גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגן נשיא נילסן: אם היינו זוכים - היתה מדידת אינטרנט בישראל

איציק פישר, סגן נשיא נילסן העולמית, שוב בארץ במטרה לפגוש עשרות סטארט-אפים ולבדוק על מי נילסן הולכת לשים את המיליון

"הופתעתי מאוד שלא זכינו במכרז למדידת הרייטינג באינטרנט. הפסדנו לגמיוז רק בשל פערים במחיר, ואני בטוח שאם היינו זוכים כבר היתה מדידת רייטינג באינטרנט בישראל", כך מצהיר הישראלי איציק פישר, סגן נשיא חברת המחקר העולמית נילסן והאיש השלישי בחשיבותו בחברה, בראיון בלעדי ל"גלובס". "הפתיע אותי שבישראל החליטו ללכת על חברה מפולין ולא על נילסן, שזכתה במכרז במדינות כגון אוסטרליה, צרפת ואנגליה. אני מאחל להם בהצלחה, אבל גם מקווה שיבואו אלינו בחזרה".

- אז למה אתם לא מודדים אינטרנט בישראל באופן עצמאי, כפי שקומסקור עושה?

"אנחנו לא רוצים לעשות חצי עבודה. לנילסן יש אופרציה בישראל (החברה מודדת את שוק מוצרי הצריכה, נ"פ), אבל לא מדובר בשוק ענק. אנחנו פועלים בישראל מתוך ציונות, ואני הסיבה היחידה שבגללה נילסן התחרתה במכרז האינטרנט בישראל".

נילסן היא חברת מחקר עולמית, המודדת רייטינג במדיומים השונים: טלוויזיה, אינטרנט וסלולר, לצד נתונים לגבי היקפי הצריכה בעולם האוף-ליין. זאת במטרה לספק מידע מקיף לגבי הקשר בין "צפייה" ל"רכישה". "החיבור בין מה שאנשים רואים לבין מה שהם רוכשים בפועל מאפשר לנו להציע למפרסמים פתרון ייחודי, המודד את האפקטיביות של הפרסומות ומסייע להם לחדד מסרים שיווקיים", הוא אומר.

בעוד שבישראל מחכים למדידת האינטרנט, פישר מספר כי בארה"ב החלה נילסן למדוד צפייה משולבת בטלוויזיה ובאינטרנט. "זה שאין מדידה משולבת בישראל זה פיקשוש אטומי", הוא אומר. "אי אפשר לדעת מה עובד ומה לא עובד כאשר מודדים כל פלטפורמה בנפרד".

למרות שהשווי של נילסן מוערך בכ-15 מיליארד דולר, והיא נחשבת ככלי המוביל במדידת הטלוויזיה בארה"ב, בכל הנוגע לתחום האינטרנט, לנילסן יש עוד לאן לשאוף. רק בשבוע האחרון הודתה החברה כי היא סיפקה נתוני רייטינג שגויים ב-3 החודשים האחרונים, אשר באו לידי ביטוי בנתונים נמוכים בהרבה בכל הנוגע לזמן השהייה באתרי אינטרנט, ובפרט ברשתות חברתיות. לדבריה, השגיאה נבעה מתקלה במערכות המדידה, והיא תתוקן עד סוף השנה.

מתחרה בקומסקור

בתחום האינטרנט נילסן מתחרה בארה"ב בחברת המחקר קומסקור, שהדו"חות שלה מצוטטים בתכיפות בבלוגוספירה. אולם, פישר טוען כי "אנחנו יותר מדויקים מקומסקור. השיטה שלנו שונה: קומסקור מגייסת אנשים לפאנלים שלה באופן וירטואלי, כלומר אנשים נרשמים און-ליין או שעוקבים אחרי ה'קוקיז' שלהם. אנחנו, לעומת זאת, מודדים בהסכמה ומשלמים לאנשים שישתתפו בפאנל. זה מייצר לנו אומנם פאנל יותר קטן אבל הרבה יותר איכותי".

לדברי פישר, "אנחנו המטבע העיקרי בכ-20 מדינות, שעליו הסכימו רשתות הפרסום ויצרני התוכן להתבסס בקבלת ההחלטות שלהם. למעשה, אנחנו מעין שוויץ של עולם המדיה - גוף אובייקטיבי שנמצא בין המפרסמים לבין יצרני התוכן". לדבריו, בכל הנוגע לטלוויזיה, נילסן היא כלי משפיע. "זה ידוע שאם אתה לוקח חלק במדידה של נילסן יש לך יכולת אמיתית להשפיע אלו תוכניות יצליחו ואלו לא".

את הגושפנקא לאיכות המדידה של נילסן קיבלה החברה גם מפייסבוק, המדיה הרותחת ביותר בשנה האחרונה. שתי החברות עובדות בשיתוף פעולה במטרה לייצר כלים ייחודיים שיאפשרו למדוד כמה ומי נחשפו לפרסומות בפייסבוק, ואף להשוות זאת לאלו שנחשפו לפרסומת בטלוויזיה. "אנחנו חברת המחקר שמספקת אמינות של צד שלישי לנתונים של פייסבוק", הוא מסביר.

נילסן רוצה להשקיע בישראל

פישר הוא יזם סדרתי ואחד מהישראלים הבולטים בתעשיית התקשורת העולמית של ימי הבועה. בעברו הקים פישר את חברת RSL קומויוניקיישן (יחד עם המיליארדר רון לאודר), שגייסה כ-1.7 מיליארד דולר, ביצעה כ-30 מיזוגים ורכישות אך נסגרה ברוח התקופה ההיא. לאורך השנים השקיע פישר בחברות סטארט-אפ שונות, בהן גם טרנדום הישראלית (לימים באזז מטריקס).

נילסן, שזיהתה את הפוטנציאל של טרנדום, שפעלה בתחום מדידת הבאזז ברשת, נכנסה להשקעה של 3 מיליון דולר בחברה, וב-2007 השתלטה על החברה הישראלית, ורכשה אותה על-פי שווי של 100 מיליון דולר.

"נפגשתי ב-2007 עם מנכ"ל נילסן, דייב קלהון, ונוצרה בינינו כימיה מיידית", נזכר פישר. "הוא הודיע לי שהוא רוצה לרכוש את החברה בתנאי שאגיע לנילסן. אני יזם באופי שלי ולכן היה לי קשה עם המחשבה של להיות שכיר, אבל הצטרפתי לבסוף לחברה, וב-2008 הקמתי עבורה את כל עסקי האון-ליין שלה".

בשנה שלאחר מכן ניהל פישר את כל הנכסים הדיגיטליים של החברה, ומ-2010 הוא זה שאחראי על כל המיזוגים והרכישות של נילסן ועל הפיתוח העסקי של החברה.

זוהי גם הסיבה שבגינה הוא מגיע השבוע לישראל. פישר יהיה אורח של היזם והמשקיע ניר טרלובסקי (ראו מסגרת), חבר טוב ושותף עסקי, ומי שמנהל את גוף ההשקעות thetime, המתמחה בהשקעות בתחום הטלקום, האינטרנט, המדיה והבידור. thetime היא בבעלות משותפת של טרלובסקי (30%) והפרסומאי אילן שילוח (50%), לאחר שהשניים רכשו ב-2009 את חממת Lab-One תמורת 3 מיליון דולר.

טרלובסקי יפגיש את פישר עם כ-15 סטארט-אפים ישראלים, במטרה שאלו יובילו גם להשקעה מצדה של נילסן. "ניר הוא שותף שלי מזה הרבה מאוד שנים. הקמנו ביחד חברה וביצענו הרבה מאוד השקעות מוצלחות. אני סומך עליו מאוד, וכאשר הוא הקים את thetime ביקשתי ממנו שיפתח עין על סטארט-אפים שיכולים לעניין את נילסן", הוא חושף. "כבר נפגשנו עם כמה סטארט-אפים ישראלים ויש אף השקעה שנמצאת על הפרק, אבל התפקיד החדש שלי מאפשר לנו לעשות את זה בצורה מסודרת".

- אילו חברות יכולות לעניין את נילסן?

"חברות שמציעות פתרונות פרסום, לדוגמה, חברות שיודעות להפיק תובנות חכמות מהמדיה החברתית, וחברות שפועלות בתחום המובייל", הוא אומר. "בגלל שנילסן פעילה בכל כך הרבה תחומים, אנחנו לא יכולים להיות חדשניים באותה רמה של עולם היזמות החיצוני, ולכן השקעות כאלו מעניינות אותנו. נילסן הרבה יותר פעילה ואגרסיבית ברכישות חברות קטנות ובינוניות בזמן האחרון".

פישר גם חושף ל"גלובס" שהוא נפגש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, והגיש בקשה להקמת חממה לסטארט-אפים, במשותף עם ממשלת ישראל, במטרה לפתח מוצרים משותפים.

- אז נילסן יוצאת למסע שופינג בישראל?

"לרוב, המודל שלנו הוא לאו דווקא לקנות את החברה, כי אז היזמים ממשיכים לסטארט-אפ הבא שלהם. אנחנו מעדיפים לקנות עמדת מיעוט, לצד שליטה בנושאים שחשובים לנו ויכולת להשתתף בסיבובי השקעה נוספים, ולקנות רק אם החברה גדלה מאוד. אנחנו מחפשים לגדול עם החברה ולאפשר ליזמים לעשות יותר כסף אם יצליחו".

"אני מאמין גדול בחברות הישראליות, והניסיון שלי הוכיח ששותפים אסטרטגיים זה מצרך חשוב לסטארט-אפים מישראל. לנילסן יש לקוחות רבים וגדולים, ונשמח להציע להם מוצר נוסף שישתלב היטב עם המוצרים שלנו. עבור הסטארט-אפים, זו דרך קלה יותר להשיג לקוחות מאשר ללכת ולדפוק על דלתות ולהגיד שהם מישראל".

- באיזה סוג של חברות סטארט-אפ ישראליות נילסן מעוניינת להשקיע?

ניר טרלובסקי היה שותף של פישר ב-RSL קומיוניקיישן וביחד השקיעו בחברות רבות (בהן אדסמרקט). במשבר של תחילת שנות 2000, טרלובסקי רשם מספר הצלחות, כאשר השקיע בחברות תקשורת שנקלעו למצוקה. כיום הוא מנכ"ל חברת ההשקעות thetime, שבפרוטפוליו של יש 17 חברות ישראליות, בהן קוריגון, המפתחת טכנולוגיה לחיפוש ויזואלי ברשת, ו-Beamr, שפיתחה שירות לשיתוף וידיאו במובייל.

"החזון של חברת ההשקעות שלנו הוא להקים בישראל חברות גלובליות - כאלו שיושבות בישראל אבל הלקוחות שלהן נמצאים בחו"ל", הוא מסביר ל"גלובס".

"אנחנו משקיעים לא רק בשלב הסיד (השקעה ראשונית וקטנה יחסית, נ"פ), אלא גם בשלבים מאוחרים יותר, כאשר ההשקעה שלנו מתחילה בכ-2 מיליון שקל (כ-550 אלף דולר, נ"פ) ויכולה להגיע גם ל-2.5 מיליון דולר. ההתמקדות שלנו היא בחברות שברור מה המודל העסקי שלהן - הן יודעות כיצד למנף את האינטרנט על מנת לשווק את המוצר הדיגיטלי שלהן, ולהגיע עם סכום השקעה כזה גם לרווחיות".

טרלובסקי מציין כי פישר לא ייחשף רק לחברות פרוטפוליו של thetime, אלא גם לחברות נוספות, ומזמין את הסטארט-אפים הישראליים להגיש בקשה באתר החברה. "אנחנו רוצים להקים חברות בוגרות בינוניות, שמוכרות בעשרות מיליוני דולרים. אנחנו לא מתכננים להקים חברות ענק".

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים