גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל מלאנוקס: "נמכור במיליארדים ונהיה שחקן משמעותי"

איל וולדמן ומנכ"ל וולטייר, רוני קנת, הסבירו היום במסיבת עיתונאים מה הוביל אותם לשלב ידיים, ומה צפוי למלאנוקס החדשה ■ וולדמן: "אין כוונה לבצע פיטורים משמעותיים"

הרבה סימפטיה הדדית נראתה על הבמה במסיבת העיתונאים שכינסה היום (ג') מלאנוקס לכבוד עסקת הרכישה של וולטייר עליה הכריזה אמש. איל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס, ישב ליד רוני קנת, מנכ"ל וולטייר, והשניים נראו כמו שני ידידים ותיקים, שהגורל הפגיש ביניהם בנקודת זמן היסטורית.

עם זאת, מאחורי הקלעים הסיפור הוא מורכב יותר, גם מבחינת היחסים בין צמד המנכ"לים הדומיננטיים, וגם מבחינת החברות שהם מובילים. אם כי בשורה התחתונה התוצאה דווקא דומה: שתי החברות היו צריכות להתמזג.

עבור וולדמן, שכבר כמה שנים מדבר על בניית חברה גדולה, ברור כי הצעד מתבקש. "הייתה ציפייה הרבה זמן שזה יקרה", הוא אמר במסיבת העיתונאים. "אני חושב שמלאנוקס החדשה יכולה להיות שחקנית משמעותית בשוק הקישוריות החדש למרכזי הנתונים, ויכולה להיות חברה של מיליארדי דולרים. לא חסר לנו כלום כדי לגדול לסדר גודל כזה".

מלאנוקס הודיעה אתמול כי תשלם כ-218 מיליון דולר על רכישת וולטייר - שאף היא חברה ישראלית - או 176 מיליון דולר בניכוי המזומן בקופת הנרכשת. הרכישה היא קודם כל איחוד בין שתי החברות המובילות בתחום האינפיניבנד - פרוטוקול התקשורת המהירה שמאפשר חיבור מהיר בין מחשבים ושרתים ארגוניים עד למהירות של 80Gb לשניה. תחום זה רלוונטי בעיקר בעולם המחשוב החדש שמספק תוכנה ושירותים מחוות שרתים מרוחקות. להערכת החברות, לאחר המיזוג יעמוד נתח השוק המשותף על 85% משוק זה.

הפתרונות שפיתחו שתי החברות השלימו במשך השנים אחד את השני, ומיזוג ביניהן עמד בעבר על הפרק אך לא יצא לפועל. אז מה קרה הפעם? "אתה מגיע לנקודה שיותר מדי אנשים אומרים לך שזה מה שצריך להיות", השיב על כך קנת, שיעבור לתפקיד דירקטור בחברה המורחבת. "אני חושב שזה גם מה שקרה לשנינו, יותר מדי אנשים אמרו לנו שזה צריך לקרות".

העסקה אמורה לספק למלאנוקס המורחבת מוצרים מקצה לקצה בתחום התקשורת הארגונית המהירה, החל משבבים, דרך כרטיסים, מתגים שונים, ותוכנה, בה מספקת וולטייר פתרונות מוצלחים יחסית לקישור מהיר במרכזי הנתונים הארגוניים.

השינוי יכלול גם פיטורים

מלאנוקס ו-וולטייר מכירות היטב זו את זו עוד מתחילת העשור. מלאנוקס קמה ב-1999 עם התמקדות בפיתוח וייצור שבבים וכרטיסים לתקשורת בתחום האינפיניבנד, ואילו וולטייר, שהחלה לפעול בתחום האבטחה, עברה ב-2000 שינוי אסטרטגי והתמקדה בציוד תקשורת לשוק האינפיניבנד.

הקשר בין החברות לא הגיע רק בגלל השוק המשותף. מלאנוקס הייתה ספקית השבבים היחידה של וולטייר, שבנתה סביב פתרונותיה את מתגי התקשורת שלה, כך שלמעשה וולטייר הייתה תלויה לאורך השנים במלאנוקס.

לפני כשנתיים נכנסה מלאנוקס לשוק של וולטייר, כאשר החלה לספק מוצרי מיתוג, שהתחרו בנישות מסוימות מול וולטייר. אמנם הפתרונות של וולטייר נחשבים לאיכותיים יותר, אך היחסים בין החברות הפכו למתוחים בעקבות כך.

כיום מעסיקות שתי החברות כ-700 עובדים בסך הכול. לדברי וולדמן, השידוך ביניהן ישנה את המבנה הארגוני, ומן הסתם יכלול גם פיטורים. "אין כוונה לבצע פיטורים משמעותיים", אומר וולדמן, "אנחנו רוצים לשמר את רוב העובדים של החברות". עם זאת, השורה התחתונה מאוד ברורה: "אנחנו מתכוונים לבנות חברה יעילה, ויש צוות חשיבה למיזוג שימליץ מה לעשות מבחינה ארגונית".

במלאנוקס, מדגיש וולדמן, יעשו מה שנדרש בכדי שהעסקה תתרום לרווח בניכוי הוצאות חד פעמיות (Non-Gaap) של 2-5 סנט למניה ב-2011, זאת מעבר לצפי הממוצע של האנליסטים בוול סטריט לרווח נקי של 1.03 דולר למניה. המיזוג יפגע בטווח הקצר בהכנסות - מכיוון שוולטייר תפסיק להיות לקוחה (מה שיגרום לירידה של כ-10 מיליון דולר לשנה) - אולם הרווחיות של מוצרי וולטייר תשתפר באופן מהותי.

"אורקל לא תגדיל החזקות"

במלאנוקס בחרו לבצע את העסקה במזומן, וכך לנצל חלק גדול מקופת המזומנים של החברה שמסתכמת ב-240 מיליון דולר. לדעתו של וולדמן, בצירוף ל-45 מיליון הדולר שיש בקופתה של וולטייר, סכום זה יספיק למינוף הפעילות המשותפת. "אנחנו מאמינים שנהיה עם קרוב ל-80 מיליון דולר בסוף תהליך המיזוג, וזה מבחינתי גם מה שנרגיש נוח איתו. אני חושב גם שזה מה שהמשקיעים שלנו היו רוצים שנעשה עם הכסף", הוא אומר.

וולדמן כבר עמד להשתמש בעבר יותר מפעם אחת בכסף, כשעל הפרק עמדו אז חברות ישראליות אחרות. בתקופה האחרונה היוותה מלאנוקס מוקד עניין גם מהצד השני, כלומר כנרכשת פוטנציאלית. אורקל, כך דיווחה מלאנוקס לפני מספר שבועות, רכשה 10.2% מהחברה במסגרת המסחר בשוק ההון. וולדמן הדגיש פעם נוספת כי אין בכוונת אורקל להגדיל את החזקותיה במלאנוקס, ואף אמר כי שמע את הדברים אישית מלארי אליסון, מנכ"ל ומייסד אורקל.

קרנות ההון סיכון סוף סוף הצדיקו את ההשקעה

ביולי 2007 נכנסה וולטייר לנאסד"ק. החברה, שביקשה להנפיק לפי שווי של 265 מיליון דולר, הפחיתה את הערך המבוקש של מניותיה ל-205 מיליון דולר, ולבסוף יצאה לדרך לפי שווי של 184 מיליון דולר אחרי הכסף, נמוך משמעותית מכפי שביקשה במקור.

אבל כאן רק התחילה דרך החתחתים שעברו וולטייר והמשקיעים בה במורדות הנאסד"ק. כמעט בין לילה, בעקבות ההנפקה הקשה ועם רוח גבית של המשבר הכלכלי שכבר היה באופק, צנח שווי החברה לסביבות ה-100 מיליון דולר, ומשם המשיך לשווי של סביב ה-50 מיליון דולר בתחילת 2009, פחות מהסכום שהיה לחברה בקופה.

הקשיים הכלכליים, מסתבר, לא הרתיעו חלק גדול מהמשקיעים המקוריים בחברה. קרן פיטנגו, קרן ההון סיכון שהחזיקה את החברה לאורך עשר שנותיה, נשארה עם החזקות של 13.4%, מה שיזכה אותה כעת בהחזר של 30 מיליון דולר, שספק אם העזה לחלום שתקבל. מלבדה, ייהנו, סוף סוף, גם שאר הקרנות מהאפסייד המפתיע: קרן ורטקס, שעל פי נתוני הדו"ח השנתי האחרון של החברה מחזיקה ב-8.6%, תקבל כ-19 מיליון דולר, וקרן פלטינום, שבשליטת שרפ"ק טכנולוגיות, שמחזיקה בכ-3%, תקבל כ-6 מיליון דולר.

מחזיקה נוספת היא קרן ההון סיכון של תמיר פישמן, בעלת מניות ותיקה בחברה, שמחזיקה בסדר גודל של 3%, תקבל כ-6 מיליון דולר כתוצאה מהרכישה, אולם על פי הנתונים של קרן ההון סיכון הציבורית שלה, לא תהנה מרווח הון משמעותי על ההשקעה כולה. המשקיעים שהצטרפו בשנים האחרונות, מאז הפכה החברה לציבורית, כוללים בעיקר משקיעים פיננסיים, הקטנים ביניהם גם ישראלים. אולם, ככל הנראה, המשקיעים הפיננסיים הגדולים, מהסוג שאפשר למצוא במלאנוקס, העדיפו להישאר בחוץ.

11

עוד כתבות

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"