גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל מלאנוקס: "נמכור במיליארדים ונהיה שחקן משמעותי"

איל וולדמן ומנכ"ל וולטייר, רוני קנת, הסבירו היום במסיבת עיתונאים מה הוביל אותם לשלב ידיים, ומה צפוי למלאנוקס החדשה ■ וולדמן: "אין כוונה לבצע פיטורים משמעותיים"

הרבה סימפטיה הדדית נראתה על הבמה במסיבת העיתונאים שכינסה היום (ג') מלאנוקס לכבוד עסקת הרכישה של וולטייר עליה הכריזה אמש. איל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס, ישב ליד רוני קנת, מנכ"ל וולטייר, והשניים נראו כמו שני ידידים ותיקים, שהגורל הפגיש ביניהם בנקודת זמן היסטורית.

עם זאת, מאחורי הקלעים הסיפור הוא מורכב יותר, גם מבחינת היחסים בין צמד המנכ"לים הדומיננטיים, וגם מבחינת החברות שהם מובילים. אם כי בשורה התחתונה התוצאה דווקא דומה: שתי החברות היו צריכות להתמזג.

עבור וולדמן, שכבר כמה שנים מדבר על בניית חברה גדולה, ברור כי הצעד מתבקש. "הייתה ציפייה הרבה זמן שזה יקרה", הוא אמר במסיבת העיתונאים. "אני חושב שמלאנוקס החדשה יכולה להיות שחקנית משמעותית בשוק הקישוריות החדש למרכזי הנתונים, ויכולה להיות חברה של מיליארדי דולרים. לא חסר לנו כלום כדי לגדול לסדר גודל כזה".

מלאנוקס הודיעה אתמול כי תשלם כ-218 מיליון דולר על רכישת וולטייר - שאף היא חברה ישראלית - או 176 מיליון דולר בניכוי המזומן בקופת הנרכשת. הרכישה היא קודם כל איחוד בין שתי החברות המובילות בתחום האינפיניבנד - פרוטוקול התקשורת המהירה שמאפשר חיבור מהיר בין מחשבים ושרתים ארגוניים עד למהירות של 80Gb לשניה. תחום זה רלוונטי בעיקר בעולם המחשוב החדש שמספק תוכנה ושירותים מחוות שרתים מרוחקות. להערכת החברות, לאחר המיזוג יעמוד נתח השוק המשותף על 85% משוק זה.

הפתרונות שפיתחו שתי החברות השלימו במשך השנים אחד את השני, ומיזוג ביניהן עמד בעבר על הפרק אך לא יצא לפועל. אז מה קרה הפעם? "אתה מגיע לנקודה שיותר מדי אנשים אומרים לך שזה מה שצריך להיות", השיב על כך קנת, שיעבור לתפקיד דירקטור בחברה המורחבת. "אני חושב שזה גם מה שקרה לשנינו, יותר מדי אנשים אמרו לנו שזה צריך לקרות".

העסקה אמורה לספק למלאנוקס המורחבת מוצרים מקצה לקצה בתחום התקשורת הארגונית המהירה, החל משבבים, דרך כרטיסים, מתגים שונים, ותוכנה, בה מספקת וולטייר פתרונות מוצלחים יחסית לקישור מהיר במרכזי הנתונים הארגוניים.

השינוי יכלול גם פיטורים

מלאנוקס ו-וולטייר מכירות היטב זו את זו עוד מתחילת העשור. מלאנוקס קמה ב-1999 עם התמקדות בפיתוח וייצור שבבים וכרטיסים לתקשורת בתחום האינפיניבנד, ואילו וולטייר, שהחלה לפעול בתחום האבטחה, עברה ב-2000 שינוי אסטרטגי והתמקדה בציוד תקשורת לשוק האינפיניבנד.

הקשר בין החברות לא הגיע רק בגלל השוק המשותף. מלאנוקס הייתה ספקית השבבים היחידה של וולטייר, שבנתה סביב פתרונותיה את מתגי התקשורת שלה, כך שלמעשה וולטייר הייתה תלויה לאורך השנים במלאנוקס.

לפני כשנתיים נכנסה מלאנוקס לשוק של וולטייר, כאשר החלה לספק מוצרי מיתוג, שהתחרו בנישות מסוימות מול וולטייר. אמנם הפתרונות של וולטייר נחשבים לאיכותיים יותר, אך היחסים בין החברות הפכו למתוחים בעקבות כך.

כיום מעסיקות שתי החברות כ-700 עובדים בסך הכול. לדברי וולדמן, השידוך ביניהן ישנה את המבנה הארגוני, ומן הסתם יכלול גם פיטורים. "אין כוונה לבצע פיטורים משמעותיים", אומר וולדמן, "אנחנו רוצים לשמר את רוב העובדים של החברות". עם זאת, השורה התחתונה מאוד ברורה: "אנחנו מתכוונים לבנות חברה יעילה, ויש צוות חשיבה למיזוג שימליץ מה לעשות מבחינה ארגונית".

