גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מציג: המדריך לתכנון חופשת הסקי המושלמת

שם הרי האלפים, הושט כיסך וגע בם: חבילת נופש או חופשה בהתאמה אישית? מערב אירופה או מזרח אירופה? עם או בלי הילדים? ■ "גלובס" עונה על כל השאלות

אם חשבתם ששפעת היא המגפה הגדולה של החורף, כדאי שתחשבו שנית: על-פי הנתונים האחרונים של סוכני הנסיעות וסוכנויות התיירות, עשרות אלפי ישראלים כבר נדבקו בחיידק הקטלני (והיקר) ביותר באזור: חיידק הסקי.

ההערכות הן כי השנה יצאו לחופשות סקי בין 35,000 ל-40,000 ישראלים - גידול של לפחות 15% ביחס לחורף שעבר.

"בעבר ראינו בעיקר צעירים בשנות ה-30 לחייהם ממעמד סוציו-אקונומי גבוה יוצאים לחופשות סקי - אבל היום זה הפך, כמו באירופה, יותר ויותר לעניין משפחתי, כשניתן לזהות גם משפחות ממעמד בינוני שמרשות לעצמן את הפינוק", אומרת מנהלת השיווק של קבוצת אשת טורס, גלית זכאי.

לדבריה, ההתעניינות הגוברת יצרה התפתחות של יעדי סקי מוזלים וקרובים יותר, בעיקר במזרח אירופה.

מועדון או חופשה עצמאית? החבילות בדרך-כלל כדאיות

שאלת השאלות היתה ונותרה אופי החופשה: האם להשתלט על חדר באחד הקלאבים הגדולים הממוקמים אי-שם על הפסגה, כשאתם מוותרים על הפרטיות לטובת המועדון הרועש אך נהנים מאירוח בסטנדרט מרשים שבו דואגים המארחים לכל - או שדווקא עדיף ליהנות מחוויה אותנטית של חופשה עצמאית בדירת נופש קטנה בשיטת "עשה זאת בעצמך"? הדעות בקרב סוכני הנסיעות, שלא במפתיע, חלוקות.

רשת קלאב מד האירופית נחשבת למובילה בתחום מועדוני הסקי ומפעילה לא פחות מ-23 אתרי סקי בעיירות ובאתרי הסקי הגדולים בעולם. המועדונים פועלים בפורמט של "הכול כלול". חלקם מועדונים מיועדים למשפחות (ראו בהמשך), ואחרים לקהל מבוגר שלא מעוניין בזאטוטים חמושים בכובעי צמר וכדורי שלג שרצים לו בין הרגליים.

בכל מקרה, הדילים של קלאב מד כוללים לרוב גם את ההעברות - ההסעה משדה-התעופה לאתרי הסקי שלרוב ממוקמים במרחק לא קטן מהשדה, כאשר סבין סיטרוק, מנהלת השיווק של קלאב מד, טוענת כי הזמנת חופשה מלאה באמצעות החברה ואתר האינטרנט שלה בישראל (www.clubmed.co.il) חוסכת 20% עד 25% מהעלות לנוסע הישראלי.

בדיקת "גלובס", עם זאת, מעלה כי בזמן שאכן הזמנת החופשה במלואה באמצעות קלאב מד כדאית למתכננים לנפוש במועדונים - הרי שישנן עדיין אפשרויות זולות יותר בדמות חבילות סקי מלאות למלונות קטנים יותר באתרי הסקי, אשר מציעים דילים טובים וחסכוניים יותר לאתרים, אך דורשים מהתייר עצמאות גבוהה יותר והתמודדות עם ספקים רבים יותר.

"חבילות הסקי אכן מספקות את יחס העלות/תועלת הטוב ביותר עבור חובבי הסקי, ולכן הן האופציה המומלצת והפופולרית בקרב חובבי הסקי הישראלים", אומרים ב-SkiDeal. "המחירים שלהן זולים משמעותית מהקלאבים, והמחיר דומה מאוד ולעיתים אף נמוך יותר מחבילת ה'עשה זאת בעצמך'.

"מדובר באופציה עדיפה על שיטת ההרכבה העצמית מסיבה נוספת - כאשר אדם מזמין חבילת סקי בלי מידע מוקדם, עלולות לצוץ תקלות רבות שעלולות לעלות לו הרבה כסף - התקלות נובעות מחוסר היכרות עם אתר הסקי, עם המלון, עם איכות הציוד וכיוצ"ב".

עוד טוענים שם כי לעיתים קרובות חבילות הסקי זולות יותר בגלל כוח הקנייה הגדול של החברות שמספקות את החבילות.

מתוך עשרות אלפי הנוסעים שיצאו השנה לחופשת סקי באירופה הקרירה, על-פי ההערכות כ-30% יצאו לקלאבים הידועים על האתרים, 60% ירכשו חבילות סקי "מוכנות" המשלבות ספקים שונים, ואילו 10% נוספים יבצעו רכישה עצמאית של החופשה באמצעים שונים, או לחילופין ייצאו לסקי בשילוב עם חופשה עירונית ביעדים שונים או ישלבו את הביקור באלפים עם נסיעה עסקית.

לסיכום, ההמלצה הברורה היא לעשות שימוש בשירותי הקלאבים בעיקר כשמדובר בחופשה ראשונה: המעטפת של הדרכה צמודה, ארוחות מוסדרות ומיקום מובטח על המדרונות ממש, לצד כתובת זמינה אחת לכל בעיה או שאלה - מבטיחים חוויה טובה ונעימה בחופשה הראשונה, ועל כן מומלצת בחום.

המעוניינים בכל זאת לחסוך יכולים לצאת גם למועדונים פופולריים פחות מאלה של רשת קלאב מד, ובהם המועדונים של ואל-תור או MMV, המשווקים גם הם על-ידי סוכני הנסיעות בישראל.

באשר לגולשים ותיקים - מדובר בעיקר בבחירה שמקורה בטעם אישי ובהשוואת מחירים באשר למועד הספציפי ולאתר הספציפי הנבחר.

לאן לנסוע? מעדיפים את מערב אירופה

חופשת סקי, בעיקר בפעם הראשונה, היא די מורכבת לתכנון: היצע האתרים אדיר, וההבדלים ביניהם גדולים, הן ברמות המחיר והן בשירות שמקבלים הגולשים.

חופשה ראשונה, לרוב, כדאי לעשות באתרי סקי מבוססים וגדולים, בהם השירות ותנאי השטח טובים - בעיקר כדי לדאוג למעטפת תנאים חיובית בימים הראשונים שבהם מתרגלים לחוויית הסקי, התרגלות שעשויה להיות כואבת ומייאשת לפרקים כשהישבן פוגש במדרון לא אחת, לעיתים יותר מהרגליים.

* מזרח או מערב אירופה:

"כ-90% מהנופשים הישראלים נוסעים למערב אירופה וכ-10% נוסעים למזרח היבשת, בעיקר צ'כיה ובולגריה", אומר מנכ"ל SkiDeal, רונן כ"ץ, המנהל כיום את חברת התיירות היחידה בישראל המתעסקת בשוק חופשות הסקי בלבד.

"עם זאת", מסביר כ"ץ, "היתרון העצום נובע גם מכך שמספר אתרי הסקי במערב אירופה גדול הרבה יותר ממספר אתרי הסקי במזרח אירופה".

לדבריו, סביר להניח כי החלוקה בין האזורים תישמר, והגולשים הישראלים ימשיכו להעדיף להשקיע סכום גבוה במעט וליהנות מרמת השירות של אתרי הפאר במערב אירופה.

עם זאת, קשה להתעלם מהבדלי המחיר: כך למשל על-פי SkiDeal, חופשת "הכל כלול" בת כשבוע באתר Spindleruv הצ'כי תעלה כ-4,000 שקל לאדם - בעוד חופשות באתרים במערב היבשת עולות לפחות כ-5,200 שקל ומגיעות ל-10,000 שקל לאדם ואף יותר.

* מזג-האוויר:

מזג-האוויר משפיע כמובן גם על תנאי הגלישה. עונת הסקי נפתחת בחודש דצמבר ומסתיימת באפריל, כאשר פברואר ומארס נחשבים לאטרקטיביים ביותר מבחינת מצב השלג ומזג-האוויר, אך גם המבוקשים ביותר.

בהתאם, חופשות בחנוכה (דצמבר) או פסח (אפריל) ממוקמות בקצוות של עונת הסקי, ועל כן חופשה באתרים "נמוכים" מדי עשויה להיות מסוכנת, שכן תנאי השלג עשויים להיות לא מספקים.

* דילים באינטרנט:

אחת היוזמות המעניינות בתחום לאחרונה הגיעה מכיוונם של מספר יזמים צעירים חובבי סקי שהקימו את אתר "סקי-ביד" (www.skibid.co.il), הכולל פרופילים של כל אתרי הסקי הגדולים, טיפים, עדכונים, דירוגים, סקירות של כתבות בתחום הסקי מחו"ל, עדכונים על דילים מיוחדים, גלריות של הגולשים, מידע על אירועים מיוחדים, חדשות בתחום הסקי ואפילו מדריך מיוחד לאופנת הסקי והחידושים בתחום.

האתר היעיל במיוחד מתעדכן באופן תדיר, ולעיתים מוצעים בו גם דילים מיוחדים לקבוצות מיוחדות, כמו טיסות מרוכזות לסטודנטים או למשפחות - והכול בעברית ובממשק נוח ומעוצב היטב.

סקי עם ילדים: מציעים גם הדרכה בעברית

מועדוני הילדים המוצעים ביותר ויותר אתרים ומלונות באירופה ברשתות השונות מאפשרים שילוב נדיר של חופשה משפחתית בה כל אחד מוצא את הזמן והמקום הפרטי שלו.

גולשים ותיקים ממליצים לרוב על נוסחת "חצאי הימים", לפיה עד ארוחת הצהריים נמצא כל אחד מבני המשפחה בקבוצה התואמת את רמת הגלישה שלו ואת בני גילו במסגרת בתי-הספר לסקי וההדרכה - ואילו בשעות אחר-הצהריים גולשת המשפחה יחד בין המסלולים השונים.

בקלאב מד, למשל, מציעים למשפחות שירות שמרטפייה, שיעורי סקי וסנובורד לילדים ועוד.

שיעורי הסקי של הילדים, אגב, מהווים ללא ספק את אחד המראות המדהימים של החופשה, ומומלץ בחום להשקיף על שורות הזאטוטים האירופיים בני ה-4 הגולשים להם עם מגלשים מיניאטורים ומחממי אוזניים פצפונים בשורה מסודרת אחרי המדריך, כשהם אוחזים במוט מיוחד שנועד לוודא את הישארותם בשורה אחידה.

לצד המועדונים, מציעים עוד ועוד אתרים ומלונות פתרונות לילדים ובעיקר למשפחות הישראליות.

כך למשל אתר שפינדלרוב מלין בצ'כיה, הנחשב לאתר המוביל במדינה, מציע בית-ספר מיוחד לסקי, בו מועסקים בתקופת החגים (חנוכה, פורים ופסח) מדריכים ישראליים המדריכים קבוצות ילדים בעברית.

בנוסף מציע האתר, הממוקם בלב שמורת טבע, גם אטרקציות משפחתיות נוספות לשעות שאחרי הגלישה.

9 טיפים לפני שמזמינים חופשת סקי

1. התאמת האתר לצרכים: האם האתר המיועד מתאים לרמת הגלישה שלכם ולהרכב הנופשים (משפחה/זוג צעיר וכו')?

2. לא רק סקי: האם קיימים תנאי "אפרה-סקי" טובים באתר המיועד (מועדוני לילה, מסעדות, ברים, בתי-קולנוע וכו')? הדבר חיוני בעיקר לנופשים צעירים. אוסטריה, איטליה וצרפת נחשבות למובילות בתחום.

3. מיקום המלון: האם המלון המיועד ממוקם על מסלולי הסקי, וניתן לצאת מחדר הציוד ישירות למעליות?

4. ההדרכה כלולה? ודאו כי סקי פס והדרכה (סקי-סקול) כלולים במחיר החופשה.

5. מי משלם על ההעברות? ודאו כי ההעברות כלולות במחיר החבילה (השכרת רכב בתוספת גגון לציוד סקי ושרשראות שלג עלולות לייקר משמעותית את מחיר החופשה וגם להיות מיותרות, שכן האוטו "שוכב" במשך שבוע ללא תזוזה).

6. ציוד סקי: בדקו אם ציוד סקי כלול במחיר החופשה או שיש צורך להשכיר ציוד.

7. ביטוח: חשוב במיוחד - ודאו כי ביטוח ספורט-חורף כלול בפוליסת הביטוח לנסיעה.

8. שלג: האם תנאי השלג באתר טובים בעת הנסיעה? האם האתר גבוה מספיק ומאפשר גלישה גם בתחילת העונה, סביב חנוכה, ובסופה, סביב חג הפסח?

9. עברית: האם מוצעת הדרכה בעברית בתקופת החגים לטובת ילדים מישראל?

עוד כתבות

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%