גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

11 מניות מומלצות שצפויות לעלות בשנת 2011 ואחריה

בתקופה של אי ודאות בסביבה הכלכלית, הזדמנויות ההשקעה הטובות ביותר מצויות בקרב המניות של החברות הסולידיות שלהן מודלים עסקיים מוכחים, מאזנים חזקים ורווחיות יציבה

האתר CNBC מפרסם רשימה של 11 מניות אשר צפויות לעלות בשנת 2011 וגם אחריה. בתקופה של אי ודאות בסביבה הכלכלית, הזדמנויות ההשקעה הטובות ביותר מצויות בקרב המניות של החברות הסולידיות שלהן מודלים עסקיים מוכחים, מאזנים חזקים ורווחיות יציבה.

גם לאחר שהשווקים עלו מאז השפל שנרשם במארס 2009, מניות רבות נותרו מתומחרות באופן אטרקטיבי תוך שהן מציגות תשואות הגבוהות יותר מאלו של האג"ח ל-10 שנים שתשואותיהן כ-3.3%.

כאשר מרבית הצמיחה העולמית באה כיום מחוץ לארה"ב, הכי טוב להשקיע בחברות אשר מרבית הכנסותיהם מגיעות מעבר לים. הכלכלות במדינות המתפתחות צומחות בשיעור המהיר ביותר מבין כלכלות העולם, כך שחברות אשר מרחיבות עסקיהן בשווקים המתעוררים צפויות להשיג תשואות עודפות ברווחיהן ולהציע את ההזדמנויות הטובות ביותר למשקיעים.

מקדונלד'ס : למרות הסביבה המאתגרת לתחום המסעדנות, ממשיכה החברה להגדיל את מכירותיה ולהציג תוצאות מצויינות עם השקתם של מוצרים חדשים כגון מיצי פירות (סמות'יס) וקו של משקאות קפה יחודיים. כוח המיקוח של ענקית המזון המהיר מול הספקים מאפשר לה לשמר את העלויות נמוכות. האנליסטים מצפים כי מניית החברה תעלה ב-2011 ב-9%. ב-5 השנים האחרונות הקפיצה החברה את היקף חלוקת הדיבידנד למשקיעים ב-29%.

קונוקו פיליפס : ענקית הנפט המצויה בעיצומו של רה-ארגון הכולל מכירה של נכסים עם החזרים נמוכים על מנת לקצץ בחובותיה ולממן את השקעותיה הדרושות לצמיחתה בטווח הארוך. כאשר התנאים הכלכליים משתפרים והביקוש לנפט גובר, מוביל הדבר לעלייה במחירה וברווחיה של החברה. לפי מחיר של כ-65 דולר נסחרת מניית החברה במכפיל רווח של עתידי לשנת 2011 של 10, מכפיל נמוך ביחס למתחרותיה.

פולו ראלף לורן : למעצב העילית הניו יורקי אשר חברתו מתרחבת לשווקים המתעוררים, עם חנויות חדשות בסין, בצ'ילה ודרום קוריאה יש עוד רבה לאן להתרחב מאחר ומספר החנויות מחוץ לצפון אמריקה עומד על 40. בשל הגידול במעמד הביניים בסין בפרט ובמדינות המתפתחות בכלל צופיה החברה להנות מביקושים למוצרי היוקרה שלה הנחשקים ע"י מעמד זה. החברה צפויה לצמוח בשנה הקרובה בכ-13% כאשר מכפיל הרווח העתידי ל-2011 עומד על ככ-21.

מניית רשת האלקטרוניקה HHGregg : החברה שתפסה את מקומה של רשת סירקט סיטי שפשטה רגל והכפילה את מספר החנויות שלה בשוק האמריקני ל-173 ב-3 השנים האחרונות. האנליסטים מצפים כי רווחיה יזנקו ב-30%.

דיסקברי תקשורת: המפיקה המובילה של תכנים תיעודיים (נון פיקשן) לטלביזיה בכבלים, אשר מתמקדם בהתפשטות אל מעבר לים. האנליסטים מצפים כי רווחי החברה יעלו בשנה הקרובה בכ-20%.

אורקל : בתקופות מאתגרות חברות אולי לא רוצות לגייס עוד אנשים לשורותיהם, אך הן מוכנות להשקיע בטכנולוגיה אשר יכולה להקפיץ את היכולת היצרנית שלהן. לאחר שבשנת 2009 רכשה החברה את סאן מיקרוסיסטמס, אורקל ממוצבת בעמדה טובה על מנת להתחיל ולראות הון מהאסטרטגיה הזו. האנליסטים צופים כי רווחי החברה יטפסו השנה ב-18.6%.

Genuine Parts : ספקית חלקי החילוף לכלי רכב ולשוק התעשייתי צפויה להנות מכך שהקשיים הכלכליים הנמשכים לא יאפשרו לרבים מהצרכנים והעסקים להחליף את כלי הרכב או הציוד התעשייתי שלהם בחדש ולכן ידרשו להם חלקי חילוף. האנליסטים מצפים כי בשנת 2011 תרשות החברה צמיחה של 10.9% ברווחיה. החברה שמחלקת כבר 54 שנה ברציפות.

Freeport-McMoran Copper & Gold: חברת כריית הנחושת הציבורית הגדולה בעולם, היא שחקן חשוב בשוק בו מזנקים הביקושים, בעיקר במדינות המתפתחות ובראשן סין. מחירי הנחושת הם תנודתיים, אך הקצב ההולך ויורד של גילויי נחושת וגורמים נוספים מעלים את הסברה כי מחירה של המתכת הנ"ל ישארו גבוהים. רווחי החברה צפויים לעלות בשנה הקרובה ב-17%.

V.F. Corp. : בכל כיוון אליו תפנה הכלכלה - VF קורפ צפויה להרוויח. יצרנית הג'ינסים Lee ו-Wrangler המחזיקה בכ-20% משוק הג'ינס בארה"ב צפויה להנות מביקושים קשיחים, כאשר בזמנים קשים רואים הצרכנים בג'ינס הבסיסי צורך שניתן לספקו בעלויות נמוכות ובתקופות של שגשוג נהנים המותגים היוקרתיים יותר של החברה מביקושי יתר. המניה נסחרת במכפיל רווח עתידי ל-2011 נמוך יחסית שעומד על 13. מדיניות חלוקת הדיבידנד בחברה נמשכת כבר 38 שנים ברציפות.

Honeywell : לאחר הארגון מחדש של חובותיה, תוכנית הפנסיה של עובדיה, קיצוץ בעלויות ושיפור ביכולת היצרנית, צפויה החברה לראות את רווחיותה עולה ב-13% בשנת 2011. הוניוול הפועלת במגוון תעשיות סיקליקליות כגון תעשיית התעופה , הרכב והאנרגיה, כך שאם תחול התאוששות כלכלית יציגו הפעילויות של החברה בתחומים אלו ביצועים טובים. המכפיל של המניה על פי ציפיות הרווח שלה לשנת 2011 עומד על 14 בעוד שהממוצע במגזר התעשייתי עומד על 16.

Danaher Corp. : החברה המתמחה בייצור מוצרי שליטה סביבתיים כגון פילטרים למערכות מים ומוצרים לשליטה בגז, כמו גם כלים לתעשיות הרפואיות והדנטליות. יותר ממחצית הכנסותיה מגיע מחוץ לתחומי ארה"ב, והחברה צפויה להציג בשנה הבאה צמיחה של 15% ברווחיה.

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"