במלאנוקס, מדגיש וולדמן, יעשו מה שנדרש בכדי שהעסקה תתרום לרווח בניכוי הוצאות חד פעמיות (Non-Gaap) של 2-5 סנט למניה ב-2011, זאת מעבר לצפי הממוצע של האנליסטים בוול סטריט לרווח נקי של 1.03 דולר למניה. המיזוג יפגע בטווח הקצר בהכנסות - מכיוון שוולטייר תפסיק להיות לקוחה (מה שיגרום לירידה של כ-10 מיליון דולר לשנה) - אולם הרווחיות של מוצרי וולטייר תשתפר באופן מהותי.

"אורקל לא תגדיל החזקות"

במלאנוקס בחרו לבצע את העסקה במזומן, וכך לנצל חלק גדול מקופת המזומנים של החברה שמסתכמת ב-240 מיליון דולר. לדעתו של וולדמן, בצירוף ל-45 מיליון הדולר שיש בקופתה של וולטייר, סכום זה יספיק למינוף הפעילות המשותפת. "אנחנו מאמינים שנהיה עם קרוב ל-80 מיליון דולר בסוף תהליך המיזוג, וזה מבחינתי גם מה שנרגיש נוח איתו. אני חושב גם שזה מה שהמשקיעים שלנו היו רוצים שנעשה עם הכסף", הוא אומר.

וולדמן כבר עמד להשתמש בעבר יותר מפעם אחת בכסף, כשעל הפרק עמדו אז חברות ישראליות אחרות. בתקופה האחרונה היוותה מלאנוקס מוקד עניין גם מהצד השני, כלומר כנרכשת פוטנציאלית. אורקל, כך דיווחה מלאנוקס לפני מספר שבועות, רכשה 10.2% מהחברה במסגרת המסחר בשוק ההון. וולדמן הדגיש פעם נוספת כי אין בכוונת אורקל להגדיל את החזקותיה במלאנוקס, ואף אמר כי שמע את הדברים אישית מלארי אליסון, מנכ"ל ומייסד אורקל.

קרנות ההון סיכון סוף סוף הצדיקו את ההשקעה

ביולי 2007 נכנסה וולטייר לנאסד"ק. החברה, שביקשה להנפיק לפי שווי של 265 מיליון דולר, הפחיתה את הערך המבוקש של מניותיה ל-205 מיליון דולר, ולבסוף יצאה לדרך לפי שווי של 184 מיליון דולר אחרי הכסף, נמוך משמעותית מכפי שביקשה במקור.

אבל כאן רק התחילה דרך החתחתים שעברו וולטייר והמשקיעים בה במורדות הנאסד"ק. כמעט בין לילה, בעקבות ההנפקה הקשה ועם רוח גבית של המשבר הכלכלי שכבר היה באופק, צנח שווי החברה לסביבות ה-100 מיליון דולר, ומשם המשיך לשווי של סביב ה-50 מיליון דולר בתחילת 2009, פחות מהסכום שהיה לחברה בקופה.

הקשיים הכלכליים, מסתבר, לא הרתיעו חלק גדול מהמשקיעים המקוריים בחברה. קרן פיטנגו, קרן ההון סיכון שהחזיקה את החברה לאורך עשר שנותיה, נשארה עם החזקות של 13.4%, מה שיזכה אותה כעת בהחזר של 30 מיליון דולר, שספק אם העזה לחלום שתקבל. מלבדה, ייהנו, סוף סוף, גם שאר הקרנות מהאפסייד המפתיע: קרן ורטקס, שעל פי נתוני הדו"ח השנתי האחרון של החברה מחזיקה ב-8.6%, תקבל כ-19 מיליון דולר, וקרן פלטינום, שבשליטת שרפ"ק טכנולוגיות, שמחזיקה בכ-3%, תקבל כ-6 מיליון דולר.

מחזיקה נוספת היא קרן ההון סיכון של תמיר פישמן, בעלת מניות ותיקה בחברה, שמחזיקה בסדר גודל של 3%, תקבל כ-6 מיליון דולר כתוצאה מהרכישה, אולם על פי הנתונים של קרן ההון סיכון הציבורית שלה, לא תהנה מרווח הון משמעותי על ההשקעה כולה. המשקיעים שהצטרפו בשנים האחרונות, מאז הפכה החברה לציבורית, כוללים בעיקר משקיעים פיננסיים, הקטנים ביניהם גם ישראלים. אולם, ככל הנראה, המשקיעים הפיננסיים הגדולים, מהסוג שאפשר למצוא במלאנוקס, העדיפו להישאר בחוץ.

11

עוד כתבות

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בכ-13% במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; ארית יורדת בעקבות חקירת רשות ני"ע

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.5%, ת"א 90 יורד בכ-0.2% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף