גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרנקל: "אירופה חולה; ארה"ב רואה בסין סכנה ולא הזדמנות"

גלובס tv (עדכון) - ברודט: "טוב שישראל לא הצטרפה לגוש האירו" ■ פרס: "סין ורוסיה מנסות לקנות את העולם" ■ חולדאי: "הממשלה מסרסת את השלטון המקומי"

ועידת ישראל לעסקים 2010 של "גלובס", שנפתחה אמש באירוע חגיגי ובהכרזה על איש השנה, הנגיד סטנלי פישר, נמשכת היום (א') במלוא המרץ עם שלל נואמים מכובדים ומושבים מרתקים על הנושאים הבוערים ביותר שיעצבו את סדר היום הכלכלי ב-2011. אתר "גלובס" מעביר את המושבים המרכזיים בשידורים חיים לכל אורך היום. הוועידה תימשך גם מחר עם שידורים חיים בגלובס TV.

לצפייה בלו"ז המלא של הוועידה - לחצו כאן!

במליאת הפתיחה היום נושאים דברים נשיא המדינה שמעון פרס, ראש עיריית ת"א רון חולדאי, יו"ר בנק לאומי דוד ברודט, עורך ופרשן בכיר מהעיתון "פייננשל טיימס" מרטין וולף, נגיד בנק ישראל לשעבר ויו"ר JP מורגן אינטרנשיונל פרופ' יעקב פרנקל וכן החוקר פאראג קאנה (לשעבר יועץ מדיניות החוץ לנשיא ארה"ב ברק אובמה).

חולדאי: "טעות חמורה לחשוב שרשות כבאות ראשית תיתן את הפתרון לשירותי הכבאות"

חולדאי מתח ביקורת חריפה על הממשלה וטען כי היא "מסרסת" את השלטון המקומי. "אין אצלנו מדיניות ואין סדר יום אזרחי", אמר חולדאי. "אנחנו מדינה שכל מעייניה נתונים לכאורה לענייני ביטחון ושלום ומאחורי התירוצים האלה מתעלמת ממשלת ישראל מנושאים אחרים והרי בסופו של דבר סדר יום אזרחי הם הסיבה לרצון לשלום וביטחון.

"איכות חיים זה לא רק חופש מאיומים חיצוניים - אנחנו זקוקים לטיפול גם בסוגיות חברתיות ואין יד מכוונת. אנחנו לא רואים טיפול בסוגיית המסתננים, משבר המים, הדאגה לקורת גג במחיר סביר, תחבורה והחינוך הציבורי שנזנח על ידי ההמשלה לטובת קבוצות אינטרסים. אין ספק שרק שינוי עמוק בסדרי העדיפויות יביא שינוי; קל לעשות אותו והוא חשוב מאין כמוהו. יש להבין את החשיבות בשלטון המקומי כפי שנעשה באירופה בעשרות השנים האחרונות, וכל זה כדי שנוכל לעשות עסקים ולחיות בכבוד.

"הממשלה מסרסת באופן שיטתי את השלטון המקומי לשרת את האזרח ואת העסקים. הממשלה אח"כ אומרת שהרשות המקומית מושחתת ולא יעילה. אני אומר לכם שהמציאות שונה: כאשר ניתנת הסמכות, רואים פעילות ערה וחיונית של השלטון המקומי.

"מאותה סיבה אני טוען שיש טעות חמורה לחשוב שרשות כבאות ראשית היא שתיתן את הפתרון לשירותי הכבאות. ובכל זאת, וגם את זאת יש לומר, אנחנו, ראשי הרשויות המקומיות, צריכים להבין שלא יכול להיות שיהיו יותר מ-250 רשויות במדינת ישראל. צריך לדאוג שבמדינת ישראל לא יהיו יותר מ-60 רשויות מקומיות, גם אם זה ייקח 15 שנה. שלטון מקומי לא רוצה לבוא במקומה של הממשלה אבל זהו המפתח בשיפור חיי האזרח והעסקים במדינת ישראל".

פרס: "סין מנסה לקנות את העולם"

מיד לאחר חולדאי עלה לנאום הנשיא שמעון פרס, שדיבר על פני העולם הגלובלי בימינו: "כמעט ואין יותר בעולם מדינה שהיא רק מדינת לאום, כולל גם מדינת ישראל. כל המדינות מושפעות בכל התחומים מהמתרחש במסורת הגלובלית, וגורלנו הוא לא רק היסטורי אלא גם גלובלי. במשך השנים, היו 192 מדינות והעולם דמה לים עם ספינות - עיקר הבעיות היו להימנע מהתנגשות בין הספינות. היום העולם דומה יותר לאוניה אחת גדולה עם 192 תאים - התאים הם לאומיים, הספינה גלובלית וכמעט כל תא על הספינה תלוי בגורל הספינה הגדולה, ומה שנעשה בתאים מאיים על גורל האוניה.

"כאשר יש תאים מסוכנים - ויש כאלה - אז קואליציה רחבה של האחרים תלחץ על התאים המסוכנים להיכנע לצורך הכללי של האוניה. הבעיה היא של האוניה, ולא רק בעיה של נוקשות בין הספינות. לאן שלא נסתכל נראה את ההשפעה העצומה של האוניה על כל תא, גם הישראלי. זה מתחיל בעניין הכלכלי: אין כלכלה לאומית; יכול להיות עוני לאומי, אבל כל מי שרוצה צמיחה לאומית חייב לעבור לכלכלה הגלובלית.

"אין מדינה, כולל ארה"ב, שיכולה לקבוע את גורלו של המשק הכלכלי העולמי. לפני 40 שנה אזרח אמריקני ממוצע היה פי 30 עשיר יותר מאזרח סיני ממוצע. היום זה ירד ל-5. המשק האמריקני היה שליש מהמשק העולמי והיום הוא ירד לעשרים ומשהו. גם הסינים וגם האמריקנית תלויים אחד בשני, והיא תופסת יותר ויותר מקום. סין מנסה לקנות את העולם - וגם הרוסים. העולם מנסה לחדור לסין והתחרות הולכת וגדלה - הכלכלה הקודמת, הלאומית, מפנה את מקומה לכלכלה גלובלית".

פרס דיבר גם על סוציאליזם במאה ה-21 ועל חדשנות ויזמות. "מה זו סוציאליזם בימינו?", שאלה ומיד ענה: "ראש ממשלת יוון אומר לי שזה לחלק אוויר צח באופן הוגן. לסין אין אוויר, אין מים ואין נפט. הממשלה איבדה הרבה מחשיבותה, לא רק שלנו אלא כל הממשלות ויש חלוקה חדשה בין המגזר הממשלתי למגזר הלא ממשלתי. למעשה המגזר הלא ממשלתי הוא בעל יותר יכולת מהמגזר הממשלתי - הוא עסוק בהוצאות ואתם עוסקים בהשקעות, צורכי העתיד. ממשלה לא יכולה לקחת סיכונים, העסקים לוקחים סיכונים, ואין ברירה אלא לקחת אותם.

"מה יוצר היום הון? התקיפות של הרוקפלרים? לא; אלא הפתיחות של מארק צוקרברג ושל שני הצעירים שיצרו את גוגל. היום מתעשרים על ידי יוזמה ועל ידי חידושים. בתור סוציאליסט אין לי מה לומר נגד גוגל, שיצרה עשרות אלפי מקומות עבודה טובים בהרבה ממקומות העבודה המסורתיים. בעלי ההון החליטו לאחרונה להחזיר חלק גדול מהונם בחזרה לציבור; זה התחיל בבאפט ורק הולך ומתפשט".

ברודט: "טוב שישראל לא הצטרפה לגוש האירו"

יו"ר לאומי דוד ברודט התמקד בפתיחת דבריו במעמדו של הדולר כמטבע רזרבות בעולם. הוא קשר בין הגירעון המסחרי של ארה"ב לבין עוצמת הדולר.

"אנחנו רואים את המעצמה העולה והיורדת - סין וארה"ב - שתיהן רוצות יואן ודולר חלשים", אמר ברודט. "לארה"ב ירדה היכולת להיות המטבע הרזרבי וזו הדילמה החדשה של העולם בשנים הקרובות. זה חלק שמסביר גם מדוע אנחנו נמצאים בעיצומו של קרב סחר או קרב מטבעות. האם ניתן להספיד את ארה"ב? יש לה עדיין מספר קלפים חזקים: היא עדיין מובילה את ההשכלה הגבוהה, עולם התוכן הם של האמריקנים, יש להם עדיין את היזמות והחדשנות, ולארה"ב יש עדיין היכולת להתאושש ולהתמודד עם משברים. הבעיה העיקרית של ארה"ב היא החוב הציבורי והגירעון הממשלתי. אם ארה"ב תתאושש היא תחזור למקומה הטבעי, אבל כרגע אנחנו נמצאים בתקופת ביניים בעייתית. גם אם ארה"ב תתחזק, היא לא תחזור להיות מה שהייתה.

"מהן המשמעויות לגבי מדינת ישראל? טוב שישראל לא הצטרפה לגוש האירו כי האירו לא יכול להוות מטבע רזרבה וזה מה שאיפשר לנו לגלות גמישות בעשור האחרון. הסחר שלנו הולך מזרחה למרות שהמטבע הזר העיקרי הוא עדיין הדולר - הנגיד סטנלי פישר ימשיך לקנות דולרים למנוע את התחזקות השקל. אני מאמין שבסופו של דבר יהיה ייסוף של היואן כי התהליכים הסיניים מאוד מאוד מרכזיים. האסטרטגיה של בנק לאומי - רוצים לשלב את הלקוחות העסקיים בישראל בפעילות הבינלאומית. לאומי יצטרף להיות יותר ויותר שם, כמו כל המשק הישראלי".

פרנקל: "אירופה חולה"

גם יעקב פרנקל התייחס ליחסים הכלכליים בין ארה"ב וסין ואמר: "מכל אג"ח האוצר של ארה"ב שהונפקו מאז הקמתה, מעל 20% מוחזקים בסין. בארה"ב, על כל דולר שמיוצר נחסכים בסביבות 11 סנט. בסין על כל דולר שמיוצר נחסכים 46 סנט. ארה"ב רואה בסין סכנה ולא הזדמנות. עם זאת, הייצוא של ארה"ב ואירופה לסין זינק בעשור האחרון בשיעור דרמטי. כשסין יודעת שיש לה המון דולרים, היא מתחילה לדאוג. היא לא תציף את השוק בדולרים אלא היא תציע SWAP לקרן המטבע הבינלאומית. היא לא יכולה להשקיע באירופה כי האירו חולה. הקושי של העולם הוא בכיוון הפיסקאלי.

"אירופה חולה והשווקים מתמחרים זאת. הם מתמחרים את אגרות החוב של מדינות ה-PIIGS בהתאם ואומרים בעצם שהסיכונים גבוהים. יש באירופה בעיה של חתונה בין שונים: ניירות ערך של מדינות נסחרים ברמת סיכון יותר גבוהה מאשר ניירות ערך של חברות שבאות מאותה מדינה".

וולף: "המהפכה המזרחית בעיצומה"

לא רק פרנקל התייחס למצב הרעוע של היבשת האירופית, אלא גם מרטין וולף מה"פייננשל טיימס". לדבריו, "תמיד הייתי נגד גוש האירו ואני כותב את זה כבר 20 שנה. אנחנו בתקופה של שינויים לכיוון המזרח ואני חושב שזה ייקח דורות, אבל 'המהפכה המזרחית' בשיאה. אנחנו גם ממש לא חזרנו לנורמליות - לא בגרמניה ולא בארה"ב. יש לנו עוד סיכונים עצומים בכלכלה העולמית.

"כל 6 המדינות המפותחות הגדולות נמצאות עדיין במיתון לדעתי והקרובה ביותר לנקודת האפס - וזה יפתיע אתכם - היא ארה"ב. סין והודו רחוקות מסיום ההשפעה שלהן. המשבר שאנחנו חווים הוא בחלקו כתוצאה מהשינויים - עליית סין גרמה להלם בכלכלה העולמית".

בהמשך היום יתקיימו מושבים רבים בנושאים שונים, כדוגמת מושב שיעסוק בעתיד תגליות הגז בו ישתתפו (בין היתר) מנכ"ל נובל אנרג'י צ'אק דייווידסון וצחי סולטן ממודיעין; מושב שיעסוק בתחזיות לשוק הנדל"ן ל-2011 בו ישתתפו שר השיכון אריאל אטיאס, היועץ הכלכלי הראשי בבנק הפועלים ליאו ליידרמן, מנכ"ל בנק אגוד חיים פרייליכמן, הרצל חבס, יגאל דמרי ויו"ר התאחדות הקבלנים נסים בובליל.

כמו כן יתקיים מושב מיוחד ליועצי ההשקעות שיעסוק במתן תחזיות לשוק ההון לשנת 2011, לצד מושבים נוספים שיעסקו בשוק העבודה, יזמות בעולם המדיה החברתית, זיהוי שוקי צמיחה ועוד.

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל / צילום: שחר פליישמן

אכזבה למדינה: קבוצת מילגם זכתה במכרז להפרטת הדואר בתמורה ל-461 מיליון שקל בלבד

קבוצת מילגם-הפניקס-ליימן שליסל זכתה במכרז על הדואר, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שקיבל הדואר בעבר ועמד על מעל 1.5 מיליארד שקל ● קבוצת דלק ישראל-רמי לוי התמודדה מולה במכרז ● שתי ההצעות היו נמוכות בתחילה מהממוצע של הערכת השווי שהוכנו לצורך המכרז. לבסוף התוצאה הזוכה הייתה גבוהה יותר

רכבי טויוטה חונים בשכונת מגורים. מכת גניבות רכב / צילום: טלי בוגדנובסקי

עלייה של 64% במחירי הביטוח: זה הרכב הנגנב ביותר בישראל מתחילת המלחמה

פוסט שפורסם ברשתות החברתיות גילה כי כדי לבטח את אחד הרכבים הגניבים בישראל, טויוטה RAV4, נדרשה בעליו לשלם סכום המגיע כמעט לשישית משווייו ● "זו אמירה חד-משמעית ללקוח, שאת הדגם הזה החברה לא רוצה לבטח", אומרים בלשכת הסוכנים ● בשוק ממליצים לרוכשי מכוניות לכלול את עלות הביטוח בשיקולים בעת רכישת רכב חדש

אילוסטרציה: Shutterstock

העתיד כבר כאן: ניסינו את המודל החדש של ChatGPT וחזרנו לדווח

העוזר הקולי החדש של OpenAI יהיה מותאם אישית למשתמש, יכיר את ההעדפות שלו ויידע גם לבחור את האינטונציה המתאימה בהתאם לאופי השיחה ● בעקבות הסערה שהתעוררה ברשתות עם הצגת המודל החדש, בדקנו את המודל הזמין כיום בשוק

ICL / צילום: יח''צ

פשרה בייצוגית נגד כיל על דיווח מטעה. כמה תשלם לבעלי המניות?

ביהמ"ש אישר הסדר פשרה בבקשה לתובענה ייצוגית שהגישה חברת רבקה טכנולוגיות נגד כיל, המנכ"ל והדירקטורים שכיהנו בה בשנים 2016-2015, בשל טענות למחדלי דיווח ופרטים מטעים ביחס לפרויקט מערכות מידע שהחלה עם IBM בשנת 2013 וקרס אחרי שלוש שנים ● במסגרת הפשרה כיל תשלם כ-2 מיליון דולר

אילן ברקן (מימין) ואליאב בן עטר, מייסדי ''כוחנו באחדותנו'' / צילום: תמונה פרטית

החילוני והחב"דניק שערכו אירועים ל־20 אלף חיילים מאז פרוץ המלחמה

אילן ברקן ואליאב בן עטר הפעילו "סיירת מחסומים" ששימחה חיילים, ומאז ה־7 באוקטובר עברו לקיים אירועים בבסיסים ● עכשיו הם מתקשים לגייס תרומות: "לעשות 'על האש' ל־100 איש עולה 5,000 שקל, והעם התעייף" ● ישראל מתגייסת

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

קבוצת לוזון "מזהירה": הרווח הנקי יזנק עד 160% ברבעון הראשון

הקבוצה מציינת כי בעקבות שיפור משמעותי של פעילות הבנייה למגורים שלה בפולין, היא צפויה להציג עליה בהכנסות וברווחים עם סיכום הרבעון הראשון ● בנוסף מציינת כי היא חזרה לקדם את הקמת תחנת הכח "דוראד 2" על רקע החלטות הממשלה לאחרונה

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך, והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

מפעל המלט נשר. ''אין קשר בין רמות האבק לפעילות המפעל'' / צילום: תמר מצפי

אחרי פחות משנה: מנכ"ל נשר מפעלי מלט מסיים את תפקידו

מנכ"ל נשר מפעלי מלט, יובל לזרוב, מסיים את תפקידו בחברה אחרי כהונה בת פחות משנה ● באוגוסט האחרון הוציא המשרד להגנת הסביבה צו מינהלי לחברה, המורה על מניעה או צמצום של זיהום אוויר לפי סעיף 45 בחוק אוויר נקי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": 8 מניות מומלצות בזמנים של מלחמה

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הזכויות בקרקע בנווה צדק הוכרעו בלי כל היורשים. מה קבע ביהמ"ש?

ביהמ"ש העליון פסק כי קרקע בנווה צדק תירשם על שם בנו של בעל קרקע שהלך לעולמו - אך הדיון הוסתר מצאצאים נוספים שלו ● אישה ביקשה להרות מזרעו של בן זוגה המנוח, אך משפחתו הציבה בפניה תנאי לפיו עליה לוותר על זכויות ממוניות ● אדם ערך הסכם להחלפת קרקעות עם המדינה, אך קיבל פחות משליש מהשטח שהתחייבה לו

מערכות הגנה אוויריות בתרגיל פולני. ורשה חתמה על הסכמי רכש בעשרות מיליארדים / צילום: Reuters, Kacper Pempel

עם הסכמים בעשרות מיליארדים: המדינה שמתכננת להקים את הכוח הצבאי הגדול ביותר באירופה

פולין מתכננת להכפיל את מספר החיילים שלה והיא אף הזמינה את מדינות נאט"ו לאחסן נשק גרעיני בשטחה ● בנוסף לכך חתמה ורשה על הסכמי רכש צבאי בעשרות מיליארדי דולרים בשאיפה לבנות את הצבא הגדול באירופה ● צעדים אלו מסמנים את המתיחות באירופה מאז פלישת רוסיה לאוקראינה: "צריך להבין שהתחיל עידן חדש - העידן שלפני המלחמה"

הרכבת הקלה, הקו האדום / צילום: יוסי כהן

הזרים חוששים, והחברות הישראליות בדרך להשתלט על הרכבת הקלה

הוועדה לצמצום הריכוזיות המליצה לאפשר את השתתפותן של אלקטרה ושפיר במכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול של הרכבת הקלה ● מנגד, חברות בינלאומיות חוששות לגשת למכרז על רקע אי הוודאות הביטחונית והכלכלית בישראל

"חיזבאללה ספג מכות קשות": בלבנון מעריכים שהחזית בצפון לא תתרחב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: כלי תקשורת מסביב לעולם סיקרו את השבת גופותיהם של ארבעה חטופים, בלבנון מעריכים שהמלחמה בצפון לא תסלים בשל עייפות בשני הצדדים ומה צפוי ביחסים בין ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

דואר ישראל - שירות מיון ארצי / צילום: איל יצהר

למה המדינה הסכימה למכור את הדואר בשליש מהשווי שבו העריכה אותו?

לאחר תחרות בין שני מתמודדים בלבד, קבוצת מילגם זכתה במכרז על דואר ישראל במחיר המהווה שליש מזה שבו הוערכה החברה הממשלתית בעבר ● הזוכה מתכוונת להתמקד בשוק הבנקאות ● וגם: המשפחה שעומדת מאחורי חברת מילגם

אפריל האדום של הפנסיה וההשתלמות / צילום: Shutterstock

אחרי שנה בצמרת, בית ההשקעות שמוצא את עצמו בתחתית טבלת התשואות לפנסיה

הירידות בשוקי ההון בעולם הובילו את המסלולים הכלליים לירידות של כ-1.5% ואת מסלולי המניות לירידות חדות יותר של כ-3% • אלטשולר שחם, מור ומנורה מבטחים בלטו לטובה כשמנגד אנליסט עם ירידות חדות • מה עשו המסלולים שעוקבים אחרי ה-S&P 500?

בחינות הסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

בצל המלחמה: רק 16% מעבר בבחינות לשכת עורכי הדין

מספר הניגשים עמד על 770 בלבד, מאחר שמדובר במועד משלים שנערך בשל המלחמה ● האוניברסיטאות מובילות את טבלאות העוברים, כאשר מבין כלל הניגשים, המוסד האקדמי המוביל הוא האוניברסיטה העברית

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"