז'ו - כראוי לחברה שליבואן שלה יש חברת ליסינג פעילה - מתכוונת להיכנס לפלח הזה עוד לפני סוף 2010. ה-5008 לא מנסה להמציא את הגלגל מחדש אלא נצמד לפורמט הרבוע המקובל ומשתדל להציע יותר מכל דבר.

פיז'ו 5008

מה חדש?

מבנה, שמזכיר בחרטום את האחות הקטנה 3008, אך מציע גוף רבוע במתכונת מיניוואן קלאסית שמנצלת את המרחב הפנימי למקסימום ומעניקה תחושה אוורירית תודות לשטח שמשות ענק. המושבים בכל השורות תוכננו עבור מבוגרים וכמקובל בז'אנר הם מחליקים-מתקפלים-מתפצלים כדי לאפשר מגוון אפשרויות שינוע. חובבי ההעמסה ישמחו לדעת שנפח תא המטען נע בין 758 ליטר מכובדים ועד 2,506 ליטר מרשימים לטובת העברות דירה מזדמנות. כמו כל דגמי הדור החדש של פיז'ו, מצויד ה-5008 במשפחת מנועי ה-1.6 ליטר החדשה, עם הספקים שנעים בין 122 כ"ס ל-156 כ"ס בגרסאות הבנזין. כראוי לרכב פנאי/טיולים, מציע ה-5008 מגוון אופציות מולטימדיה מתוחכמות לטובת השתקת היושבים מאחור.

פיז'ו 5008 החדשה

פיז'ו 5008 החדשה

מתי וכמה?

עוד לפני סוף 2010 בארץ ובמחירים שינועו סביב 170 אלף שקלים לדגם 1.6 ליטר טורבו בהספק 156 כ"ס.

RCZ

זוהי מכונית, שהצלחתה בקרב הלקוחות המתאימים (קרי: צעירי העשירון העליון) מובטחת עוד בטרם עלתה לכביש. יש מי שיכנה אותה "האאודי TT של פיז'ו", אבל עיצובה המרהיב הוא הרבה יותר מחיקוי.

פיז'ו RCZ

מה חדש?

שלדה צרפתית מושחזת, עיצוב פנים נוסח הפיז'ו 308, אבל עם טוויסט ספורטיבי ומרווח פנימי שמתאים בעיקר לשני מבוגרים שלא צריכים לקחת הרבה מטען. לארץ היא צפויה להגיע בעיקר עם מנוע 1.6 ליטר טורבו בהספק 156 כ"ס ותיבה אוטומטית, אך אולי תיתכן גם הופעה של גרסת ה-200 כ"ס הידנית.

פיז'ו RCZ

מתי וכמה?

היא היתה אמורה להיות כאן ב-,2010 אבל כעת אנחנו מהמרים על אביב 2011. המחירים לא יהיו מחירי מציאה - מעל 225 אלף שקלים לדגם ההתחלתי. מנגד, זה עדיין יחס גבוה מאד של פוזה לשקל.

עוד בקנה:

ה-107 הקטנה אמורה לעבור בסוף השנה מתיחת פנים לשמחת צעירי תל-אביב. פיז'ו מתכננת השקה של מספר גרסאות היברידיות על בסיס מנוע דיזל, ושיקולי מיסוי עשויים להביא אותם אלינו עוד ב-2011.

עוד כתבות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

גורמים בשוק מעידים שחלק ניכר מהחברות הן הפסדיות תפעולית / צילום: Shutterstock

ההנחות יגדלו? רשות החשמל מרחיבה את רפורמת האספקה

עד עתה, רק מתקנים סולאריים ומתקני אגירה יכלו לספק חשמל מוזל לספקים, אותם הם גלגלו ללקוחות ● כעת, גם תחנות כוח קונבנציונליות יוכלו להשתתף באספקה ● אם התחנות הקונבנציונליות יציעו הנחות נרחבות מספיק, זה יפתח פתח לספקים להגדיל את ההנחות כדי למשוך לקוחות נוספים

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

חתימה על הסכם ממון / צילום: Shutterstock, Africa Studio

יש לכם דירה מלפני הנישואים? כך תדאגו שהיא תישאר שלכם גם בגירושים

ביהמ"ש העליון קבע כי בעת גירושים ניתן לחלק שווה בשווה בין בני הזוג גם נכס השייך לאחד מהם מלפני הנישואים ● מומחים לדיני משפחה מסבירים כיצד ניתן להגן על נכס שלא רוצים לשתפו, כיצד הסכם ממון המנוסח נכון תורם לזוגיות ומדוע חשוב שלא להשפיל את בן או בת הזוג

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

נתב''ג / צילום: Shutterstock

הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי הסירה את אזהרת הטיסה לישראל: האם חברות התעופה הזרות יחזרו?

ב־24 ביוני הושגה הפסקת אש, אך הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי (EASA) הזהירה שהמצב שברירי ועלול להתלקח מחדש ● תוקף האזהרה פקע, ולאחר דיונים הוחלט שלא לפרסם אזהרה חדשה במקומה ● זו עשויה להיות בשורה חיובית שתקרב את חזרתן של חברות תעופה זרות לישראל

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

הספקולציות חוגגות כאילו אנחנו ב-2021: שובן של מניות המם וה־YOLO

הראלי הנוכחי בוול סטריט הציף מגמה שמזכירה נשכחות: מניות של חברות לא רווחיות הניבו מתחילת אפריל ביצועים עדיפים גם ביחס למניות רווחיות ואיכותיות ולמדדים מרכזיים ● בין אלה בולטות חברות מכירת והשכרת רכב ● מה מוביל לכך ואיך הטרנד צפוי להסתיים הפעם

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"הממשלה תצטרך למצוא מקורות": נגיד בנק ישראל מזהיר שעשויה להגיע העלאת מסים

בראיון עם פרופ' אמיר ירון, הוא מבקר את המעבר לשיטת החישוב החדשה של הלמ"ס, וכן מתייחס לאפשרות של העלאת מסים, בשל צורכי הביטחון שגדלו, בעקבות המלחמה: "יש פערים מאוד גדולים בין דרישות משרד הביטחון, מול מה שמשרד האוצר מדבר עליו"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח